Разговор са корисником:MajklDzekson

С Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, MajklDzekson. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, MajklDzekson. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --филип ██ 14:36, 27. децембар 2009. (CET)

Glasanje[уреди извор]

Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Стара словенска вера да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 2.7.2010. — 9.7.2010 ----Nikola Milošević (разговор) 23:49, 2. јул 2010. (CEST)

Ћао...[уреди извор]

Здраво Џексоне. Молим те погледај чланак Off the Wall и дај коментар на расправи. Хвала.--Марко Рачић (разговор) 13:05, 20. фебруар 2010. (CET)

Здраво Џексоне. Хтедох да питам јеси ли ти Корисник:U can change the world или је то нови корисник који учествује у пројекту о Мајкл Џексону? Видим занима се за МЏ-а, пошто су му измене до сада биле код чланка: Billie Jean и Dirty Diana. Ваљало би га упутити у усмерити ка пројекту Википедија:Мајкл Џексон. SmirnofLeary (разговор) 00:40, 28. март 2010. (CET)

Супер је Били Џин, давно сам га прочитао, а и тад је био добар. Наравно да има потенцијала, сутра се скида последњи чланак са гласања, тако да на гласању/расправи неће бити ниједан чланак, па бисте могли то да искористите. Да га предложите за добар. За сјајан ипак мало теже јер је чланак Мајкл Џексон, поставио неке стандарде по том питању. SmirnofLeary (разговор) 01:32, 28. март 2010. (CET)

Завршићу пјесму Дајана, ти види нешто друго... --Марко Рачић (разговор) 15:57, 29. март 2010. (CEST) Сврати до чланка Били Џин (пјесма наравно). --Марко Рачић (разговор) 16:13, 29. март 2010. (CEST)

Информациона икона Поздрав, екавица и ијекавица су равноправни изговори у српском језику. Уколико је википедијски чланак започет на једном од њих, треба на њему да буде и настављен. Уколико додајете материјал у постојећи чланак и не желите или не умете да следите изговор употребљен у њему, нема проблема, неко ће кад-тад садржај уједначити. Међутим, уколико само пребацујете чланак из једног изговора у други, такве измене ће бити враћене. Погледајте и напомене о писању српским језиком на Википедији.Информациона икона Поздрав. Ћирилица и латиница су равноправна писма у српском језику. Уколико је један википедијски чланак започет на једном писму, треба на њему да буде и настављен. Ваљане ћириличне измене у латиничном чланку (и обрнуто) највероватније ће бити пресловљене на право писмо. Међутим, уколико само пребацујете чланак из једног писма у друго, такве измене ће бити враћене.

Tакође, ASCII текстови (латинични текстови без дијакритика) нису прихватљиви на овој Википедији, јер се не ради о једном од писама српског језика. Погледајте и напомене о писању српским језиком на Википедији.

Zamolio bih te da nastaviš pisati članak na pismu i nariječju kojim je započet. Hvala. --XZ (разговор) 15:33, 23. април 2010. (CEST)

Случај Рачак[уреди извор]

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Случај Рачак да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 16. маја 2010. — 23. маја 2010. --Alexmilt (разговор) 22:22, 16. мај 2010. (CEST)

ОК[уреди извор]

Договорено, а сад не кочи ме. :) --_________ (разговор) 14:00, 17. јун 2010. (CEST)

Чланак Invincible (album)[уреди извор]

Прочитао сам чланак, а и видим да су примедбе и сугестије уважене, тако да слободно постави чланак сутра после 17ч на гласање. Сви услови су испуњени (Јован и ја смо прочитали чланак), а једино недостају Маркови коментари, али ОК. Срећно на гласању. --SmirnofLeary (разговор) 08:37, 24. август 2010. (CEST)

Ћао! Употреба више од једног омота албума у чланцима није могућа јер према Политици доктрине изузећа, неслободни садржај се мора користити у минималној мери. Будући да је један омот довољан да илуструје тему, остали омоти не задовољавају ПДИ. У складу с тим, осим оног који се налази у шаблону, остали ће бити обрисани. Поздрав --Кале info/talk 22:52, 27. август 2010. (CEST)
То исти важи и за другу слику у овом чланку (MichaelJacksonQuincyJones2001.jpg), будући да она не задовољава критеријум значаја у датом чланку. --Кале info/talk 22:55, 27. август 2010. (CEST)