Разговор са корисником:Тајга

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search

Њима на част за сва времена[уреди]

Ma široko ti polje...[уреди]

  +    
    +    

ВП:ДИВА--ЈагодаGaim.svg испеци па реци 01:42, 14. јул 2013. (CEST)


Ti meni nema sta da pises po projektu koji je za tebe antisrpski, a inace siroko ti polje. Uvek ima projekata koji su bolji od sr wiki za tebe. Aut do tada. --Kolega2357 Razgovor 15:32, 16. август 2014. (CEST)

Počastvovan sam citiranjem mojih ličnih zapaža na vašoj udarničkoj korisničkoj stranici. Zaslužili ste značku, špijun godine. Mislim da kao neko ko je na ovom jezčkom projektu napisao preko 3.000 novih članaka i ko je sa tim novim "mladim i poletnim korisnikom Andrijom" do besvesti vodio ratove vraćajući njegove vandalizme imam pravo da vam dodelim tu značku. Mada priznajem da me malo zbunjuje vaše korisničko ime. Tajga kao pojas severne četinarske šume u 21. veku je ipak detaljno istražena, a poenta vašeg bitisanja ovde draga devojko je i dalje misterija. Kolegu Andriju vam toplo preporučavam na vašem divnom sajtu gde je sve sjajno i bajno, a svi mi mrski fašisti i izdajnici duboko u prahu i pepelu vaših mozgova. Sve najbolje draga devojko. Poslao bih vam cveće, ali adresu ne znam. Da vam šaljem poljubac, ne znam dal' smem, možda ste maloletni, a to je znate protivzakonito. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:58, 6. јун 2015. (CEST)

Кад смо већ код културе прилично је културно читати туђе разговоре који те се не тичу. И скини ми се с грбаче већ једном, постајеш досадна. А о тамо неким својим фобијама расправљај са својом благодејствујушчом рушилачком екипом --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:35, 27. август 2015. (CEST)

Блок - илити злупотреба админ права за обрачунавање са неистомишљеницима, негирање геноцида, инспирација говора мржње на пројекту, обезвређивање труда и рада других уредника на слободној енциклопедији на којој се каже да заједница, које нема, одлучује о свему, corpus delicti[уреди]

Блокирана си због троловања и вређања. Игноришем те, дођеш још да вређаш и тролујеш. Немој себи ласкати да си ти уопште расправљала о историји, јер ниси. Теби није стало до истине, теби су ти људи само статистика. -- Bojan  Razgovor  17:40, 11. април 2015. (CEST)

Опомена[уреди]

Провокације и покушај стварања рушилачке атмосфере овде (по ко зна који пут са твоје стране) биће санкционисане. Или ћеш да радиш поштујући правила која важе за све или ћеш да идеш одавне. На теби ја да одлучиш. Иако већ дугоо времена настојим да игноришем твоје провокације, с временом постаје то много мучно, а веруј ми да ти дива стајл ни најмање не приличи. И ти и твој колега Немања уколико имате неле политичке ставове да износите знате где треба да се обратите, овде сте дефинитивно на погрешном месту. Да резимирам, сматрај ову поруку последњом јавном опоменом, а следећа опомена значит ће и конкретне потезе. Лаку ноћ и пријатно. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 01:39, 8. фебруар 2016. (CET)

Ајд да се не правимо наивни. Врло добро знаш да ти никада нисам вратио ни једну једину измену на члацима, нити било који од твојих доприноса у тим истим чланцима сматрао вандалским или недоличним. Ово се односи на активности ван чланака. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:26, 9. фебруар 2016. (CET)

Колико год се теби или било коме другом чинило другачије, ја заиста желим википедији на српском језику све најбоље. И волео бих када би сви уредници схватили да овде треба да се бавимо чланцима, а не да ове странице служе за приватне преписке, изношење неких личних ставова и слично. Ово је енциклопедија и сви уредници би требали и да се понашају у складу са реномеом те речи и да схвате која је привилегија бити уредником нечега што се зове енциклопедија. Туцимо се чињеницама, а не заједљивим коментарима (не кажем да су такви искључиво твоји, говорим уопштено) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:56, 10. фебруар 2016. (CET)

Тема је твоја нетрпељивост према мени и шта је до тога довело. Но како год, надам се да више неће бити разлога да дискутујемо о било чему што нема везе са самим чланцима. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:15, 10. фебруар 2016. (CET)

Добила си опомену. Засад ти је то доста.--Владимир Нимчевић (разговор) 23:57, 11. фебруар 2016. (CET)

Блокада[уреди]

Због константног спамовања и провоцирања блокирана си на недељу дана. Свачије, па и моје стрпљење има границу --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:28, 2. јун 2016. (CEST)

Па можеш и заувек, ако ти тако више одговара.--Тајга (разговор) 00:43, 2. јун 2016. (CEST)

Сад ћеш већ на мало дужу паузу, јер ово је већ безобразлук. Очито је да ти је једини смисао доласка овде провоцирање. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:49, 4. јун 2016. (CEST)

Блокада[уреди]

Постави још једном те увреде на рачун других уредника на своју страницу добићеш трајан блок. Ионако овде глуматаш увређену младу и користиш сваку могућу прилику да провоцираш и вређаш. Или пиши чланке и понашај се као и сви остали уредници или спакуј ствари и довиђења. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:25, 14. септембар 2016. (CEST)

Блокирана си на месец дана због личних напада и вређања других уредника. Ко не зна да ради у колективу у истом му и није место. Хвала на пажњи и пријатно --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:33, 28. септембар 2016. (CEST)

Чланци[уреди]

Ћаос. Баш супер сређујеш динаре. Штета што још увек нема статус сјајног (мислим на српски динар), а чланци који су знатно краћи (погледај Саундову подстраницу) имају. Нешто баш нисам много активан у уређивању, мада сам мало више у патролирању. Не знам где у шта да распоредим, кад ћу шта. Имам бота, па ми је сад и лакше да вршим измене у већем броју страница одједном. Сад се бавим патролирањем углавном. Мада, сад узех да видим шта ми остало да пређем код Словачких насеља.. Face-smile.svg Само да се заврши ЦЕЕ, идем на двонедељни вики-одмор. Сад за први мај сам био недељу дана, са мањом активношћу. Жао ми је што уклањаш леп садржај са сзр и остављаш само оне ружне ствари да те подсећају. Zoranzoki21 (разговор) 00:46, 10. мај 2017. (CEST)

Кренух са дељењем споменица. Не могу да издржим да ти не дам једну, али испунићу ти жељу и нећу ти је дати. Zoranzoki21 (разговор) 22:46, 18. мај 2017. (CEST)
Е моја Тајга. Саунд је попио блок од истог администратора од којег си ти и поиспијала блокове такође. Добио га је јер је враћао Обсусерове измене. И ја ћу га попити ако наставим са коментарима овог типа. Овде се гласа. Zoranzoki21 (разговор) 21:29, 1. јун 2017. (CEST)
Само, како ли си ти све то издржала? Ја ти се дивим. Zoranzoki21 (разговор) 12:24, 2. јун 2017. (CEST)
У праву си. Zoranzoki21 (разговор) 18:52, 2. јун 2017. (CEST)
Честитам ти. Чланак ти је јубиларни 351 хиљадити. Zoranzoki21 (разговор) 21:41, 3. јун 2017. (CEST)
Означио сам са правоугаоником овде. Zoranzoki21 (разговор) 22:00, 3. јун 2017. (CEST)
Кад сам ушао, било је заокругљено. 351.000.. Например, имаш 325.004 чланака, а треба који је 325 хиљадити. И идеш 4 нова чланака направљена уназад. Четврти је јубиларни. Али, кад сам ја ушао у скорашње, било је заокругљено. Zoranzoki21 (разговор) 22:10, 3. јун 2017. (CEST)
Па у скорашњим. :) Zoranzoki21 (разговор) 22:15, 3. јун 2017. (CEST)
Схватио јесам. Да, тај разлог који си навела. Zoranzoki21 (разговор) 21:28, 12. јун 2017. (CEST)
Ali sam pametno iskoristio tih nedelju dana. Naučio sam i sad bolje znam pajton programski jezik. Zoranzoki21 (разговор) 21:38, 12. јун 2017. (CEST)

???[уреди]

Ја заиста не разумем из ког разлога ти упорно, али упорно провоцираш реакцију администратора. И користиш апсолутно сваку могућу прилику за то, на темама за дискусије, на страницама за разговоре са другим корисницима. А онда када до те реакције дође ти глумиш жртву. Шта желиш ти уопште да постигнеш. Ја сам се теби небројено пута јавно извинио за све оно што си сматрала недоличним са моје стране, а што је било упућено теби. Ево извињавам се и овом приликом. Ја не мислим да сам савршен и непогрешив и знам да понекад претерам, али немам проблема да се било коме извиним, али ни да пређем преко неких ствари. Али теби то није доста, ти просто ни сама не знаш шта желиш. Чему сада овакви постови на страници једног уредника који ти може бити син, ако не и унук? Јел то педагошко понашање. Једног јако перспективног младог човека који је жељан и учења и напредовања ви на овакав начин скрећете са пута, и у моменту када се смирио сав онај бесмислени хаос, а дечко издржао своју казну, ви долазите на његову страницу и покушавате да код њега изазовете анимозитете према половини уредника овде??? За мене је то неприхватљиво понашање, не само на Википедији, већ у свим сферама живота. Драга госпођо/ице Тајга овај пост сматрајте последњим упозорењем пред трајни блок на овом сајту. Мени је заиста жао што ово морам да напишем али овакве наступе вам нећу дозволити, ни вама, ни било коме другом. На вама је да ослучите да ли ћете наставити да пишете на овој енциклопедији и да и даље дајете допринос развоју и промоцији српског језика на интернету (ја ни најмање не сумњам да и те како имате квалитета за тако нешто) или ће администратори овог пројекта бити присиљени да Вам се захвале на вашим доприносима. Даље је на вама. Све најбоље у животу. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:46, 12. јун 2017. (CEST)

Нисам приметила извињење никада, ни на једном месту. Молим те ми га покажи, ако постоји било где, било кад. Осим претњи и увреда, нажалост не видим ништа. Такође не видим да сам било шта погрешно написала, нити видим разлога да ми се овако претећи обраћаш. Ја то никада и ничим нисам залужила. Али ако ти чини задовољство да ме блокираш, већ сам ти написала. Слободно блокирај. Не може се писати под вечитим претњама и вечитим увредама.--Тајга (разговор) 21:54, 12. јун 2017. (CEST)

Погледај мало боље архиве и неке уклоњене измене са своје странице за разговоре. Но небитно, ево извињавам ти се сада, јавно и пре свима. Задња ствар коју желим је да блокирам било кога овде (јер да ми је то био циљ то сам могао одавно и да урадим и сасвим сигурно се не бих јављао сада). Овде смо сви да пишемо чланке. Свако има неку област која га интересује, па хајде да је уређујемо уместо што се препуцавамо и бесмислено трошимо време. Али неки ред мора да се зна. Јер ако се пусти свима да раде шта хоће онда то не води ничему (тога си и сама свесна). Заиста пишеш врхунски квалитетне чланке и стварно би била штета да због глупости изгубиш ту прилику на овим страницама. Од мене толико, а даље је на вама, то већ рекох --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:05, 12. јун 2017. (CEST)

Нема ништа у архивама, осим да сам мува зунзара и остало редом. Извињаваш се сада и истовремено покушаваш да на јавном месту пишеш о мојим личним подацима (које узгред никоме нисам давала) мислећи да их познајеш, и мени овде неки уредници могу бити деде, па ми на памет није пало да их тако вређам, већ управо супротно, знам да знају више од мене. Обраћаш ми се са ти и са ви, сматраш да глумим а у наставку ми опет претиш да ћеш да ме блокираш (и то по који пут), као да сам неки тежак вандал. Осим што очигледно немам право ни на какво мишљење, ако шта напишем, одмах долазе твоје претње, сви остали, укључујући и тебе, наравно имају право да овде пишу шта хоће. Мислим да сам већ горе поменула, не сматрам те одговорним за то што радиш, већ управо супротно. Никада те не помињем, јер одавно немам више шта да пишем о теби лично. Не преостаје ми ништа друго до да прихватим то твоје извињење и захвалим се на новим увредема, шта да се ради, вероватно боље није могло. --Тајга (разговор) 22:26, 12. јун 2017. (CEST)

Ја теби не претим, ја никоме овде не претим. Ја вас све молим да неке ствари не радите. Нико од нас овде нити глуми силеџије нити се тако понаша. Али једноставно некада је такво, како ти кажеш „силеџијско понашање” једини начин да се неке ствари реше. Видим да те Зоки јако поштује и то је јако лепо са његове стране. Помози му да научи неке ствари, да постане што бољи и што квалитетнији уредник, а то на крају води до тога да ће постати и добар човек (не кажем да је сада лош, далеко било). Хајде да тако трошимо енергију. Хајде да дискутујемо нормално и разговором решавамо проблеме овде, а не да једни другима терамо инат. Наравно да ће и убудуће бити ствари око којих се нећемо слагати, али то не значи да због тога треба да се гледамо попреко. Јер сви ми овде са сваким новим чланком и са сваком новом реченицом додатно промовишемо овај језик, нашу културу и овај народ. И сасвим сигурно нико од нас није ни издајник, ни плаћеник. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:49, 12. јун 2017. (CEST)

Зокију ћу нажалост моћи само да препоручим да се клони било каквих разговра, да пусти чланке ако се неко заинати, како год да игледали, те да се и иначе склони у мишју рупу, као што ћу и ја, да случајно коме не засмета јер ко зна, можда очас посла и он постане деда.--Тајга (разговор) 23:04, 12. јун 2017. (CEST)

Јој Господе. Хајде да радимо. За почетак да ли можеш да средиш овај чланак. Већ више од недељу дана је међу почетничким чланцима, аутор се није вратио да га среди. Мало га привести енциклопедијском стилу, додати унутар вики везе, референце и изворе (има на интернету неких чланака о томе). За поименични списак жртава не знам шта да мислим, да ли оставити или уклонити. Наравно ако остане ставити референцу за тај списак. И наравно додати одговарајуће категорије. Ако не можеш, да питам неког другог. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:18, 12. јун 2017. (CEST)

Јој боже. Нећу ништа да пишем на тему моје седмодневне казне или оног шаблона, да не попијеш трајни блок. Zoranzoki21 (разговор) 23:29, 12. јун 2017. (CEST)

Тајга.. Face-smile.svg како да постанем тако одједном деда? Једино да програмирам скрипту, попијем код и постанем деда. Мало и да се нашалим, извини. Zoranzoki21 (разговор) 23:40, 12. јун 2017. (CEST)

Господ је превелики да би смо га само за своје грехе призвали. Пробаћу да урадим нешто, треба ми времена. Мада нисам за ту тему специјалиста и сви који су се боље познавали такве теме и имали при руци изворе, колико сам обавештена и што сам ја познавала, морали су се склонити одавде и направити посебну страницу о таквим стварима. Замисли да сад рецимо убацим тај чланак у категорију датума, ако се ради о нечему што је ушло у историју, или у име општине, што би био ред, хоће ли ми неко правити проблем? Ако тражиш сарадњу, хајде постави оно што кажеш да си видео на интернету о томе ... --Тајга (разговор) 00:03, 13. јун 2017. (CEST)

Ја се тих тема клоним, и уопште те ближе историје овог простора, јер ми буде јако лоше успомене које покушавам да заборавим. Зато их и не уређујем. Ево неких пар извора РТРС, исто РТРС, Блиц, БН, АТВ... Има тога заиста доста. А што се тиче овога мајка/баба обично поређење које ниси разумела. Заиста не знам колико имаш година и то на крају крајева није ни битно, хтео сам да кажем да те Зоран поштује и у теби види старију и искуснију корисницу. Ето зато то написах. Но небитно је и то. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:13, 13. јун 2017. (CEST)

Што их тамо не постави испод чланака, него мени овде, хтео си да се среди чланак, а стално уређујеш моју стрницу за разговоре? Клониш се тих тема, а мене убацујеш... Фино. Па хајде да видимо шта ти сматраш добрим изворима...--Тајга (разговор) 00:17, 13. јун 2017. (CEST)

У базу података звана пророчанство. Zoranzoki21 (разговор) 00:27, 13. јун 2017. (CEST)

Надам се да се Никола неће наљутити на мене. Тајга, се сећаш оно кад си спомињала деду. Никола да ми је род, био би ми деда, јер има исто име и презиме као мој деда. Zoranzoki21 (разговор) 20:34, 16. јул 2017. (CEST)

Милешевска плаштаница[уреди]

Поштована колегинице, пре извесног времена обећао сам Вам да ћу сазнати праву истину о пореклу Милешевске плаштранице. То сам успео тек вечерас на једној од изложби у Нишу након сусрета са конзерватором проф Францом Цурком који ми је потврдио да је плаштаница пореклом, из Манастира Милешева, а да је њему на рестаурацију донета из Манстира Путна и да је због тога начинио омашку јер се није довољно упустио у њен историјат. Поздрав --Dr Milorad Dimić (разговор) 21:21, 15. јун 2017. (CEST)

Свечано отварање изложбе слика Лазара Шошевића у Нишу у Галерији арт55, коју је презентацијом лика и дела младог уметника отворила проф. Славица Ердељановић Цурк (супруга Франца Цурка). Поздрав.--Dr Milorad Dimić (разговор) 08:39, 16. јун 2017. (CEST)

Задатак[уреди]

Богами ми зададе озбиљан задатак. Не знам да ли ти је познато али на овим нашим балканским просторима не постоји прецизан индекс хидронима, па онда кад ти нешто затреба сналази се како знаш и умеш (за разлику од Руса који имају регистрован сваки поточић дужи од 500 метара). Што се Ледићког потока тиче пронашао сам да се улива у реку Жељезницу (иначе десну притоку Босне) и то у горњем делу њеног тока. Нисам нашао прецизан податак о дужини потока, али на основу размере карте мислим да нема више од 2 километра дужине (ако и толико). Иначе налетех и на овај чланак о Ледићима (за дивно чудо није анти српски). А што се тиче Великог језера тај чланак стиже ускоро --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:07, 20. јун 2017. (CEST)

То су јако мала језера, да не кажем мало веће барице и о њима понасоб просто нема неких значајнијих података. А што се Ледићког потока тиче имам једну мало ситније размерну карт па сам преко ње пронашао тај податак --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:37, 21. јун 2017. (CEST)
Гугл Земља је најдетаљнији. У праву си, тече у смеру истока (из неког разлога хиљаду пута ми се деси да заменим места истоку и западу. Једно је јасно, у басену Босне се свакако налази. На овој мапи јасно се види мањи водоток у источном делу села који даље тече ка истоку и улива се у реку која је означена као Жељезница. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:43, 21. јун 2017. (CEST)

Ако се ово запажање односи на језеро на Требевићу не знам шта да ти кажем, таквих малих глацијалних језера има на хиљаде на нашим планинама и о њима једноставно нема никаквих детаљнијих података. Нашао сам пар података о неким планинарским стазама које пролазе крај језера али пошто су са сајтова који баш и нису поуздани нисам их уносио. Из неког разлога теме са овдашњих простора ме нешто превише и не занимају, обишао и видео, а како нисам неки ловаран да путујем по свету и упознајем друге пределе користим овај сајт и пишући чланке о тим трећим земљама упознајем их на тај начин. Мада није искључено да се једном и залетим на то подручје па направим неког капиталца и са домаћом тематиком --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:22, 24. јун 2017. (CEST)

аххххх Трескавица (не знам одакле ми Требевић упаде у тастатуру) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:32, 24. јун 2017. (CEST)

Све си добро рекла. Остаје она народна да у сваком житу има кукоља, само што у овом нашем житу има мало више кукоља. Све ће то доћи на своје, време ће показати шта је исправно било. С моје стране је доста „бистрења политике”, није то за мене, зато остајем по страни. Препустићу другима који су паметнији и способнији да се тиме баве, ја ћу само да радим, јер и даље верујем у овај пројекат и његову мисију. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 07:58, 5. јул 2017. (CEST)

Можеш ли да средиш, Симонида Немањић. Биће уклоњен статус ако се не среди [1]. Ја сам почео Цвијића.--Soundwaweserb (разговор) 22:06, 28. јул 2017. (CEST)

1300 каплара[уреди]

Здраво Тајга, пишем нешто о 1300 каплара па планирам мало и да страницу о њима дорадим. Тренутно читам књигу Тадије Пејовића, а треба да одем и до библиотеке јер видим да је седамдесетих изашло пар књига на ту тему. Има ли шта од литературе да је теби познато да се мало озбиљније бави овом темом? Посебно би ми било згодно ако већ има неких пдф издања на нету. Поздрав. :)--Orion1964 (разговор) 12:37, 12. јануар 2018. (CET)

Хвала Тајга. Поздрав!--Orion1964 (разговор) 13:37, 13. јануар 2018. (CET)

Одговор[уреди]

Желео сам да ти одговорим, јер тебе не могу одбити. Face-smile.svg Знаш, вољу ми је одузео велепоштовани обожаватељ парова и задруге, који те је блокирао доста пута. Што се тиче администраторских права, они који су извучени из ормара су у овом случају поједини чланови Викимедије Србије. Ја ти завидим како си издржала. Ја нисам члан Викимедије. Ниси ни ти. Значи нас могу да је*у у мозак јер је појединима који имају неко "више право" то и циљ. Излуђивање корисника и извршавање сопствене политике. Једном речју речено, дестимулација. Онако како рече: "њима на част за сва времена". Одох на нормалан пројекат где ме не шаљу у парове или задругу. Поздрав. Zoranzoki21 (разговор) 20:49, 20. јануар 2018. (CET)

Слажем се. Већ сам се преселио на друге пројекте. Википедија на хрватском и други који не бих јавно да помињем због тога што бих био одавде прогоњен моткама и бакљама. Zoranzoki21 (разговор) 22:50, 20. јануар 2018. (CET)

Југодинари[уреди]

Дали ја на 50 југо динара стварно Косовска девојка, мени личе на 2 мушкарца. --Mile (разговор) 10:51, 28. јануар 2018. (CET)

Зар не остане сама на крају ? Кад сам гледао потезе лица био сам уверен да је момак, али изгледа момиче. --Mile (разговор) 12:40, 28. јануар 2018. (CET) п.С. Зашто држи лиру ?

Алеја[уреди]

Ова мапа значајно помаже --Pinki (разговор) 18:22, 28. јануар 2018. (CET)

Ha, ha, ha nisam video da je to tvoja slika. Bilo bi dobro da je okacis na Vikipediju da je stavimo u clanak o Novom groblju--Pinki (разговор) 18:48, 28. јануар 2018. (CET)
Мислим да је нису мењали, али и да јесу ова је сасвим ок и лепо ће презентовати чланак о Новом гробљу. --Pinki (разговор) 18:54, 28. јануар 2018. (CET)

Блок 70[уреди]

Поздрав Тајга. Ево имам референцу за архитекту Чанка, а ево и за остале. Што се тиче тврдње о најбрже изграђеном насељу, не могу да нађем референцу никако, а видео сам је мали милион пута што на интернету тако и у једној од књига везаних за историјат Новог Београда. Сутра ћу све то лепо спаковати када нађем све проверено --MareBG (разговор) 03:14, 25. фебруар 2018. (CET)

Управо радим на убацивању информација за Блок 70. Још само да нађем ону литературу . Слажем се да би требали ићи посебно они који су додатно пројектовали друге објекте у блоку, како за блок 70 тако и за 45. Фотографија је из 1975. године када је школа већ направљена, а добио сам право на њено коришћење. Слика је начињена из хелихоптера. --MareBG (разговор) 13:05, 25. фебруар 2018. (CET)

Пре свега замолићу те да не обрћеш моје речи. Као што сам и нагласио, дозволу јесам добио, а што се тиче ове друге фотографије - ја сам њен аутор. И апсолутно стојим иза тога. Можда је исти угао фотографисања па те је то збунило. Слободно окачи своју ако сматраш да је боља, па ћемо скинути ову моју са странице основне школе односно страница блока. Фотографије које узимам са интернета долазе у обзир само ако су филмски плакати или су права над њима истекла (сликане пре 1914.) Живим и крећем се у непосредној близини ове школе, па често је и фоткам. Толико. --MareBG (разговор) 20:31, 25. фебруар 2018. (CET)

Ником се ја не кунем, нити ми је тај извор релевантан по било чему. Остајем при своме, али да би избегао даљу расправу скидам је, па окачи ти ако желиш. А није ми ни Пера неки извор. Поздрав --MareBG (разговор) 20:46, 25. фебруар 2018. (CET)

Ја рекох да је фотографија скинута само из разлога јер немам воље нити снаге да дискутујем о томе. Имам још барем двадесетак таквих фотографија, па није никакав проблем Рекох све што сам имао изнад. И опет додајем да ми они нису никакав извор. --MareBG (разговор) 20:55, 25. фебруар 2018. (CET)

Да се не понављам... Постави ти своју свакако ако желиш, од вишка не боли глава --MareBG (разговор) 21:06, 25. фебруар 2018. (CET)

Одговор[уреди]

Хвала Тајга на саветима. Знам да су ми одлични извори цитата, али нажалост су истинити. Послушаћу коректне савете, и надам се да ће ми следећа кандидатура проћи. Поздрав! Zoranzoki21 (разговор) 11:08, 1. март 2018. (CET)

Хвала на савету. Па нисам ја зао. Face-smile.svg Zoranzoki21 (разговор) 12:44, 4. март 2018. (CET)
Свакако хвала на саветима. Zoranzoki21 (разговор) 16:08, 4. март 2018. (CET)

Смедеревска железара[уреди]

Овај чланак је добар, не није само добар, много више од тога! Само да се прошири увод и то је то. Знам да не волиш те звездице и слично, али ово мора да иде на гласање за добар чланак. Много је добро да не би било примећено, српска железара ће добити изабрани чланак.--Soundwaweserb (разговор) 23:01, 2. март 2018. (CET)

Добро.--Soundwaweserb (разговор) 23:58, 2. март 2018. (CET)
Ne možeš nikom da zabraniš da premesti tvoju sliku na Commons, ako zadovoljava njihova politiku o autorskim pravima. -- Bojan  Razgovor  11:24, 3. март 2018. (CET)

Здраво Тајга, примјетио сам твој поруке о пребацивању датотека на Оставу. Ти никоме не можеш забранити да се те датотеке пребаце на Оставу уколико то дозвољавању ауторска права, али можеш тражити да оне остану на овој Википедији, тако што ће означити датотеку шаблоном {{Keep local}}. Волио бих значи шта се догодило, па имаш тако негативан став према Викимедијиној остави, коју ја лично сматрам веома корисним пројектом Викимедије. Поздрав! — Ранко   Нико лић   03:03, 10. март 2018. (CET)

Осми март[уреди]

Тајга, срећан ти осми март. Поздрав. Zoranzoki21 (разговор) 15:23, 8. март 2018. (CET)

Ловорвишња[уреди]

У чланак о ловорвишњи додали сте култивар 'Jovanovicii' (тако сте га бар обележили јер су једноструки знаци навода резервисани за култиваре - односно клонове). Ваш допринос је једно крајње лаичко схватање унутарврсних таксона и не би смело да се користи на Википедији. Неки таксон је клон тек после признања и масовне репродукције (клон ја вегетативно размножено потомство једне индивидуе). Поменути таксон је заступљен једним јединим примерком (ако је и тај жив) и може да буде ПОТЕНЦИЈАЛНА ОРТЕТА (родоначелник клона)али ни то није, па је најбоље да га обришете. Остали наведени клонови су признати, комерцијализовани и могу се наћи на тржишту. Gmihail (разговор) 18:00, 5. април 2018. (CEST)

Важи. -- Bojan  Razgovor  03:08, 7. април 2018. (CEST)

Da ti se ne bi desavao sukob izmena, ili uradi sve u jednoj izmeni ili zapocni clanak u svom imenskom prostoru, pa ga kasnije premesti. -- Bojan  Razgovor  03:35, 7. април 2018. (CEST)

Позив да се прикључиш: Википедија:Википројекат Македонија.--Soundwaweserb (разговор) 22:23, 12. април 2018. (CEST)

Прогресивна парализа[уреди]

Eндемски сифилис, у некој прошлости, нелечењем сигурно да је могао довести до учесталије појаве прогресивне парализе на том продручју, али не због његове ендемичности већ због природе болести, код које је једна од касних компликација неуросифилис. Поздарв --Dr Milorad Dimić (разговор) 08:51, 11. мај 2018. (CEST)

Заиста се трудим да будем фер,поштен и са једнаким аршинима према свима. И надам се да бар мало успевам у томе. Али некада једноставно нема другог решења осим примене тих неких екстремних мера у виду блокирања колега. Шта би ти урадила да си на мом месту? Како реаговати према некоме ко уопште нема намеру да те саслуша и сваки твој коментар дочекује на нож? ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:07, 12. мај 2018. (CEST)

Мислиш да нисам покушавао са таквим приступом? То се да лако проверити у историји измена његове сзр (пошто је већину коментара брисао са странице). Да ли је требало да идем и да клечим пред њим? Не могу ја променити некога ко не жели да се мења --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:33, 13. мај 2018. (CEST)

mislim da ovu i slicne kategorije ne bi trebalo tako usko ili bukvalno tumaciti, jer ako ih tako tumacimo onda se mogu praviti kategorije "srbu u austrougarskoj", "srbi u osmanskom carstvu"... po meni nije lose da bude u toj kategoriji jer na jednom mestu imamo sve poznate licnosti koje su rodjene ili zivele na prostoru danasnje bugarske. Lackope (разговор) 16:39, 17. мај 2018. (CEST)