Разговор са корисником:217.65.199.86

  С Википедије, слободне енциклопедије
  Поздрав, 217.65.199.86. Добро дошли на Википедију на српском језику!

  Непознати корисниче под IP адресом 217.65.199.86, желим да Вас поздравим у име свих чланова Википедије.

  Драго нам је да сте са нама и да доприносите заједничком раду и стварању слободног знања. Ако желите да и даље останете нерегистровани — није проблем, али би било добро ради комуникације и ради разликовања од вандала, да барем напишете своје име или надимак на страници: „Корисник:217.65.199.86”. Уколико желите да се пријавите, биће нам велико задовољство да постанете део наше Википедије. За сва додатна обавештења можете ме контактирати, као и било ког администратора.

  Пре него што почнете с уређивањем чланака, молимо вас да прочитате важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

  Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

  Екавица и ијекавица...[уреди извор]

  ... су равноправни изговори у српском језику. Уколико је википедијски чланак започет на једном од њих, треба на њему да буде и настављен. Уколико додајете материјал у постојећи чланак и не желите или не умете да следите изговор употребљен у њему, нема проблема, неко ће кад-тад садржај уједначити. Међутим, уколико само пребацујете чланак из једног изговора у други, такве измене ће бити враћене. Погледајте и напомене о писању српским језиком на Википедији. -- Srđan 📣  22:32, 30. новембар 2015. (CET)[одговори]

  Dcirovic (разговор) 15:49, 13. децембар 2016. (CET)[одговори]