Разговор са корисником:Boris1973

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Поздрав, Boris1973. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Boris1973. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! -- JustUser  d[-_-]b JustTalk 13:24, 5. август 2008. (CEST)

Слика[уреди извор]

Верујем да си хтео неку слику да ставиш у текст, али ниси успео. Прочитај упутство за баратање сликама, а изнад ћеш пронаћи и Правила о коришћењу слика. Срећно. -- JustUser  d[-_-]b JustTalk 13:33, 5. август 2008. (CEST)

Преместио сам ти чланак на Носталгија (филм). Ипак је основно значење овог термина нешто друго, а филм је добио по њему назив. --M!cki talk 17:41, 6. август 2008. (CEST)

Napomene[уреди извор]

Ne zaboravi da staviš tačku nakon navođenja neke godine u članku. Kada postavljaš neku sliku na Vikipediju, onda se potrudi da navedeš odakle potiče slika i odaberi odgovarajuću licencu. Sliku iz filma Jesenja sonata si preuzeo sa engleske Vikipedije, a nisi naveo izvor i stavio si da si ti njen autor i da je predaješ u javno vlasništvo. Time možeš ozbiljno da narušiš nečija autorska prava i možeš da dobiješ zabranu slanja slika. Znam da si početnik i stoga ti se malo gleda kroz prste, ali te molim da ubuduće obratiš više pažnje. Još jedna stvar, ne postavljaj one horizontalne crte u tekst članka. Ukoliko želiš da izdvojiš neku celinu, onda je stavi pod poseban podnaslov. Ukoliko ti nešto nije jasno, slobodno se obrati meni ili bilo kom drugom korisniku. Srećan rad. M!cki talk 20:35, 6. август 2008. (CEST)

Stojnik[уреди извор]

Dear Boris1973, I'v just found your picture of Sojnik Church. Great ! I've still put it here : fr:Stojnik (Sopot). I hope it doesn't bother you... If you have any pictures of towns or villages in Serbia, I should be interested too. I work a lot about Serbia on the French Wikipedia, but I need pictures... Anyway, thank you for what you've already done. Kindly, --Aristote (разговор) 11:49, 7. август 2008. (CEST) (Pascal)

Hello! Simanovci (village in serbia) also have a pictures of church! --Boris1973 (разговор) 12:00, 7. август 2008. (CEST)
I'm afraid I saw that toot ! fr:Šimanovci. You are realy a great photographer ! Kindly, --Aristote (разговор) 17:33, 7. август 2008. (CEST)

Its ok! Драго ми је да си поставио фотографију Цркве у Шимановцима!!! :) --Boris1973 (разговор) 17:37, 7. август 2008. (CEST)


Проблеми са ауторским правом за Слика:Борис.jpg[уреди извор]

Хвала ти што си послао (послала) Слика:Борис.jpg. Међутим, ова слика би ускоро могла бити обрисана осим ако се не утврде носилац и статус ауторског права. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању слике које се укључују у Википедију из разлога закона о ауторском праву (погледај Википедијину политику ауторског права).

Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над сликама се означавају коришћењем шаблона за ауторско право. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На страни Википедија:Шаблони/Ауторско право нађи одговарајући шаблон и стави га на страну са описом слике овако: {{ИмеШаблона}}.

Молим те назначи податке о ауторском праву на свим осталим сликама које можда већ јеси или ћеш послати. Запамти да би администратори могли да обришу слике без ових важних података. Ако имаш било какво питање, слободно ми се обрати, или их постави на страни намењеној за те ствари. Такође, погледај и Википедија:Правила о коришћењу слика#Слање слика. Хвала. Dzordzm (разговор) 19:54, 7. август 2008. (CEST)

Послао сам нови фајл са изменом, тј. са одговарајућом лиценцом. Надам се да је сада у реду. --Boris1973 (разговор) 22:14, 7. август 2008. (CEST)

Здраво Борисе. Уколико си ти сам сликао слику можеш изабрати једну од лиценца одавде и ствар је решена. :) Слика остаје. Уколико не, на жалост мораћемо да је обришемо --Ја самBabyTuxAlpha.png кажи 00:07, 8. јануар 2009. (CET)

Видим да имаш проблема. Али не брини ја сам их исто имао на почетку, шта више и данас дан нешто погрешно урадим. Иди на слику коју желиш да лиценцираш и кликни на опцију уреди. Тамо само напиши {{јв-ја}} и сними страницу.--Ја самBabyTuxAlpha.png кажи 00:14, 8. јануар 2009. (CET)

Поставио сам твоју слику. Ево шта се десило. Ја сам видео у чланку слику, али писало је само њено име, још није била послата. Ти си је тек после послао. Па сам ја закључио да је ту некада стајала слика која је потом обрисана, па сам је заменио сликом са Википедије на енглеском језику. Нисам мислио да је неко прво написао назив слике па је тек онда послао.--VLADA ® 19:08, 8. јануар 2009. (CET)


Проблеми са ауторским правом за Слика:Црква светог духа.jpg[уреди извор]

Хвала ти што си послао (послала) Слика:Црква светог духа.jpg. Међутим, ова слика би ускоро могла бити обрисана осим ако се не утврде носилац и статус ауторског права. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању слике које се укључују у Википедију из разлога закона о ауторском праву (погледај Википедијину политику ауторског права).

Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над сликама се означавају коришћењем шаблона за ауторско право. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На страни Википедија:Шаблони/Ауторско право нађи одговарајући шаблон и стави га на страну са описом слике овако: {{ИмеШаблона}}.

Молим те назначи податке о ауторском праву на свим осталим сликама које можда већ јеси или ћеш послати. Запамти да би администратори могли да обришу слике без ових важних података. Ако имаш било какво питање, слободно ми се обрати, или их постави на страни намењеној за те ствари. Такође, погледај и Википедија:Правила о коришћењу слика#Слање слика. Хвала. micki talk 22:27, 29. јануар 2009. (CET)


Проблеми са ауторским правом за Слика:Zalazak.jpg[уреди извор]

Хвала ти што си послао (послала) Слика:Zalazak.jpg. Међутим, ова слика би ускоро могла бити обрисана осим ако се не утврде носилац и статус ауторског права. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању слике које се укључују у Википедију из разлога закона о ауторском праву (погледај Википедијину политику ауторског права).

Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над сликама се означавају коришћењем шаблона за ауторско право. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На страни Википедија:Шаблони/Ауторско право нађи одговарајући шаблон и стави га на страну са описом слике овако: {{ИмеШаблона}}.

Молим те назначи податке о ауторском праву на свим осталим сликама које можда већ јеси или ћеш послати. Запамти да би администратори могли да обришу слике без ових важних података. Ако имаш било какво питање, слободно ми се обрати, или их постави на страни намењеној за те ствари. Такође, погледај и Википедија:Правила о коришћењу слика#Слање слика. Хвала.  Bojan  Razgovor  20:43, 27. фебруар 2009. (CET)