Разговор са корисником:Djakon::Goran

С Википедије, слободне енциклопедије

После званичне добродошлице да пожелим лично пријатан боравак и много лепих чланака. Небојша Бозало 03:31, 4 Феб 2005 (CET) ’Захваљујем се свима на добродошлици. Опростите свим мојим грешкама, јер се још увек не сналазим. Незнам зашто нисам могао да се упишем ћирилицом? Слободно ме исправљајте јер често грешим у куцању. Надам се да ћемо се лепо дружити и увећати број српских страна.Djakon::Goran 21:37, 4 Феб 2005 (CET)

 • Списак људи је водио твој имењак. Колико сам ја упознат Листа познатих Срба је сироче, усвоји је и поради на њој, ако мало погледаш овде нас има јако мало и помоћ нам је неопходна, ако имаш неко квалитетно решење само удри, ово је Вики пројекат, ја нисам баш упознат са личностима тако да избегавам рад на ту страну али има их доста у Списак улица Београда па ако ти понестане идеја у набрајању погледај тамо има подоста материјала а ја ћу сваком ко има своју страну са биографијо и своју улицу, да посветим још једну страну са описом улице. имаш још материјала на Category:100 најзнаменитијих Срба.Покажи шта знаш и унапред хвала што желиш да помогнеш.Небојша Бозало 20:11, 8 Феб 2005 (CET)

Врло кратки чланци[уреди извор]

Здраво Горане! Одлично што си активан, и што уз твоју помоћ стремимо ка десетхиљатидом чланку. Обраћам ти се, јер је мало неквалитетно писати тако кратак чланак, типа пиво-алкохолно пиће. Можеш и сам додати, да је основни састојак вода или јечам; или категорију, интервики и сл. Можеш додати и темплејт патрљак... Овако се гомилају "слепи" чланици са подацима које сви знају. Ипак, требамо размишљати и о квалитету а не само о кваниттету - на дуге стазе! Поздрав, --Марко Покрајац (разговор) 00:13, 1 Мар 2005 (CET)

Потпуно се слажем са тобом Марко, али ми сметају празне везе за опште познате појмове. Наравно да треба водити рачуна о квалитету, зато ћу се касније вратити на све започете чланке и допунити их. Ако такав кратак чланак некога инспирише да га поправи, има моју подршку.--Djakon::Goran 00:47, 1 Мар 2005 (CET)

март=ожујак?[уреди извор]

Када би се придржавали изворног словенског језика говорили би за март да се ради о ожујку. Сечањ, вељача, ожујак итд. су службени називи за месеце у Хрватској али и у Пољској (можда још и у неким другим словенским земљама), што никако не мора значити да их и неки Срби не користе. Ево на пример, узми подручје Ливна, где је у употреби икавица, па чак и међу Србима у извесној мери (двиста, пива, дица...). Ту се неретко међу Србима може чути и да месеце зову по Словенском шаблону. Мислим да би ожујак као један од синонима за реч март требао остати у чланку о месецу марту, као и у свим осталим будућим чланцима о месецима. Треба поштовати чињеницу да су српски и хрватски језици исти језик. Поздрав, --Марко Покрајац (разговор) 13:40, 2 Мар 2005 (CET)

 • Покрајац слажем се са тобом али имак мислим да би требало додати објашњење као ово што си ти сада дао нама, ја искрено кажем да нисам знао за то, али ако је тако мислим да треба да стоји објашњење у оквиру сваког месеца зашто и СЕЧАЊ ВЕЉАЧА ЛИПАЊ СВИБАЊ итд. Саша Стефановић 14:08, 2 Мар 2005 (CET)
  • Баш сам пре неки дан с неким разговаро око објашњења тих месеца. Сваки "хрватски" назив за месец је логичан јер се везује за одређене радње током месеца. Треба то урадити. Мислим да није тешко наћи то на интернету. Чак мислим да се у оквиру чланака о месецима треба преформулисати то како други народи зову одређени месец. Мислим да би било најбоље ставити поднаслов остали Словенски називи за месец. Боље тако, него да долази до оваквих спорова шта је хрватско, а шта српско и сл. Је л` сте знали су кравату измислили Хрвати? Размишљајте мало о самој речи кравата...:) --Марко Покрајац (разговор) 14:20, 2 Мар 2005 (CET)
   • Треба поштовати чињеницу да су српски и хрватски језици исти језик. - Хм ... Били Покрајац, били. И тај се језик звао српскохрватски-хрватскосрпски. Тај језик више не постоји (или бар га нико тако не назива). Најновија реформа хрватског језика удаљава српски и хрватски још више. Што се тиче назива мјесеци у осталим словенским комшијским и некомшијским народима - мислим да могу да се наведу али тамо гдје им је мјесто - у Викречнику. Има фино рубрика "преводи" па и "дијалекти". "Стрпај" их гдје год хоћеш. Погледај баш пројекат Месеци у години.
    • Са стране политичких чињеница си потпуно управу. Али не треба бежати и од чињенице да се ми и Хрвати разумемо кад комуницирамо; и дуго ћемо се разумевати. Да, Википречник је право место за податке о којим причаш. Најбоље би било да се консултујеш са Ђаконом Гораном око прерасподеле посла и око тога шта где треба да буде. --Марко Покрајац (разговор) 17:42, 2 Мар 2005 (CET)

Превод интерфејса[уреди извор]

Прво да те поздравим, пошто (колико ја знам) до сада није било комуникације међу нама. Овако, на састанку који смо јуче одржали смо договорили да треба да се доврши превод интерфејса. У вези са тим, би било добро да се провери како су дати термини преведени на друге језике. Покрајац и ја ћемо да видимо како су Немци извели превод, а било би добро да ти погледаш шта су Французи урадили (пошто видим да збориш француски :) на страници Википедија:Расправа о преводу интерфејса можемо да координишемо рад. Поздрав! -- Обрадовић Горан (разговор) 01:09, 8 Мар 2005 (CET)

 • Драги имењаче, поздрављам и ја тебе. Драго ми је да смо прозборили коју очи у очи, мада и до сада савесно делајући као да смо све и радили по договору. Моментално се слажем са свим коментарима и исправкама, ма да их нисам нашао код Француза. Упути ме где да тражим. Свако добро, твој Djakon::Goran 04:20, 8 Мар 2005 (CET)(разговор)

Па додај своје међу споменице...[уреди извор]

Што си их одвојио? :) --Милош Ранчић 06:00, 8 Мар 2005 (CET)

Имена слика у споменицама[уреди извор]

Извини на "звоцању". Само ми се чини да би било добро да сличице за споменице, уместо скраћеницом, буду именоване пуним именом. Прегледније је кад неко гледа. (Овако мора да кликне на нову страну не би ли видео шта значи то признање.) Иначе, што се тиче оног темплејта, појма нисам имао да то може тако да прође :) Јер, ниси користио именски простор Template: већ Википедија:. Што је врло занимљиво. Мораћу да проучим детаље... --Милош Ранчић 03:00, 9 Мар 2005 (CET)

Хвала на споменици :)[уреди извор]

И још нешто. Када хоћеш да изведеш да убациш име, као што видим да то желиш учинити у свом темплејту за додељивање споменице, треба да додаш, у оквиру позива темплејта нпр. |Име=Горану Обрадовићу. Тако би за њега твој позив на темплејт изгледао: (ако гледаш код, без "nowiki" ознака) {{Ђакон::Горан-СТР-додела|Име=Горану Обрадовићу}}. Погледај како сам изменио своју страну за разговор. --Милош Ранчић 03:29, 9 Мар 2005 (CET)

Хвала на признањима:)[уреди извор]

Откључао сам своју страницу не би ли променио оно што си наумио, јер ми је непријатно да то радим ја: исто важи и због постављања категорије у вези с твојим споменицама. Свиђа ми је твоје појашњење споменица. Поздрав и хвала још једном. --Марко Покрајац (разговор) 16:51, 9 Мар 2005 (CET)

Корисничко име[уреди извор]

Зашто се ниси регистроавао под именом Ђакон::Горан (на ћирилици), а не да се запетљаваш са ванредним, помоћним чланцима преусмерених са латинице? --Марко Покрајац (разговор) 19:30, 9 Мар 2005 (CET)

 • Брате Марко, ја сам и желео да се упишем ћирилицом, али ми није прихватило или ја нисам умео. Ако си у могућности,пребаци лозинку на Ђакон ::Горан и обриши “Djakon::Goran“, да не долањи до забуне. Пуно поздрава и унапред захвалан--Djakon::Goran 20:16, 9 Мар 2005 (CET)