Разговор с корисником:Herr chagall

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Herr chagall. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Herr chagall. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Песак
За увежбавање рада на Википедији
Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 13:38, 13. септембар 2010. (CEST)[одговори]

Шербеџија[уреди извор]

Већ смо причали око тога, чини ми се да сам ти рек'о да би требало дискусију о садржајима неког чланка водити на његовој страници за разговор,а не преко корисничких страница за разговор.

Формулација да је Шербеџија хрватски глумац је врло непотпуна и због тога остављање те формулације није неутрално.

Да ли је он држављанин Хрватске са њеном путовницом? Ми то не знамо, а то није ни битно за чланак о њему. Уколико је он глумац, онда се он одрђује према кинематографији којој припада, као што би се писац одређивао према књижевности којој припада. (Нпр. чији пасош има Горан Бреговић који свира широм света, а живи у Београду? Ако има пасош Србије, да ли је он србијански музичар? Тешко.)

Сам Шербеџија је на првом месту југословенски глумац, пошто је каријеру изградио у бившој Југославији. После тога је снимао филмове широм света,а после распада заједничке државе и у Србији и у Хрватској и у БиХ и у Македонији. Према томе, могли би смо рећи да је он истовремено и југословенски, и светски, и хрватски, али и србијански, и босанскохерцеговачки и македонски глумац.

Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 13:38, 13. септембар 2010. (CEST)[одговори]

будући да се расправа води између тебе и мене, нема никаквих препрека због којих се не би дискутовало на корисничким страницама, то је нормална пракса на већини верзија википедије.
1. шербеџија је хрватски држављанин, то је чињеница и ми је знамо, противно твојој тврдњи. надаље, брисање чињеница није неутрално, него конституише пристрану позицију, дакле десило се баш то што си мени предбацио. држављанство и националност су, ако су тачно наведени, део информација о шербеџији и не видим на којој основи можеш да тврдиш да нису битне.
2. мешаш крушке и јабуке. кинематографија једног глумца или књижевни жанр једног писца нема везе са његовом националношћу или његовим пореклом. једно је једно, а друго је друго. пример бреговића иде у прилог мојој изјави -- бреговић је српски музичар, роћен у босни и херцеговини (ако је још увек и грађанин бих, онда је и даље босанско-херцеговачки музичар). иде се по чињеницама, не по личним префернцијама.
за шербеџију се не може рећи да је македонски или "светски" глумац, из горе наведених разлога -- по тој логици би глумци који сниме филм у васиони били марсовци. сматрам да то ниси мислио озбиљно.

у међувремену сам и нашао један српски извор па ћу и њега да додам.
Herr chagall (разговор) 13:58, 4. децембар 2010. (CET)[одговори]

Шербеџија[уреди извор]

Чуди ме то да је главни проблем био Црни, јер ја њега знам и знам да није задрт, а поготову не по таквим стварима. Мене више брину други по том основу, што се испоставило као тачно кад сам сад погледала чланак. Дакле, размисли још једном ко у оваквим случајима треба заиста да те брине а ко не. Мене Црни уопште не брине, јер је особа с којом се може разговарати, за разлику од дотичних који су извршили последње измене које сам вратила. Довољно је погледати његову корисничку страницу и знати с ким имаш посла. Све најбоље. --Јагода испеци па реци 23:16, 21. јул 2011. (CEST)[одговори]

не знам, не могу ти рећи који је разлог. можеш у горњем делу образложења видети мој став и како гледам на то. о колеги баш челику не треба да се троше речи, на свету мора да буде места и за комплексаше. леп поздрав.
Herr chagall (разговор) 02:01, 22. јул 2011. (CEST)[одговори]