Разговор са корисником:Darktwen

С Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Darktwen. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Darktwen. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --филип @ 03:14, 15. фебруар 2011. (CET)

Питања[уреди извор]

Ако имате неке предлоге или питања пошто сам полетник напишите :)

— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Darktwen (разговордоприноси)

Карма[уреди извор]

За такве тврдње је потребна референца. На чланку на енглеском језику о карми не видим да се игде спомиње Вика. Због тога би било добро када би се навела нека литература у виду референце, како бисмо знали да је то што тврдиш истинито. --филип @ 21:16, 15. фебруар 2011. (CET)

I sta ja sad treba da uradim? sto ne bi bilo istinito?znas koliko ima clanaka na wikipediji koji "zezaju" skolsku decu! donesu seminarski rad i nastavnici umiru od smeha! Ovako spremicu opsirno o karmi u vesticarenju! I napisacu!

— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Darktwen (разговордоприноси)

Википедија није форум[уреди извор]

Проучи Википедија:Значај (људи).

А и припази на речник, овде се не пролази добро за називање људи „будалама“ и пројекта „јебеним“. 本 Михајло [ talk ] 13:18, 15. јун 2011. (CEST)

Рекламе[уреди извор]

Па шта си ти мислио. Да можеш да пишеш чланак о себи на енциклопедији и да он ту остане за вјечност. Сасвим је нормално да ће ти чланак бити обрисан, који год администратор то урадио, јер је неважан за енциклопедију. И немојте да псујете, послије неколико псовања обично слиједи блокада. --Жељко Тодоровић (разговор) 13:19, 15. јун 2011. (CEST) с. р.

Извини :/--Darktwen ®

Разговор са корисником Жељко Тодоровић[уреди извор]

Под прво, ако наставите псовати и вријеђати, бићете блокирани. Ово Вам је задње упозорење. Друго, престаните да бришете коментаре са ове странице јер ће то увијек бити враћено. Ви не можете избрисати оно што сте рекли и писали, то остаје до вијека записано ту. Можете само привремено уклонити, али као што видите, таква акција бива увијек поништена. Надаље, не можете написати чланак о свом веб сајту јер је то ондаК реклама, а не енциклопедијски чланак. Википедија није ђубриште па да се на њу ставља разноразно смеће, ко шта стигне, него је то енциклопедија која колико-толико поштује неке стандарде уређивања. Једноставно, Ваша намјера да се рекламирате на Википедији не може проћи и готова ствар. --Жељко Тодоровић (разговор) 13:31, 15. јун 2011. (CEST) с. р.

Извини :/ --Darktwen ®

Уређивање[уреди извор]

Када допуњаваш неки чланак неким новим текстом, треба навести референцу на основу које се тај текст налази тамо. Односно, унијети текст мора имати неки свој извор или аргумент на основу кога је унесен. Без тога, чланак не ваља, јер онда би свако могао да унесе текст који год му одговара, без обзира да ли је тачан или не. И надаље, мијешате латиницу и ћирилицу. --Жељко Тодоровић (разговор) 14:44, 15. јун 2011. (CEST) с. р.

И ово није тамо неки мушки/женски часопис, него енциклопедија. --Жељко Тодоровић (разговор) 14:45, 15. јун 2011. (CEST) с. р.

Одо ај са ове википедије... глупост... вики педија слободна енциклопедија ... смешно свако може да уређује хахха идем... Е молим те обриши ми налог!!! Важи? Ћаооо!--Darktwen ®

Није од неке важности како ћете ви гледати на Википедију. Многи су корисници долазили овдје и давали таква мишљења, али многи су се и потрудили да схвате којим се руководи принципима Википедија. То да свако може да уређује не односи се на то да може писати шта му воља, било тачно или не. То се односи на чињеницу да је сваки корисник, регистрован или ИП адреса, у могућности да допуњава чланке, пише нове и томе сл. (наравно, на начин како то ваља радити). Ваш налог се не може обрисати, он остаје свагда. --Жељко Тодоровић (разговор) 14:53, 15. јун 2011. (CEST) с. р.