Разговор са корисником:Филип Кнежић/Архива 3

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Шаблони за СП[уреди]

Написо си ми ако ми треба помоћ да се јавим. Треба ми помоћ. Кад идеш на чланак светско првенство у фудбалу 2006. на српскомхрватски језик види чеш на ну једну велику табелу која има боје плави и бело. И моје питање на тебе је. Дали можеш мени то за српску википедију да урадиж, што ја то немогу. Био би ти ја много захваљен. Поздрав.


Meta je...[уреди]

... pa pročitaj ovde. --Φ ί λ ι π π ο ς | 15:02, 17. фебруар 2007. (CET)

Споменице[уреди]

Ма нема проблема што си направио хаос, све се може брзо вратити на старо. Него, предлажем ти да или оставиш тренутни дизајн својих споменица, или их само замениш изгледом онаквим какве су моје. Ако треба помоћ ти „вичи“ Face-wink.svg --СашаСтефановић 15:23, 17. фебруар 2007. (CET)

Па одеш на Шаблон:СС-комп, прекопираш код из било ког мог шаблона, и онда му мењаш сличицу, текст и боје, све по укусу. После га додељујеш онако како си написао на мојој страници за разговор. --СашаСтефановић 05:22, 18. фебруар 2007. (CET)

Zahvalnica[уреди]

Dragi Fićo, najlepša ti hvala na priznanju pogotovu što dolazi od jednog od najmlađih vikipedijanaca! :-)--Goldfinger 10:41, 18. фебруар 2007. (CET)

слике[уреди]

Скокни до Слика:Firewall1.jpg и види шта сам све изменио у опису да не би убудуће правио грешке.

  • Слику ниси смео да предаш у јавно власништво јер она заштићена ГНУ-овом ЛСД. ГЛСД садржи ограничења којима не подлежу слике у јавном власништву и избор шта ће са сликом радити припада искључиво аутору. Ако ово звучи компликовано, па није, али свеједно за почетак напросто пренеси исту лиценцу која је наведена код извора.
  • Једно од тих права је и навођење ауторства: увек наведи аутора. Ненавођење аутора јесте још једна повреда ГЛСД.
  • Остави линк ка извору како би свако могао да провери да си слику заиста оданде набавио, овако сам ја морао да базам унаоколо док сам нашао слику. Узгред, звирни и у чланак у међувики секцију, јер је и њу требало поправити :)
  • И међувики на слици, наравно :)

Сва најбоље --Dzordzm 00:34, 20. фебруар 2007. (CET)

Прозор[уреди]

Нема везе, Фићо, хвала ти што си ми скренуо пажњу да не отвара моју страницу за разговор. Него, што се тиче табеле из Африке, не знам кад ћу имати времена, јер тренутно пишем више чланака, а и мало ме дрма грип... Зашто ти то не би почео, пребаци табелу на неку страну за вежбање, па ако ти негде зашкрипи, а ти вичи. Углавном су то имена земаља а ту ти сама Вики може помоћи. Кликај на само име, и ако видиш да има линк ка српској, хрватској, босанској или српскохрватској Вики, кликај, и видећеш име те државе. Такође ми ниси ништа одговорио кад сам те питала шта би са чланком о диско музици, ја рекох да ћу ти помоћи, а ти никако да почнеш... --Maduixa 20:41, 20. фебруар 2007. (CET)

Твој потпис..[уреди]

..је мало убагован. Када се кликне на име (што треба да води на твоју корисничку страницу), линк води на КорисникFica Blok38 (недостаје двотачка), што је празна страница (у главном именском простору). -- Обрадовић Горан (разговор) 22:55, 20. фебруар 2007. (CET) --Fica Blok38 (разговор) 07:33, 21. фебруар 2007. (CET)

Портал[уреди]

Немам јасно дефинисан став о прављењу портала, али препоручујем ти да покушаш да направиш неки, помучићеш се доста, али исто тако и научити још више о википедијиној синтакси. --СашаСтефановић 17:59, 21. фебруар 2007. (CET)

Takodje bi trebalo za pocetak napraviti malo vise clanaka o odbojci, neces imati sta da stavis na portal. poz. --BokicaK Got something to say? 18:05, 21. фебруар 2007. (CET)
Možeš sa mnom da uređuješ Portal:Košarka dok se malo ne izvežbaš i dok ne dobijemo malo više članaka o odbojkašima. Pravljenje portala nije težak posao, ali je malo zamoran. --BokicaK Got something to say? 23:00, 21. фебруар 2007. (CET)

Фићо, мораш ми рећи шта ти је то, и где си нашао, као и контекст. У зависаности од реченице, може значити пуно тога. Осим тога, има и енглеског и шпанског текста. Овако како си ти ставио, немам предсставу шта би могло да буде. Реци ми где си нашао тај текст да бих могла да преведем како треба.--Maduixa 14:02, 22. фебруар 2007. (CET)


Face-smile-big.svg Fićo, horreo je vrsta silosa za skladištenje žita i kukuruza. Horreu je asturijska reč, a španska je horreo. Evo, vidi slike ovde, toga ima i po našim selima koliko hoćeš. Što se tiče Parque Natural de Redes, to je nacionalni park koji se zove Redes. Redes znači mreže, ali kako se imena ne prevode, onda će ostati Nacionalni park Redes. A što se fabade tiče - hehehe.... Pa vidiš šta je - običan pasulj. Doduše, ovaj asturijanski pasulj se pravi sa kobasicama i krvavicama umesto suvih rebarca kao što ga pravimo mi, Srbi, ali je isto tako odličan. Fabada znači jelo od pasulja, faba ili haba je beli pasulj, a asturiana znači asturijska to jest iz Asturije. Pogledaj članak o Asturiji koji sam napisala (deo o hrani), ima još zanimljivih stvari. Htela sam da ubacim i tu sliku fabade, ali nisam imala gde, jer bi bilo malo preterano dve slike za onako kratak tekst, a kako je sipanje sidre mnogo neobičnije, a mi Srbi već znamo šta je pasulj, odlučila sam se ipak za onu drugu sliku.--Maduixa 14:42, 22. фебруар 2007. (CET)

ИТ Споменице[уреди]

Ево да се квалификујем за бронзу. Тренутно имам четри чланка који су садржајнији него на одређеном броју других википедија:

--Михајло Анђелковић 18:03, 22. фебруар 2007. (CET)

Хвала доста је и борнзана. :о) Што се лиценце тиче, може.--Михајло Анђелковић 18:37, 22. фебруар 2007. (CET)

За дораду споменица ћу видети преко викенда. :) --Михајло Анђелковић 07:27, 23. фебруар 2007. (CET)

Касније. Нисам имао инспирације. :о) --Михајло Анђелковић 23:22, 25. фебруар 2007. (CET)

Vodafon[уреди]

Fićo, što izbrisa onu novu sliku? Tamo je bila obeležena i Srbija, Pretpostavljam da se čekao jun da je stave. Vidi ovde Википедија:Трг/Разно. Aj videću da dodam malo teksta večeras.:) A ti u međuvremenu vidi s nekim administratorom da li je ta slika tu trebala da stoji ili ne.--Maduixa 18:53, 22. фебруар 2007. (CET)

Портал[уреди]

Па можеш да додајеш занимљивости, да мењаш изабрану биографију, изабрани чланак (додуше, осим чланка о Дражену Петровићу, остали чланци ми нису за изабрани), ако видиш да је неки линк поплавио, видиш шта фали па додајеш нешто што треба. --BokicaK Got something to say? 20:10, 22. фебруар 2007. (CET)

лого[уреди]

Да та слика је лого и може се овде користити. Пренеси је као било коју другу слику и означи шаблоном {{лого}}. --Dzordzm 22:34, 22. фебруар 2007. (CET)

123[уреди]

Ма сналазим се за сад... Једва... Питаћу ако ми треба помо. Хвала... Поздрав.

Мапе[уреди]

Нажалост таква је слика чак и на енгл википедији. Будући да сам проширио чланак можеш да вратиш своју мапу или убацити неку другу слику. --Орловић 16:30, 23. фебруар 2007. (CET)

Jevrejska enciklopedija[уреди]

Ja nisam stavila tu poveznicu. A kako će da stoji, svejedno je, bitno je da stoji. Stavi kako god hoćeš, samo neka stoji ta referenca tamo. Šta bi sa slikom iz Vodafona? Napisah ti malo teksta tamo, a ti ništa...--Maduixa 17:06, 23. фебруар 2007. (CET)

Админ[уреди]

Срејовић је завршио... :) Међутим, чак и да није, нема везе: увек може да буде више кандидатура у исто време. Што се тиче помоћи око кандидатуре, ту ћу морати да будем сурово искрен. Ако не знаш да се кандидујеш (а постоје упуства тамо где треба да стоје), онда можда и ниси још увек за администратора. :) --Φ ί λ ι π π ο ς | 19:30, 23. фебруар 2007. (CET)

Шта би требало да знаш? Ух, па доста ствари... Требало би да знаш добар део онога што пише у Помоћи, да знаш да је за слике потребно ставити лиценце и да не смеш да се зезаш око тога, затим да знаш како треба да изгледа прави чланак, да "будеш ту" кад неком треба помоћ и тако даље (сигурно има још ствари, али не могу да се сетим). Било би добро и да си генерално хладне главе, па да ти не изгори фитиљ након неколико тренутака (што је битно, када се воде неки уређивачки ратови, или када треба неког блокирати). Наравно, треба бити зрео и поступати ситуацијама са пуном озбиљношћу. Ако се углавном проналазиш овде, онда само напред. :) Још нешто, за администратуру, треба да задовољаваш захтеве/услове политике. --Φ ί λ ι π π ο ς | 20:01, 23. фебруар 2007. (CET)
Па као што си могао да приметиш, тренутно не задовољаваш критеријуме политике... Дакле, треба ти још измена у главном именском простору. То не значи да сада треба да штанцујеш чланке без престанка, него да се мало посветиш уређивању, сређивању и сл. --Φ ί λ ι π π ο ς | 20:09, 23. фебруар 2007. (CET)
Сајт је http://tools.wikimedia.de/~interiot/cgi-bin/count_edits?user=Fica%20Blok38&dbname=srwiki_p. Ту можеш да провериш број измена за све кориснике на свим Википедијама и осталим Викимедијиним пројектима. Што се тиче 3 месеца, мислим да то правило не треба овде да се примењује, јер ова администратура није да није прошла, већ је проглашена неважећом. Политика није богзнакако прецизна овим поводом, али увек идемо на корист кандидата :) --Φ ί λ ι π π ο ς | 20:22, 23. фебруар 2007. (CET)

Да покушам да појасним... Правило о 50% измена у главном именском простору је уведено да бисмо за администраторе бирали људе који су истински заинтересовани за главни именски простор. У крајњој линији, све остало што се овде дешава, на разговорима, Википедија: именском простору, итд. треба да буде искључиво у служби чланака, и администратори требају као примарни интерес да имају квалитет чланака у овој енциклопедији. Ти си преко 200 измена накркао на својој корисничкој страни. Нико овде нема ништа против тога да имаш лепу корисничку страну. Али мораш да признаш да ово правило има смисла (да се ја питам, била би у питању смерница радије него круто правило, али ја се не питам).

Администратори нису ибер-корисници, већ радије слуге пројекта иако то можда тако не изгледа на разговорима на Тргу и другде. Заједница од администратора очекује да сваки дан прочешљавају скорашње измене, воде рачуна о сликама које се овде пошаљу и лепе исправне лиценце, поздрављају и охрабрују нове кориснике (како је тебе Саша - а пре две године неки други мене и Сашу), итд. Ингеренције администратора су такорећи сличне чињеници да теткица у школи има кључеве од сваког буџака а ученици немају. То је не чини влашћу већ напросто има алате који су јој неопходни да обавља свој посао. Међутим исто као што не би ваљало да сваки вантрз има кључеве од хемијског кабинета, тако ни овде не би ваљало да свако добија администраторска права.

Мој савет је да за почетак уживаш у викију. Добро си се снашао. Базај по чланцима, пиши, допуњавај, поправљај, ако желиш можеш (не мораш) и да се укључиш у расправу о одлукама као и сви други корисници. Када ти неко скрене пажњу да урадиш ствари другачије, истражи ствар и буди сигуран да разумеш зашто је то било неопходно. Пошто је у питању поверење заједнице да ћеш Википедију приближавати неком њеном идеалу, упознај како би то вики идеално требала да функционише. Недавно смо неколико релативно нових корисника без проблема промовисали у администраторе - напросто, људи су накупили знања и искуства и сви смо видели да знају шта раде, да не само да нико више не треба да их држи за руку него су спремни да сада помажу другима. Као што је случај са паковањем кондома или са кључевима од свих буџака по школи, и ти и сви око тебе ћете врло добро знати када ти стварно буду требали. Све најбоље! --Dzordzm 00:51, 24. фебруар 2007. (CET)

Што, Фићо?[уреди]

Па како да ме ти увредиш, Фићо? Одакле ти та идеја? :):):):) --Maduixa 03:45, 24. фебруар 2007. (CET)

Помоћ је добродошла![уреди]

Здраво! Нарабно да ми треба мала помаћ. Она је увек добродошла. Треба ми помоћ око превода неких речи из текста Списак најпознатијих дијаманата. Ако неможеш да их преведеш залепи налепницу да је тексту потребан превод, пошто ја незнам како се то ради. Milens2 18:01, 24. фебруар 2007. (CET)

помоћ 2[уреди]

Опет ја. Треба ми помоћ око постављања слика. Јел можеш да ми помогнеш или ако хоћеш ти да повежеш слике за чланак Списак најпознатијих дијаманата. Хоћу да поставим исте слике које се налазе на истом чланку на енглеској верзији, али са другачијим распоредом Milens2 18:25, 24. фебруар 2007. (CET)

Хвала за понуђену помоћ! :)[уреди]

Чини ми се да сам склопила дискографију, али, мало се мучим са овим "разговорима са корисником", но, надам се да ћу и то ускоро савладати... :) Хвала још једном!

Ево, да видим да ли сам научила и да се потпишем? Lampica 18:50, 24. фебруар 2007. (CET)

Голдфингеров прстен[уреди]

Драги Фићо са посебним задовољством те одликујем Голдфингеровим прстеном. Разлога су три и то овим редом:

  1. Нешто ново, научио сам од тебе а то је "историја креирања нових корисника"
  2. Симпатичан си (један од битних услова за прстен)
  3. Имаш година колико имаш, а радиш на Википедији ово што радиш! Ти већ знаш где да "покупиш" слику прстена и стави је на своју страну где желиш. Честитам и хвала! --Goldfinger 21:12, 24. фебруар 2007. (CET)


Дођи на МСН!!Dusan B. 15:00, 26. фебруар 2007. (CET)