Разговор са корисником:GordanaTrumbic

С Википедије, слободне енциклопедије
Pozdrav, GordanaTrumbic. Dobro došli na Vikipediju na srpskom jeziku!
Zdravo, GordanaTrumbic. Hvala na učešću u projektu. Nadamo se da ćete uživati u saradnji i da će vam boravak s nama biti prijatan.
Vikipedija na srpskom jeziku je slobodna enciklopedija koja je nastala 2003. godine. Od tada smo uspostavili različita pravila u našoj zajednici. Molimo vas da odvojite malo vremena i pročitate sledeće teme, pre nego što počnete da uređujete Vikipediju.
Crystal Clear app lassist.png Pet stubova Vikipedije
Šta je Vikipedija?
Crystal Clear action info.svg Pomoć
Opšti priručnik za uređivanje Vikipedije
Crystal Clear app Startup Wizard.png Uputstva
Brzo naučite da pravite izmene, korak po korak
Crystal Clear app kedit.svg Pesak
Za uvežbavanje rada na Vikipediji
Crystal Project Tutorials.png Osnovni kurs
Traži personalizovanu pomoć pri prvim pokušajima
Crystal Clear action apply.png Naučite kako se uređuje stranica
Vodič za uređivanje stranica
Nuvola apps important yellow.svg Stvari koje ne bi trebalo da radite
Sažetak najučestalijih grešaka koje treba izbegavati
Nuvola apps ksirc.png Najčešće postavljana pitanja
Pitanja koja mnogi postaljaju
Crystal Clear app file-manager.png Pravila Vikipedije
Pravila i smernice koje je usvojila zajednica
Nuvola apps kteatime.png Trg
Mesto gde možete pitati druge vikipedijance
Dugme za automatski potpis

Molimo vas da se potpisujete na stranicama za razgovor pomoću četiri tilde (~~~~) ili klikom na dugme koje se nalazi iznad prozora za pravljenje izmena — to daje vaše ime, trenutno vreme i datum. Takođe, molimo vas da se ne potpisujete u člancima.

Za slanje slika na Vikipediju, molimo vas da pročitate:

Pre nego što počnete s uređivanjem članaka, molimo vas da pročitate važne napomene o pisanju srpskim jezikom na Vikipediji.

Članci na Vikipediji na srpskom jeziku mogu se potpuno ravnopravno uređivati ćirilicom i latinicom, ekavicom i ijekavicom, ali nije dozvoljeno mešanje pisama niti narečja u istom članku. Izmene latinicom u ćiriličkom tekstu (i obrnuto) i izmene „osisanom“ latinicom, odnosno ASCII-jem, biće uklonjene bez odlaganja.


Nadamo se da ćete uživati sa nama doprinoseći Vikipediji i da ćete postati stalan saradnik. Ukoliko imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na nekoj od stranica na Trgu ili nam pošaljite poruku na IRC kanalu. Još jednom, dobro došli na Vikipediju, projekat slobodne enciklopedije. Srećan rad! --MilicevicBot (разговор) 16:42, 3. мај 2014. (CEST)

Reference[уреди извор]

Reference dodajete u odeljcima, ne ispod odeljka literatura. I onda kada dodate reference, iznad odeljka literatura (ukoliko ga ima u članku) dodajete ovako. Zoranzoki21 (разговор) 17:55, 5. март 2017. (CET)

== Reference ==
{{reflist}}

Reference[уреди извор]

Poništio sam izmenu, jer nema referenci. Reference se dodaju koristeći <ref></ref>. Da bi Vam bilo lakše, ovde u odeljku Uređivanje uključite opciju refToolbar tako što je štiklirate i kliknete na sačuvaj. Kada uđete u članak, pojavljuje Vam se opcija reference tamo gde su opcije Napredno, Posebni znakovi, pomoć.. I uđete u editor i tamo gde hoćete da dodate referencu kliknete na reference pa u padajućem meniju Šabloni odaberete odgovarajući šablon i dobijete pop-up prozorčić gde unosite raspoložive ponuđene informacije i kada dodate reference, slobodno uklonite šablon. Zoranzoki21 (разговор) 19:55, 11. мај 2017. (CEST)