Разговор са корисником:Jozefsu

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу


Дискорд[уреди]

Поздрав! Јеси ли се придружио Дискорду? На списку корисника сервера налази се име Jozi па сам мислио да си то ти. Јеси ли? Лепи снови. — Жиле () 22:59, 24. јун 2019. (CEST)

Звездица[уреди]

Урадите чланак од 9.396 бајтова, а онда вам неко, ни мање ни више, него на наслов дода везу за опис врсте који већ постоји на сраници и детаљнији је од препорученог! Очигледан пример "Убацивања разноразних ствари тамо где не иду", а против чега се ти залажеш драги Јожефе. Ако не знаш о чему пишем погледај Њујоршки астер који је преименован у источноамеричку звездицу, иако у источној Америци расте неколико врста астера на пример Symphyotrichum novae-angliae или Symphyotrichum lanceolatum ...

О инвазивности Њујоршког астера код нас тешко да се може говорити, за разлику од врсте Symphyotrichum lanceolatum. Зашто не прошириш чланак Aster lanceolatus који је врло оскудан. Хоћемо ли као заједница добронамерних уређивача успети да зауставимо лавину оних који дају свој "допринос" неозбиљним упадима?

Gmihail (разговор) 21:01, 18. септембар 2019. (CEST)

Звездица 1[уреди]

Поштовани Јожефе,

једино што ми смета у вашим допунама је позивање на извор већ у наслову, што се може протумачити да је цео чланак узет из извора који нисам ни видео. Тако нешто нисам срео ни у једном чланку на википедији (обично се извор везује за део текста), што не значи да се тиме крше "правила" Википедије (која по мени готово и непостоје). Толико о "мојим мотивима за љутњу", па ако нађете да сам у праву исправите то.

Други део ми није баш најјаснији, односно не знам чему изношење претпоставки о томе ко је старији ("али сам старији од тебе"?) и наводи о познавању ботанике ("Бавим се ботаником и у контакту сам са већином оних који у Србији важе у тој струци"), што се, ако ја имам синдром власништва над чланком, може у вашем случају назвати синдромом више вредности (јер бити у контакту са попом не значи да си и сам поп). О мени, мојим годинама и оном чиме се бавим можете наћи [овде], мада до сада никада на википедији нисам потезао ове "адуте" јер сматрам да то није од примарног значаја за писање добрих чланака.

Са инвазивношћу више опреза, па ако је констатована инвазивност ове врсте у Војводини, не значи да је инвазивна у целој Србији. Доводите у питање степен аклиматизације, за врсту која плодоноси што је нелогично (према: Richardson's Barriers theory). Ваљда вам је јасно да сам могао много више да пишем о овој врсти, али просто сам имао неку меру у обиму и стилу чланка примерену просеку Википедије.

Срдачно, Gmihail (разговор) 22:05, 19. септембар 2019. (CEST)

P.S. Примећујете да сам прешао на персирање због респекта према вашим годинама и бављењу ботаником.

Кад је звездица нек буде и Asterisk 2[уреди]

Поштовани Јожефе,

и ја мислим да имамо много више заједничког него што нас раздваја и мислим да обојица можемо да допринесемо википедији на пољу ботанике (генералне или примењене). Предлажем да пређемо на имејл јер је комфорније, мање изложено погледима других и могу се слати прилози (радови, слике...). Ако се слажете мој мејл имате на сајту Факултета.

Поздрав Gmihail (разговор) 19:09, 21. септембар 2019. (CEST)