Разговор са корисником:Nanabaka

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Dobro došli!

Pozdrav, Nanabaka, dobro došli na Vikipediju! Hvala Vam na Vašim doprinosima.
Nadam se da Vam se Vikipedija sviđa i da ćete nastaviti da doprinosite. Sledi par veza ka stranicama koje Vam mogu biti od pomoći:

Možda želite da isprobate avanturu kroz Vikipediju, interaktivnu turneju koja će vam pomoći da naučite osnove uređivanja Vikipedije. Takođe, možete pogledati tutorijale o uređivanju Vikipedije, a možete da posetite i Trg kako biste postavili pitanja ili potražili pomoć.

Ne zaboravljajte da potpisujete poruke na stranicama za razgovor dodajući četiri tilde (~~~~); time će se automatski uneti Vaše korisničko ime zajedno sa trenutnim vremenom i datumom.

Ako Vam je potrebna pomoć, posetite stranicu Vikipedija:Pitanja, postavite pitanje na mojoj stranici za razgovor ili potražite pomoć na sopstvenoj i iskusni Vikipedijanci će odgovoriti u što kraćem roku. Još jednom, dobro došli! -- Dcirovic (разговор) 16:05 29. 11. 2019.

Видипројекат Београд[уреди извор]

Поздрав! Видим да пишете о београдским темама, ако желите придружите се пројекту.

Flag of Belgrade, Serbia.svg Здраво!
Желели смо да Вам скренемо пажњу да је основан Википројекат Београд који има за циљ побољшање чланака о Београду на Википедији.

Помислили смо да ћете бити заинтересовани за ову тему, па Вас овом приликом позивамо да нам се придружите. Направите неки нови чланак или побољшајте већ постојећи. У случају да желите да нам се придржите, упишите се овде.


--MareBG (разговор) 18:29, 19. јануар 2020. (CET)

Захвалница[уреди извор]

Захваљујем Вам се на помоћи и сарадњи.--79.101.184.206 (разговор) 21:13, 22. јануар 2020. (CET)

Позивница за придруживање дискорд серверу[уреди извор]

Discord Color Text Logo.svg Здраво, РудиЧајевац.
Позивамо вас да се придружите дискорд серверу. Он служи да омогући лакшу комуникацију и сарадњу међу википедијанцима.
Да бисте се придружили, кликните овде. За више информација, погледајте Википедија:Дискорд.
Хвала!

РудиЧајевац |разговор| 15:42, 1. март 2020. (CET)

Википројекат Биографија[уреди извор]

P vip.svg Здраво!
Желели смо да Вам скренемо пажњу да је основан Википројекат Биографија који има за циљ побољшање чланака о биографијама на Википедији.

Помислили смо да ћете бити заинтересовани за ову тему, па Вас овом приликом позивамо да нам се придружите. Направите неки нови чланак или побољшајте већ постојећи. У случају да желите да нам се придржите, упишите се овде.


--Николина Ш. 19:25, 9. април 2020. (CEST)

Хелихоптер[уреди извор]

Након измене на Шаблон:Хеликоптер појавила се грешка. Сада се види |}, што је беспотребно (пример на СА 342 Газела). Нисам ти вратио измене, али исправи то. Поздрав. --MareBG (разговор) 17:01, 10. април 2020. (CEST)

Категорија:Југословенски и српски авиони[уреди извор]

Поздрав. Зашто додајеш ову категорију у чланке о авионима, који НИСУ српског и/или југословенског порекла тј. производње? --نوفاك اتشمان‎ 11:06, 23. април 2020. (CEST)

Интервики везе[уреди извор]

За ове чланке о авионима требаш да стављаш интервики везе, тј. одеш на чланак на Википедији на енглеском (или другој која већ има тај чланак) тог авиона за који си направио чланак и онда овде лево имаш мени Languages, ту испод списка свих језика на којима постоји чланак имаш линк Edit links. Кад ту кликнеш улазиш на wikidata сајт и доле скролуј до Wikipedia, ту кликнеш edit, на крају списка ће ти се појавити поље за унос новог чланка који си направио. Прво укуцаш ср и одмах ће ти се појавити опција српски, и после само у пољу десно укуцај назив чланка и кликни ентер. Тако ће неко ко претражује Гугл по енглеском називу и уђе на чланак на Вики на енглеском, да види да има написан исти чланак и на нашој Википедији.

Ја сам ти већ додао интервики везе за неколико чланака, тј. све до ПЗЛ М-18 Дромадер (28. априла направљен), ове које си правио пре њега ти убаци даље.

Такође као што је колега већ рекао овај категорија Југословенски и српски авиони није добра, јер се они не производе овде, исправније би било нпр. Авиони коришћени у Југославији и Србији или Авиони који су летели под заставом Југославије и Србије, притом би требале да буду одвојене категорије за Србију и за Југославију јер су то две различите државе, тј. прва више ни не постоји па нема логике да се све ставља у једну категорију. Само немој сам да мењаш назив јер би онда морао сваки овај чланак појединачно да убацујеш у нову категорију, то је најбоље да уради неко од админа са ботом. Марко235 (razgovor) 15:23, 5. мај 2020. (CEST)

Неспоразум[уреди извор]

Искрено извините за то што сам вам се обраћао у погрешном полу. Видео сам само да се ради о новијем кориснику и Нанабака искрено нисам ни схватио на тај начин.

Таквом категоризацијом стварате пре свега непотребан посао себи за касније па због тога сам вас и саветовао, али пошто сте ви једна од ретких која тренутно обрађују ову област и видим да сте веома вредни, ако је вама тако лакше немам ништа против. Само треба лепо категоризовати на крају, пре свега да се не би стварала забуна код људи који читају те чланке. Ту сам ако треба помоћ око неких нејасноћа. Марко235 (razgovor) 20:48, 5. мај 2020. (CEST)

Дискорд Википедије на српском језику[уреди извор]

Позивам те да се придружиш на Дискорд ради лакше комуникације, ту су и остали активни уредници на Википедији. Поздрав.— Soundwaweserb (разговор) 12:50, 29. октобар 2020. (CET)