Разговор са корисником:Трагач Истине

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Поздрав, Трагач Истине. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Трагач Истине. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --Ф± 17:13, 29. септембар 2018. (CEST)

Позивница за придруживање дискорд серверу[уреди]

Discord Color Text Logo.svg Здраво, Трагач Истине.
Позивамо вас да се придружите дискорд серверу. Он служи да омогући лакшу комуникацију и сарадњу међу википедијанцима.
Да бисте се придружили, кликните овде. За више информација, погледајте Википедија:Дискорд.
Хвала!

AcamicamacaracaBot (разговор) 12:50, 13. јул 2019. (CEST)

Реверт[уреди]

Пре ревертовања, провери садржај. Делимично добре измене се не ревертују комплетно него само оно шта не ваља. Тај чланак није да нема редних него нема никаквих референци, а не знам где је шаблон БИ БЖО који се тада користи, можда је заправо под другим називом. --5.43.99.155 (разговор) 21:50, 21. септембар 2019. (CEST)

Када враћаш вандализам са сзр, не бришеш цео садржај странице него само уклониш тај вандализам и требаш опет убацити шаблон сзр кад се уклони. --Zoranzoki21 (разговор) 11:17, 17. октобар 2019. (CEST)

Миочић[уреди]

Био је правник, можда не дипломирани али правник. Додавање ћириличког у латинички текст није пожељно (обични текст и шаблони за навођење извора, на обоје мислим). Исправљање „хиперлинкова” (унутрашњих викивеза) није пожељно такође, јер софтвер препознаје [[primer]] исто као и [[пример|primer]]. Исто тако, не видим разлог за уклањање референце Јутарњег на почетку, чланак је тада био нов и треба референца и у уводу. Померање референци, опет, није пожељно јер не треба поправљати на Википедији непокварено. --5.43.99.155 (разговор) 19:35, 23. септембар 2019. (CEST)

Википедијанац 2019. године[уреди]

У току је гласање за Википедијанца 2019. године, слободно могу да гласају сви корисници без обзира на број измена, оставите свој глас или предложите кандидата којег желите. Можете гласати на овој страници.--Soundwaweserb (разговор) 19:34, 25. децембар 2019. (CET)