Разговор са корисником:Dobrislava

  С Википедије, слободне енциклопедије
  Поздрав, Dobrislava. Добро дошли на Википедију на српском језику!
  Здраво, Dobrislava. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
  Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
  Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
  Шта је Википедија?
  Crystal Clear action info.svg Помоћ
  Општи приручник за уређивање Википедије
  Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
  Брзо научите да правите измене, корак по корак
  Crystal Clear app kedit.svg Песак
  За увежбавање рада на Википедији
  Crystal Project Tutorials.png Основни курс
  Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
  Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
  Водич за уређивање страница
  Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
  Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
  Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
  Питања која многи постављају
  Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
  Правила и смернице које је усвојила заједница
  Nuvola apps kteatime.png Трг
  Место где можете питати друге википедијанце
  Дугме за аутоматски потпис

  Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

  Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

  Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

  Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --Ф± 18:49, 27. јул 2014. (CEST)Одговори[одговори]


  Сарадња[уреди извор]

  Јави се на имејл: darkocgajic@gmail.com. Позив на сарадњу. Дарко Гајић, --Gajdario (разговор) 14:18, 6. август 2014. (CEST).Одговори[одговори]


  Проблем са ауторским правима за датотеку ОШ Ђура Јакшић у Кикинди.jpg[уреди извор]

  Недостаје лиценца

  Здраво, Dobrislava. Хвала ти што си послао датотеку ОШ Ђура Јакшић у Кикинди.jpg. Међутим, на страницу са њеним описом тренутно није стављена одговарајућа лиценца, па је статус ауторских права нејасан. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању датотеке које се укључују у Википедију због закона о ауторском праву (за више информација погледај Википедијину политику ауторског права).

  Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над датотекама се означавају коришћењем одговарајућих шаблона, односно лиценци. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страницу са описом датотеке, овако: {{Име шаблона}}.

  Уколико си послао и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и код њих навео извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послао можеш да погледаш овде. Питања можеш да поставиш на страници која је за то намењена.

  Напомена: Ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права. Датотеке без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане седам дана након што су послате, као што је наведено у правилима о коришћењу датотека. Хвала. --Милићевић (разговор) 12:45, 7. август 2014. (CEST)Одговори[одговори]

  Сређена је ознака за лиценцу, а сам чланак дорађен. Надам се да испуњава услове да не буде у категорији почетничког чланка. Не значи да га не бих још дорађивала. Уколико сматрате да је недовољно, поставите поново почетнички шаблон. Dobrislava|разговор 14:37, 7. август 2014.(CEST)


  Проблем са ауторским правима за датотеку Сувача, испод крова.jpeg[уреди извор]

  Недостаје лиценца

  Здраво, Dobrislava. Хвала ти што си послао датотеку Сувача, испод крова.jpeg. Међутим, на страницу са њеним описом тренутно није стављена одговарајућа лиценца, па је статус ауторских права нејасан. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању датотеке које се укључују у Википедију због закона о ауторском праву (за више информација погледај Википедијину политику ауторског права).

  Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над датотекама се означавају коришћењем одговарајућих шаблона, односно лиценци. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страницу са описом датотеке, овако: {{Име шаблона}}.

  Уколико си послао и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и код њих навео извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послао можеш да погледаш овде. Питања можеш да поставиш на страници која је за то намењена.

  Напомена: Ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права. Датотеке без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане седам дана након што су послате, као што је наведено у правилима о коришћењу датотека. Хвала. --Милићевић (разговор) 15:47, 9. август 2014. (CEST)Одговори[одговори]

  Споменица[уреди извор]

  Доделио сам ти споменицу за досадашњи рад на српској википедији. Заиста уживам у твојим чланцима захваљујући којима упознајем север Србије који познајем доста слабо. Само тако настави, а ја сам ту ако ти треба нека помоћ. А да, морао сам да ти померим слику на десну страну, јер није могла да стане споменица.--Марко Станојевић (разговор) 01:07, 26. август 2014. (CEST)Одговори[одговори]

  Kikinda[уреди извор]

  Preformuliši tekst promeni red reči koristi neke druge a ne copy/paste, ne mogu da poništim svoju izmenu zato što ću poništiti tvoju izmenu o obrazovanju, znači sredi malo tekst i ubaci ga ponovo --Милићевић (разговор) 16:56, 16. септембар 2014. (CEST)Одговори[одговори]

  Поздрав[уреди извор]

  Захвалио би ти што пишеш о спорту (Борис Стојановић), али би морала нешто знати о спорту о којем пишеш.

  Слободан стил у себи садржи више сличних стилова. на пр. морнарски, амерички краул, аустралијски краул, јапански краул итд али се тачмичења одржавају само у слободном стилу, а коју од наведих врста стила ће пливач користити зависи од њега. Краул је најбржи од њих и сви га користе, и на свим такмичењима обавезно се зове пливање слободним стилом. У целом свету постоји само слободан стил, само поједини новинари и тренери воле да користе реч краул, јер желе да нагласе како су они стручни, а знају и енглески мада и Енглези то не користе. Ево ти пример са Светског првенства у Шпанији 2013. које помињеш у тексту. [1] Ово је званична сатница такимичења на том првенству коју је направила Светска пливачка федерација (ФИНА) и видећеш да нема краула него Free (слободно). Како је онда Борис имао две норме за светско првенство у краулу, кад га тамо тога нема. [2] Ово је листа рекорда Србије у мушкој и женској кокуренцији на базенима 50 м и 25 м. нема краула.
  Наши пливачи учествију на светским, европским и домаћим првенствима, не на шампионатима (опет новинарски енглески, јер „значајније и светски“ звучи светски шампион него светски првак) По најновијем првопису написати шамион или првак је исправна, али не обе у једном тексту. Ако је учествовао на првенству онда је првак. Кад сви сви српски савези у своја правила унесу да се одржавају шампионати не првенства онда ћемо имати шампионе.
  Европско првенство у пливању у малим базенима 2013. у Данској је сениорско првенство, тако да није требно наглашавати да је пливао у сениорској категорији (правилно појединачној конкуренцији).
  Врсту базена увек имаш у наслову такмичења, па је непотребно у тексту писати (велики или мали базен), а ако мора боље у загради писати 50 м и 25 м. јер се и тако воде и рекорди као што си видела из прилога који сам ти дао.

  Немој се љутити што сам ти ово написао, али боље у почетку исправити, да би касније било лакше. Ако ти нешто затреба у вези спорта слободно питај на мојој страници за разговор. Поздрав--Drazetad (разговор) 10:43, 25. октобар 2014. (CEST)Одговори[одговори]

  Ово сам заборавио (4x50 м слободним стилом (две девојке/два мушкарца) зове се мешовита штафета 4х50 мешовио. Није потребно увек у тексту стављати слободни стил, довољно је слободно, леђно, прсно, делфин и мешовито, јер се подразумева да су то стилови, а у кутијици „слободни и мешовити стил“. Поздрав--Drazetad (разговор) 13:59, 25. октобар 2014. (CEST)Одговори[одговори]

  Димитријевић[уреди извор]

  Могу да проверим у Просвети и Породичној енциклопедији још једном. Мада ако сам тада ставио годину рођења која је у чланку, сигуран сам да се макар у једном од та два извора помиње та година. У сваком случају уколико се не могу наћи поуздани извори на нету, подсети ме око Божића да погледам. Тада ћу бити у Србији и имаћу приступ литератури... --Јованвб (р) 01:41, 7. децембар 2014. (CET)Одговори[одговори]

  Мада када размислим слика надгробног споменика је вероватно бољи извор од Просвете или Породичне енциклопедије. Што се мене тиче слободно измени чланак, можеш ставити и обе године рођења и напиши да различити извори наводе различите године. --Јованвб (р) 01:46, 7. децембар 2014. (CET)Одговори[одговори]

  Споменици културе[уреди извор]

  Не замењуј категорију Споменици културе Србије са новом категоријом, само додај нову категорију. --Gajdario (разговор) 20:16, 14. децембар 2014. (CET)Одговори[одговори]

  Најбоље би било да категорија за поједини управни округ буде подкатегорија у оквиру категорије Србија и с тим се слажем, али неко некад је тако почео, а ја нисам сад спреман да преуређујем. Можда једног дана. --Gajdario (разговор) 20:57, 14. децембар 2014. (CET)Одговори[одговори]
  • Случајно видех ваш разговор. Ако се чланак налази у поткатегорији није потребно да се налази и у надкатегорији и увек је боље да се стави у поткатегорију. На енглеској Википедији и на остави ботови и корисници се доста тиме баве, код нас можда не толико али правила су иста. --Ђорђе Стакић (р) 09:04, 17. децембар 2014. (CET)Одговори[одговори]
  Хвала, Ђорђе. --Dobrislava (разговор) 18:43, 17. децембар 2014. (CET)Одговори[одговори]

  Датотека:Конен вила на Палићу.jpeg[уреди извор]

  Постави слику у списак. Поздрав,--Дарко Чуча Гајић (разговор) 09:45, 3. јануар 2015. (CET)Одговори[одговори]

  Сувача у Кикинди[уреди извор]

  Појма немам откуд то ту, у принципу ја не наводим власништво. Бриши!!!--Дарко Чуча Гајић (разговор) 16:59, 10. јануар 2015. (CET)Одговори[одговори]

  Одг: Списак људи[уреди извор]

  Имамо јако много биографских чланака, и сваког месеца по неколико стотина нових, па је спискове тешко одржавати. Некад сам их ја одржавао али сам давно престао и чланци су априла 2013. премештени из главног именског простора на садашње локације. Нисмо их избрисали јер не сметају али их нико не ажурира. Могу да се допуњавају наравно. --Ђорђе Стакић (р) 14:08, 12. јануар 2015. (CET)Одговори[одговори]

  • Филип има приступ пристиглим дозволама и поставља их на ВП:ДО, можете се консултовати са њим око тога, вероватно ће он да направи подстраницу и постави дозволу. --Ђорђе Стакић (р) 14:40, 13. јануар 2015. (CET)Одговори[одговори]


  Проблем са лиценцом за датотеку Vojin Malisa Draskoci foto Zelimir Gvojic El Gvojos.jpg[уреди извор]

  Проблем са лиценцом

  Здраво, Dobrislava. Хвала ти што си послао датотеку Vojin Malisa Draskoci foto Zelimir Gvojic El Gvojos.jpg. Међутим, она би могла да буде обрисана уколико се не утврде носилац и статус ауторског права. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању датотеке које се укључују у Википедију због закона о ауторском праву (за више информација погледај Википедијину политику ауторског права).

  Верује се да датотека коју си послао нема одговарајућу лиценцу, односно да постојећа ознака није добра. Молим те да прочиташ текст саме лиценце и да провериш да ли је њен садржај адекватан, имајући у виду порекло датотеке и њену употребу на Википедији. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страницу са описом датотеке, овако: {{Име шаблона}}, уместо постојећег шаблона.

  Уколико си послао и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и код њих навео извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послао можеш да погледаш овде. Питања можеш да поставиш на страници која је за то намењена.

  Напомена: Ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права датотеке. Датотеке без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане седам дана након што су послате, као што је наведено у правилима о коришћењу датотека. Хвала. Милићевић (разговор) 18:44, 22. јануар 2015. (CET)Одговори[одговори]

  Проблем са лиценцом за датотеку Lala kovacev foto el gvojos2.jpg[уреди извор]

  Проблем са лиценцом

  Здраво, Dobrislava. Хвала ти што си послао датотеку Lala kovacev foto el gvojos2.jpg. Међутим, она би могла да буде обрисана уколико се не утврде носилац и статус ауторског права. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању датотеке које се укључују у Википедију због закона о ауторском праву (за више информација погледај Википедијину политику ауторског права).

  Верује се да датотека коју си послао нема одговарајућу лиценцу, односно да постојећа ознака није добра. Молим те да прочиташ текст саме лиценце и да провериш да ли је њен садржај адекватан, имајући у виду порекло датотеке и њену употребу на Википедији. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страницу са описом датотеке, овако: {{Име шаблона}}, уместо постојећег шаблона.

  Уколико си послао и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и код њих навео извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послао можеш да погледаш овде. Питања можеш да поставиш на страници која је за то намењена.

  Напомена: Ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права датотеке. Датотеке без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане седам дана након што су послате, као што је наведено у правилима о коришћењу датотека. Хвала. Милићевић (разговор) 18:44, 22. јануар 2015. (CET)Одговори[одговори]

  Odg[уреди извор]

  Zbog ovog -- Bojan  Razgovor  21:52, 27. јануар 2015. (CET)Одговори[одговори]

  Brstina[уреди извор]

  Ćao. Uklonio sam je jer ta slika je pod poštenom upotrebom i već se koristi u članku o liku koji glumi. Inače ta slika ionako ne bi mogla u njegov članak jer je živa osoba. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 16:03, 12. март 2015. (CET)Одговори[одговори]

  Бранко Андрић - Андрла[уреди извор]

  Колегијум, сад кад си средила страницу, имаш част и да скинеш шаблон. Слободно и са срећом, поздрав --Дарко Чуча Гајић (разговор) 06:36, 18. март 2015. (CET)Одговори[одговори]

  Шта ти је данас ова омладина, неће да слушају, ша то ти је. --Дарко Чуча Гајић (разговор) 08:10, 18. март 2015. (CET)Одговори[одговори]

  КК Црвена звезда[уреди извор]

  Ако сматраш да треба гласати:

  Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак КК Црвена звезда да исти постане један од сјајних чланака.
  Гласање траје у периоду 27. март 2015. — 3. април 2015. ----Bobik (разговор) 09:52, 30. март 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Божидар Сандић[уреди извор]

  Поздрав. Почео сам да пишем синоћ и изнесем моја запажања о тексту, али ми је искључен интернет и прорадио тек сад. Сандић је био репрезентативац и википедија треба да има текст о њему, као и за све друге репрезентативце, али не овакав. Текст је написан на основу монографије издате поводом неке годишљице, коју су писали људу из Кикинде и као што је правило при писању монографија дали све у суперлативу за оно што је некад било везано за то место, а што мештани воле да чују. Сајт репрезентације је писан вероватно на основу истог дела јер је сав у хвалоспевима без пуно конкретног, какви требају бити спортски текстови. Доказ за то је и податак да је Сандић одиграо само једну утакмицу за репрезентацију у Албанији октобра 1946. против Бугарске у Балканском купу и постигао два гола, а има текст већи него поједини репрезентативци са преко 50 репрезентативних утакмица. У периоду 1946—1949 репрезентација је одиграла 23 утакмице, а он је са свим својим врхунским квалитетима како пише у нашем тексту играо само једном. Видим да си и ти то приметила јер си сајт репрезентације навела као рефренцу само за да је био наставник, а не за његове спортке успехе. На сајту пише са је играо за ОФК Београд, што сам исправио, јер је ОКФ настао 1958. када је Сандић већ завршио играчку каријеру. Кад је играо у Београду то је био новоформирани клуб Металац које је три пута, фузијама са другим клубовима, мењао име док није постао ОФК 1958. Текст може бити мањи, али конкретнији. У нашем тексту пише да је био репрезентативац у периоду после рата. Ту периода није било, то је 13. октобар 1946 и никад пре ни после. Може се више написати о тренеској каријери јер је неколико омладинаца из Кикинде и Зрењанина које је тренирао постали вишеструки репрезентативци као Бечејац, и прволигашки играчи Кери и др. Намој ме погрешно схватити, за оволико писаније, нисам имао намеру да критикујем твој рад него изворе. Поздрав и срећан рад--Drazetad (разговор) 13:39, 5. април 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Такмичење[уреди извор]

  Поздрав Добрислава! Видим да си се пријавила за ово такмичење и да си већ написала неколико чланака које си могла пријавити, па да те обавјестим да се пријављивање врши на овој страни. Ако буде требала нека помоћ - ту сам, поздрав! --CarRadovan (разговор) 18:03, 3. мај 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Ти си ово супер урадила. Сад само поради на квалитету текстова, па се чујемо ако негдје запне.--CarRadovan (разговор) 21:20, 3. мај 2015. (CEST)Одговори[одговори]
  Нисам баш најбоље упућен у дешавања на вики остави, али свакако ако слике постоје на једном вики пројекту, мислим да није проблем да се преузме и на други (преузмеш са мађарке вики и пошаљеш на српску). Што се тиче Палате парламента, сасвим је довољно да наведеш наслов чланка, а ми ћемо процјенити у којој мјери је чланак проширен. Поздрав! --CarRadovan (разговор) 23:25, 7. мај 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Споменица[уреди извор]

  Ево једне споменице за рад и труд - за разне чланке повезане са културом. Свака част. --Ђорђе Стакић (р) 17:49, 27. мај 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Пиво за тебе![уреди извор]

  Export hell seidel steiner.png Живели и честитам! Дарко Чуча Гајић (разговор) 18:14, 27. мај 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  ЦЕЕ пролеће 2015[уреди извор]

  Поздрав колегинице! Жири је почео са оцјенивањем чланака овог конкурса, па ћемо ти овдје образложити наше оцјене у вези твојих чланака тамо:

  --CarRadovan (разговор) 15:13, 30. мај 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Слободно убацуј све, али морам ти рећи да овакви чланци не доносе неке значајне оцјене.--CarRadovan (разговор) 13:57, 31. мај 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Лично мислим да су чланци на нивоу енглеске Википедије, не бих рекао да ишта недостаје овим чланцима. Моја оцена ће бити на нивоу бодовања. То не значи да рад није на високом нивоу. Осим тога овако нешто је врло потребно нашој Вики, а надам се да ће ускоро бити и бот о свим православним црквама. Gotech8 (разговор)

  Поштована колегинице, чланак Земља (геополитика) смо ставили на гласање за добар, па би нам значило да и Ви учествујете у овом гласању. Хвала!--Geograf IS (разговор) 11:19, 17. јун 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Шаблон Резервати природе Србије[уреди извор]

  Постојала је грешка у називу, коју сам отклонио. Поставио сам шаблон и у чланак Сува планина. --Ранко Н. (разговор) 13:50, 18. јун 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Хвала на помоћи,и признајем нисам знао шта ћу да пишем и онда сам само копирао све,ако можеш обриши чланке Жути мрав Пољски зец и Специјални резерват природе Карађорђево.Видим да си и ти написала све чланке које си направила,али ако хоћеш да узми шаблон да ти стоје по реду као на мом профилу,погледај мислим да ће много лепше бити тако.

  Dобро,хвала,али ти можеш опет да поређаш како ти хоћеш,то је једноставно прављење тема :)

  Можеш ли ми још само рећи како и ја да се пријавим за ЦЕЕ Пролеће 2015,имам 2,3 чланка која бих могао убацити па баш да видим какви су моји чланци.Неки су се пријавили и са 1 чланком а ја имам 2,3...

  Не знам нисам видео ништа.Ево управо пишем о Јакову Обреновицу...После кад завршим ти ћеш ми помоћи око шаблона,неких слика и мало уредиш оно што сам написао.

  Не могу да нађем од неких људи кад су рођени и умрли.Можеш ли ми ти помоћи око тога?

  Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Србија да исти постане један од сјајних чланака.
  Гласање траје у периоду 5. јул 2015. — 12. јул 2015. --Soundwaweserb (разговор) 20:23, 4. јул 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Dodao sam vezano za etno muziku u Srbiji i još odeljak za prirodne rezervate [3]. Obično ja stavljam reference iza tačke jer mi je tako lepše, mada mi ne smeta da bude i ispred. Slobodno uređuj članak kad god poželiš, znam da ti je možda malo nelagodno dok je još na glasanju, ali sve što može dodatno da unapredi tekst slobodno dodaj šta misliš da treba. Još jednom hvala ti na sugestijama, pomogla si mi dosta kao i kolege Serbijana i Sahara. Nadam se da je urađen dobar posao, jer sam dao sve od sebe da bude kako Srbija zaslužuje. Veliki pozdrav od mene.--Soundwaweserb (разговор) 15:35, 6. јул 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Kad budeš mogla baci pogled na članak Biserno ostrvo, ako te interesuje dodaj nešto, ja sam slabo radio dvorce i imanja. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 23:22, 22. јул 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Nisam siguran šta je tačno, ali mislio sam da se i imanje i njegov dvorac takođe zovu Biserno ostrvo.--Soundwaweserb (разговор) 13:12, 23. јул 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Nekako mi deluje da je predugačak naslov, možda bi bilo dobro skratiti na Dvorac na Bisernom ostrvu.--Soundwaweserb (разговор) 13:22, 23. јул 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Pitaj ga, mada sam mu ja već poslao poruku da pogleda članak, ovde se spominje imanje [4] i dvorac [5].--Soundwaweserb (разговор) 13:38, 23. јул 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Po tom linku onda bi trebalo izbaciti ono kod Novog Bečeja i ostaviti Dvorac Gedeona Rohoncija na Bisernom ostrvu.--Soundwaweserb (разговор) 13:41, 23. јул 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Prebacio sam na kraći naziv, po onom linku što si mi poslala, a ova preusmerenja neka svakako ostanu. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 14:06, 23. јул 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Обавештење - гласање за добар чланак[уреди извор]

  Али сад стварно!

  Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Музеј „Рас“ Нови Пазар да исти постане један од добрих чланака.
  Гласање траје у периоду 20. октобар 2015. — 26. октобар ----Дарко Чуча Гајић (разговор) 20:59, 20. октобар 2015. (CEST)Одговори[одговори]

  Добродошли на Авантуру кроз Википедију![уреди извор]

  TWA guide left bottom.png
  Здраво, Dobrislava! Јако нам је драго што желиш да се играш и научиш, на пријатељски и забаван начин, како да се прикључиш нашој заједници и мисији. Мислим да ће ти ови линкови помоћи да почнеш.
  Поздрав, Dobrislava. Добро дошли на Википедију на српском језику!
  Здраво, Dobrislava. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
  Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Молимо вас да oдвојите мало времена и прочитате следеће теме, пре него што почнете да уређујете на Википедији.
  Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
  Шта је Википедија?
  Crystal Clear action info.svg Помоћ
  Општи приручник за уређивање Википедије
  Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
  Брзо научите да правите измене, корак по корак
  Crystal Clear app kedit.svg Песак
  За увежбавање рада на Википедији
  Crystal Clear app tutorials.png Основни курс
  Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
  Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
  Водич за уређивање страница
  Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
  Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
  Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
  Питања која многи постављају
  Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
  Правила и смернице које је усвојила заједница
  Nuvola apps kteatime.png Трг
  Место где можете питати друге википедијанце
  Дугме за аутоматски потпис

  Молимо вас да се потписујете на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад прозора за прављење измена — то даје ваше име, тренутно време и датум. Такође, молимо вас да се не потписујете у чланцима.

  За слање слика на Википедију, молимо вас да прочитате:

  Пре него што почнете с уређивањем чланака, молимо вас да прочитате важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

  Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити наречја у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom“ латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

  -- 18:50, уторак 17. новембар 2015. (UTC) Википедија:TWA/Navigation2

  Колегијум, што избриса значку, добила си је заслужено! Поздрав и жива била, --Дарко Чуча Гајић (разговор) 21:09, 28. новембар 2015. (CET)Одговори[одговори]
  Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Војничев рукопис да исти постане један од сјајних чланака.
  Гласање траје у периоду 7. 1. 2016. — 14. 1. 2016. --Obsuser (разговор) 20:47, 7. јануар 2016. (CET)Одговори[одговори]
  Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Милутин Миланковић да исти постане један од добрих чланака.
  Гласање траје у периоду 28. 1. 2016. — 4. 2. 2016. --Obsuser (разговор) 03:14, 29. јануар 2016. (CET)Одговори[одговори]
  Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Хилари Клинтон да исти постане један од сјајних чланака.
  Гласање траје у периоду 14. 2. 2016. — 21. 2. 2016. --Obsuser (разговор) 20:31, 20. фебруар 2016. (CET)Одговори[одговори]
  Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Супримс да исти постане један од сјајних чланака.
  Гласање траје у периоду 26. 8. 2016. — 2. 9. 2016. --Obsuser (разговор) 22:15, 26. август 2016. (CET)Одговори[одговори]

  Николаj Носков[уреди извор]

  Здраво драги Dobrislava! Ви говорите на руском? Окренуо сам вам за помоћ: можете молим вас додати на чланак насловне о албум Лучшие песни в сопровождении симфонического оркестра [6] и о албум Океан любви [7] Николаjа Носкова! Хвала! --178.71.223.238 (разговор) 21:52, 9. септембар 2016. (CEST)Одговори[одговори]

  Позивница за придруживање дискорд серверу[уреди извор]

  Discord Color Text Logo.svg Здраво, Dobrislava.
  Позивамо вас да се придружите дискорд серверу. Он служи да омогући лакшу комуникацију и сарадњу међу википедијанцима.
  Да бисте се придружили, кликните овде. За више информација, погледајте Википедија:Дискорд.
  Хвала!

  Жиле () 18:32, 12. јул 2019. (CEST)Одговори[одговори]

  Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Вахида Маглајлић да исти постане један од добрих чланака.
  Гласање траје у периоду 25. 11. 2019 — 9. 12. 2019 ----Pinki (разговор) 20:23, 8. децембар 2019. (CET)Одговори[одговори]

  Википедијанац 2019. године[уреди извор]

  У току је гласање за Википедијанца 2019. године, слободно могу да гласају сви корисници без обзира на број измена, оставите свој глас или предложите кандидата којег желите. Можете гласати на овој страници.--Soundwaweserb (разговор) 19:50, 25. децембар 2019. (CET)Одговори[одговори]

  Позив[уреди извор]

   Позив
  Broom icon.svg
  OOjs UI icon logo-wikipedia.svg

  Здраво! Желели смо да вам скренемо пажњу да ће од 20. марта до 9. априла 2020. трајати Акција сређивања семинарских радова. С обзиром на то да је знатан број семинарских радова писан лошим стилом, вики заједница је одлучила да покрене акцију. Њен циљ је смањење броја непроверених и несређених семинарских радова на Википедији на српском језику. Помислили смо да ћете бити заинтересовани, па вас овом приликом позивамо да нам се придружите. Ако желите да то урадите, упишите се на овој страници.

  Жиле () 23:57, 16. март 2020. (CET)Одговори[одговори]

  Википројекат Биографија[уреди извор]

  P vip.svg Здраво!
  Желели смо да Вам скренемо пажњу да је основан Википројекат Биографија који има за циљ побољшање чланака о биографијама на Википедији.

  Помислили смо да ћете бити заинтересовани за ову тему, па Вас овом приликом позивамо да нам се придружите. Направите неки нови чланак или побољшајте већ постојећи. У случају да желите да нам се придржите, упишите се овде.


  --Николина Ш. 18:45, 9. април 2020. (CEST)Одговори[одговори]

  GUN[уреди извор]

  Поштована Dobrislava, Gun на енглеском значи и топ (нпр. филм The Guns of Navarone (1961)сигурно нису пиштољи или пушке са Наварона) https://translate.google.rs/?hl=sr&tab=TT#view=home&op=translate&sl=auto&tl=sr&text=gun па би лепо било да исправите грешку. То би и сам урадио да ми та могућност није ускраћена. Потпуно је ван памети да онолика топчина буде пиштољ или пушка, а још мање противавионски.

  Лепо је признати грешку и усвојити умесне примедбе. У нади да ће пиштољ преко пушке најзад постати топ што и јесте, леп поздрав Gmihail (разговор) 10:57, 25. април 2020. (CEST)Одговори[одговори]

  Хвала на сугестији! Gmihail (разговор) 11:04, 25. април 2020. (CEST)Одговори[одговори]

  Aкција тимског писања чланака[уреди извор]

  Handshake icon GREEN-BLUE.svg Здраво! Желели смо да вам скренемо пажњу да ће од 1. до 15. мајa 2020. трајати aкција тимског писања чланака. С обзиром да је тимски рад и солидарност од изузетног значаја, вики заједница је одлучила да покрене акцију. Њен циљ је подстицање заједничког рада на Википедији на српском језику. Помислили смо да ћете бити заинтересовани, па Вас овом приликом позивамо да нам се придружите. Ако желите да то урадите, упишите се на овој страници са својим партнером.


  -- Урош В. и Николина Ш. 19:49, 28. април 2020. (CEST)Одговори[одговори]

  Димитрије Давидовић[уреди извор]

  Поздрав, као предложену фотографију за 15. фебруара (Дан државности) предложила си фотографију споменика Димитрија Давидовића из Крагујевца. Мислим да та фотографија није добра. Јако је лоше осветљење и лоше се види. Много је боље заменити је нпр овом фотографијом споменика Давидовића из ЗемунаПинки (разговор) 22:40, 2. јануар 2021. (CET)Одговори[одговори]

  Акција писања чланака о Београду[уреди извор]

  Flag of Belgrade, Serbia.svg Здраво!
  Желели смо да Вам истакнемо да је у току четврта акција писања чланака о Београду која има за циљ побољшање чланака о Београду на Википедији.

  Помислили смо да ћете бити заинтересовани за ову тему, па Вас овом приликом позивамо да нам се придружите. Направите неки нови чланак или побољшајте већ постојећи. У случају да желите да нам се придржите, упишите се овде.


  MareBG (разговор) 11:00, 7. мај 2022. (CEST)Одговори[одговори]

  Позивница за учешће у такмичењу[уреди извор]

  Cinemaaustralia.jpg Здраво!
  Желели смо да ти скренемо пажњу да је у току такмичење на тему златних филмова, које има за циљ побољшање чланака на тему неких од најбољих остварења из историје кинематографија и креирање квалитетних чланака на тему од првог реда релевантности за нашу енциклопедију.

  Помислили смо да би могао бити заинтересован за ову тему, па те позивамо да нам се придружиш. Направи неки нови чланак или побољшајте постојећи. У случају да желиш да нам се придружиш, упиши се овде.

  Садко (ријечи су вјетар) 00:25, 5. септембар 2022. (CEST)Одговори[одговори]