Разговор са корисником:Marija W Marinkovic

С Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Dobro došli!

Pozdrav, Marija W Marinkovic, dobro došli na Vikipediju! Hvala Vam na Vašim doprinosima.
Nadam se da Vam se Vikipedija sviđa i da ćete nastaviti da doprinosite. Sledi par veza ka stranicama koje Vam mogu biti od pomoći:

Možda želite da isprobate avanturu kroz Vikipediju, interaktivnu turneju koja će vam pomoći da naučite osnove uređivanja Vikipedije. Takođe, možete pogledati tutorijale o uređivanju Vikipedije, a možete da posetite i Trg kako biste postavili pitanja ili potražili pomoć.

Ne zaboravljajte da potpisujete poruke na stranicama za razgovor dodajući četiri tilde (~~~~); time će se automatski uneti Vaše korisničko ime zajedno sa trenutnim vremenom i datumom.

Ako Vam je potrebna pomoć, posetite stranicu Vikipedija:Pitanja, postavite pitanje na mojoj stranici za razgovor ili potražite pomoć na sopstvenoj i iskusni Vikipedijanci će odgovoriti u što kraćem roku. Još jednom, dobro došli! -- Dcirovic (разговор) 10:08 25. September 2019.

Телеком[уреди извор]

Поздрав!

Пре свега, није проблем да измене буду преобимне. Штавише, препоручује се да се користи претпреглед и тиме смањи број узастопних измена како се не би затрпавала историја. Међутим, чланак није закључан због тога, већ због уношења пропагандног материјала. Пошто Википедија није огласна табла и средство за рекламирање, такве измене се враћају. Како се исто понављало више пута, чланак је закључан до даљњег. Чланак који се пише треба да прати енциклопедијски стил. То подразумева навођење извора и поштовање неутралне тачке гледишта. Оригинално истраживање, зато, није дозвољено, већ Википедија може да буде тек терцијарни извор, пошто се позива на већ објављене изворе информација.

Ви можете да радите у корисничком простору, на страници песак, па када будете задовољни садржајем, можете да се обратите на администраторској табли да се садржај премести у главни именски простор. Тиме ћете добити прилику да несметано радите на развоју чланка, а патролерима ће бити олакшан посао. Наравно, подразумева се све горе наведено у вези са садржајем који се уноси у чланак, што искључује било који вид промоције. Уколико је потребна нека помоћ, или додатна инструкција, стојим на располагању. --Lotom (разговор) 13:59, 26. децембар 2019. (CET)

Дакле овако, видео сам ту страницу. И даље нема претерано велике разлике у односу на текст који се раније уносио. Референциран је само део текста и то без форматирања. Везе би требало поставити у шаблон {{Cite web}}, или {{Cite news}}, ради стилског уједначавања, као и евентуалних грешака које могу настати након ботовских интервенција. Исто тако, потребно је држати се енциклопедијског стила и тако и уносити информације у чланак. За енциклопедијске потребе није битно да стоји детаљна стратегија предузећа, већ треба навести неке основне ствари, уз референцу ка интернет презентацији, за оне који желе детаљно да читају о томе. Одељак историјат треба обогатити садржајем, уместо навођења по ставкама написати текст, избегавати понављање идентичних конструкција у свакој реченици, као и коришћење наративног презента за описивање догађаја из прошлости. Можете се обратити и на тргу, можда ће неко бити заинтересован да помогне у сређивању чланка. --Lotom (разговор) 13:26, 6. фебруар 2020. (CET)

Поздрав, Марија. Одговорићу Вам овде, да не бисмо замарали остале уреднике. Погледајте измену коју сам направио и видећете шта је све још неопходно урадити да би чланак био написан енциклопедијски и у складу са Википедијиним правилима. Пре свега, почетна реч у чланку (дакле само у уводном делу чланка) треба да буде подебљана. Затим, ту су везе ка другим чланцима које су неопходне како би читаоци могли лако да се упознају са битним терминима из чланка (у ова два пасуса сам ставио везе ка појму телекомуникациони оператер и Пошти Србије). И за крај, ту су референце које би требало лепо форматирати тако да садрже све информације (поред простог линка, ту треба да буду и наслов, веб-сајт, датум приступа,...). Више о форматирању референци можете погледати у овом туторијалу. Поздрав, Миљан Симоновић (разговор) 13:06, 30. март 2020. (CEST)

Поздрав, ви вероватно нисте ни прочитали ланак о мтс банци! Банка је основана 1991. године под другим именом и временом је мењала више пута називе, да би на крају Телеком Србија купио ту банку и сада као власник, 2015. године мења у садашњи назив. То није случај само са поменутом банком, постоји безброј примера са променом имена и власничке структуре одређене фирме, прва година оснивања се мора навести. Не разумем шта ту није јасно!--Zmaj123 (разговор) 11:26, 29. април 2020. (CEST)

Поздрав, Марија. Чланак сада изгледа сасвим коректно. Једино бих препоручио да форматирате референце (како то урадити можете погледати овде). Такође, у неким деловима можете слободно проширити чланак (рецимо, мене као обичног читаоца занима чиме се бави мтс Антена ТВ која је основана 2016. године) јер овако како је тренутно сваки пасус је кратак и има само једну до две реченице. --Миљан Симоновић (разговор) 17:09, 19. мај 2020. (CEST)

Сад је све како треба. Можете убацити садржај из песка у чланак Телеком Србија. Е сад, не знам да ли рецимо подаци о власништву (и учешћа у власништву) остају или су то застареле информације па их треба ажурирати/обрисати. --Миљан Симоновић (разговор) 12:07, 20. мај 2020. (CEST)
Све је у најбољем реду. Тренутни чланак можете ажурирати тако што ћете пребацити текст из Вашег песка.
Шта ћемо са одељцима Власништво и Удео у власништву? Они нису обрађени у тексту који се налази у Вашем песку, а налазе се у тренутној верзији чланка и референцирани су. Да ли су ти подаци ваљани и актуелни? Уколико јесу, онда би требало да остану у чланку. У супротном их треба заменити исправним подацима. Није пожељено уклањати саджраје чланака, поготово не делове који су референцирани. Тако да би требало или да одељци остану или да се ажурирају. Поздрав, Миљан Симоновић (разговор) 17:04, 25. мај 2020. (CEST)