Разговор са корисником:Lotom

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Поздрав, Lotom. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Lotom. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --Ђорђе Стакић (р) 19:00, 6. децембар 2014. (CET)

Садржај

Копирање са других сајтова...[уреди]

... у принципу није дозвољено, јер су ти текстови/слике најчешће заштићени ауторским правом, а Википедија нема право да их објављује без експлицитне дозволе сајта (коју треба прво тражити, добити, па тек онда поставити текст/слику). Поред тога, текстови најчешће нису писани у енциклопедијском стилу и као такви само праве посао другим википедијанцима који морају да их сређују. Најпродуктивнији начин на који можете допринети Википедији јесте да сами напишете текст на основу неколико независних и неутралних извора. Добро би било да, пре него што почнете да уређујете, прочитате шта је Википедија и шта Википедија није. Уколико имате још питања, можете да их поставите на неком од Тргова. --Милићевић (разговор) 14:20, 6. фебруар 2017. (CET)

Такмичење о Женама - сугестија[уреди]

Зашто не убациш и поднаслов Види још, да повежеш чланке са другим темама? BuhaM (разговор) 23:33, 4. новембар 2017. (CET)

Зато што не видим потребу за тим. Убацујем само оне секције које имам чиме да попуним, а ако неко сматра да је нешто изостављено, или би требало да се дода, увек је слободан да то и уради. Исто тако, ово не би требало да буде таблоид који ће спамовати небитним вестима и искачућим реклама, већ би требало да се читалац сам определи за тему којој ће се посветити. Уосталом, ја се трудим да линкујем све што има смисла већ у самом артиклу, па стога не желим да дуплирам исте одреднице. Lotom (разговор) 07:53, 5. новембар 2017. (CET)

Имаш споменицу за писање чланака на теме о знаменитим женама и Републици Српској. Свака част, само тако настави. Поздрав --MareBG (разговор) 12:18, 4. децембар 2017. (CET)

Награда[уреди]

Поштовани/а,

Захваљујемо на доприносу који сте дали такмичењу у писању чланака посвећеном знаменитим женама. У то име вас награђујемо књигом Антонија Ђурића „Жене Солунци говоре”.

За преузимање награде контактирајте ме путем следећег мејла: bojan.cvetanovic@vikimedija.org.

Срдачно, --Bojan Cvetanović (разговор) 11:40, 7. децембар 2017. (CET)

Васиљевић[уреди]

Има овде вишезначна. По стандарду Википедије преместио сам страницу, слично овоме — Милан Јовановић (фудбалер, 1981). Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 21:01, 13. децембар 2017. (CET)

За тог другог додај у заграду српски фудбалер. Није ништа спорно, кад рашчивијаш, направи вишезначну.--Soundwaweserb (разговор) 21:17, 13. децембар 2017. (CET)

Упознај Српску 2017[уреди]

Поздрав, пошаљите на имејл адресу Викимедијине заједнице Републике Српске info@wikimedia.rs.ba основне податке (име и презиме, адресу) како би Вам се могла послати награду коју сте освојили на такмичењу Упознај Српску 2017. Честитам! — Ранко   Нико лић   16:52, 24. децембар 2017. (CET)

Дозволе за фотографије[уреди]

Поздрав. Дозвола јесте послата за читав сајт и све фотографије на њему, тако да, у суштини, можеш и ти да убацујеш фотографије на Оставу, с тим што је неопходно да ставиш шаблон {{OTRS-pending}} и да ме обавестиш које си фотографије поставио, како бих знао да поставим дозволе.

На коју конкретно фотографију мислиш? Можда је на Википедију постављена под мање слободном лиценцом, па не може на Оставу? --Miljan Simonović (разговор) 19:24, 13. март 2018. (CET)

 Урађено --Miljan Simonović (разговор) 22:23, 13. март 2018. (CET)

Википедија:Значај (људи)[уреди]

Мислим да је много боље да се расправа одвија на делу Трга посвећеном Википолитици, пошто ће ретко ко залутати на страницу за разговор. Такође бисмо могли да ставимо и сајтнотис, како би апсолутно свако могао да види да је у току расправа и прикључи се. Да ли се слажеш? --Miljan Simonović (разговор) 21:34, 25. март 2018. (CEST)

Онда нека буде на сзр. Свакако ће сајтнотис омогућити видљивост. Слажем се да треба да постоји услов, али мислим да је 1000 измена превелико ограничење. Ја сам пре да буде 300, или 100, као и код гласања за добре и сјајне чланке. С обзиром да крећемо од фудбалера, ти започни расправу на сзр, а ја ћу онда поставити сајтнотис. --Miljan Simonović (разговор) 22:21, 25. март 2018. (CEST)
Најбоље да кренемо поступно. Започни расправу о критеријума за значајност фудбалера (или можда спортиста уопште), и то тако што ћеш предложити правила која си покупио са других пројеката (30 наступа у професионалној лиги или како већ беше), па ћемо кроз расправу доћи до неког нама прихватљивог решења. --Miljan Simonović (разговор) 00:08, 26. март 2018. (CEST)
Шта мислиш о томе да кренемо са дефинисањем конкретних смерница (нешто слично оном примеру који сам ја дао)? Да испод сваког дела ставимо одељак предлози смерница и да сваки корисник стави по неколико смерница, па ако буде неслагања око неких смерница, да се о њима расправља и дискутује у оквиру тог дела, пошто дискусија у овом облику тешко да ће довести до конкретних резултата. --Miljan Simonović (разговор) 22:55, 14. април 2018. (CEST)
Ставио сам по три смернице за сваки део. Можемо да позивамо и искусније Википедијанце директно на странама за разговор да се прикључе расправи. --Miljan Simonović (разговор) 23:26, 14. април 2018. (CEST)
Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Фудбалска репрезентација Пољске да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 8. мај 2018. — 15. мај 2018. ----Soundwaweserb (разговор) 15:18, 8. мај 2018. (CEST)

Кија Коцкар[уреди]

Ја тебе разумем, али овде нема дуплих аршина. Ако овај победник неког ријалитија, ИМА чланак на Википедији, зашто да она нема? Ја сам овде добио одговор да је Маца Дискреција, итекако релевантна, ради се о администратору! Према томе нема дилеме, релевантна је и крај приче. Једино ти остаје да предложиш за брисање, али први ћу ја гласати против брисања, из принципа, ако може Гастоз, па може и Коцкарева. Поздрав од мене.--Soundwaweserb (разговор) 21:33, 21. јун 2018. (CEST)

Мени је то јасно, од почетка. Међутим, имамо такве „медијске феномене”, који очигледно не могу да заобиђу ни Википедију. Ја сам једино против дуплих стандарда или аршина, ако је већ толико спуштен праг релевантности, онда не можемо да гледамо селективно. Победница је ријалитија, онај је победник, значи обоје су релевантни. То је то.--Soundwaweserb (разговор) 22:20, 21. јун 2018. (CEST)
Па не знам шта да ти кажем. Лик који је овде администратор, ладно је рекао да је Маца Дискреција итекако важна особа, дакле релевантна. Да се разумемо, против сам свих ових ликова да буду на Википедији, али не одлучујем ја о томе, заједница то ради.--Soundwaweserb (разговор) 22:31, 21. јун 2018. (CEST)

Молим те онда уради чланак за другог аустралијског Србина Тома Рогића.--Soundwaweserb (разговор) 14:05, 4. јул 2018. (CEST)

ОК.--Soundwaweserb (разговор) 14:19, 4. јул 2018. (CEST)

Шаблон:Инфокутија Фудбалер[уреди]

Видим и ја сада дупле заграде, то се дешава јер се код нас у параметру за говове убацују и наступи и голови, а сада су ти параметри одвојени тако да за наступе имаш | наступи =, а за голове | голови =. Уколико би се наставио са досадашњом праксом уношења и наступа и голова у један параметар, онда би се требао користити | наступи_(голови) =. — Ранко   Нико лић   18:59, 23. јул 2018. (CEST)

Уствари, кориговао сам шаблон тако да се не мијења досадашњи начин уноса. — Ранко   Нико лић   19:07, 23. јул 2018. (CEST)
Мислим да је лоша идеја да уклањаш категорију Београђани, а додајеш спортисти из Београда. Нема поенте, јер онда се може направити категорија глумци, професори, архитекти из Београда, а након убацивања свих њих, категорија Београђани остаде празна. Плус није баш пракса.. --MareBG (разговор) 19:09, 23. јул 2018. (CEST)
Приметио сам да су урадили то на енглеској и многим другим википедијама. Не знам колико је све то исправно јер ево нпр. фудбалер Милош Дегенек, рођен у Вуковару, живи у Аустралији, тренутно игра за Црвену звезду и живи у БГ. Он јесте спортиста из Београда, али не и Београђанин. Да не причам о хиљадама уметника који су родом ван БГ, али овде стварали, што их сврстава у категорију Уметници из Београда, која води у кат. Београђани, иако нису одавде. Можда ја мало комликујем и имам другачији поглед на све то, рокај ти како мислиш да треба, помоћићу ти како год урадио.
Кад помену одлазак из родних градова поготову у иностранство, то је проблем број један Србије, велики као пет Косова, а о томе се ћути. Шлаг на торти бела куга. Свестан сам да се нема услова, у неким мањим местима нажалост ни оних основних, то је туга. --MareBG (разговор) 20:39, 23. јул 2018. (CEST)
Па и није баш да су сви сврстани у градове где су се остварили или живели. Заправо то је врло ретко међу биографијама глумаца, а веруј ми прочешљао сам их све. Не кажем да је лоша идеја, чак заправо и више него ок је. Можда није лоше питати људе, а свакако посао је огроман. --MareBG (разговор) 23:20, 23. јул 2018. (CEST)

Kulinarstvo[уреди]

Zašto „nije baš za preporuku”?

Dozvoljeno je ne unositi reference i praviti klice; da, niko nema obavezu da ih proširuje.

Zašto nije korektno? To je informativni šablon koji ukazuje na stanje članka, ništa više.

Taj „posao” i ne mora da se uradi jer članci na Vikipediji ne moraju imati reference.

Naravno da ću shvatiti konstruktivno, cilj nam je isti — iznaći najbolje rešenje i utvrditi činjenično stanje, a ne biti pristrasan ili egoističan ili nešto treće.

Može se bar nešto pročitati.

Pokriveno je Izvorom.

Pozdrav. MyAnyName123 (разговор) 10:13, 24. јул 2018. (CEST)

To nije tačno; svaka nereferencirana sporna izmena podleže vraćanju ili brisanju. Ovo se sprovodi u praksi... Ne bih više da bespotrebno komentarišem jer je jasno šta je bio problem. --MyAnyName123 (разговор) 11:07, 24. јул 2018. (CEST)
A šta će ikome stav kad samo treba da se iznesu činjenice? Da se nešto lično nametne?
Nije tačno da нити сви морају на основу истих чињеница извући идентичан закључак; moraju svi na osnovu istih činjenica izvući identičan zaključak (možda ne nužno identičan 100% u punom smislu te reči, ali suštinski isti — da).
To je opet tvoj stav: илузорна тврдња да је непотребно, јер се нема на основу чега утврдити да ли је садржај споран или не; postoji smernica Vikipedija:Proverljivost#Kad je potreban pouzdan izvor? (možda je bolje reći Vikipedija:Proverljivost#Kad je potreban izvor?; v. prvi podnaslov). Ako je film snimljen i poznato je već dugo vremena o čemu se radi u njemu, nije neophodno navoditi referencu da je snimljen itd.
Ovo takođe nije tačno: Споран садржај заправо и јесте онај који не цитира било какве изворе и у том смислу се увек може довести у питање. To je stav, i to pogrešan; sporno nešto je po definiciji takvo da izaziva spor[enje] (pa i usporavanje) a ako je film snimljen i prikazan nema se šta sporiti da je snimljen i prikazan.
Pročitaj Vikipedija:Bez originalnog istraživanja#Definicija: ...sadržaj koji urednici ubacuju u članke i koji nije ranije objavljen u nekom povjerljivom izvoru. Čine ga neobjavljene teorije, podaci, činjenice, koncepti, argumenti i ideje; ili neke nove interpretacije, analize, ili sinteze već objavljenih podataka, činjenica, koncepata, ili argumenata čiji je cilj izmjena ranijih stavova ili, prema riječima koosnivača Vikipedije Džimija Velsa, je pojam koji se koristi na Vikipediji, a odnosi se na sadržaj koji ima pristup karakterističan za književna djela, odnosno „novele, pripovjetke, romane, ili potpada pod istorijske interpretacije, odnosno reinterpretacije“ [moje podvlačenje]. Ako je film prikazan, to znači da je već objavljen; za druge stvari, odnosno generalno govoreći a ne samo za film kojeg sam se uhvatio, ako postoji izvor na internetu ili drugde, niko ga nije dužan navesti referencom ako tvrdnja nije sporna (u skladu sa Vikipedija:Proverljivost). Zato se ne može tvrditi da ne postoji izvor ako nije naveden odnosno ako su navodi/tvrdnje u članku (rečenice) nereferencirani. To je ili tačno ili nije tačno za određeni slučaj, nema prelaznosti i neodređenosti...
Sve treba uvažiti na način da se vidi je li tačno ili nije.
Slobodno ukaži ako sam neki od pet stubova prekršio i objasni kako, ili objasni kako nisam ispoštovao svih pet. --MyAnyName123 (разговор) 17:52, 24. јул 2018. (CEST)
A postoje i detaljnije verzije smernice Vikipedija:Ignoriši sva pravila. --MyAnyName123 (разговор) 17:57, 24. јул 2018. (CEST)
Nije izgovor. Pročitaj smernice. Napisan je. To je greška; treba prvo ulaziti na Vikipediju, a crpiti i nju i drugo. Moraju se rešiti tog svega, to je smeće. Ne smemo ih tumačiti prema ličnim nahođenjima nego neutralno; vidi Vikipedija:Neutralnost (treća smernica, uz one dve prethodno pomenute). Svrha je informativna i predstavljanje činjeničnog stanja; služi kao upozorenje čitaocu da ne uzima navode za sigurno proverene. Hvala. --MyAnyName123 (разговор) 19:16, 24. јул 2018. (CEST)

Инфокутија фудбалер[уреди]

Поздрав, зар није прегледније да држава рођења стоји у загради поред мјеста рођења, него испод? Овако заиста нема много смисла. -- Vux33 (разговор) 02:16, 27. јул 2018. (CEST)

Патролерска права[уреди]

Кандидуј се за патролера. То би нам доста олакшало посао, а и ти си доста искусни урединк. — Александар () 10:58, 2. август 2018. (CEST)

@Acamicamacaraca: Размислићу, мада ми је то засад у другом плану. Одавно чекам бирократију за враћачко право, али се ти захтеви не проверавају редовно, а ја не бих да инсистирам. Lotom (разговор) 11:07, 2. август 2018. (CEST)
Како год, имаћеш подршку од мене било кад да се кандидујеш. Поздрав. — Александар () 11:28, 2. август 2018. (CEST)
Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Јастребача да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 4 — 11. август 2018. --Miljan Simonović (разговор) 10:07, 10. август 2018. (CEST)
Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Душан Јерковић да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 9 — 16. август 2018. ----Pinki (разговор) 10:32, 10. август 2018. (CEST)

Сазнаћу о чему се ради, ако је угашен и на Википедији ћу ставити да је угашен. Ја сам сада слабије активан и бићу неко време, али морамо да предузмемо да сви клубови који су угашени да се њихови нови клубови не пишу у истом чланку, већ да се лепо пише нови пошто то није исти клуб. Биће тешко све похватати, али мислим да је тако праведно.--Марко Станојевић (разговор) 12:03, 11. август 2018. (CEST)

Разумем те, али мислим да то није фер према клубовима који нису то радили. Шта ћемо са Оџацима? Хоћемо да преименујемо у Хајдук Кула или како се већ сада зову? То није исти клуб већ баш наследник Оџака.--Марко Станојевић (разговор) 12:34, 11. август 2018. (CEST)

Поздрав[уреди]

Погледај расправу за брисање чланка. Значио би твој глас за останак. --Милан Животић () 23:54, 15. август 2018. (CEST)

Патролер[уреди]

Што ти ниси патролер и враћач? :) Доста си активан на пројекту и на скорашњим изменама, а због оваквих ствари је згодно да имаш права јер би једноставно могао да вратиш све измене (и самим тим их враћањем испатролираш), а овако сам ја морао да упоређујем измене анонимца са твојом изменом, видим да ли си све вратио у пређашње стање и на крају сваку измену испатролирам. Хоћеш да те предложим? Face-smile.svg --Miljan Simonović (разговор) 20:17, 23. август 2018. (CEST)

Аууу... Слажем се да је недостатак људи главни разлог за ово, али правила тренутно не дозвољавају другачије. Видећемо зашто су таква каква су. Ствари се заиста поправљају, али бааш полако и још увек има корисника који нису спремни на промене, што знатно отежава побољшавање и олакшавање неких ствари. --Miljan Simonović (разговор) 21:10, 23. август 2018. (CEST)

Хвала пууно. :) --Miljan Simonović (разговор) 11:21, 5. септембар 2018. (CEST)

Па то ти кажем. Иако имамо солидан број патролера, већи део посла се своди на Филипа, мене и још пар њих који се баве патролирањем. Остали само имају титулу. Слободно се пријави кад се буде завршио рок. --Miljan Simonović (разговор) 16:22, 7. септембар 2018. (CEST)

Zbog standardizacije. Nekad znam da poteram bota da „vidi” da li su neke manje poznate osobe još uvek žive. Trebaju mi ta polja. -- Bojan  Razgovor  09:02, 31. август 2018. (CEST)

Друловић[уреди]

Поздрав. Зашто магупски. Да не вратиш референцирану измену трећи пут, и добијеш казну, допуњаваш телст и узгред обришеш ту измену. Прозирно, а мога си ми само рећи. Нисам се обтратио због тога него да кажем шта санм тражећи нашао. Прво почео је да игра у Златару из Нове Вароши, што је евидентно, а нема га у ни у једном тексту. а наставио у једној од ФК Слога, што је исто евидентно, али којој_ Сајт репрезентавије који сам дао као извор (имају га и Енглези у спољашњим везама) каже Краљево. Руска и украјинска википедијаДрулович, Любинко кажу ФК Слога Пожега, Слажем се са овим што си урадио. --Drazetad (разговор) 15:37, 3. септембар 2018. (CEST)

Долази нови у Звезду, Словак, додуше на зиму.--Soundwaweserb (разговор) 20:57, 3. септембар 2018. (CEST)

Ма Лотоме то је само информативно брате рођени, момак ће вероватно тек у јануару на Маракану, тако да имаш пола године форе Face-grin.svg. Опуштено, без притиска и слично... Поздрав и уживај овде.--Soundwaweserb (разговор) 21:56, 3. септембар 2018. (CEST)

Релевантност[уреди]

Поздрав. Да ли је по теби ово чланак о обичном попу, или ипак прелази праг због ових његових писанија по часописима? --Miljan Simonović (разговор) 18:21, 12. септембар 2018. (CEST)

To je stavljeno zato sto neko jeste ažurirao statistiku, ali ne i datume. Autobot ima više od 7000 linija koda, više ne znam šta gde držim. -- Bojan  Razgovor  04:32, 19. септембар 2018. (CEST)

Наши нижелигашки клубови[уреди]

Лотом сећаш се да смо причали да не правимо нове чланке када клуб мења име, па ме интересујеш шта мислиш да ли сам добро решио у следећим чланцима: ФК Млади радник 1926 и ГФК Дубочица? Како ти се чини? Хоћеш тако и Хајдук Кулу пошто како ствари стоје да је један од првих фаворита за виши ранг.--Марко Станојевић (разговор) 22:31, 21. септембар 2018. (CEST)

АЛи како објаснити тај њихов улазак у Српску лигу Запад? Требало би онда да кренем од намештања Смедерева, али то ми много иде у страну и затрпава чланак.--Марко Станојевић (разговор) 22:59, 21. септембар 2018. (CEST)

Ништа страшно, дешава се свима --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:45, 23. септембар 2018. (CEST)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Слободан Принцип Сељо да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 19. септембар 2018 — 26. септембар 2018. ----Pinki (разговор) 20:01, 23. септембар 2018. (CEST)
Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Статистике каријере Ендија Марија да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 25. 9. 2018. — 2. 10. 2018. --Soundwaweserb (разговор) 18:11, 25. септембар 2018. (CEST)

Трг[уреди]

Искрено не знам о каквом спорењу говориш? Ја нисам у никаквм спору. Он је у спору сам са собом, јер скоро све што ради спорно. --Pinki (разговор) 14:53, 8. октобар 2018. (CEST)

Испало је тако да морам да идем од корисника до корисника и да се правдам како нисам србомрзац и како немам ништа против било које нације. Већина људи прочита уводно образложење, а нема воље за километарску расправу, а на то је онај ко је покренуо расправу и рачунао. Зашто није снагом аргумената образложио шта хоће тамо где треба, него је дошао на Трг да кука. Када сам у чланку Петар Лубарда реченицу у којој пише да је оставио писмо у коме се изјаснио као Србин пребацио из увода у чланак, јер јој је ту и место, онда ме је напао да Лубарди недам да буде Србин. Да ли је то тачно? Јел то србомрство!? Такође у чланку о Сави Ковачевићу убацује тврдњу да се он изјашњавао као Србин, што није спорно, али онда убаци још две реченице које су произвољне и које засигурно ни аутор кога цитира није изрекао. Шта даље да причам. Али кад се све то накупи на гомилу и када се удари по емоцији онда стварно испадне да ја браним људима да буду Срби. Не ради се овде о идеологији већ о његовој намери да у чланке угура оно што је нека његова замисао без да се то уклопи и шире образложи. Није битно ту толико о чему је чланак, да ли су то птице, жабе и или шта год. Реаговао би свакако, а поготово јер сам аутор тих чланака. --Pinki (разговор) 19:31, 8. октобар 2018. (CEST)

За нови назив Слатине "Ђелбишт" имам извор, ево линк мапе на којој пише поред Слатине назив Ђелбишт. А извор о албанском пореклу Чубрка немам, јер се не помиње у литератури, а зашто не знам. То да су Чубрци пореклом Албанци је предање, као што је и предање да су Чубрци пореклом из Мораче.--Ookuninusi (разговор) 10:30, 10. октобар 2018. (CEST)

Ево Лотоме погледај шта ради корисник Tzar7, провоцира и брише назив Ђелбишт и још ми је написао "убацујете податке ткзв. државе Косово". Погледај молим те на његовој страници шта пише "Овај корисник не признаје независност Косова и Метохије". Кориснику се очито не свиђа што сам ја убацио нови назив Слатине који користе становници Слатине, Вучитрна и околине и тај назив се налази и на мапама. Корисник меша политику и Википедију. После сви на Википедију говоре да сам ја провокатор.--Ookuninusi (разговор) 23:31, 10. октобар 2018. (CEST)

Клевета[уреди]

Ово што си урадио овде јесте чиста клевета, лупање глупости без много ваљаних аргумената у циљу доказивања апсолутно небитних ствари... Не смета ти што сам обрисао 7 или 8 почетничких чланака, али се хваташ за 1. И успут, наводиш неки погрешан чланак који сам ја писао ових дана... Ако ти је толико битно - ја бих ти допустио да стр. о јубиларцима посвети о себи и својој самопромоцији. Али такво дјеловање би било лоша порука за друге уреднике. Радован 18:36, 15. октобар 2018. (CEST)

Честитам на правима патролера. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 16:23, 18. октобар 2018. (CEST)

Логика накнадне памети - има смисла једино уз извињење... твоја клевета, гдје најпре у мом раду угледаш лошу намјеру и аргументом добро се сјећаш и онда накнадно признајеш грешку без извињења или исправљања грешке остаје и даље твоја сујета. Па ћу онда ја и окончати ову небулозу... Радован 21:08, 21. октобар 2018. (CEST)

Лотоме, хтео би да ти поручим да се не стресираш и не нервираш око тривијалних ствари. Познајем дуже време Радованов рад и понашање на Википедији, могу ти рећи да је он један од бољих људи и уредника, породичан човек. Потпуно је беспотребно расправљати о нечему што је у крајњој линији на Википедији тривијално. Нема потребе дизати тензије јер обојица сте веома вредни и добри, штета је губити време на расправе пошто је очигледно ово неспоразум. Знам да ме поштујеш и замолио би те да пружиш руку Радовану и да се измирите као браћа. Молим те као некога свог рођеног, учини то због мене и заборавите обојица на тешке речи.--Soundwaweserb (разговор) 22:59, 21. октобар 2018. (CEST)

Не, не никако ми то није намера. Поштујем обојицу, важни сте за ово место које се зове Википедија на српском језику. Свакако желим да заборавите тешке речи јер из мог угла, та ствар није толико важна, као што су важни слога и рад за напредак овог пројекта. Годинама сам уредник, врло добро знам колико сам грешио, говорим из искуства да те ситнице могу бити погубне. Знам да сте ти и Радован разумни, баш зато те још једном молим ко свог рођеног, пружи руку помирења. Поздрав од мене пријатељу.--Soundwaweserb (разговор) 00:12, 22. октобар 2018. (CEST)

Патролер[уреди]

Видех да си постао патролер па бих желео да ти честитам! Радује ме још један активни члан у редовима патролера. (п.с. извини што нисам гласао, нисам видео да си био предложен иначе бих свакако гласао за). Face-smile.svg --Милан Животић () 23:47, 18. октобар 2018. (CEST)

Гимназија Јован Јовановић Змај[уреди]

Зашто сматраш да је ова школа толико различита и битнија од свих осталих да заслужује не своју категорију него чак категорију са њеним бившим ученицима? --Miljan Simonović (разговор) 19:21, 19. октобар 2018. (CEST)

Океј је скроз. Налетео сам на категорију и видео да си је ти направио. Кад погледах доприносе, не видех ниједну другу сличну (а скоро направљену) категорију, па ми је било чудно. Лепо би било да, кад си је већ направио, прођеш кроз чланак о школи и све тамо пописане виђеније ученике додаш, а можеш искористити и претрагу да би видео у којим се чланцима помиње школа, па на основу тога утврдиш ко је још похађао исту. --Miljan Simonović (разговор) 20:11, 19. октобар 2018. (CEST)

Uređivački maraton[уреди]

Zdravo Lotom,

Budući da si već bio/bila u prilici da učestvuješ na uređivačkom maratonu u organizaciji Vikimedije Srbije, veliko mi je zadovoljstvo da te pozovem na predstojeći maraton na temu muzike.

Dakle, početkom novembra meseca organizujemo poslednje po redu takmičenje u pisanju članaka na temu muzike. Takmičenje traje od 1. do 30. novembra 2018. godine. Tematika ovog maratona je sveobuhvatna i u sebi inkorporira brojne zanimljive teme, a samo neke od njih su: bendovi, izvođači, instrumenti, muzički događaji i drugo.

Spomenuo bih da, pored mogućnosti pisanja i dopunjavanja članaka, takmičarima I takmičarkama stoji na raspolaganju i prevođenje članaka sa stranih jezika koji su relevantni za muziku. Samo ne zaboravi da će se jedino članci objavljeni na Vikipediji uzimati u obzir.

Više o samom takmičenju, ali i pravilima možeš se informisati na sledećoj stranici.

PS: da ne zaboravim. Za najuspešnije takmičare I takmičarke obezbeđene su vredne nagrade i pohvale.

Nadamo se tvom pozitivnom odgovoru. Ukoliko imas neka pitanja ili nedoumice slobodno nam se obrati na kancelarija@vikimedija.org.

Pozdrav, Zex12 (разговор) 14:08, 29. октобар 2018. (CET)

Споменица[уреди]

Ево споменице за рад и труд за чланке о фудбалерима. Честитам на уложеном труду. --Ђорђе Стакић (р) 20:54, 1. новембар 2018. (CET)

Шта си добио враћањем празних места? -- Bojan  Razgovor  11:52, 3. новембар 2018. (CET)
Praznim kategoriju Категорија:CS1_грешке:_датуми. Primer [1][2] Brisem mrtve reference koje oznaci IAbot i obelezavam ih sablonom cinjenica i kazem zasto i od kada se trazi izvor koristeci magicnu rec CURRENTMONTH (koji koristi vodecu nulu) i to sve stane u kategoriju Категорија:Чланци са непотврђеним изјавама. Da mi ne bi jedna linija koda brisala nulu, a druga dodavala nulu, pa da stalno brise, dodaje, brise, dodaje, brise, dodaje odlucio sam se da samo dodaje. Ja nisam lud ni dokon da teram bota da drugima moraju da ga proveravaju. Ali popizdim kada mi neko kao ti iz inata revertuje. -- Bojan  Razgovor  12:37, 3. новембар 2018. (CET)

Ja nisam rekao da jedna linija ponistava drugu, ja sam rekao da zbog toga sto necu da jedna linija ponistava drugu dodajem nule ispred jednocifrenih brojeva u datumima. Inace, te praznine sam prestao da dodaje, kada sam video da ih IAbot brise. Ja dodam, on obrise, ja dodam, on obrise. E sad i ja brisem. -- Bojan  Razgovor  13:13, 3. новембар 2018. (CET)

Како испадну пола-пола? -- Bojan  Razgovor  13:44, 3. новембар 2018. (CET)

Ja ne brisem vise nule (zadnjih nedelju-dve), ako ih je bilo. -- Bojan  Razgovor  14:05, 3. новембар 2018. (CET)

Ne mogu u jednom prolazu da prepravim sve. Ne pravi greske, to je najbitnije. -- Bojan  Razgovor  07:57, 4. новембар 2018. (CET)

? -- Bojan  Razgovor  09:07, 4. новембар 2018. (CET)

Да ли се слажеш да предложим чланак Гобеље за сјајан. Разлог је тај што српска Википедија има велики дефицит са фудбалским биографијама, а Гобељић је пример како треба да изгледа сјајан. Сем Хунтелара, нема изабраних фудбалских биографија.--Soundwaweserb (разговор) 15:33, 8. новембар 2018. (CET)

Заиста мислим да га комотно можеш предложити за сјајан одмах, имаш моју подршку. У прилог томе иде садржајан увод, разрада странице од почетка његове каријере до данас одлична, релевантни статистички подаци који су поређани до детаља, као и приватни живот фино уклопљен, што се тиче ажурирања неће бити проблема. Приметио сам да радиш студиозно, пажљиво спортске биографије, а то је много важно. Рецимо, упоредио сам га са страницом Гарет Бејл који је старији од Гобеље и самим тим има да се дода више података, али ни стилски није близу твом раду. Зато ти предлажем да се твој рад награди и валоризује том сјајном звездицом у горњем десном углу. На тај начин и остали корисници ће лакше видети пример како треба да се раде спортске биографије, могу да се угледају на нешто добро, што је на крају крајева поента избора сјајних и добрих страница.--Soundwaweserb (разговор) 17:00, 8. новембар 2018. (CET)
Сјајан.--Soundwaweserb (разговор) 17:19, 8. новембар 2018. (CET)

На Маракани песма се ори, напред Делије тако се бори[уреди]

Хеј Павков скочи и дај гол главом, хеј Павков... Face-grin.svg.--Soundwaweserb (разговор) 17:58, 9. новембар 2018. (CET)

Филип Филиповић[уреди]

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Филип Филиповић да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 17.11.2018. — 24.11.2018. ----Pinki (разговор) 21:32, 17. новембар 2018. (CET)

Павков[уреди]

Додао сам увод, делује ми да сам релативно извукао максимум, пре свега да буде сажето и најважније информације о њему. Гледао сам да не буде заморно читаоцу и преопширно детаљима, пошто је све лепо наведено у тексту. Имајући у виду да је његова професионална каријера кратка, заиста је одлично покривено. Наравно ако ти се не свиђа нешто, промени или модификуј конструкцију увода. Имаш моју подршку на расправи и гласању. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 13:32, 22. новембар 2018. (CET)

Само да обавестим[уреди]

Гобеља иде на главну страну 24. и 25. новембра. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 15:29, 23. новембар 2018. (CET)

Павков[уреди]

Уопште ми није стигло обавештење да си ме означио, малочас тек снимио. Видим да сте Саунд и ти средили што је требало. Павков одличан, још од Гобеље бољи чланак нисам прочитао :) --MareBG (разговор) 15:30, 24. новембар 2018. (CET)

Шаблони за споменике културе[уреди]

Верујем ти наравно, само што мислим да се адреса односи на Завод који је задужен за тај споменик културе. Ја сам на почетку стављала улице где се стварно налазе те куће и зграде, али сам онда схватила да ипак не треба то јер се налази у пољу Надлежна институција. Исправи ме ако грешим. Позз --Tekiii (разговор) 20:40, 18. децембар 2018. (CET)

Таман посла, никакав проблем. Свакако ти хвала за ту информацију и оставићу је у уводу! :) --Tekiii (разговор) 20:46, 18. децембар 2018. (CET)

Срећни празници[уреди]

Хвала од срца. Такође, желим ти све најлепше у 2019. години и даљем раду. Живели!--Soundwaweserb (разговор) 20:09, 1. јануар 2019. (CET)

Доње Међурово[уреди]

Није ми баш најјасније на које то измене скорашње мислиш да нису пропраћане изворима? Које су читаве секције без референци? Lackope (разговор) 15:38, 4. јануар 2019. (CET)

Колико видим скорашње измене су твоје и корисника Matevcanin018. Њега сам пратио и уноси тачне податке за попис, ако је то проблем додаћу извор за то. Мислим да је претерано за читав чланак стављати шаблон да нема поузданих референци, из разлога што већина чланака о насељима у Србији има мање извора од овог чланка, и нема после сваке тврдње извор. Ако сматраш да неке тврдње из историјског одељка нису тачне, требао си то изнети на сзр, овако испаде да цео чланак је непоуздан. Lackope (разговор) 16:22, 4. јануар 2019. (CET)
Извор за попис ћу додати. Шаблон може стајати само код секције за историју. А пошто све што нема приложене изворе је непоуздано, предлажем да кренеш од чланка о Београду, пошто ни тамо не видим да иза сваке тврдње има извор, или чланак Алекса Вукановић, где не видим извор за висину, тежину... Чисто ради доследности. Lackope (разговор) 17:38, 4. јануар 2019. (CET)

Андрић у Динаму[уреди]

Српски играч Комнен Андрић је актуелан ових дана. Видим да си радио некадашње игаче ОФК Београда. Урадићу ја али биће клица, хоћеш ти да одрадиш то? Мислим да је ово први Србин у загребачком Динаму после 1991. године (можда грешим). Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 16:25, 19. јануар 2019. (CET)

Ајде онда ја ћу као клицу да урадим, кутијицу, увод и основно, а ти после настави. Хоћеш тако, ако немаш времена? Мада мислим да би ти то много боље урадио него на енглеској — сад је познатији, претпостављам да је више информација о њему доступно на нету итд.--Soundwaweserb (разговор) 16:40, 19. јануар 2019. (CET)
ОК Србине мој! Живео!--Soundwaweserb (разговор) 16:50, 19. јануар 2019. (CET)

Пар пута сам прочитао на тим порталима своје речи које сам написао овде на Википедији. Ни хвала да кажу хехехе--Soundwaweserb (разговор) 17:50, 25. јануар 2019. (CET)

И тако то оде у...[уреди]

Наравно да је боље кад имају неке смернице. Википедија ипак мора бити мало флексибилнија за певаче почетнике, ја сам свестан тога, вероватно неки број људи који чита чланке овде воли појаве попут Кије и Прасета, Гастоса итд. Али Дискреција, Мимоза, Медуза или како већ, не долази у обзир. То је кључно, наћи црвену линију коју не треба прелазити. Поздрав од мене.--Soundwaweserb (разговор) 15:46, 31. јануар 2019. (CET)

МКМ[уреди]

Означићу неке од активних који се баве оваквим питањима. @Ранко НиколићMiljan SimonovićМилан ЖивотићPinkiНиколаБWikiwindЖељко ТодоровићMareBGSoundwaweserbIvan VAAcamicamacaraca и Obsuser: Размишљао сам о томе да наведену страну преместим на Википедија:Припрема, али можда није лоше да се ипак затражи шири консензус заједнице, па ме зато прво занимају нека мишљења о томе. Ово није баш највидљивије, доста тога би требало и перманентно избрисати, а ја имам и неке чланке који би могли ту да се нађу. Ту се углавном односи на биографије људи који би у догледно време могли да пређу праг релевантности. Пре свега мислим на фудбалере, пошто се тиме најчешће бавим, а расписао сам се и о некима који се не уклапају у овај списак, те стога најчешће и нису релевантни у датом моменту. По истом принципу, ово би се могло применити и на све оне певаче, списатељице и остале за које постоји нека тенденција о могућој релевантности, али да чланци не задовољавају потребан квалитет. --Lotom (разговор) 16:21, 9. фебруар 2019. (CET)

Немам ништа против идеје, мада би и ту требало дефинисати критеријуме да се не претвори у збирку свега и свачега. Треба ставити и неки шаблон на врх странице да евентуални читаоци знају о чему се ради. Да ли укључити само биографије или и организације, музичке групе?— WR 19:37, 9. фебруар 2019. (CET)

Ја сам против овога јер се ради заправо о могућем рекламирању. Припремни чланци се пишу на корисничкој подстраници и то би требали бити релевантни чланци који треба да се пребаце у ГИП. Уредници Википедије не би требали да „злоупотребљавају” пројекат па да неки чланак који не може бити у ГИП-у да га они поставе у други именски простор. То је и даље све систем Википедије који на претраживачу искаче на првим мјестима. Такве злоупотребе ако их има треба пријављивати админима да бришу, а никако да их озакоњавамо и ширимо. --Жељко Тодоровић (разговор) 20:13, 9. фебруар 2019. (CET) с. р.

@Жељко Тодоровић: Свакако би то било под контролом. Не би могло све да се гура у исти кош, оно што је за брисање, иде на брисање. Концепт би био исти као што је већ на поменутој страници, што значи да би требало да стоји шаблон или напомена шта може да иде у ту секцију. А ту би могли да иду потенцијално релевантни почетнички чланци и они који су на прагу значаја али исти још увек не прелазе. А разлог зашто мислим да није лоше да иду овде, а не у кориснички простор је тај што би се и другима оставио простор за допуну и касније претварање у чланак, када се испуне услови. Такође и ови чланци који су 50/50, ако не иду на брисање, могу да иду ту. Мислим да није лоше да постоји оваква страница, али треба да видимо под којим условима. --Lotom (разговор) 20:28, 9. фебруар 2019. (CET)
Нису нама проблем фудбалери, спортисти о којима ти причаш. Њима нико нарочито не оспорава „таленат” да би били на енциклопедији, па макар можда и не били тренутно у некој значајној лиги/рангу такмичења. Ми таленат оспоравамо ријалити пјевачима односно њихово занимање које није конкретно и мјерљиво као спорт. И откуд сада та прича са процентима и прављењу разлика по том питању? Нешто или је усвојено или није. Шта се ту сада имамо тјешити тијесним процентима и компликовати гласања односно чинити их још више бирократским а мање садржајним. По мени би неко гласање требало с временом поновити ако је видљиво из коментара да је на првом гласању био изражен реваншизам, неозбиљност и сличне појаве, а не каквим је процентом закључено гласање. --Жељко Тодоровић (разговор) 20:55, 9. фебруар 2019. (CET) с. р.
Зашто да не, немам ништа против. Поздрав --MareBG (разговор) 00:41, 11. фебруар 2019. (CET)

Погледаћу, ако не стигнем вечерас онда сутра у току дана. Подсјетио си ме да затворим гласање о сликама, мислим да је вријеме истекло.— WR 20:35, 13. фебруар 2019. (CET)

Ја немам примједби на оно што је сада написано. Можда би било корисно дефинисати какав би био однос између Википедија:Припрема и ВП:ЧЗБ. Ту видим два могућа проблема. Први је потенцијално пребацивање чланака чије је брисање изгласано на ВП:ЧЗБ у тај именски простор, што би могло изазвати противљење корисника који су гласали за брисање. Други је пребацивање чланака из ГИП у тај именски простор уз заобилажење ВП:ЧЗБ, што би опет могло изазвати противљење корисника који сматрају да чланак треба бити у ГИП.— WR 11:23, 14. фебруар 2019. (CET)

Фудбал[уреди]

@FkpCascais: Видим шта ти раде и извини, јер сам те и ја донекле крив за то. Ако будеш хтео, слободно ми пиши овде, да те не би смарали како кршиш бан. Ја се у такве приче не мешам, јер нисам добар дипломата, а врло вероватно ништа не бих ни постигао. Још ће да те оптуже да шириш фашизам. --Lotom (разговор) 18:16, 12. фебруар 2019. (CET)

Ej caos. Ma ne brini, nisi ti uopste kriv, mogao sam da ti kazem u svakom trenutku da predjemo vamo, nego iskreno da ti kazem, pocinje zaista da me bas boli ¨¨¨¨¨¨ za sve. Iovako ionako nisam nikad planirao da budem administrator tamo, jer i ja sam kao ti, ne umem da budem diplomata kad vidim nepravdu. Prate oni i ovde sve sto pisemo. Ono tamo je u tim kljucnim temama veoma politizovano. Jebiga, ti ljudi koji su sve kod nas zakuvali i dalje sede na kljucnim pozicijama, tako da striktno kontrolisu i dalje sta je tamo napisano. Ovi nemci dosli u pomoc albancima, jedan od tih nemaca vec dugo stalno govori ruzne stvari o nasim editorima, zove nas pajacima samo zato sto Boze moj, imamo glas i ne dozvoljavamo njima da pisu sta god hoce. Nisam do sada, ali ako dodje do toga uzdignu cu ova pitanja do najvisljeg nivoa. Ovo je skandal da sam banovan zbog jednog reverta i sumnje da sam nacionalista. Kao banovam sam jer postoji sumnja da zbog toga sto jedna recenica kaze u jednom od mnogih tekstova koje imam u sandboxima, moze da znaci da sam srpski nacionalista i "ko zna" sta sve mogu u buducnosti da uradim. Bruka. Ja volim veoma princip Vikipedije i zaviseci od toga sta se desi moze bas da zapnem i teram pravdu u ovom slucaju. FkpCascais (разговор) 22:12, 16. фебруар 2019. (CET)
Jel to ovaj George Ofosu potpisao za Napredak prema strani 668 broja 5 Fudbala? FkpCascais (разговор) 23:03, 16. фебруар 2019. (CET)

Хвала на[уреди]

споменици. --Жељко Тодоровић (разговор) 19:59, 13. фебруар 2019. (CET) с. р.

Знам ја за изворе врло добро, ја сам уредник који малтене једини уређује активно фудбалске и кошаркашке чланке годинама. У последње време си се ти придружио и драго ми је због тога. Чекао сам неко време да напишеш о позајмици међутим пошто ниси а сезона је почела ја сам ту информацију додао. Иначе не практикујем да дирам чланке добрим уредницима, али ово је мала измена. Извор увек додајем у тексту, а с обзиром да видим да чланак још ниси завршио онда сам само додао овако нови клуб без извора. А заборавио сам да додам шаблон од ФК Земун, моја грешка. Иначе нисам љубитељ тих шаблона јер их је доста уредника правило и после одређеног периода престане да их ажурира па онда годинама стоје неажурирани шаблони. Али верујем да ћеш ти бити ажуран са те стране. Поздрав--Bozalegenda (разговор) 18:30, 16. фебруар 2019. (CET)

Расправа[уреди]

Ако будеш желео, напиши своје мишљење овде значило би. Поздрав. Face-grin.svgSimplyFreddie (разговор) 13:41, 19. фебруар 2019. (CET)

Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Арон Ремзи да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 25. 2. 2019. — 4. 3. 2019. --Потпис корисника SimplyFreddie (разговор) 00:55, 25. фебруар 2019. (CET)

Кваљарела[уреди]

Е знам да треба статистика да се ажурира, али сам размишљао да то ажурирам на крају сезоне да не трчкам стално да мењам бројеве, као и у инфокутији. Мада ако то захтева то што је добар чланак онда ћу урадити није проблем. Face-grin.svg

П.С. мислио си на ове линије и нуле у табели? — SimplyFreddie (разговор) 12:15, 26. фебруар 2019. (CET)

Аха на то си мислио, то је зато што се рачуна заједно са сезоном 2006/07. коју је провео такође у Сампдорији. То је један од могућих проблема код ових статистика каријере када је на пример раније играо за тај исти клуб па се на крају сабирају па не поклапају, тј. поклапају се али на први поглед, као што си ти сад приметио, не изгледа како треба, а заправо је у реду. Не знам да ли би можда требало да се промени тај формат уноса. Приметио сам да је исто мало чудно кад је играч на позајмици.

Такође си ме подсетио да средим оне нуле и црте, сад ваљда изгледа ок. — SimplyFreddie (разговор) 13:14, 26. фебруар 2019. (CET)

Ево ставио сам ову напомену, дискретно и пристојно изгледа. — SimplyFreddie (разговор) 22:33, 10. март 2019. (CET)

Odgovor na pogrešnu klasifikaciju video materijala[уреди]

Ok važi, eto ipak je u pitanju moje neznanje oko Vikipedije. Evo napomenuo bih ti samo ako je to uopšte bitno da je sav taj materijal koji sam dodao, "bio pod nacionalnom frekvencijom" i na neki način rađen je uz "podršku države", pa sam smatrao da ga je dobro spomenuti. Ali naravno, ti bolje poznaješ tu vrstu klasifikacije pa ti prepuštam da to urediš onako kako bi trebalo. Još jednom hvala ti. Evo malo da ti pomognem oko nekih nedoumica. Tih godina smo stvarno svi dosta radili. To je bilo otprilike kada su "dole" na Kosovu proglašavali nezavisnost. Beogradske ulice su bile prepune demonstranata, recimo ako se sećaš onih paljenja ambasada. Retko ko je uopšte po mom skromnom mišljenju i imao vremena i prostora da se bavi klasifikacijama, numeracijama i tako dalje. Ti si mi samim ovim postupcima dosta pomogao, prosto mi je olakšan dalji rad i usavršavanje kad imam lepo prikazano šta sam radio, kako, sa kime i tako dalje. Vrlo kratko, pored svih ovih ostalih referenci koje su prisutne spomenuo bih da sam na sajtu jutjub na mom kanalu preveo na Engleski jezik nekih desetak snimaka. Eto stvarno bez foliranja, imao sam priliku da upoznam više inostranih kolega pa sam pretpostavio da bi možda mogli nekada da traže moje radove na Internetu pa sam iz tog razloga te neke pojedine snimke titlovao. Pozz.

Ako je referenca mrtva, ona je beskorisna. Znaci ne mozes iz nje nista izvuci jer je internet nije arhivirao, nikad vise je neces moci otvoriti. Ali ipak ja ostavljam obavestenja pored sablona Bas zato sto je nekada postojala, ostavljao sam komentar pored sablona cinjenica da je to mrtva veza [3]. Ako vam ikada ista zatreba da proverite u istoriji clanka. Obicno izvori koje hostuje neko bas i nisu pouzdani i nisu vredni da budu izvor za neku tvrdnju. Ako za neku tvrdnju postoji samo sajt koji je ugasen, ako ne moze nigde drugde da se pronadje, da li ces ti njoj verovati? Meni nije bitno da postoji bilo kakav, već pouzdan izvor. Onaj ko želi da sredi članak će pre srediti članak gde nema izvora, nego gde kao izvor postoji (a zapravo ne) -- Bojan  Razgovor  04:16, 27. фебруар 2019. (CET)

Evo baš sam sada proverio sve reference na mom članku i one su sve dostupne i proverljive, kao što bi vi rekli, žive su. Mislim da se nismo dobro razumeli kada sam navodio ovaj slučaj oko klasifikacije video materijala, tačnije ja sam se loše izrazio. U pitanju je spoljašnja veza, tačnije link ka jutjub sajtu na kojem je moj kanal sa već spomenutim snimcima koji dokazuju one prethodne konstatacije vezane za dostupnpost, proverljivost i tačnost podataka koji su navedeni. Svako dobro i pozdrav, proveriću u toku dana šta se dalje dešava. --Milan Aksentijević (разговор) 08:57, 27. фебруар 2019. (CET). -- Milan Aksentijević

Nabrojaću ti nekoliko razloga zašto ti nisi u pravu. Sam kažeš da ti uvek proveravaš da li je vest pouzdana iz više izvora. Odlično, postoji više izvora. Nema ni koristi od mrtve reference. Samo lažni spokoj da je možda nešto zaista takvo pisalo u referenci (ne pišeš samo ti članke, ne proveravaš iz više izvora). Zakomentarisana napomena je tu da kaže nekome pre nego što počne da briše da je tu bio izvor. Mislio sam na rovarenje po istoriji izmena - zato ostavljam mesec i godinu kad sam ostavio. Ne mogu da ostavim tačan datum jer se magične reči ne subst-uju u HTML komentarima. Brisanje odeljaka kod kojih postoji trazi se izvor još uvek nije učestala pojava ovde, ali je zamena mrtve reference živom još ređa. Kad InternetArchiveBot prođe kroz članke koji su ti bitni i nađe mrtve veze, gledaj da ih što pre zameniš. Posle InternetArchiveBota dolazim ja. -- Bojan  Razgovor  05:57, 2. март 2019. (CET)

Не мораш свакодневно, само чланке који су ти интересатни. Ниси ти, а ни ја крив што се вебсајт покварио. Мој бот не брише одељке, већ мртве референце замени шаблоном {{чињеница}}. Нити се масовно бришу читаве реченице или одељци због шаблона чињеница. Да ли си икада заменио неку референцу када ије ИАБот прошао кроз чланак? -- Bojan  Razgovor  05:12, 3. март 2019. (CET)
Ne moras samo to da radis. Radi kad internet archive bot oznaci clanke koje si napisao, koje nadgledas. Nisi ti dužan da čistiš za drugima. Ja ću gledati da krenem od 2013. I to cu cekati mesec dana, u znak dobre volje. Ali ako niko nije 6 godina cistio, sumnjam da ce ikada. Ovako kad oznacim trazi se izvor, znaci da je sadrzaj u mogucnosti da bude obrisan, mozda neko shvati ozbiljno Википедија:Проверљивост -- Bojan  Razgovor  08:40, 3. март 2019. (CET)
Ne sviđa mi se to sa Wordpressom. Koliko sam shvatio, sadržaj kreiraju uređivači, kao i wiki sajtove. Šta garantuje da neko zaista preneo sve od reči do reči sa sajta? Ja bih radije da koristiš pouzdane sajtove sa dugom tradicijom tipa B92 gde god možeš, a da izbegavaš sajtove/novine koji niču kao pečurke posle kiše, i kako dođu, tako i odu. -- Bojan  Razgovor  10:29, 3. март 2019. (CET)

Ево рецимо Salman Ruždi. Kako bi tu mrtvu referencu o Ginteru Grasu spasavao? -- Bojan  Razgovor  10:35, 3. март 2019. (CET)

Не можеш ништа извући из те везе, зато их и бришем. Из које везе можеш било шта извући? Дај пример. Ја сматрам мртве везе само смећем које се гомила. За 403 не знам како бот функциониште, не водим га ја. Ако додаје шаблон поред 403 грешака, онда га требало зауставити, али то није мој проблем.-- Bojan  Razgovor  04:52, 4. март 2019. (CET)

Добро, убедио си ме да ти је остављање референце лакше -- Bojan  Razgovor  21:47, 4. март 2019. (CET)

Pitanje na temu dodavanja sekcije[уреди]

Pozdrav druže, video sam da si ovo izmenio što sam postavio, u principu nek stoji. Ne znam koliko ti uopšte imaš vremena i prostora da ispratiš neke te moje radove na jutjub kanalu ali eto pitao sam se da li bi postojala mogućnost da se i te emisije nekako klasifikuju i tabelarno prikažu. Ja se eto uvek vodim logikom da smo bili pod nacionalnom frekvencijom i da stvarno najozbiljnije nismo pričali neke gluposti. Znači program sa planom i razradom. Aj pa tako. --Milan Aksentijević (разговор) 13:56, 28. фебруар 2019. (CET) Milan Aksentijević

Хахаха ма нема везе, што се каже битно да је готово, одмарај сад до јуна (или априла уколико имаш тад). Face-grin.svg Face-grin.svg SimplyFreddie (разговор) 23:01, 28. фебруар 2019. (CET)

Предлагање изабраних слика за април 2019.[уреди]

Vervain hummingbird (Mellisuga minima).jpg На страници Википедија:Предлози за изабране слике у току је процес предлагања изабраних слика за април 2019.
Сви регистровани корисници могу предложити до ОСАМ изабраних слика у периоду 1. март — 8/15. март --— WR 19:22, 1. март 2019. (CET)

Примили сте ову поруку јер сте учествовали у расправи и/или гласању о правилима за изабране слике. Уколико не желите да примате обавјештења, додајте своје корисничко име на ВП:СТОПОБАВЕШТЕЊАWR 19:22, 1. март 2019. (CET)

ФК Хајдук Кула[уреди]

Шта ћемо да радимо са Хајдуком? Највероватније ће ући у Прву лигу, па морамо да одлучимо. Имаш ли предлог?--Марко Станојевић (разговор) 13:19, 5. март 2019. (CET)

Слажем се, тако сам и ја хтео, али рекох боље да се консултујем са тобом. Видећу да га средим наредних дана и да га мало скратим и преуредим. Баш је пренатрпан свакаквим информацијама, као и онај ОФК Београд. Можеш ли молим те да ми пошаљеш линк до оних "новина" или како се већ зову, што издаје Фудбалски савез Србије, а што ти користиш у чланку Списак трансфера?--Марко Станојевић (разговор) 14:18, 5. март 2019. (CET)
Хвала пуно за обе информације.--Марко Станојевић (разговор) 15:19, 5. март 2019. (CET)

Nas fudbal i te stvari[уреди]

Gde si brate, evo konacno malo vremena da nadjem da pogledam sta se desava na nasoj vikipediji i moram da te pohvalim vidim da fenomenalan posao radis! Cekam da mi zavrsi ban da aktualizujem moje liste, a planiram da ih aktualizujem prema tvojoj listi zimskih transfera ovde na nasoj viki. Evo sta sam zapazio na njoj.

1- Neizbezno komentarisati sta se desava u mom Partizanu. Ja imam jasan vid na dogadjaje. Navijaci stalno teraju upravu da vodi politiku forsiranja "nase dece", ova uprava koja sutra vec moze da bude "bivsa" im je upravo ucinila uslugu posto ljudi u toj upravi nemaju dovoljno karaktera da vode klub na nacin kako misle, vec sve balansiraju da se ne zamere nekome slucajno, i tako pod pritiskom bjekine opozicije koja brani jedan ksenofobican stav protiv stranaca i plus jasno etiketiranje igraca na nasu i tudju decu, i ova uprava umesto da vodi samostalno svoju politiku u klubu, ona ne, ona nema nikakav karakter i zeli da se dodvori opoziciji i popusta u toj politici kopirajuci te njihove stavove. Ali, posto uprava nije dovoljno pametna da shvati da se podrska bazira iskljucivo na rezultatima na terenu, glumi neko ludilo u uvlacenju u dupe drugima, i prihvata to teranje stranaca i forsiranje dece i diktira svima u klubu da je ove sezone imperijalno da se forsira nasa deca. Mirkovicu je to naredjeno i javno priznato da se stvara tim "za buducnost". Povlace se pogresni potezi poput angazovanja Muse, a onda njegovog totalnog sabotiranja da ne bi slucajno ugrozio nekom nasem detetu mesto u timu. Dokaz toga je smehotresna dijabolizacija decka, koji potom sto je stigao igra par pripremnih utakmica, uopste se ne pokazuje los i cak postize golove, ali odmah se potenciraju fabrikovani naslovi da nije dovoljno spreman, da mora bolje, da je razocarao, i to obrazlozuje njegovo sklanjanje iz tima po svakojakim kasnijim izgovorima da se nastavi da ga se drzi van tima. Pridosli igrac umesto da ima kredit u periodu taman sto je stigao da se prilagodi, on decko ne samo da to nije imao, nego igrajuci na prilicno dobrom nivou, je dobio kritike kao da se doveo Mesi. Pored te situacije sa Musom, takodje je uprava (a i navijaci) Partizana cutala pri iznicega izazvanim kokezinim poostravanjem ogranicenja stranaca prosle godine. Suoceni sa takvom situacijom, uprava apsolutno ne vidi nikakav razlog da Partizanov tim ne igra u punoj snazi nego da zbog promene tog ogranicenja Enake je poslat na tribine jer ne moze ni u protokolu da bude izmedju ostalih koji isto nemaju nase drzavljanstvo, i onda umesto da zahtevaju ponistenje te promene oni smatraju lakse da zahtevaju da se deli drzavljanstvo stranim igracima poput crnogorskim. Pateticna uprava koja ne ume da brani svoj interes sve u nekom foliranju da se dodvori ne znam kome... blesavim ksenofobnim navijacima i Zvezdi? I zasto se moji Partizanovi navijaci sad bune? Zar nisu hteli da akcenat bude na nasoj deci? I ovo je rezultat. I sta se sad bune? Oni su hteli i decu i prvo mesto? E pa malo morgen, to ne ide zajedno, ili gradis tim za buducnost, ili ides na rezultat, a oni bi i jedno i drugo, glupi ljudi, i pateticna uprava koja ih slusa a sad ce da leti zbog toga. Ono sto je najtuznije je to sto niti ova uprava, niti opozicija, niti navijaci, imaju uopste predstavu da je ovo pravi problem. Sve budale koje ne shvataju da smo u proslosti bili uspesni onda kada smo bili moderni za ta vremena, a da sadasnje resenje nije vratiti se u prakse iz tih vremena, nego biti ponovo moderni!

2- Onaj englez reprezentativac Taivana iz Spartaka je izgleda otisao u neki kineski klub. Kuriozitet, Spartak i Zemun su istrebili strance i ove zime su potpuno odbili interes u angazovanju bilo kakvih igraca sem domacih, tacno rezultat kokezinog pogorsavanja ogranicenja stranaca sa 5 na terenu na 4 u protokolu.

3- Video sam da si napravio clanak ovom libancu Abdalahu iz Dobanovaca, bilo bi interesantno da se dokaze i zaigra za libansku reprezentaciju. Odlicno sto si odabrao da mu stavis da je libanac, jer iako kanadjanin-libanac, njegov odnos sa Libanom je veci.

4- Kako sam znao da ce glupi djora i rajevac tacno istrebiti i zadnjeg stranca iz Slobode. Pre nego sto su i usli u klub, vec su bili najavili da ce kao sa njima mesto u Slobodi imati samo uzicka deca. To vec najavljuje unapred da stranac moze da bude Mesi oni ce ga oterati. Gde tu ima icega dobrog klubu i Uzicu, nema mozga. Umesto da su pravi fudbalski znanci i shvataju vrlinu da klub ima sto bolje igrace ma odakle bili, oni su nakon samo jedne utakmice oterali jedinog preostalog stranca, moldavca, pod izgovorom da se nije "dovoljno zalagao". Bas bi voleo da ih igrac stavi na sud, jer ne znam po kojem osnovu posle iznenadne promene trenera i samo jedne utakmice fudbaler zasluzuje da se etiketira kao lenjcuga? Bice pre da rajevac i ekipa imaju predrasude i nesposobnost i manjak volje da rade sa strancima nego da je igrac zaista nedovoljno zalagan. Decko koji je igrao sve malde reprezentacije Moldavije i vec skoro deceniju redoavan u raznim klubovima pri vrhu tabele moldavske lige, lige u kojoj inace se bore za svoj status neki cak i nasi reprezentativci, sad odjednom za manje od 90 minuta ne valja i snosi krivicu sramotnog poraza kluba? Bruka, a niko ni da kaze nista na ove teme koje spominjem.

5- Video sam onu notu nad ekipom Kosova i zastave. Da se razumemo, ja sam apsolutno patriota i ovo sto nam je uradjeno u vezi Kosova je jedan kriminal nevidjenih razmera, uostalom, vec samo jos jedan u nizu koji su nadcinjeni nad srbima po planu vec preko 200 godina. Ali, stvar je ta da se ove radi o zastavi FIFA priznate lige, a ne drave. Recimo, stavljamo zastave liga Engleske, Skotske, Velsa, Severne Irske, a ne zastavu Velike Britanije koja je zemlja svih njih. Tako da fakticki Kosovo moze da ima ligu koja salje predstavnike u medjunarodna takmicenja a da bude deo Srbije koja salje posebno svoje predstavnike u ta takmicenje. Ono sto sakm primetio da postoji ogromna zabluda u nasem narodu a koja bi vredela biti razjasnjenja da bi se narod vaspitao u vezi teme je ta da se objasni da clanice FIFE NISU obavezne da budu clanice UN, kontrirajuci tu masovno prosirenu dezinformaciju medju nama. Ne samo tih 4 reprezentacija Velike Britanije koje su clanice FIFE i UEFE a nisu clanice UN vec sve objedinjujuca Velika Britanija, vec su takodje clanice FIFE sve ove reprezentacije koje nemaju UN priznanje: American Samoa, Anguilla, Aruba, Bermuda, British Virgin Islands, Cayman Islands, Chinese Taipei (Taiwan), Cook Islands, Curacao, Faroe Islands, Gibraltar, Guam, Hong Kong, Macau, Montserrat, New Caledonia, Palestine, Puerto Rico, Tahiti, Turks and Caicos islands, U.S. Virgin Islands. Znaci tih 21 plus 4 britanskih reprezentacija, plus Kosovo, su sve skupa 26 FIFA priznatih reprezentacija koje predstavljaju teritorije koje nisu u tom obliku clanice UN. Tako da razumem apsolutno sto stavljamo to objasnjenje kad je kosovski klub u pitanju, ali nazalost mi smo imali glupe politicare i vodje koji nisu shvatili da argument priznanja UN nema veze sa vezom i da 7,5% reprezentacija nema priznanje UN, i da englezi ne stavljaju nikakav asteriks kad se pojavi skotska zastava pri skotskom klubu jer taj klub igra u skotskoj ligi. Naalost tole i kokeze su nesposobne budale koji nisu uspeli da odbrane srpski stav pri kosovoskom pitanju vec su se drzali pogresnog argumenta koji je naravno doveo do naseg poraza, i posto niti su uspeli da ubede FIFU da je Kosovo deo Srbije (kako da ih ubede kad mi nemamo kontrolu nad tom teritorijom) niti su uspeli da ubede kosovske klubove da igraju u nasem fudbalskom sistemu a ne samostalnom njihovom, tako da sve ove cinjenice cine da moramo da trpimo tu jebenu izmisljenu zastavu Kosova jer su nasi vodje jedni glupaci nevidjeni i samo kenjaju gluposti a nista ne psotizu i uglavnom je dobro na obrnutoj strani i suprotno glupostima koje brane. Samo se ki izolujmo, tucimo metalnim stanglama crnce, zamajavajmo sami sebe oko realnosti, i uspecemo da nas fudbal uspe da bude na samom dnu, kad je imao potencijala da bude medju vodecim. Pozdrav brate! FkpCascais (разговор) 05:41, 12. март 2019. (CET)

Ma jasno je zasto Salua nema, kao i gro ostalih stranaca, zato sto vlada taj mentalitet u kojem nasi treneri nemaju ni zelju ni volju da rade sa strancima i jos misle da tako treba. I jasno mi je da je moldavac nasledjen i da ga ovi ne bi nikad ni dovodili, ali samo ga koristim kao primer kako je toliko predvidljivo bilo da ce ga oterati prvom prilikom. Video sam rezime te utakmice, koliko sam video niko tu nista nije igrao, svi su bili bezidejni i losi, mogao je onda ceo tim da otpusti. Tu treba strucnjak koji ce strpljivo raditi sa celim timom i moralisati i uvezbati ih i onda bi se videlo koliko ko vredi. Rajevac za to malo vremena sto je imao od kad je stigao da upozna igrace i tim, cak i da je zaista primetio da se moldavac manje zalagao, ne bih ni bilo cudno jer je covek sam van svoje zemlje u potpuno demoralisanom timu , ali nije tu sigurno ikakvo zalaganje bilo u pitanju, vec ciscenje igrackog kadra od nepozeljnih igraca iz raznoraznih razloga. Razlog moldavca je jasno taj sto djora i rajevac ne vole strance, zasto onda lazu? Zasto nisu iskreni i ne kazu da su oterali igraca zato sto je stranac i one ne zele da rade sa njim, a ne da se on nedovoljno zalaze. Nema nasem fudbalu nikakvog napretka sa takvim ljudima, nazalost niko to ne shvata stavise narod ih podrzava kao i takve ideje. Umesto da nam se klubovi prilagode modernom dobu i preuzmu moderne nacine i metode rada i dovedu ljudi koji su sposobni, mi radimo obrnuto, mi prilagodjavamo klubove nesposobnim prevazidjenim ljudima. Sve obrnuto! FkpCascais (разговор) 16:21, 12. март 2019. (CET)

Evo zasto nema Saloua, moji ga ne placaju vec 7 meseci... http://www.zurnal.rs/fudbal/partizan/77152/vezista-partizana-zbog-neisplacenih-plata-napustio-klub Bruka. FkpCascais (разговор) 14:42, 15. март 2019. (CET)

Краљевачко позориште[уреди]

Због форме шаблона нисам могао да приступим веб-сајту, због чега је и настала ова полемика, за коју признајем своју грешку. Успут, не сматрам анонимце вандалима. Поздрав! — ВЛАДА да? 17:20, 14. март 2019. (CET)

Павков је познатији од тог Лазића, за ког, нек ми не замери никад нисам чуо. А пратим фудбал. У сваком случају, не понижавам занимања, али певач Лазић је далеко познатији од фудбалера Лазића. То је једино реално.--Soundwaweserb (разговор) 22:52, 19. март 2019. (CET)

Ниједног тренутка не сумњам у твоје познавање тока каријере фудбалера Лазића, јер си ти Лотоме врсни познавалац фудбала. Само сам навео неке чињенице, кад укуцаш на гугл Дарко Лазић изађе ти о певачу, а не фудбалеру. Мени је жао што фудбалер Лазић није дао гол за улазак Звезде у Лигу шампиона или за репку на СП против Бразила Face-grin.svg. Вероватно би тад био испред овог. Само уради, да га боље упознамо хехе. --Soundwaweserb (разговор) 23:20, 19. март 2019. (CET)

Михајловац/Враново[уреди]

Читајући штампу и АПР једва се снађох, али како сам схватио чланак ФК Пролетер Враново треба да променимо у Пролетер Михајловац? Или грешим? Ево средио сам ФК Доњи Срем 2015. Знам да то није исти клуб, али као што ти рече да не гомиламо чланке са истим именима.--Марко Станојевић (разговор) 13:11, 24. март 2019. (CET)

Споменица[уреди]

Пуно хвала на споменици! Face-smile.svgВЛАДА да? 09:51, 28. март 2019. (CET)

Голман[уреди]

Поздрав, једно питање, ако је голман у току своје каријере постигао гол, али само нпр. у неком купском такмичењу, ми га онда убацујемо у категорију Фудбалски голмани који су постигли погодак. Е сад, с обзиром на то да у лиги није постигао ниједан онда су у инфокутији свуда нуле што се тиче голова (јер се ту само рачунају лигашки голови). На енвики сам видео да се ту прави изузетак и да се ту уписује тај гол за одређени клуб за који је постигао гол. Је л' треба и код нас на срвики тако да се ради, да ли си имао таквих ситуација? Face-smile.svgSimplyFreddie (разговор) 19:06, 28. март 2019. (CET)

Википедија:Трг/Новости#Дискорд сервер[уреди]

Погледај ово Face-smile.svg. Срдачан поздрав и лепи снови. — Александар () 02:20, 7. април 2019. (CEST)

Придружујем се позиву. Face-grin.svg — 19:38, 9. април 2019. (CEST)

Два одговора[уреди]

Фотографија која је уклоњена је дупликат једне од фотографија која је остала. На друго питање бих ти одговорио питањем, откуд знаш шта је теже а шта лакше? 'ајд, пусти ме, немам ти ја времена за дописивање. --Ванилица (разговор) 19:40, 7. април 2019. (CEST)

У чему је твој проблем, питао си ме, ја ти одговорио и шта још хоћеш, да бришеш измене, да ме блокираш, шта...? Ради шта хоћеш, немој мене завитлавати, иди нађи неког другог.--Ванилица (разговор) 19:49, 7. април 2019. (CEST)

Други круг гласања[уреди]

Поздрав, данас је други круг гласања за изабране слике --Pinki (разговор) 13:45, 15. април 2019. (CEST)

Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Фудбалска репрезентација Србије да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 28. априла 2019. — 5. маја 2019. --Soundwaweserb (разговор) 17:59, 28. април 2019. (CEST)

WP:NPOV[уреди]

Bilo bi dobro da proucis ovo pravili pre delenja lekcije bilo kome. Ako se vec neko ne drzi toga pravila (Ana PPP) onda se taj neko mora prvo upozoriti a govoriti o uklanjanu referenciranom sadrzaju i vandalizmu je ovde besmislica--178.223.86.173 (разговор) 11:55, 17. мај 2019. (CEST)

Ako ti je poznato pravilo kao sto tvrdis, onda se ne postavljaj nikome kao nadredjeni vec se sam pozabavi problemom. Ja sam umesto besmislene apologije Ane PPP dodao link na sajt gde se u detalje obrazlaze rad komisije i njeni propusti.--178.223.86.173 (разговор) 12:23, 17. мај 2019. (CEST)
Drzi se sam smernica. Ako nisi zainteresovan za pravi sadrzaj onda se ne uplici u tudji rad i ne popuj drugima sta treba da rade.--178.223.86.173 (разговор) 12:59, 17. мај 2019. (CEST)

Лука Јовић[уреди]

Урадио сам контуре чланка и додао основно, мислим да је време да преузмеш ову страницу и урадиш да буде макар добар, ако не и сјајан. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 16:01, 4. јун 2019. (CEST)

Капирам. Кренуло је оцењивање чланака са такмичења. Али покушај да уложиш додатне напоре због тајминга, Јовић је сада у великој жижи јавности, ово је тај тренутак када он може имати страницу сличној Павкову и Гобељи, које си фантастично урадио. Послушај мој савет и препоруку. Поздрав од мене.--Soundwaweserb (разговор) 16:36, 5. јун 2019. (CEST)

Немојте додавати бесмислице и/или уклањати садржај на Википедији. Такве измене се сматрају вандализмом и брзо се поништавају. Ако желите да експериментишете, радите то на страници песак. Хвала. --Lotom (разговор) 18:24, 26. април 2019. (CEST)[уреди]

Какве бесмислице? Барем напиши у чему је ствар. --87.116.190.203 (разговор) 18:02, 4. јун 2019. (CEST)

Станишић[уреди]

Молим те погледај овај чланак СУ Станишић 1920 и ако можеш среди га као што си Раднички 1912.--Марко Станојевић (разговор) 23:53, 6. јун 2019. (CEST)

Албум данас може да сними свако, баш као што и свако може да се назове фудбалером уколико игра за неки сеоски столигашки клуб. Који музички критичар или магазин се бавио његовим албумом? Где је држао концерте (свадбе, сахране и вашари се не рачунају у концерте)? Музичар није свако ко се лати микрофона --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:10, 16. јун 2019. (CEST)

Видиш у томе и јесте проблем код нас, управо та генерализација правила. Ја стално понављам да свака биографија мора бити случај за себе. Ако бисмо правили чланак о свакој особи која се лати микрофона имали би најмање пола милијарде таквих биографија глобално. Или о свакој особи која се бави неким спортом и слично. Лик продаје пластику на новосадској Футошкој пијаци, а навече пева по локалним кафанама и снимио је плочу за неку продукцију за коју скоро нико никада није чуо. Па данас и ја и ти можемо снимити по албум, платиш пар хиљада евра и ето га, отвориш успут кафану, певаш у истој и одмах си музичар --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:27, 16. јун 2019. (CEST)

Да ли је могуће да си ти на страницу за разговор као доказ релевантности у заглавље убацио линк ка чланку на сајту србијаданас? Ђе си Ружо, курветино стара???? Мислим колега стварно --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:32, 16. јун 2019. (CEST)

Ја сам давно предлагао да се сви чланци о ријалити учесницима побришу и да се једном за свагда заустави таблоидизација википедије. Ријалити опајдаре и пропали ликови, квази музичари и интернет сензације, небитне телевизијске емисије локалних телевизија, водитељке са три разреда основне школе, спискови епизода трећеразредних серија, аматерски фудбалери, мала милијарда невладиних организација, самопрозваних бораца за људска права и сличних појава има колико хоћеш на овој википедији. На моју велику жалост. И још се охрабрују нови уредници да пишу о таквим стварима --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:55, 16. јун 2019. (CEST)

Није то тежак, то је немогућ посао. Из простог разлога што већина гласа по неким личним афинитетима --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:13, 16. јун 2019. (CEST)

Камелија[уреди]

Поздрав! Извињавам се што касније одговарам :) У филму је коришћена Камелијина изведба, не Габријелин препев, гледао сам филм, а и на IMDb у саундтреку филма јасно стоји да Луда по тебе изводи Камелија. У уводном делу филма чује се Камелијина песма, а одмах након тога, на свадби се појављује Габријела као гостујућа улога, на 7 секунди и изводи део рефрена песме (овде на 0:06), што је и потврђено у наведеном извору са чланка. То што је отпевала делић песме не значи да је она препевала песму, то је урадила нешто касније (у децембру), али тај препев се није појавио у филму. Што се тиче Камелијиног препева, Луда за тобом (Лепа Брена) је препев грчке песме, а Камелија је препевала Бренину песму, ево извора (а и очигледно је да је текст рађен по српској верзији) стога то индиректно и јесте препев грчке песме, тако да, ок, то нек остане. Делим мишљење да ово све око Луда по тебе не би требало да стоји у чланку о Камелији, ради шта хоћеш, ја сам само хтео да исправим нетачне информације. Поздрав Face-smile.svg --Serbian Telenovelas (разговор) 19:24, 24. јун 2019. (CEST)

Вештице из Салема[уреди]

Поздрав! Нажалост, та представа је из сезоне 2018/2019, па пошто ствари још нису сведене због годишњих итд. нећемо овог пута имати слике са премијерних представа из ове сезоне. --Корак по корак (разговор) 14:44, 27. јун 2019. (CEST)

Милош Остојић (фудбалер, 1996)[уреди]

Видим да је рођен 1996. и да је 2019. играо у првенству за оне до 21 године, делује да има нека нелогичност у томе, ако можеш провери, могуће да година рођења није добра? --Ђорђе Стакић (р) 09:10, 2. јул 2019. (CEST)

Cscr-featured-strike.svg На страни Википедија:Сјајни чланци/Гласање је покренуто гласање/расправа за чланак Паклени отоци да се скине са списка сјајних чланака.
Гласање траје од 2. 7. 2019. до 9. 7. 2019. -- Soundwaweserb (разговор) 13:11, 2. јул 2019. (CEST)
  • Не треба почињати страну за разговор да би се ставио само овакав шаблон. Садржај шаблона је користан али је питање да ли га треба понављати на толико места. Делује ми боље да стоји на самом чланку модификована верзија тог шаблона у оквиру шаблона за прерађивање одн. сређивање чланка. --Ђорђе Стакић (р) 08:48, 11. јул 2019. (CEST)

Дискорд[уреди]

Поздрав, Лотоме. Сврати на дискорд на тренутак. Пуно ствари пропушташ. — Жиле () 22:53, 17. јул 2019. (CEST)

Борац 1926[уреди]

На мору сам до 31. јула тако да док се вратим верујем да ће се ту ситуација разрешити. Зашто мислиш да не треба историја Борца 1926 да настави традицију Прова када смо већ код Јагодина тако урадили и историју Јагодина Табане везали за ФК Табане?--Марко Станојевић (разговор) 14:23, 22. јул 2019. (CEST)

Добро ајде, онда ћемо тако. За Јагодину не бих дирао, јер постоји клуб који игра општинску лигу, мада сматрам да неће још дуго.--Марко Станојевић (разговор) 14:41, 22. јул 2019. (CEST)
Сад нешто размишљам да ли си за то да у кутијици стављамо обе године постојања клуба? И ову орво нпр. 1926 и нпр нову 2019 само назначимо да је то Борац 1926.--Марко Станојевић (разговор) 15:31, 22. јул 2019. (CEST)