Разговор са корисником:DJ0302

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Добро дошли!

Здраво, DJ0302, добро дошли на Википедију! Хвала Вам на доприносима.
Надам се да Вам се Википедија свиђа и да ћете наставити да доприносите. Следи пар веза до страница које Вам могу бити од помоћи:

Можда желите да испробате Авантуру кроз Википедију, интерактивни обилазак који ће Вам помоћи да научите основе уређивања Википедије. Такође, можете погледати туторијале о уређивању Википедије, а можете да посетите и Трг како бисте поставили питања или потражили помоћ.

Не заборављајте да потписујете поруке на страницама за разговор додајући четири тилде (~~~~); тиме ће се аутоматски унети Ваше корисничко име заједно са тренутним временом и датумом.

Ако Вам је потребна помоћ, посетите страницу Википедија:Питања, поставите питање на мојој страници за разговор или потражите помоћ на сопственој и искусни Википедијанци ће одговорити у што краћем року. Још једном, добро дошли! — SimplyFreddie (разговор) 17:39, 5. фебруар 2020. (CET)

Конверзија[уреди извор]

Поздрав, код __БЕЗКН__ је потребно стављати у називе чланака који су у оригиналу како се не би догађала конверзија. — SimplyFreddie (разговор) 17:39, 5. фебруар 2020. (CET)


Позивница за придруживање дискорд серверу[уреди извор]

Discord Color Text Logo.svg Поздрав DJ0302.
Позивамо вас да се придружите дискорд серверу. Он служи да омогући лакшу комуникацију и сарадњу међу википедијанцима.
Да бисте се придружили, кликните овде. За више информација, погледајте Википедија:Дискорд.
Хвала!

--MareBG (разговор) 16:59, 4. март 2020. (CET)

Премештање[уреди извор]

Поздрав, свака част на сређивању назива категорија везаних за групе, само кад премешташ категорије замолио бих те да не означаваш опцију за преусмерење код категорија јер је непотребно кад преместиш чланке из ње па буде празна. — SimplyFreddie (разговор) 17:38, 23. март 2020. (CET)

Није ок брисати остале категорије када правиш нове или их премешташ. Није лоше додати кат. Категорија за српске музичке групе, али нема потребе за брисањем других категорија. А као и код чланака, пожељно је додати --MareBG (разговор) 11:23, 24. март 2020. (CET)
Разумем наравно. Са друге стране нема ништа лоше да те категорије буду и у другим категоријама, јер ће људи тако лакше доћи до њих и видети више садржаја о некој музичкој групи. Биле су пре извесног времена преписке на ову тему, ипак остало је овако. Свакако добар и битнији посао је овај са премештањем, за то свака част. --MareBG (разговор) 22:35, 24. март 2020. (CET)
Сјајно, за кратко време си доста помогао. Слободно изнеси све предлоге, сугестије. Могу наравно, админ сам. Што се тиче акције сређивања, може и то да се реализује. --MareBG (разговор) 22:56, 24. март 2020. (CET)

Да не бисмо правили дупли посао, молим те повезуј категорије и шаблоне на википодацима, поз. — SimplyFreddie (разговор) 18:41, 25. март 2020. (CET)

НБА категорије и шаблони[уреди извор]

Сређено за Сан Антонио. Мислим да сам средио и ове шаблоне, јави ако сам негде погрешио. Још само треба у неколико чланака НБА кошаркаша убацити адекватан шаблон. --MareBG (разговор) 13:40, 6. мај 2020. (CEST)

Супер, нема на чему. Слободно питај шта год треба. --MareBG (разговор) 14:06, 6. мај 2020. (CEST)

Измене[уреди извор]

Здраво! Хвала много на изменама. Некад заборавим на те ствари, а битне су. Имаш од мене споменицу за рад и труд. Срдачан поздрав! — Жиле () 15:58, 12. мај 2020. (CEST)

Претпостављам да би то требало решити с програмерима софтвера. Видећу шта могу. — Жиле () 19:59, 14. мај 2020. (CEST)

Заустави се мало са категоријама по роду у биографијама. Покушавамо да се договоримо у вези са тим --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 12:19, 4. јун 2020. (CEST)

Првенство Београдске зоне[уреди извор]

Прихватам Ваше објашњење, само моглисте да ми скренете пажњу на пропуст па ја да исправим. Исправке имама на много места, а не волим да се јавља „Преусмерено”.

Поздрав. Batavele (разговор) 17:31, 18. јун 2020. (CEST)


Остало ја мењам.
Поздрав Batavele (разговор) 17:33, 18. јун 2020. (CEST)

Мекхејл или Макхејл[уреди извор]

Верујем да имаш добар разлог да промениш, али сви човека зову Мекхејл па и у домаћим текстовим је тако написано? --Bobik (разговор) 08:48, 1. јул 2020. (CEST)


https://repo.etfovac.com/srpski-jezik/Pravopis%20MS_2010.pdf Онлајн верзија Правописа МС --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:48, 6. јул 2020. (CEST)

Дискорд сервер[уреди извор]

Позивам те да се придружиш дискорд серверу. Бесплатно је и једноставно за комуникацију. Можеш се придружити кликом овде. Погледај страницу Википедија:Дискорд за више информација. Поздрав! — Жиле () 10:41, 8. јул 2020. (CEST)

Лангстон/Ленгстон[уреди извор]

Никакав проблем да буде Лангстон, верујем да си у праву, само ниси навео никакав извор тј транскрипцијско правило по којем би био Лангстон а не Ленгстон. Ја сам написао његово име по томе како су га назвали РТС, Вечерње новости, Спортски журнал за које ипак сматрам да су релевантнији од неког анонимуса са википедије. Значи није проблем да буде Лангстон али наведи на страници за разговор неки извор и никакав проблем. Такође још један разлог зашто сам поништио твоју измену је због тога што сматрам да је тешка глупост променити само назив чланка а у самом чланку оставити стару верзију. Не може назив бити Лангстон а у целом чланку оставиш да пише Ленгстон. То си исто урадио и код Кваме Вона. Или уради све или немој ништа.--Bozalegenda (разговор) 19:35, 10. јул 2020. (CEST)

Пресловљавање категорија[уреди извор]

Е, ћао! Имамо решење за спречавање пресловљавања категорија. Када се унесе -{[[Категорија:Microsoft]]}- категорија се ваљано приказује у оној кутијици с категоријама. Што се тиче наслова страница самих категорија, такође се може употребити шаблон {{TranslitN}}. Овако: {{translitN|Kategorija:Microsoft|Категорија:Microsoft]]}-. Тиме се наслов не конвертује у „Мицрософт” у ћириличкој верзији. Можеш ли масовно поисправљати ово? Поздрав! — Жиле () 18:19, 18. јул 2020. (CEST)

Прво. Дакле, како би се спречила коверзија наслова категорије, шаблон TranslitN је потребно ставити на страницу те категорије. — Жиле () 18:44, 18. јул 2020. (CEST)

Требало би додати и ознаке -{ }- испред назива категорије у чланцима. Међутим, овде је друга прича пошто је име категорије мешано (мало је ћирилицом, а мало латиницом). Видећу и то с програмерима. — Жиле () 20:04, 18. јул 2020. (CEST)