Разговор са корисником:Dzivdzan

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Здраво!

Видим да си већ вредно почео да радиш. Ипак не треба да правиш нове чланке за године пре нове ере, јер те године већ постоје. погледај линк 1347. пне. Значи тачка иза броја године, и тачка после пне. Пребацићу твоје странице на ове које већ постоје -- Обрадовић Горан (разговор) 19:56, 22 Мар 2005 (CET)

Хвала на смерницама које сте ми послали. Изненађена сам како су корекције досле брзо. Требало ми је мало времена да се схађем на српској верзији Википедије, надам се да ће надаље бити боље.

==Проблем са хемијским симболима==[уреди извор]

(Корисник:Покрајац није баш пратио разговор, па је и овај део пребацио у архиву. Ево и твог питања и мог одговора са Пијаце.) --Милош Ранчић (разговор) 06:36, 30 Мар 2005 (CEST)

Ово је питање за администраторе и хемичаре пре свега. Мало сам скитарала па кратким странама и нашла целу серују "чланака" под насловима који представљају на хемијске симболе. Прво, цела серија има по тачно једну реченицу типа "Цо је хемијски симбол за кобалт" (што узгред није тачно, јер је кобалт означен са Co) и никакву перспективу да се развије јер стране са хемијским елементима већ постоје и прилично су лепо категорисане, па би можда уместо брисања било добро да се поставе редиректи на стране одговарајућих елемената, да би се избегло брисање. Друго питање је употреба ћирилице за хемијске симболе. Прегледала сам у то име руске и бугарске стране, и они, као и ми, никад не користе ћирилицу за ту специјалну намену, и хемијске симболе су лепо наводили латиницом. Ја поштено никад нисам видела ћириличне ознаке осим у понеким полуписменим укрштеницама. Али, можда чак и то као решење није најнесретније ако би се такође поставили редиректи, а у име неке будућности кад би директна претрага ћириличне википедије почела да функционише. Поздрав свима --Dzivdzan 13:08, 29 Мар 2005 (CEST)

У праву си :) То је почео да ради Korisnik:Jablan (или тако неко), ослањајући се на неку књигу из осамдесетих година. Ја сам му скренуо пажњу на то, али он се није обазирао. Дакле, постоји чак и чланак Периодни систем елемената, где постоје везе према именима и где су ознаке писане латиницом. За почетак, направи редирекције тако што урадиш "move" на чланке (мени се чини да и ти то можеш као обичан корисник; а ако не можеш, неко ће од нас до 22. априла, када ћеш моћи да постанеш и ти администратор :) ). После оне чланке који имају смисла и у другим областима (узмимо, Ц је и ћириличко слово, а не само умишљени начин за бележење хемијског елемента) уреди поново. Успут, питања стављај на дно, а не на врх ове стране :) --Милош Ранчић (разговор) 14:45, 29 Мар 2005 (CEST)

Наставак о хемијским елементима[уреди извор]

Добро си урадила. Погледај како сам допунио скраћеницу Ца (направио сам вики-везе). --Милош Ранчић (разговор) 12:04, 30 Мар 2005 (CEST)

Чуј, па нема потребе да правиш редирекције са Ca на калцијум, пошто је Ca скраћеница и има другу функцију. Мислим да треба да постоји као мали чланак. --Милош Ранчић (разговор) 12:13, 30 Мар 2005 (CEST)

Споменице[уреди извор]

Брате Џивџан, немој ми захваљивати зато што покушавам да будем ревносан и да одговорно обављам дужности администратора, које су ми поверене. Ја се теби захваљујем на свим твојим доприносима и сасвим је нормално да те неко упути у рад. Споменице су створене да би мотивисале кориснике и јавно се одужили свакоме за свој рад и труд. Зато се небој већ само напред, имаш моју подршку. Уколико будеш имао неких проблема или нејасноћа слободно ми се обрати. Мир ти и лак пост. Твој брат у Хрусту Горан Анђелковић 02:23, 5 Апр 2005 (CEST)


Овде ћу морати да констатујем, Горане, да Џивџан никако не може бити брат. Може бити сестра ;) --Милош Ранчић (разговор) 05:18, 5 Апр 2005 (CEST)

Праштај сестро Џивџанка. нисам могао да знам, али ми је било чудно да говориш у женском роду, који није својствен џивџану. --Горан Анђелковић 05:21, 5 Апр 2005 (CEST)

Темплејти[уреди извор]

Имаш одговор на Пијаци у вези са темплејтима. --Милош Ранчић (разговор) 00:01, 9 Апр 2005 (CEST)

Виђање[уреди извор]

    • Хвала на одговору, и надам се да нећеш баш да сачекаш 6 месеци, имам једно подпитање, јеси ли из Београда и или близу, органиуујемо још неку акцију, па ако затреба можемо ли рачунати на тебе,поѕдрав. --Небојша Бозало 03:13, 17 апр 2005 (CEST)

Администраторска права[уреди извор]

Како је прошло више од месец дана од твоје прве измене на српској Википедији, обавештавам те да се сада можеш пријавити за администратора на страни Википедија:Администратори. Мало формално, али чисто да те обавестим :) У сваком случају, сматрам да би ти та права била помоћ при раду. --Милош Ранчић (разговор) 01:37, 25 апр 2005 (CEST)

Постала си администраторка :)[уреди извор]

По дужности и текућем правилу доделио сам ти права администратора. Честитам! --Покрајац | разговор 12:45, 25 апр 2005 (CEST)


Честитам на администраторским правима, надам се да ће ти ово у многоме помоћи, и да ћеш наставити са својим досадашњим радом. Честитам још једном. --Саша Стефановић разговор Sreca.gif 13:13, 25 апр 2005 (CEST)


Сестро “Џивџанка“, честитам ти јер си постала администратор. Уколико имаш неких питања, слободно се можеш обратити било ком администратору или бирократи. Свако добро и успешан рад жели ти Горан Анђелковић (〠ꒌ) 23:25, 25 апр 2005 (CEST)

Придружујем се честиткама --Dzordzm 00:47, 26 апр 2005 (CEST)
Честитам, такође. Има још пуно жена које нису добиле овде своје биографије. Када год додаш неку нову, додај је и у списак људи на одговарајуће место. Поздрав и срећан рад. --Ђорђе Стакић (р) 11:30, 26 апр 2005 (CEST)


Имаш одговор на страни Википедија:Пијаца --Ђорђе Стакић (р) 20:17, 26 апр 2005 (CEST)

биографије[уреди извор]

Џивџанка било би добро да на биографије које су клице, стављаш само шаблон {{Биографија клица}}, без додатног патрљка, јер смо поделили све шаблоне, списак клица можеш погледати овде. --Саша Стефановић разговор Sreca.gif 11:55, 27 апр 2005 (CEST)


Мислим да не би било добро тако урадити, уколико хоћеш додај само категорију у тај шаблон, немој додавати цео шаблон патрљак у шаблон биографије клица. Могу и ја то да урадим уколико имаш посла, али кад то урадимо треба онда са свих чланака да се скину шаблони патрљак. --Саша Стефановић разговор Sreca.gif 12:09, 27 апр 2005 (CEST)

Гатари[уреди извор]

Могла си направити категорију "гатари" :) Вандал Б 13:57, 27 апр 2005 (CEST)


Обука за администратора[уреди извор]

Помаже Бог сестро Џивџан, драго ми је да си се уписала у школу за администраторе. Разлике међу администраторима су у резултатима и ефикасности. Организовани рад ће помоћи млађим администраторима да превазиђу проблеме са почетка рада на Википедији и осмеле их у одлучивању. Старији администратори ће својим радом и залагењем одговорно утицати на квалитет администратора и имиџ наше Википедије. Одобрен ти је упис у школу и ускоро ћеш доби ти упутства за рад. Свако добро шели ти Горан Анђелковић (〠ꒌ) 15:19, 27 апр 2005 (CEST)

Глумице и глумци[уреди извор]

Мислим да је добро направити једну категорију са таквим именом, као и сличне где год је то могуће. Осим тога што су различитог пола, ипак не мислим да спадају у различите категорије :) --Милош Ранчић (разговор) 18:17, 3 мај 2005 (CEST)

Територијални копирајт[уреди извор]

Желео бих да напишем чланак о новој игри Извори магије уз које бих укључио и неке слике, а за одобрење да их користим морам да знам да ли ће њихово додавање (постовање на Википедији) прекинути уговор са издавачем који им омогућава да их користе на територији Србије (и претпостављам Црне Горе)? Требају ми информације о карактеру http://sr.wikipedia.org/. На моје питање о копирајту они су ово послали:

"Molio bih te za vise informacija o ovom zahtevu, jer mi sa autorima imamo ugovore vezane za teritoriju koju pokriva pravo koriscenja slika. Kako je wikipedia internacionalni projekat (da li sam u pravu?), moramo proveriti." Belphegor 20:26, 27 децембар 2005 (CET)

Happy new year[уреди извор]

Happy new year to you Брате Џивџан, Сретна ти нова година. — Горан Анђелковићразговорmessage • 11:21, 1 јануар 2006 (CET)

Измена политике Администрације[уреди извор]

Обавештавамо Вас да је дошло до промене у политици администрације којом се решава питање великог броја неактивних администратора. По новој политици, која се примењује ретроактивно, неактивни администратор аутоматски губи администраторска овлашћења. Под неактивношћу се сматра невршење администраторских задатака (превођење MediaWiki порука, брисање непотребних чланака, закључавање страница као заштите од вандализама и уређивачких ратова и блокирања неконтруктивних сарадника) у периоду од 18 месеци. Ако у року од 30 дана од дана остављања ове поруке не будете испуњавали наведени услов, сматраће се да сте напустили Википедију и администраторска права ће Вам бити уклоњена. --бот покренут од стране Филипа 21:42, 28. новембар 2008. (CET)Одговори[одговори]

Одузимање администраторских права[уреди извор]

Обавештавамо Вас да ће вам за 5 дана бити одузета администраторска права, у складу са променом политике администрације. Уколико у наредних 5 дана учините неку од администраторских акција (превођење MediaWiki порука, брисање непотребних чланака, закључавање страница као заштите од вандализама и уређивачких ратова и блокирања неконтруктивних сарадника), администраторска права Вам неће бити уклоњена. --бот покренут од стране Филипа 09:41, 23. децембар 2008. (CET)Одговори[одговори]