Разговор са корисником:HoneymoonAve27

С Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Називи[уреди извор]

Извини, а зашто имена свих чланака пребацујеш на енглески? Дизни канал на Disney Channel итд, не разумем? Молим те немој то радити, вандализујеш туђ дугогодишњи рад и ствараш нешто неписмено и стилски ружно. Хвала. --Cartoons Serbia Official (разговор) 03:12, 26. април 2020. (CEST)

Али није ми јасно какве везе има ко шта пише, кад правопис прописује правила транскрипције и саветује да се страни језици транскрибују уколико је то могуће, уколико не, појам се наводи под наводницима. Ја течно говорим руски, други ми је матерњи, руски и украјински немају правописна правила која препоручују транскрипцију, нити су фонетски језици. Прво и основно правило српског језика по Вуковој реформи је - „пиши као што говориш“. Затим, у реду, али по којој логици Дизни пишеш на енглеском, када је то презиме, притом устаљен назив познате компаније, а и реч канал, дакле Дизни канал, писати то на енглеском је бесмислица. И за крај, ако више ни правопис нема значај, погледајмо праксу, чак и латинични медији пишу „Er Srbija“, а не „Air Serbia“, на пример, јер тако налаже правопис. Ако грешим, ево, објасни ми. --Cartoons Serbia Official (разговор) 03:44, 26. април 2020. (CEST)

Такође, ако су друге Википедије за пример, погледај македонску, на којој се све транскрибује, јер је и македонски фонетски језик. А и на руској Википедији чак пише Disney (код њих прихваћено, у српском не) канал, не „channel“, заиста бесмислено и боде очи. У животу нисам чуо да неко каже „Дизни ченел“. --Cartoons Serbia Official (разговор) 03:47, 26. април 2020. (CEST)

Па ја питам тебе лично, пошто ти то лично радиш. Ја ни не знам шта је трг, нисам толико стручан за Википедију, већ питам по којој је логици „трг“ кредибилнији извор од правописа? И чему то „сине“, заиста.. :'D --Cartoons Serbia Official (разговор) 03:52, 26. април 2020. (CEST)

Зашто си писао нови чланак о Анастасији Ражнатовић кад већ постоји чланак о њој у нацртима? Просто затражи да се чланак из нацрта пребаци у ГИП и то је то --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:30, 22. мај 2020. (CEST)