Разговор са корисником:Intermedichbo

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors![уреди извор]

please help translate this message into the local language
Wiki Project Med Foundation logo.svg The Cure Award
In 2015 you were one of the top 300 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you from Wiki Project Med Foundation for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do! Wiki Project Med Foundation is a user group whose mission is to improve our health content. Consider joining here, there are no associated costs, and we would love to collaborate further.

Thanks again :) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation 04:59, 29. фебруар 2016. (CET)

Prevod nagrade na srpski jezik[уреди извор]

Wiki Project Med Foundation logo.svg The Cure Award
Godine 2015. bili ste jedan od 300 glavnih medicinskih urednika na svim jezicima Wikipedije. Hvala od Wiki Project Med Foundation za pomoć pri pružanju besplatnih, potpunih, preciznih i ažurnih zdravstvenih informacija javnosti. Uistinu cenimo Vas i vitalno djelo koje činite! Wiki Project Med Foundation je korisnička grupa čija je misija poboljšati naš zdravstveni sadržaj. Razmislite o tome da nam se pridružite ovde, nema nikakvih povezanih troškova, i voleli bismo da i dalje sarađujemo.

Wikipedia:WikiProject Medicine/Stats/Top medical editors 2015 (all)[уреди извор]

Свака част! :) Желим Вам још пуно измена и унетих бајтова. И хвала велико на овом лепом доприносу. Пренећу ову вест и преко наше интерне листе. :) --IvanaMadzarevic (разговор) 10:18, 29. фебруар 2016. (CET)

Честитке[уреди извор]

Ево и скромног чланка на Викивестима, пренето су блога Викимедије.--László (talk) 00:42, 1. март 2016. (CET)

Патролерска права[уреди извор]

Јеси ли заинтересован за додјелу патролерских права, видим да већ имаш враћачка? —Николић Ранко (разговор) 16:11, 7. јул 2016. (CEST)

Чланци из медицине[уреди извор]

Ако није тајна, где налазите све те чланке из области медицине?--Sonioa (разговор) 20:51, 13. јануар 2016. (CET)

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors![уреди извор]

please help translate this message into your local language via meta
Wiki Project Med Foundation logo.svg The 2016 Cure Award
In 2016 you were one of the top ~250 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you from Wiki Project Med Foundation for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do! Wiki Project Med Foundation is a user group whose mission is to improve our health content. Consider joining here, there are no associated costs.

Thanks again :-) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation

19:34, 6. мај 2017. (CEST)

Хвала[уреди извор]

Захваљујем се на честитци и лепим жељама за будућност. Мени је такође жао што се нисмо лично упознали иако смо дуго на Википедији. Нисам долазио на састанке најпре због мог, а сада и супругиног здравственог стања. Надам се да ће кренути на боље и да ћемо се лично упознати. Хвала још једном. Све најбоље и срећан рад на Википедији. --Drazetad (разговор) 11:06, 16. април 2018. (CEST)

Споменица за тебе![уреди извор]

Original Barnstar Hires.png Општа споменица
Horizontalna kolaboracija u Drugom svetskom ratu - Одличан чланак! BuhaM (разговор) 23:23, 16. април 2018. (CEST)
У свако доба Face-smile.svg! Надам се да Вам не смета што сам налинковала она два изузетна текста у литератури на оригинале.

Veliki barutni magacin u Beogradu[уреди извор]

Ne mogu da verujem da ste našli neki spomenik kulture koji nije obrađen! BRAVO! Članak Veliki barutni magacin u Beogradu je odličan. Pratim Vas Face-smile.svg--BuhaM (разговор) 17:57, 17. април 2018. (CEST)

Imam ygodno radno vreme, ali svaka druga subota radna. A po;eo mi je i mikrogrant sa mojom bibliotekom. A najiskrenije, promakla mi je informacija, ina;e bih svakako smislila nacin. Uklapa mi se u temu - clanci o Beogradu. Drago mi je da ste uzivali. Merkam tu turu mesecima.--BuhaM (разговор) 21:58, 17. април 2018. (CEST)

Проблем са тикетима[уреди извор]

Колико видим, нису доведене у питање саме дозволе, већ извори за дотичне слике. Мислим да је потребно само детаљније образложити у одговарајућем делу шаблона који је тачно извор за сваку слику (нпр. Уступљено из личне колекције аутора, уз дозволу). --Ф± 21:21, 17. април 2018. (CEST)

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors![уреди извор]

please help translate this message into your local language via meta
Wiki Project Med Foundation logo.svg The 2017 Cure Award
In 2017 you were one of the top ~250 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you from Wiki Project Med Foundation for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do! Wiki Project Med Foundation is a user group whose mission is to improve our health content. Consider joining here, there are no associated costs.

Thanks again :-) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation 05:18, 26. април 2018. (CEST)

Прогресивна парализа[уреди извор]

Пре неколико година сам Вам поставила једно тешко питање у вези прогресивне парализе, који може настати у терцијараном стадијуму нелеченог сифилиса. Пре неки дан сам читала и писала на сх биографију једног лекара, професора, академика, који је данас остао помало заборављен, и у њој се помиње рад на сузбијању ендемичног или ендемског сифилиса након Другог светског рата, у БиХ, али изгледа да га је било и у на хрватском приморју, у Словенији и у Источној Србији, вероватно и шире по региону. Да будем прецизнија помиње се да је након рата рађено доста на сузбијању разних заразних болести, које су вероватно због тешких услова посебно биле распрострањене у БиХ и да су са тим циљем долазили најбољеи стручњаци из разних крајева тада исте земље да помогну, али ова ми се болест конкретно учинила посебно занимљивом зато јер имамо чланак о сифилису, у коме би можда требало поменути и ту верзију како схватам исте болести (могуће је да она има и неки други назив), која је некада била врло распрострањена и лако се преносила у обичном контакту са зараженим предметима или са зараженом особом. Па сам се успут запитала да ли је ендемски сифилис, у некој прошлости, нелечењем могао довести и до прогресивне парализе... или та болест ипак није била толико опасна... И не налазим тачан одговор, кад се описују последице болести, већина извора не прави разлику у вези начина заразе.--Тајга (разговор) 22:06, 9. мај 2018. (CEST)

Хвала, сад ми је бар пуно лакше, због Кочића што сам ономад прочитала.--Тајга (разговор) 18:21, 11. мај 2018. (CEST)

Видела сам[уреди извор]

одмах сам скинула. Извини.--Тајга (разговор) 18:47, 5. октобар 2018. (CEST)

Колоњска вода[уреди извор]

Имате ли негде податак о томе да се колоњска вода у почетку користила и као пиће? Има неких података да су је Наполеон и чини ми се Бетовен пили, али то се помиње само као куриозитет. Немам неки поуздан извор. --BuhaM (разговор) 10:34, 20. новембар 2018. (CET)

Мислим да није било као лек. Више као мирисно козметичко средство, које вероватно и помало удари у главу Face-smile.svg. У другом рату су немачки војници у подморницама имали по бочицу колоњске воде, јер им систем водоводних инсталација није био баш најбољи. — Претходни непотписани коментар оставила је корисница BuhaM (разговордоприноси)

Пегави тифус[уреди извор]

Покушавајући да пронађем литертуру за биографију о Велиславу Вуловићу сам наишла на овај занимљиви чланак, који је скоро објављен. У њему се помињу подаци који до сада нису проучавани. Само не знам како би то могло лепо да се уколопи у постојећи чланак о епидемији у Србији.--Тајга (разговор) 02:17, 12. децембар 2018. (CET)

Стварно честитке, свака част. У само једном дану настало је више, не тако малих чланака на ову тему. А ја ето, још увек покушавам да осмислим бар пар просто проширених речиница реченица о томе за биографију Велисава, односно Велислава Вуловића и много ме труда кошта, а не би било поштено да се то не помене, превише је битно.--Тајга (разговор) 22:25, 12. децембар 2018. (CET)

Pitanje[уреди извор]

Poštovani, ako nemam izvor a lična je arhiva i dokumentovana kako to da verifikujem da bude validno.

Nov sam u ovom a želja mi je da predstavim i dopunim o slikarima koje posedujem.

Jasmindjukic (разговор) 13:34, 12. децембар 2018. (CET)

Градашничка река[уреди извор]

Mile pogledaj ovaj razgovor, premestio sam stranicu na zahtev korisnice, ako nije u redu novi naziv, vraticemo na staro. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 15:05, 17. децембар 2018. (CET)

Gostovanje[уреди извор]

Poštovani Milorade, čuli ste na okupljanju da sam planirala da pokrenem projekat sa penzionerima. Da li ste raspoloženi da mi gostujete bar na jednoj radionici? Dogovorili bi smo se naknadno kada bi ste mogli da dođete, a videću sa Bojanom da Vam se obezbede i putni troškovi i dnevnica. Mi smo već započeli sa nekim aktivnostima, ali ozbiljno krećemo od 15. januara (da prođu praznici i Srbija se probudi Face-smile.svg)--BuhaM (разговор) 15:36, 24. децембар 2018. (CET)

Базе[уреди извор]

Ево једне: Рохаљ базе. Поздрав, --Ванилица (разговор) 20:22, 24. децембар 2018. (CET)

Kao, prvo veliko uvažavanje za starijeg kolegu, pošto sam ja trenutno student medicine i sav Vaš doprinos. Izvinite na mojoj prethodnoj poruci i izmenama na stranici o istoriji bolnice Laza Lazarević, tj. Domu za s uma sišavše, sudeći po mojim pređašnjim izmenama u tom članku i meni bi bio potreban smeštaj u toj ustanovi. :) Izvinite na smetnjama i prijano uređivanje. Vs6507 13:39, 25. децембар 2018. (CET)

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors![уреди извор]

please help translate this message into your local language via meta
Wiki Project Med Foundation logo.svg The 2018 Cure Award
In 2018 you were one of the top ~250 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you from Wiki Project Med Foundation for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do! Wiki Project Med Foundation is a user group whose mission is to improve our health content. Consider joining here, there are no associated costs.

Thanks again :-) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation 18:55, 28. јануар 2019. (CET)

Ђорђе Пантелић[уреди извор]

Постоје две значајне особе са овим именом. Један је живео 1802-1859 и о њему постоји твиј чланак, а други је живео 1836-1913 и о њему немамо тренутно чланак. Тај други је био члан Друштва српске словесности, Српског ученог друштва, почасни члан Српске краљевске академије, министар правде итд. Оно што ме збуњује и хтео бих да проверимо негде је информација по коме од њих двојице улица у Земуну носи назив. Према Списак улица Земуна носи назив по овом 1836-1913, а према твом чланку носи назив по овом 1802-1859. Ако имаш могућност да се негде ово провери било би лепо да установимо шта је тачно и исправимо где треба. Иначе овај старији је у чланку Списак чланова Друштва српске словесности наведен као Ђорђе Пантелин, скоро сви линкови („шта води овде”) на текући чланак Ђорђе Пантелић воде уствари на тог другог 1836-1913, па би и то требало некако да разрешимо. --Ђорђе Стакић (р) 06:18, 27. мај 2019. (CEST)

@Djordjes: извор за име улице, која је названа по лекару а не правнику Пантелићу је книга — Бранка Најхолда Земунске улице - историјат и порекло назива, издавач „Траг” Земун, 1996. година. Такође сам у складу са овим ускладио и све чланке које си навео.--Dr Milorad Dimić (разговор) 12:24, 27. мај 2019. (CEST)
Одлично, хвала пуно на труду. Драго ми је да смо ово средили. Ја сам јутрос погледао и Српски биографски речник, обе биографије ту постоје, али не пише ништа за улицу. Додуше овај што је био лекар је више везан за Земун тако да има логике да је улица добила назив по њему. --Ђорђе Стакић (р) 13:20, 27. мај 2019. (CEST)

Црква Светих арханђела у Нишу[уреди извор]

Наишао сам на овај чланак у новинама, али нисам успео да нађем чланак на Википедији, вероватно га немамо? --Ђорђе Стакић (р) 13:11, 29. мај 2019. (CEST)

@Djordjes: ево од данас имамо чланак на Википедији Црква Светих арханђела Михаила и Гаврила у Нишу, Хвала и поздрав.--Dr Milorad Dimić (разговор) 18:52, 29. мај 2019. (CEST)

Википедија:Акција писања чланака на тему људских права/Евиденција/Intermedichbo[уреди извор]

Википедија:Акција писања потребних чланака/Евиденција/Intermedichbo[уреди извор]

Споменица за тебе![уреди извор]

Original Barnstar Hires.png Општа споменица
Честитам на победи у акцији писања потребних чланака и сјајном доприносу! :) SimplyFreddie (разговор) 16:45, 19. март 2020. (CET)

@SimplyFreddie: Zahvaljujem na priznanju.--Dr Milorad Dimić (разговор) 17:02, 19. март 2020. (CET)

Логори у Првом светском рату[уреди извор]

Велики поздрав господине Димићу. Видим да сте почели са уређивањем странице о логору Браунау. На страници о логору Ашах сам додао неколико ситница. Направио сам и страницу Логор Нађмеђер, па ако имате времена волео бих да је погледате и урадите неке исправке ако сматрате да су потребне. Мислим да би било неопходно урадити макар још две странице на тему логора у Првом светском рату. То су Логор Маутхаузен (1914—1918) и Логор Шопроњек. Ако будем имао времена данас или сутра урадићу и једну од те две странице.--Orion1964 (разговор) 09:54, 20. фебруар 2020. (CET)

@Orion1964: Само напред, имате моју подршку и сарадњу. Поздрав.--Dr Milorad Dimić (разговор) 10:29, 20. фебруар 2020. (CET)

Википедија:Акција писања чланака о Београду[уреди извор]

Хвала још једном на сјајним чланцима, послушао сам вас за онај сајт, претплатио да ми преко мејла стижу информације и већ нашао занимљиве материјале за теме на које ћу да пишем. Поред википројекта Београд покренуо сам и акцију писања чланак о Београду, па ако желите ваше урађене чланке можете додати и ту (видим да сте додали Јеврејску болница у Београду). Велики поздрав --MareBG (разговор) 13:54, 5. март 2020. (CET)

@MareBG: Drago mi je da je moj savet bio od koristi. Svakako, biće još članaka o Beogradu. Pozdrav--Dr Milorad Dimić (разговор) 13:59, 5. март 2020. (CET)

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors![уреди извор]

please help translate this message into your local language via meta
Wiki Project Med Foundation logo.svg The 2019 Cure Award
In 2019 you were one of the top ~300 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you from Wiki Project Med for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do! Wiki Project Med Foundation is a thematic organization whose mission is to improve our health content. Consider joining here, there are no associated costs.

Thanks again :-) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation 19:49, 5. март 2020. (CET)

Честитке

Честитам на освојеном месту. Само тако и даље! Све честитке :) --ANTI_PRO (разговор) 10:18, 6. март 2020. (CET)

@Ivan VA: Велико хвала. Трудићу се да и даље задржим овај ниво доприноса Википедији у области медицине.--Dr Milorad Dimić (разговор) 10:26, 6. март 2020. (CET)

Википедија:Такмичење у писању чланака/ЦЕЕ пролеће 2020/евиденција/Intermedichbo[уреди извор]

Преместио сам вашу страницу овде, чисто да знате. Поздрав од мене.-- Soundwaweserb (разговор) 17:12, 16. март 2020. (CET)

@Soundwaweserb: Hvala, Puno pozdrava i sa moje strane.--Dr Milorad Dimić (разговор) 17:14, 16. март 2020. (CET)
 1. Samostan Svetog Ivana Krstitelja u Trogiru
 2. Перивој породице Гарагнин-Фанфогна у Трогиру
 3. Crkva Gospa od Karmela u Trogiru
 4. Toranj gradskog sata sa crkvom Svetog Sebastijana u Trogiru
 5. Crkva i samostan Svetog Dominika u Trogiru
 6. Epidemije kuge, lepre i kolere u Trogiru
 7. Crkva Gospe pokraj Mora na Čiovu
 8. Glorijet u Trogiru
 9. Crkva Svih svetih u Trogiru
 10. Katedrala Svetog Lovre u Trogiru
 11. Radovanov portal
 12. Znamenite građevine u Trogiru
 13. Државне болнице у Црној Гори
 14. Завод за трансфузију крви Ниш
 15. Либијско море
 16. Anopoli
 17. Климатске области Бугарске
 18. Метеоролошка станица Мусала
 19. Метеоролошка станица Мусагеница
 20. Иван Мрквичка
 21. Пенчо Георгиев
 22. Општа болница Беране
 23. Општа болница Прокупље
 24. Општa болницa Алексинац
 25. Специјална болница за психијатријске болести Горња Топоница
 26. Здравствени центар Сурдулица
 27. Општа болница Врање
 28. Општа болница Лесковац
 29. Општа болница Пирот
 30. Клиника за стоматологију Ниш
 31. Општа болница Чачак
 32. Општа болница Тутин
 33. Општа болница Краљево
 34. Општа болница Крушевац
 35. Општа болница Горњи Милановац
 36. Здравствене установе у Нишу
 37. Болнице шкотских жена — Јединица „Америка“ у Врању
 38. Општа болница Зајечар
 39. Opšta bolnica Cetinje
 40. Opšta bolnica Kotor
 41. Opšta bolnica Bar
 42. Opšta bolnica Pljevlja
 43. Opšta bolnica Bijelo Polje

Нематеријално културно наслеђе Србије[уреди извор]

Будите љубазни, молим Вас и сачекајте да уједначим ова три чланка са осталим чланцима, које уједначавамо већ недељу дана. Просто је лепше да буду сви исти. Поздрав!--BuhaM (разговор) 16:20, 21. март 2020. (CET)

@BuhaM: Не схватам у чему је проблем, и ко кога омета у раду?--Dr Milorad Dimić (разговор) 16:23, 21. март 2020. (CET)
Само Вас молим да причекате, а онда радите шта хоћете. Пријатељски поздрав! Face-smile.svg--BuhaM (разговор) 16:39, 21. март 2020. (CET)
@BuhaM: Чекам до даљег. Јавите кад завршите, чланке уређујем у оквиру такмичења. Хвала--Dr Milorad Dimić (разговор) 16:42, 21. март 2020. (CET)
Видим, не секирајте се! Нећу се са њима такмичити, мада сам их планирала. Зато сам их и оставила и нисам их урадила у претходних пар дана, док смо сређивали чланке, правили шаблоне и све остале елементе којима треба обележити ову важну категорију. Ако знате енглески, могли би сте по који и а преведете. Face-smile.svg Ја сам поставила Теткицу Бибију, да пробам и нико га није скинуо! Само су додали категорије. Face-smile.svg Не секирајте се због ова два чланка. Ако успете да победите нашег Марета, доносим Вам чоколаду приде. А имате времена да пишете онолико!--BuhaM (разговор) 17:22, 21. март 2020. (CET)
Додала сам шта сам мислила у чланку Крстови од времена. Имате још свашта на страни Bilak, Vladimir. „NARODNO VEROVANJE O GRMLJAVINAMA I MUNJAMA U OKOLINI BEOGRADA”. Meteologos - Svet meteorologije. Vladimir Bilak. Приступљено 21. 3. 2020.  свашта о овим обичајима одбране од града, а ако можете да набавите и књигу (навела сам је у литератури), вероватно има још више детаља. На жалост, нисам на послу, па не могу да погледам и друге књие... --BuhaM (разговор) 18:34, 21. март 2020. (CET)
@BuhaM: Хвала, поздрав.--Dr Milorad Dimić (разговор) 19:25, 21. март 2020. (CET)
Javljam Vam i za čuture. Tu ću Vam na dnu ostaviti linkove. Videćete ih kad otvorite okvir za uređivanje, a ovako ne. Da Vam ne "kradem" bajtove. Jedino mi se ova slika baš ne sviđa. Nije karakteristična čutura. Staviću slike iz Etnografskog muzeja. Ove mogu u galeriju. Samo moram da sredim i tu kategoriju na slikama. Javljam se brzo!--BuhaM (разговор) 19:32, 21. март 2020. (CET)
Готове и чутуре--BuhaM (разговор) 23:36, 21. март 2020. (CET)
@BuhaM: Хвала, на уложеном труду, сарадњи и пруженој подршци, а сада дозволите Ви мени да по својој замисли окончам започет рад на уређивању ових страница. Поздрав и срећан рад.--Dr Milorad Dimić (разговор) 08:50, 22. март 2020. (CET)

Samo još da Vas zamolim jednu stvar: Šabloni za Nematerijalno kulturno nasleđe stavljaju se samo na članke u kojima se piše o nematerijalnom kulturnom nasleđu koje je zvanično proglašeno od strane Etnografskog muzeja i Ministarstva za kulturu i informisanje (http://nkns.rs/cyr/elementi-nkns?page=4). Za ostale članke stavljajte druge kutijice. Za Užičku prepečenicu možete upotrebitiu kutijicu iz članka Mastika. I skinite šablon bar za NKN jer prepečenica još nije ušla u ovu kategoriju. Samo 49 elemenata sa spiska NKN. Pozdrav!--BuhaM (разговор) 12:45, 22. март 2020. (CET)

Parež[уреди извор]

Poštovani, Naletio sam na stranicu o Parežu kojoj ste autor i iznenadio se, ugodno. Kako je Parež ishodište moje obitelji (Parežanin) tako i sam povremeno istražujem, i ono što još nigdje nisam uspio naći i od nikoga saznati je značenje ili porijeklo riječi/ imena Parež. Pogotovo što se toponim ponavlja na nekoliko lokacija od dubrovačkog zaleđa, Banjana pa do sjevera Crne Gore. Nigdje u literaturi o Banjanima nisam naletio na taj podatak, a čak mi ni neki lingvisti nisu znali pomoći. Znate li slučajno ili imate neki prijedlog? Lijep pozdrav! Miconin (разговор) 09:50, 8. април 2020. (CEST)

@Miconin:, poštovani sve šti sam saznao o ovom mestu uneo sam u tekst i naveo u literaturi. Drugih podataka nemam. Pozdrav--Dr Milorad Dimić (разговор) 10:12, 8. април 2020. (CEST)

Википројекат Биографија[уреди извор]

P vip.svg Здраво!
Желели смо да Вам скренемо пажњу да је основан Википројекат Биографија који има за циљ побољшање чланака о биографијама на Википедији.

Помислили смо да ћете бити заинтересовани за ову тему, па Вас овом приликом позивамо да нам се придружите. Направите неки нови чланак или побољшајте већ постојећи. У случају да желите да нам се придржите, упишите се овде.


--Николина Ш. 22:45, 8. април 2020. (CEST)

Инфокутија болница[уреди извор]

Видим да сте направили чланак Општа болница Беране па да вас обавестим да сам направио и латиничну верзију инфокутије за болнице. Поздрав. Марко235 (razgovor) 13:34, 1. мај 2020. (CEST)

@Марко235: хвала на труду и обавештењу--Dr Milorad Dimić (разговор) 14:42, 1. мај 2020. (CEST)

Нема проблема, него код нас категоризација за здравство и здравствене организације није била уопште урађена, већ су се сви чланци стављали у категорију Здравство. Пошто нису биле направљене на нашој Википедији направио сам категорију Болнице у Србији, Болнице у Црној Гори итд. (и главну кат Болнице по државама), та категорија је поткатегорија категорије Медицинске и здравствене организације у Србији, ту би ишле друге мед. и здр. орг. које нису болнице, направићу сада категорију и за Домове здравља (исто поткатегорија Мед. и здр. орг. у Србији као главна за здравствене установе и остале здравствене организације у Србији), није проблем. Надам се да је то у реду? Марко235 (razgovor) 20:00, 2. мај 2020. (CEST)

У реду само те нове категорије за Домове здравља и остале треба стављати као поткатегорије Медицинске и здравствене организације у Србији (тј. зависно од државе), исто као што је урађено за Болнице. Овако како сте направили Специјалне болнице и Опште болнице у Црној Гори је исправно категоризација у оквиру категорија Болнице, тако треба даље за сваку државу.Марко235 (razgovor) 20:22, 2. мај 2020. (CEST)

Aкција фудбалери на Светском првенству[уреди извор]

Pelé 1960.jpg Здраво! Желели смо да вам скренемо пажњу да ће од 11. до 30. јунa 2020. трајати Акција фудбалери на Светском првенству. Ако желите да се придружите акцији, упишите се на овој страници.


--Soundwaweserb (разговор) 19:38, 11. јун 2020. (CEST)

@Soundwaweserb: Ova oblast nikada nije bila, niti će ikada biti predmet mog interesovanja, pozdrav i uspešan rad.--Dr Milorad Dimić (разговор) 18:29, 15. јун 2020. (CEST)

Hvala, pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 18:32, 15. јун 2020. (CEST)

Философија[уреди извор]

Моја грешка. Тек сад видим да је цитат! Gmihail (разговор) 18:20, 19. јун 2020. (CEST)

Википедија:Акција писања потребних чланака 2[уреди извор]

Недостајући чланци[уреди извор]

Поздрав! Озбиљно нам фале чланци сатурација и респиратор, па мислим да је најбоље да их напише неко из струке. --Lotom (разговор) 14:43, 8. јул 2020. (CEST)

@Lotom: - више не фале

@Lotom: - Драги колега, хвала на сугестији, али то што ти предлажеш већ постоји у овим чланцима које сам уредио на Википедији:

Поздрав.--Dr Milorad Dimić (разговор) 15:16, 8. јул 2020. (CEST)

Ваља направити одговарајућа преусмерења. Респиратор овде фали као уређај. Ни са овим ништа није повезано. Има корисника који ван просте претраге не могу да се снађу, а нису ни сви из струке. --Lotom (разговор) 15:23, 8. јул 2020. (CEST)

@Lotom: Malo strpljenja ide akcija uređivanja potrebnih članaka, pa će svakako biti novih članaka iz oblasti medicine a i pandemija Kovid-19 nosi nova saznanja koja zahtevaju nove članke.--Dr Milorad Dimić (разговор) 12:11, 9. јул 2020. (CEST)

Награда Бранислав Јовановић[уреди извор]

Хвала, колега, на лепим речима. Само да знате, и Ви сте допринели овој награди зимус у акцији 1Lib1Ref.— 11sasapus11 (разговор) 12:31, 25. септембар 2020. (CEST)

ЈЗУ у наслову[уреди извор]

Здраво. Не би требао да у наслову чланака стављаш ЈЗУ. То је као код назива предузећа ДОО или АД, не пишемо их у наслову. И домови здравља су ЈЗУ, школе су ЈУ итд. па нема потребе да такве скраћенице правне форме неке установе иду у наслов. — Жељко Тодоровић (разговор) 16:17, 24. октобар 2020. (CEST) с. р.

Такође, правилно је „Здравство у Бањој Луци”. — Жељко Тодоровић (разговор) 21:45, 25. октобар 2020. (CET) с. р.

Дискорд Википедије на српском језику[уреди извор]

Позивам Вас да се придружите на Дискорд ради лакше комуникације, ту су и остали активни уредници на Википедији. Поздрав.— Soundwaweserb (разговор) 12:55, 29. октобар 2020. (CET)

Обрисана датотека[уреди извор]

Дошло је до ненамјерне грешке, која је сада исправљена. Свако добро! — Ранко   Нико лић   21:40, 9. новембар 2020. (CET)

Ресор за јавно здравство[уреди извор]

Чланак Ресор за јавно здравство Српске треба спојити са чланком о надлежном министарству здравља. Не пишемо о организационим јединицама министарстава. Не ради се о засебној управној организацији под ингеренцијом министарства већ само о унутрашњој подјели министарства за шта не постоји пракса писања засебних чланака. — Жељко Тодоровић (разговор) 20:54, 12. новембар 2020. (CET) с. р.

Латиница и бајтови[уреди извор]

Драги колега Милораде, хвала Вам што сте ми се јавили. Молим Вас да се не секирате пуно око овог са латиницом, то правило важи за сва такмичења без обзира на организатора већ годинама, пошто су латинична слова, када се претворе у бајтове, знатно мања од ћириличних, па иста реч писана латиницом има дупло мање бајта. Нико није мислио да омаловажи ни ћирилицу, ни нас, само што би у противном сви који пишу ћирилицом били у двострукој предности, а они који пишу латиницом имали би двоструко мање бајта за потпуно исти текст чланка. Како год, на овом такмичењу Ви свакако, убедљиво и заслужено, побеђујете. С пуно љубави и поштовања, Др Милан Мандић.DrMako (разговор) 09:14, 19. новембар 2020. (CET)

Прво мјесто на такмичењу Упознај Српску 2020[уреди извор]

Поштовани, Задовољство ми је да Вас обавијестим да сте на такмичењу Упознај Српску 2020, организованом од стране Викимедијине заједнице Републике Српске, освојили прво мјесто! Честитам! Молим Вас да у што краћем року контактирате нашу организацију ради договора о уручењу награде. Наше контакт адресе можете пронаћи овде.С поштовањем Петковићева15 (разговор) 17:47, 22. новембар 2020. (CET)

Биографија[уреди извор]

Поштовани господине Димићу слободно ставитена на вашој страници своју биографију (ако је има извините али нисам је нашао). То сте заслужили мада ми се чини да би ваша биографија могла да стоји и на "Википедије". Поздрав. Драган Цветковић из Ниша.Cveleglg (разговор) 16:34, 6. децембар 2020. (CET)

@Cveleglg: Прво хвала Вам на лепим речима, Страм да сам довољно рекао о себи кроз мој рад и бројне чланке, у којима сам изнео и део моје биографије. Имајући у виду да многи не помињу ни своје име (већ стварају под корисничким именом), мислим да би то прогласили саморекламерством. Хвала и срећан рад. ПС. Надам се да у неком будућем личном контакту са Вама у Нишу, разменимо бројна искуства из нашег досадашњег живота и рада.— Dr Milorad Dimić (разговор) 19:19, 6. децембар 2020. (CET)

Предлог[уреди извор]

Докторе, приметио сам да нема на Википедији чланак од др Васи Савићу пулмологу (умро 1939?). Могао би ти да направиш чланак, ја бих додао нешто из биографије.Srbbolusic (разговор) 10:07, 16. децембар 2020. (CET)

@Srbbolusic: може али тек после 20 децембра. Поздрав— Dr Milorad Dimić (разговор) 10:21, 16. децембар 2020. (CET)

@Srbbolusic: ево колега ја сам одржао обећање и уредио прву верзију (следе дораде и исправке грешака) чланака Васа Савић (лекар): Сада је твој ред, да урадиш то што си предложио.— Dr Milorad Dimić (разговор) 16:52, 21. децембар 2020. (CET)

Браво Докторе! Написао си добар, квалитетан чланак. Скидам ти капу! Нема се ту много шта додати.Srbbolusic (разговор) 07:34, 23. децембар 2020. (CET)

Словна грешка[уреди извор]

Здраво. Унеси нове податке овдје Тровања дезинфицијенсима у пандемији ковид 19, премјестио сам назив јер си имао словну грешку у наслову. — Жељко Тодоровић (разговор) 18:06, 25. децембар 2020. (CET) с. р.

Коронавирусна болест[уреди извор]

Blue question mark icon.svg Сугестија — Здраво. Дао бих сугестију да се страница Коронавирусна болест и сваки њен део где се спомиње Коронавирусна болест промени, јер тај назив не постоји. Ковид-19 (COVID-19) је заразна болест узрокована тешким акутним респираторним синдромом вирус корона 2 (SARS-CoV-2), тако да би тај део требао променити — Црна Ружа (разговор) 12:56, 9. јануар 2021. (CET)

Википедија:Акција писања чланака о Паризу/Евиденција/Intermedichbo[уреди извор]

Википедија:Кампања уређивања референци 1Lib1Ref 2021[уреди извор]

Споменица[уреди извор]

Добар дан, хвала од срца за споменицу, трудићу се да је оправдам. Све најбоље,— Acaalexaca (разговор) 02:44, 15. јануар 2021. (CET)

Прво мјесто на такмичењу Традиција и обичаји[уреди извор]

Поштовани, Срећне празнике Вам жели Викимедијина заједница Републике Српске! Задовољство ми је да Вас обавијестим да сте на такмичењу Традиција и обичаји, организованом од стране Викимедијине заједнице Републике Српске, освојили прво мјесто! Честитам! Молим Вас да у што краћем року контактирате нашу организацију ради договора о уручењу награде. Наше контакт адресе можете пронаћи овдје. С поштовањем, Jeeleeenaaa (разговор) 14:10, 15. јануар 2021. (CET)

@Jeeleeenaaa: И ја Вама у Викимедијиној заједници Републике Српске желим све најбоље у 2021. и уједно се Вама лично захваљујем на обавештењу и честиткама. Обавештавам Вас да сам на једну од наведених контакт адреса, доставио потребне податке, па очекујем повратну информацију. Хвала и срећан рад.— Dr Milorad Dimić (разговор) 09:47, 16. јануар 2021. (CET)

Ramonda nathaliae[уреди извор]

Поздрав. Унеси у овом чланку поново референце, морао сам вратити садржај због измјена прије твог додавања. — Жељко Тодоровић (разговор) 16:23, 16. јануар 2021. (CET) с. р.

@Жељко Тодоровић: Решено.— Dr Milorad Dimić (разговор) 16:32, 16. јануар 2021. (CET)

Трауматска повреда мозга[уреди извор]

Поштовани колега, само једно питање: Да ли су ове твоје измене и допуне у оквиру кампање коректне и да ли има смисла да било ко више се такмичи. Преко сто преписаних референци је мало и превише. Најбоље да се сви повуку, па ти терај сам. Пуно успеха у даљем раду. — Ванилица (разговор) 10:57, 17. јануар 2021. (CET)

@Ванилица: Поштовани колега, погрешно схваташ акцију. Ми се не такмичимо већ учествујемо у Кампањи уређивања референци 1Lib1Ref 2021 како и стоји у такмичењу. Па не видим шта је спорно ако чланак ТПМ, који на енглеској википедији има 210 извора, зашто наш на српској не би имао 250, колико планирам да има. Према томе ова кампања има за циљ уношењем референци и извора, чиме чинимо Википедију поузданом, а саме податке у њој лако проверљивим, и молио бих те да схватиш ја се не такмичим са тобом и било којим другим уредником већ вредно радим, да википедија на српском језику буде што проверљивија и тачнија. Поздрав и срећан рад у кампањи.— Dr Milorad Dimić (разговор) 11:20, 17. јануар 2021. (CET)