Разговор с корисником:Стари Капетан

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Стари Капетан. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Стари Капетан. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Песак
За увежбавање рада на Википедији
Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! Zoranzoki21 (разговор) 13:57, 15. јануар 2017. (CET)[одговори]

Претпреглед[уреди извор]

Желим да Вам се захвалим за доприносе Википедији. Међутим, препоручујем Вам да користите дугме Прикажи претпреглед пре снимања измена. Ово Вам помаже да пронађете грешке уколико сте их направили и спречава загушење скорашњих измена и историје измена. Хвала још једном. --Милићевић (разговор) 15:46, 24. јануар 2017. (CET)[одговори]

Децембар 2018.[уреди извор]

Информациона икона Поздрав, ја сам VS6507. Приметио сам да сте недавно уклонили садржај без одговарајућег образложења. У будућности, било би корисно за остале кориснике уколико би остављали одговарајући опис уз измену коју направите на Википедији. Уколико је ово била грешка, не брините; уклоњени садржај ће бити враћен. Уколико желите да експериментишете, молимо Вас користите песак. Ако мислите да је направљена грешка или имате неко питање, можете оставити поруку на мојој страници за разговор. Хвала. Vs6507 14:52, 21. децембар 2018. (CET)[одговори]

Све Ваше измене су власништво Викимедијине Фондације. Викимедијина Фондација задржава есклузивно право на то који садржај може бити укључен у њен пројекат Википедија. Википедија на српском језику има одређена правила и смернице које се примењују на све чланке без изузетка, а ни Ваш чланак није изузет од тих смерница. Те смернице помажу да пројекат Википедије буде поузданији, без самопромоције, као у складу са свим другим енциклопедијским начелима на којима се заснива Википедија. Саветовао бих Вам да прочитате смерницу Википедија:Помоћ, као и текст добродошлице изнад ове поруке.

Што се тиче личних опаски, ја нисам у позицији да ставим свој потпис на признање независности АП КиМ. Да јесам, то не бих учинио јер је то супротно Уставу РС, као и Резолуцији СБУН 1244 од 1999. год. :)

Срдачно,

Vs6507 15:11, 21. децембар 2018. (CET)[одговори]

Информациона икона Молимо Вас немојте уклањати садржај или шаблоне са страница на Википедији без остављања одговарајућег разлога у опису измене. Ваше измене нису конструктивне и поништене су. Уколико желите експериментисати, користите песак. Хвала. Vs6507 15:14, 21. децембар 2018. (CET)[одговори]

Океј, пошто видим да сте доста часна личност, сматрам да можемо да пређемо на per-tu, ако Вам то одговара.

Као прво, видим да сте као група из Херцег Новог, из Црне Горе; а приметио сам да нам се и ставови поклапају. Нисам фан политике Мила Ђукановића, као ни у прошлости Титове политике према Крцуну, Леки Ранковићу и српским руководиоцима из КПЈ уопште, као ни против политике коју је спроводио над српским народом, желећи да га процентуално умањи, што је болесна идеја, због тога јер би тако лакше владао СФРЈ. Одузео је Македонце, часне и чојствене Црногорце у засебне нације. Забранио је протераним Србима да се врате на Космет. Око концепта нације има више теорија, о томе су европски аутори писали у другој половини 19. века...

Ја сам овде само један од уредника. Многи сматрају црногорски језик за истински језик, као и Црногорце за нацију. Што се мене тиче, немам ништа против тзв. ”Милогораца”, нека им је нек се осећају као Црногорци ако им тако прија, такви нам ”Срби” не требају.

Видим да сте посвећено писали чланак о бенду, примећујем и да сте помало збуњени, сматрајући да сам ја из личних разлога или емоција предложио твој чланак за брисање. Имам принцип да не реагујем ако приметим да ми је ”другар” написао чланак и уложио свој труд, иако можда сматрам да крши нека од правила и смерница; но како сам твој чланак већ предложио за брисање, не могу тај поступак обуставити.

Видим да је чланак написан енциклопедијским стилом, али не достаје поузданих, независних извора.

Реци ми, да ли су неки медији писали ауторске текстове о вама или било шта слично? Погледај смерницу Википедије која се тиче општих одредби о значају, ту сам да помогнем. Нисам "deletionist", посебно не, када су у питању часни људи, као што сте ви. Свакако, изузет сам од овог гласања, јер сам га ја покренуо.

Пријатељски поздрав,

Vs6507 16:17, 21. децембар 2018. (CET)[одговори]

Žao mi je, ali izgleda da Vam to kako funkcionišu stvari po pisanim i nepisanim pravilima ovde nisu baš najjasnija, zato, na žalost, smatram da niste dovoljno proučili pravila, smernice, kao ni da nemate potrebno uređivačko iskustvo koje bi vam omogućilo, da bez obzira što ste u sukobu interesa jer pišete članak o sebi samima, napišete jedan fin, izvorima pokriven enciklopedijski članak.

Ja trenutno nisam u prilici da budem Vaš vodič kroz to kako se šta radi i kako funkcioniše uređivanje na Vikipediji.

U svakom slučaju, to nije opomena, nego šablon koji se stavlja na članke koji su u proceduri glasanja za brisanje. On stoji na članku sve dok proces glasanja ne bude okončan.

A sada Vas molim, uz svo dužno poštovananje, da ovo ne shvatite kao čin lično usmeren protiv vas, nego kao postupak usmeren u interesu poštovanja pravila Vikipedije.

Srdačno,

Vs6507 19:09, 21. децембар 2018. (CET)[одговори]