Разговор с корисником:Goldfinger/Архива01

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

ОВУ СТРАНУ НЕМОЈТЕ ДА МЕЊАТЕ НИТИ ДА НА ЊОЈ ОСТАВЉАТЕ ОДГОВОРЕ. ОВА СТРАНА ЈЕ АРХИВА.

Одговоре остављајте на основној страни за разговор, уз, ако је то неопходно, копирање одељака на које одговарате. (Погледајте Помоћ:Архивирање странице за разговор.)

Поздрав, Goldfinger/Архива01. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Goldfinger/Архива01. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Песак
За увежбавање рада на Википедији
Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! Горан Анђелковић (〠ꒌ) 21:21, 20 мај 2005 (CEST)

Погледај[уреди извор]

Златнопрсти, погледај твоју корисничку страну из едита, помоћи ће ти да за почетак видиш нешто о синтакси Викија, за остало што ти треба можеш ме питати на мојој страни за разговор. --ангелина марковић 00:22, 26 мај 2005 (CEST)

Хм, мислила сам да погледаш како сам ти форматирала страну да би добио наслове и како би се појавио садржај који си покушао да креираш. Но, чини ми се да си разумео поруку, према начину како си ми написао поруку на мојој страни за разговор. Ипак, када оставлљаш поруке некоме, убудуће то ради на ДНУ стране, не на врху. (Знам да си на другм местима навикао обрнуто, но овде је конвенција да се последња порука ставља на дно стране). ВИдео си већ, да од борја знакова = зависи колики ће наслов бити, но, експериментиши мало :) желим ти добродошлицу. --ангелина марковић 23:24, 26 мај 2005 (CEST)

ТЕЛФОР[уреди извор]

Наслови чланака на Википедији су осетљиви на мала и велика слова. Чланак који си написао се налази на ТЕЛФОР, а на Телфор ћемо подесити редирект, ево одмах. Што се упутстава за рад на Википедији тиче, имамо нешто мало под Помоћ на левој страни екрана, али потпуна упутства су још увек на енглеском језику (http://en.wikipedia.org). У принципу, вероватно је најбоље да почнеш да додајеш своје текстове, а ово мало трикова ћеш лако похватати успут. Хвала на доприносу, добродошао и само настави --Dzordzm 09:37, 27 мај 2005 (CEST)

Поздрав[уреди извор]

Поздрав Goldfinger, мислим да би било добро да на чланке о особама ставиш неку категорију, најчешће иде она категорија по којој су те личности познате (погледај Иво Андрић). Такође мислим да твој стил писања није баш прилагођен енцилопедијском и да би било добро мало да га преуредиш како би добио неки „енциклопедијски“ стил, значи не можеш да почнеш сваку реченицу са годином дешавања. Дакле сви ти чланци о особама о којима си писао могу да буду врло лепи и енциклопедијски уз само мало труда. --Саша Стефановић разговор 11:06, 27 мај 2005 (CEST)


Пример Иво Андрић сам ти дао за категорије, а не како би сви твоји чланци требали да изгледају, далеко од тога. Ја бих ти врло радо помогао око тих личности да бар мало знам о њима али на моју жалос никада нисам чуо за њих. Уколико нешто не разумеш како се ради слободно питај било кога и сигуран сам да ћеш добити адекватан и брз одговор. --Саша Стефановић разговор 11:32, 27 мај 2005 (CEST)


Одговор[уреди извор]

Ех, Златнопрсти, баш тако, као Дидро и Волтер :) вероватно је то главни изазов Вики. ТЕЛФОР је добар, али је црвен јер се из тих линкова не налазе одреднице. За сад. Ето изазова. Што се докунетације тиче, она је на ср. Вики само делимично преведена. Ѕа све што те интересујем погледај линк Специјалне стране, али посто си професионалац неће ти бити тешко да погледас оригинале на енглеском, и тако су они једино званични. Хелп на енглеској Вики, наћи ћеш све што може дате занима, а истовремено, то нам је свима изазов, наиме све то треба превести, те, ако те занима и имаш времена ... :) --ангелина марковић 03:53, 28 мај 2005 (CEST)

Голи оток[уреди извор]

Нисам сигуран да је претпоследњи прилог овом чланку твој, али у сваком случају изузетно ми је драго што је чланак овако квалитетно проширен. Поздрав, --Покрајац|разговор 11:43, 30 мај 2005 (CEST)

Ја очито имам среће јер се нисам толико плашио да напишем овај чланак и да се потрудим да добијем потребне дозволе за коришћење садржаја других сајтова, јер мени нису били родитељи већ деда на Голом отоку. Могу мислити колики је ожиљак то све оставило за тебе и твоју породицу, када знам какав је статус имала фамилија мог деде... Поздрав, --Покрајац|разговор 16:22, 30 мај 2005 (CEST)

Картица Историја[уреди извор]

Па горе кликнеш само на картицу Историја где ћеш видети све измене на том чланку. Поред неке измене кликенш на посл и видиш шта је измењено. Мало претражуј сам, сигуран сам да ћеш схватити. Поздрав, --Покрајац|разговор 23:42, 1 јун 2005 (CEST)

Упис у школи[уреди извор]

Goldfinger, драго ми је да се интересујеш за слободно знање. Као дирeктор и оснивач школе описао сам све што је неопходно за звање уредника-полазника. Треба да се одлучиш кога ћеш за тренера, па на обуку за џедаја википедије. Уколико имаш конкретнијих питања слободно ми се обрати, као и било ком другом уреднику-тренеру. Горан Анђелковић (〠ꒌ) 23:43, 4 јун 2005 (CEST)


Ево, да потврдим, радо ћу ти помоћи свиме што знам. :) --ангелина марковић 12:21, 5 јун 2005 (CEST)

Иван Сарић[уреди извор]

Свака част за слику, гледаћу ових дана да сликам споменик Ивана Сарића у Суботици. --Саша Стефановић разговор 23:27, 5 јун 2005 (CEST)


Иване, имаш одговор на мојој страни за разговор. --ангелина марковић 15:53, 6 јун 2005 (CEST)


Internet Explorer[уреди извор]

Ево један мали савет, пробај да скинеш FIREFOX и да га користиш на Википедији уместо Internet Explorer-а, топло ти га препоручујем из много разлога. Такође постоји и мали додатак за њега, а тиче се Википедије, којег можеш наћи на овој адреси. Пробај, ништа те не кошта а много ће да ти помогне при мењању и прављењу нових чланака. Ако имаш неких проблема приликом инсталације и подешавања овог додатка или самог Firefox-а слободно ми се обрати и биће ми драго да ти помогнем. Можеш погледати како овај додатак изгледа овде. --Саша Стефановић разговор 20:17, 6 јун 2005 (CEST)

Видим да ти је Саша већ саветовао најбоље на мрежи што постоји :) , још детаља и Ватерној Лији као и још по нешто имаш на мојој страни за разговор. --ангелина марковић 21:53, 6 јун 2005 (CEST)

Видећеш да је веома интуитиван, треба ти сат-два да се савим навикнеш, а онда прија. Обавезно скини и плагинеа погледај и екстензије, оне чине да је прилагољив до најситнијих детаља.--ангелина марковић 23:45, 6 јун 2005 (CEST)


Шаблони за кутијице[уреди извор]

Уколико још увек немамо шаблон за мађарски језик, направићу га чим средим ова два за немачки језик па ћу ти јавити како се постављају. Него реци ми одакле си ти и да ли имаш ICQ, Yahoo или MSN месинџер? --Саша Стефановић разговор 13:56, 8 јун 2005 (CEST)

Дакле као што видиш кутијице за мађарски језик су готове, додај их на страницу овако {{user hu}} ако говориш мађарски као матерњи језик. Постоје још и {{user hu-1}}, {{user hu-2}}, {{user hu-3}}, кутијице али стварно не знам шта на њима пише, пробај да се пронађеш на једној од њих и да баш ту поставиш на своју страницу. --Саша Стефановић разговор 14:31, 8 јун 2005 (CEST)


Јосиф Панчић[уреди извор]

Погледај Јосиф Панчић, уколико мислиш да је неки чланак нестао пробај да упишеш његов наслов у опцију Тражи са леве стране, верујем да ћеш га лако пронаћи осим ако није обрисан за шта мислим да је потребнија дужа процедура. --Саша Стефановић разговор 20:27, 8 јун 2005 (CEST)

коментари[уреди извор]

После сваке измене коју направиш, пре него што је снимиш имаш испод места за едитовање имаш мало прозорчић са насловом УОПШТЕНО. Ту укратко треба да опишеш измене (ово није обавезно), или неки коментар типа потребно ћирилизовати, ћирилизовано, потребан преводм итд. --Саша Стефановић разговор 13:00, 10 јун 2005 (CEST)

Упис у школу за корисника[уреди извор]

Иване, честитам ти у име свих Википедијанаца и у моје лично. Сада си званично постао полазник викишколе, а Ангелину можеш нарочито да запиткујеш кад год је присутна. Горан Анђелковић (〠ꒌ) 17:42, 11 јун 2005 (CEST)


Поздрав Иване, не виђам те ових дана. Има ли питања или макар коментара? нина --ангелина марковић 19:38, 12 јун 2005 (CEST)

Први део одговора - на мојој страни за разговор --ангелина марковић 23:27, 12 јун 2005 (CEST)



Погледах тескт, мислим да је веом добар. За сада само неколико ситница, које сам додала, но вреди још размислити има ли још по нешто. Ако и има, то су ситнице које се ретко појављују. :) Добар посао! --ангелина марковић 23:41, 12 јун 2005 (CEST)



Погледах, добро је, и ухватио си баш оно како је Вики устројена, уз изузетак да у начелу не делимо чланове на Вики-почетнике и Вики-чланове :) . У сваком случају може бити корисно за лакше сналажење, а у поседњих шест месеци нас је све више. Драго ми је да си се упустио у организациона питања, па би било лепо и да се (уколико желиш) укључиш у рад Вики Фондације, локалног огранка. --ангелина марковић 23:33, 13 јун 2005 (CEST)


Поздрав!! Ако смем да приметим, оно о Хијерархији што си писао је мало исувише формално.. мислим кад неко дође па види све те курсеве, и нивое, то га може уплашити, а и није баш тачно. Не треба ти да завршиш никакав курс да би постао корисник/админ/шта-већ. Лепота Википедије је њена једноставност, неформалност и приступачност, и треба да пазимо да не окоштамо у бирократију као што су окоштала практично сва невиртуелна друштва. Надам се да сам успео се изразим :) -- Обрадовић Горан (разговор) 23:56, 13 јун 2005 (CEST)


Иване, добро је што си почео да радиш са вољом и добрим намерама. Ипак бих се сложио са мојим имењаком око слободе рада. Наравно да је добро да човек прво научи па после да ради да не би дошло до беспотребних проблема. Зато је школа и замишљена да искусни и вољни уредници помажу мање искуснима. Подела би требало да буде што мање, јер се сви учимо једни од других. Пошто већ хоћеш да направиш неку градацију, онда то треба на википедији српског језика да изгледа овако:

  • корисник - свако ко учествује у раду
  • уредник (администратор=sysop) комплетни корисник са потпуном могућношћу измена
  • чиновник (бирократа) је корисник који даје уредничка права другим корисницима
  • домаћин (стјуард) је корисник који помаже раду и других пројеката

Уколико имаш још питања, слободно их постави твом тренеру или било коме од нас. Свако добро и успешан рад, Горан Анђелковић (〠ꒌ) 00:29, 14 јун 2005 (CEST)

Ма нема фрке[уреди извор]

Нема потребе да ми се захваљујеш. Урадио сам оно што мислим да је уреду. Иначе, драго ми је што имаш веома позитиван став према свему овоме. Подсећаш ме на мене при почетку, што и није било тако давно, с тим што се на неки начин више залажеш и драго ми је за то. Такође, видео сам да си се пријавио за Локални Огранак, тако да би било лепо очекивати те на састанку у суботу. Ја сам се, примера ради, појавио на састанку који је био 3 дана пошто сам се прикључио и за недељу дана постао сам администратор. У сваком случају, свако добро. --Дунгодунг (разговор) 22:42, 14 јун 2005 (CEST)



Одговор је на мојој страни. --ангелина марковић 00:54, 16 јун 2005 (CEST)

Одпоздрав Божијег човека[уреди извор]

Драги Иване, драго ми је да иако постоји доста разлика међу нама (како кажеш), можемо да се разумемо. Драго ми је да нисам “последњи Србин“ са оваквим карактеристикама и да их овде видим сваким даном све више. Још више ме радује да ово место сабира и друге људе добре воље који нису Срби. Захваљујем ти на изабраним и срдачним речима које си ми упутио, ма да за овакве поруке на мојој корисничкој страници постоји одређено место. Ја сам ти као огледало, каквим ме видиш, такав си. Желим ти, такође, свако добро од Господа и да те Бог услиши у молитвама твојим.

Информације ради, Бот јесте програм који аутоматски уноси податке, али је у смислу измена у класи корисника.

Компјутер?[уреди извор]

Па већ постоји редирект са чланка Компјутер на Рачунар. Увери се сам! :) --Дунгодунг (разговор) 15:27, 16 јун 2005 (CEST)


Што се тиче бота, значи то је програм написан у Пајтону (не знам да ли се користе и неки други језици), који ради одређене послове (обично обимне и досадне а униформне), али да би се његове измене лакше контролисале, он то ради као засебан корисник, и том кориснику, боту се додељује ботовска заставица да би остали корисници могли да изаберу да у скорашњим изменама не виде његове измене, јер их може бити на стотине у минуту, па онда не можеш да пратиш скорашње измене. У скорашњим изменама имаш опцију покажи ботове, или сакриј ботове, где бираш да ли да ти се приказују ботовске измене. -- Обрадовић Горан (разговор) 01:44, 17 јун 2005 (CEST)

Нисам у току...[уреди извор]

Јеси ли ти из Београда или околине или ти је веће цимање да нам се придружиш на пиву? :) --Милош Ранчић (разговор) 16:59, 17 јун 2005 (CEST)


Мађарска слова[уреди извор]

Једноставно копирај линкове са енглеске википедије и он ће ти поставити и мађарски, а ја ћу се побринути за то да додам и то слово --Саша Стефановић (разговор) 21:46, 17 јун 2005 (CEST)

Категорије[уреди извор]

Погледај Википедија:Садржај за садржај категорија. Уколико не нађеш неку пристојну категорију која би одговарала твом чланку направи је сам. Категорију правиш исто као и чланак, требало би у све три речи да опишеш који би чланци требали да се налазе у тој категорији и да и ту категорију категоризујеш на неку од постојећих. --Саша Стефановић (разговор) 8 јул 2005 21:31 (CEST)


Moj Златопрсти[уреди извор]

Ех, мало сам се зарачунала, чинило ми се да има времена до твог повратка, а мало сам се заситила интернета и још горе, навалиле обавезе па никако до Вики да се докотрољам. Ту сам, ако је остало нешто сто ти је непознато, али сигурна сам да су момци били од помоћи. Честитке за споменице и измене. Дај ми дан, да се снађем, дуго ме није било. Срдачно, --ангелина марковић 01:31, 13 јул 2005 (CEST) ПС Одговори су на мојој страни. н. ППС ИЗгледа да сам за ово време заборавила и да куцам ;( н. --ангелина марковић 16:00, 13 јул 2005 (CEST)


Ајд, ја ћу да ти одговорим на Тргу -- Обрадовић Горан (разговор) 21:49, 13 јул 2005 (CEST)

Имаш моју пуну подршку да урадиш тако нешта (да правиш такве листе)! -- Обрадовић Горан (разговор) 04:34, 14 јул 2005 (CEST)

Само настави[уреди извор]

Поштовани колега, прочитао сам твој чланак о Драгојлу Дудићу. Мени се искрено много допада, али ако би волео да га још допуњујеш, јави ми се или преко еmail-a, или преко Википедије да ти дам још података. Поздравља те Корисник:А.Динчић


Дали ми могао да дођеш на ИРЦ сада, имам нешто да те питам ? Уколико не можеш јел имаш можда ICQ, YAHOO , MSN налог? --Саша Стефановић (разговор) 22:47, 16 јул 2005 (CEST)

Солунски процес[уреди извор]

Можда би било добро да употпуниш мој чланак о Солунском процесу неком сликом (или Аписа или,још боље, са суђења, солунског фронта, штаба итд.) Добра је она што се налази у писању о Апису, али не желим да је узимам од оног који је то радио.--А.Динчић 23:56, 16 јул 2005 (CEST)

Треба унапређивати и позоришну сцену[уреди извор]

Одлична ти је идеја пала напамет кад си писао о великану седме уметности Љуби Тадићу. Да те мало подсетим, тај исти човек је "први пут опсовао у нашем филму". Било је то у филму Марш на Дрину Жике Митровића. Но, добро је што пишеш ове чланке. Одлично. Чак шта више, волео бих да напишеш нешто и о Крајујевчанину Гидри Бојанићу, Марку Тодоровићу и Чкаљи. Све у свему- свака част, Goldfinger.--А.Динчић 00:42, 19 јул 2005 (CEST)

Заиста је постојао Курсула на Церу[уреди извор]

Благо теби кад имаш таквог комшију. Поздрави га пуно од мене и реци му да ме је његова улога "Курсуле" у Маршу на Дрини фасцинирала. Занимљиви да је заиста постојао један српски мајор на Церу, сличан Курсули. И он је био тако велики шаљивџија, женскарош, али је јадник страдао при прелазу Дрине, негде у Босни. Покушао сам да сазнам ко је тај "весељак", али сам само сазнао само да се презивао Петровић и ништа више. Вероватно је Арсен Диклић испричао нешто Жики Митровићу о њему, а овај га уобличио у лику "Курсуле". Иначе, трнутно почињем да пишем чланак о Драги Машин-Обреновић. Нашао сам место рођења, али за датум нисам сигуран. Па бих те молио ако случајно дознаш прави датум њеног рођења, да га упишеш. У неколико извора пише да је Краљица рођена 23. септембра, 1867. у Милановцу. (Тај податак сам пронашао у ТВ Новости из 1971.), али то није поуздан податак.Негде се мота податак да је рођена и 25. маја 1867. Поздравља те --А.Динчић

Александар Обреновић[уреди извор]

Ако ти радиш чланак о Александру Обреновићу, ево мало моје помоћи, јер си ти мени помогао око Драге. Александар се родио 15. августа 1878. у Београду, у једном краљевском породилишту које је тада постојала у Двору. Бригу о њему је прузела гувернанта по имену Ђорђија. Она га је одгајала, а не Наталија и Милан. Наталија се по други пут породила 10. септембра 1878. и родила још једно мушко дете које се звало Сергеј Обреновић. Али оно је било неухрањено и слабо са здрављем, па је умрло 19. 9. 1878. Дакле, Александар је тада имао јева месец дана. После су га послали у основну школу и гимназију у Београду, па на студије француског језика у Паризу, да би се вратио у Београд и после отишао у Бијариц. Ето ти мало помоћи, јер не желим да ти мењам чланак, већ само да ти помогнем. А.Динчић

Обреновићи су комплетни[уреди извор]

Надам се да се не љутиш што сам твој чланак о Александру Обреновићу мало више проширио. Једноставно, видео сам добар и велики чланак о Милошу Великом, па сам решио да мало повећам податке везане за Обреновиће. Видео сам такође и чланке о Карађорђевићима који су доста добри и велики, али су чланци код Обреновића били малкице танки, па сам решио да их употпуним. Твој текст о Александру Обреновићу који си писао, сам некако уклопио са мојим писањем. Обреновићи су комплетирани, осим краљице Наталије и књегиње Љубице, јер је о њима много мало писано. Сада прелазим да употпуним чланак о знаменитим личостима у Првом српском устанку (Добрњац, Хајдук Вељко, Иван Југовић, Стојан Чупић) и други. Придружи се слободно. Поз--А.Динчић 21:42, 22 јул 2005 (CEST)дравља те

Брисање[уреди извор]

Овако, било би најбоље да ставиш шаблон {{брисање}} на тај чланак који мислиш да је потребно обрисати. Уколико мислиш да можеш мало боље да га прошириш ти то слободно и уради. --Саша Стефановић (разговор) 21:58, 22 јул 2005 (CEST)

Нешто о знаменитим личностима Првог српског устанка[уреди извор]

Прво, хвала ти за похвале о Обреновићима. Надам се да ће ти заиста бити задовољство да их читаш на одмору.

Друго, желим да се посаветујем са тобом око писања нешто о знаменитим личностима Првог српског устанка. Ја до сада нисам видео негде такав поднаслов (или сличан њему), па бих волео да видим где би по теби било најпогодније да сместимо такав наслов. Ради се о опширним радовима о Стојану Чупићу, Ивану Југовићу, Николи Луњевици (деде Драге Машин), Хајдук Вељку, кнезу Милану Обреновићу, Танаску Рајићу, Станоју Главашу, Стеви Синђелићу, Јакову и Проти Матеји Ненадовићу, Васи Чарапићу и другима. Примера ради, видео сам започет чланак о Првом српском устанку који се мора сређивати. Можда би могли ту да сместимо овај наслов. Волео бих да чујем твоје мишљење као човека који си мало дуже у овом послу од мене.

Срдачно од --А.Динчић 22:48, 22 јул 2005 (CEST)

Главна vs. главна[уреди извор]

Па требало би главна станица као француски кључ тј. имала би право да буде Главна станица да је на пример Главна (аутобуска) станица у неком месту и да је као таква позната (зато је и твој Јоца Жути ;)). Дакле, једино ако је у терминологија са великим Г. Имаш неки извор који можемо да погледамо за референцу? Моје сећање :) на правопис каже да је главна. --Бране Јовановић 11:37, 23 јул 2005 (CEST)

У вези Главне (аутобуске) станице - она има велико слово исто као и Српско народно позориште. Тако да ако је (Г|г)лавна станица институција на тај начин, тек онда може бити Главна. То што је јединствена је још увек не квалификује за велико слово. Дакле, још увек трагамо за неком референцом :) (илити, д сага контињус :) --Бране Јовановић 18:38, 23 јул 2005 (CEST)

Мутавџија[уреди извор]

Занимљиво да се ова реч у неким крајевима Србије потпуно отуђила. Укратко речено, мутавџија је "плетиља" Али каква плетиља? То је стари занатлија који се бавио плетењем сеоских торбица (торбака)од козије длаке (козлине),а у којима се раније носило вино, со, сир, хлеба, погача, ракија кад је сељак одлазио да ради на њиви. Ево ти илустрованог примера: У филму Бој на Косову, Драго Чума има ону торцицу у којој носи главу Кнеза Лазара. Е ту торбицу израђује (плете) мутавџија. Код нас на југу Србије, по околним селима и даље се користи ова реч. А, богами, имао сам прилике да се уверим да се још по неки сељаци баве овом делатношћу. Поздрав --А.Динчић 14:28, 23 јул 2005 (CEST)

Тара планина[уреди извор]

Нисам али близу. Ја сам из Ужица --Милан Јелисавчић 23:04, 23 јул 2005 (CEST)

Састанак[уреди извор]

На састанку локалног огранка који се одиграо у Београду, договорили смо се да не би било лоше да се следећи састанак одржи у Новом Саду, па не би било лоше да се организујеш са осталим Новосађанима (PANONIAN и Yillilan), како би нас дочекали тамо. Заправо, желимо да дођемо ја, ђакон, Бонзо, Милош, Горан Обрадовић, Јован, Доматриос и евентуално Нина. Саша Стеф. је рекао да ће доћи из Суботице. Дакле, само треба да се организујете и да кажете када. Ми ћемо се покупити колима и доћи. Напомињем да смо договором дошли да би овај сада петак био најповољнији, мада није греота ни ако буде субота. Ствар је у томе што зависимо и од Горана ђакона, јер и он има доста ствари да ради. Ти ми одговори, па да видимо шта ћемо - да знамо да ли да рачунамо на Нови Сад. :) --Дунго (р) 00:53, 25 јул 2005 (CEST)

Диплома[уреди извор]

Драги Златопрсти, наравно да си дипломирао и то са најбољим оценама. Честитам! Такође те молим да поднесеш захтев на страни Википедија:Администратори#Захтеви за овлашћења за статус администратора. Услове си испунио, али је захтев формалност која се, ипак, тажи. Нестрпљива сам да додам +sys, па те молим, пожури. :) --ангелина марковић 01:09, 27 јул 2005 (CEST)

Честитам, постао си администратор! Видећеш да разлике нису велике, но свакако су значајне. Нема потребе да ти кажем, памет у главу, јер овај систем се и не разликује од оног на коме иначе радиш, а права администратора - знаш и сам више су обавеза но право. Свако добро. --ангелина марковић 16:47, 27 јул 2005 (CEST)

Одоговор је на мојој страни. --ангелина марковић 21:58, 27 јул 2005 (CEST)


Не, покупила сам је од Николе Прљића, он је администратор (Ђакон је променио називе што може када се играмо, но сад су почели да мењају и језик системског дела Вики, те ми се помало врти у глави). А ону ленту коисника ти је још Ђакон окачио , само није попунио твоје податке, као колико видим ни податке осталих. Углавном, срдедила сам за тебе, што знам, остало ће морати када дође са одмора. :) подсети га у НС када се видите. --ангелина марковић 22:56, 27 јул 2005 (CEST)

Турски султани[уреди извор]

ОК, па претпоставио сам да је неко то намеравао да среди. Да, кад се само вучкује текст из латиничног ескија, велико акање уме да буде да се убаце ч,ћ... -- Обрадовић Горан (разговор) 15:47, 27 јул 2005 (CEST)

Хаха, то је стварно забавно - баш сам се насмејао. Интересантно је да милошев чин чак ни по најригиднијим данашњим критеријумима не може да потпадне под терористички акт. Претпостављам да си тај део уклонио, наравно :) -- Обрадовић Горан (разговор) 16:00, 27 јул 2005 (CEST)