Разговор са корисником:Dilic/Архива 04

С Википедије, слободне енциклопедије

Преписивање[уреди извор]

Молим те да не преписујеш материјале са других сајтова. Не могу да схватим да сваки текст мораш да препишеш. Боље направи клицу и потруди се да измениш сваку реченицу коју уносиш, уместо што преписујеш читаве пасусе. micki 14:23, 6. април 2012. (CEST)

Сматрај ово опоменом пред блок због преписивања материјала са других сајтова (последњи пример је чланак „Зелена трансверзала“). Измене које си начинио су минорне - преко 90% садржаја је истоветно (од речи до речи преписано) другој страници на интернету, коју чак ниси навео као извор. Чланци о тој тематици су нам потребни, али не можемо да преписујемо материјал са сајтова на којима не пише јасно да је материјал објављеног под неком од нама прихватљивих слободних лиценци. Хвала на разумевању. micki 11:49, 29. мај 2012. (CEST)

Презент[уреди извор]

Потребно је избећи презент када се пишу биографије, на пример у чланку Нектарије Егински: одлази, сели се, ради, итд. би требало пребацити у прошло време. --Ђорђе Стакић (р) 11:26, 7. јун 2012. (CEST)

Блок[уреди извор]

Не памтим више колико пута сам те замолио и опоменуо да не преписујеш текстове са интернета (последњи пример је чланак „Црква светог Јеремије у Гораждевцу“). У неколико наврата смо обрисали већи број таквих текстова, а касније су брисани и појединачни текстови када смо успевали да установимо одакле си их преписао. Претпостављам да то није урађено из лоше намере, али ми себи не можемо да приуштимо тај луксуз да материјал заштићен ауторским правима просто овде прекопирамо (изузетак су слике које се користе у одређеним, тачно дефинисаним, ситуацијама). Осим тога, приметио сам да пребацујеш чланке са нама језички сродних пројеката и да притом наводиш литературу која код њих није наведена. Веома је интересантно да су текстови преписани, да аутор(и) оригиналног текст нису навели изворе, али да си их навео ти након што си чланке преписао овде. С обзиром да не показујеш жељу да се разговором реше ове недоумице и очигледни проблеми, морао сам да реагујем блоком корисничког налога. Молим те да, након истека блока, имаш у виду ово што сам написао. micki 13:08, 19. јун 2012. (CEST)