Разговор са корисником:Pinki

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Estrella03.svgEstrella.svgEstrella01.svg Добродошли на Пинкијеву корисничку страницу Estrella01.svgEstrella03.svgEstrella.svg

White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg Full Star Red.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg


6. личка пролетерска дивизија НОВЈ (2)

Поздрав! Нисам још прочитао чланак, али ми на основу већине коментара и на први поглед делује свеобимно за статус сјајног чланка. Пошто је Жељко гласао против без образложења (за шта има право), питао сам га на страници за разговор за разлог, како се не би опет водиле расправе на страници гласања. Одговор можеш видети на мојој страници за разговор. Наиме, требао би попунити „црвене везе” (поготово у уводу чланка). Даље, било би пожељно уклонити реч „године” након године, јер се подразумева на шта се мисли. Такође, било би добро додати још референци (и литературе), мада ја лично мислим да о овој теми нема довољно извора. Поздрав! — ВЛАДА да? 12:06, 2. јануар 2020. (CET)

Хвала, такође све најбоље у новој години! Face-smile.svg Није препоручљиво имати црвене везе у уводу, што је више корисника у многим предходним номинацијама за добре/сјајне чланке замерало, али претпостављам да планираш да напишеш чланке о томе. Што се година тиче, управу си, није неисправно, али нема потребе да стоји (јер се подразумева да је година у питању). Неколико корисника је о томе овде расправљало. Но, то свакако није разлог да чланак не буде изабран за сјајан. Тако сам и мислио, нема довољно извора о овој теми, али употребљена литература је, колико видим, максимално искоришћена. Ни једна од ових замерки неће утицати на мој глас, а ако будем имао примедбе њих ћу исказати након што прочитам чланак.
Позадину сам ставио да буде у духу новогодишњих/божићних празника (као и остатак заглавља), али пошто ниси први (вероватно ни последњи) који препоручује да променим, вратићу на стари дизајн. Face-grin.svg Срдачан поздрав! — ВЛАДА да? 15:12, 2. јануар 2020. (CET)

Здраво, Пинки. Стилски, уопште не приличи свуда писати реч „године”. Јавља се нагомилавање истих речи у тексту (У чланку је 107 пута била написана „година”!). У правопису из 2010. нису навели ништа конкретно, али се у Речнику језичких недоумица Ивана Клајна наводи да није неопходно писати реч. У дискусији вођеном о овоме питању речено је да писање четвороцифреног броја цифром без тачке или празнине после прве цифре зна да се односи на годину, јер је то једини четвороцифрен број који се тако пише. Иначе, проценти се пишу спојено (33%). Имаш то у Правопису на 143. страни. Исто тако, када је синтагма испред глагола ЈЕСАМ дужа од две-три речи, препоручује се да се врши инверзија — нпр. Шеста личка пролетерска ударна дивизија „Никола Тесла” била је уместо: Шеста личка пролетерска ударна дивизија „Никола Тесла” је била… Срдачан поздрав и срећни празници. — Жиле () 19:02, 2. јануар 2020. (CET)

Немаш право уклањати туђе коментаре са гласања. Уколико наставите са ратовима изменама знаш шта следи --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:00, 2. јануар 2020. (CET)

Јасно је као дан да коментар нема везе са садржајем чланка и да је написан тек реда ради. Као што је јасно и зашто је врли администратор Тодоровић већ други пут без икаквог образложења гласао против. Напиши брате неки похвални есеј о Љотићу, Недићу или већ неком из те бранше, шта си се ухватио партизана Face-grin.svg. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:12, 2. јануар 2020. (CET)
Овде има право да пише ко о чему хоће и свако има право да уређује сваки чланак у складу са литературом која му је доступна (уколико је валидна наравно). Мој посао као администратора овде је да не дозволим да се нечији рад овде омаловажава само зато што се тај неко не слаже са овим или оним. Доста напора смо утрошили да ове странице ослободимо неког једноумља и шовинизама, знаш врло добро на шта мислим, али на жалост у последње време поново се јављају ти исти проблеми. Али добро, решићемо и то. Узгред буди речено, јасно ти је и да сам алергичан на ратове изменама, тако да поведи рачуна о томе убудуће. Настави да пишеш одличне чланке јер све што овде напишемо остаће иза нас --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:31, 2. јануар 2020. (CET)

Здраво, Пинки. Ако ми верујеш, уопште нисам добио обавештење за ову поруку. Па ево сад ти одоварам након скоро недељу дана, извини. Коментари морају бити у вези с чланком и садржајем истог, а никако не би требало да се њима износе политички ставови. Тај корисник већ неко време тролује овде и требало би размотрити блокирање његовог налога. Срдачан поздрав. — Жиле () 02:04, 8. јануар 2020. (CET)

Табела за списак школа

Може, само ми је овако засад лакше. Ја немам податке о години оснивања и ранијим називима, тако да се то касније може пешке пролазити кроз чланке и уносити. --Миљан Симоновић (разговор) 14:05, 5. јануар 2020. (CET)

Ево како сада изгледа списак за Београд. Мислим да нема смисла правити засебне спискове за сваку општину јер у неким општинама има свега пар школа. Свакако се могу направити преусмерења, да рецимо Списак основних школа у Барајеву води на Списак основних школа у Београду#Општина Барајево. --Миљан Симоновић (разговор) 14:23, 5. јануар 2020. (CET)
Пинки, @Миљан Симоновић: Можда није лоше нагласити да је списак државних школа или ставити то у напомену. --MareBG (разговор) 14:39, 5. јануар 2020. (CET)
Може се додати у уводну реченицу. --Миљан Симоновић (разговор) 14:57, 5. јануар 2020. (CET)

Завршио сам Београд. Унео сам и колоне за годину оснивања и раније називе, па ти попуни информацијама које имаш. Кад будеш правио за Сремски округ, избаци те школе из овог списка. --Миљан Симоновић (разговор) 15:02, 5. јануар 2020. (CET)

Зашто? Да издвајамо само за градове? --Миљан Симоновић (разговор) 13:50, 12. јануар 2020. (CET)

Списак школа

Нема проблемам, нисам размишљао о свему. Face-wink.svg Него тренутно имам неких обавеза, па ћу касније да исправим и завршим чланак. Поздрав! — ВЛАДА да? 16:28, 5. јануар 2020. (CET)

ако се већ у шаблону за ош издвајају крагујевац и суботица онда би могли и други градови пошто нисам приметио да имају много више школа од лесковца или зрењанина. Lackope (разговор) 17:03, 5. јануар 2020. (CET)

Yugoslav Partisans

Здраво Пинки, приметио сам твоје бројне доприносе на ср.Вики везане за теме партизана, партизанске борбе и генерално ДСР. Замолио бих те да, када будеш имао времена, погледаш ову практично главну страницу на ен.Вики која се бави истом тематиком - https://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslav_Partisans

Тема ми није толико блиска али сам приметио да има мањак података, рецимо не постоји читав параграф везан за активности у Србији под Composition. У табелама са бројем учесника су раздвојене покрајине Косово и Војводина у односу на централну Србију. Не знам да ли је то уобичајена пракса, те сам хтео да поделим основна запажања и замолим те да, када стигнеш, даш доприносе и на овом чланку. Леп поздрав, Садкσ (речи су ветар) 20:07, 5. јануар 2020. (CET)

БГ школе

Обрисано ☑ Иначе чланак Списак основних школа у Београду сам означио као недовршен. Фали много основних школа, нема информација о приватним, нисмо се изјаснили шта са школама за средње и основно образовање, нити са музичким основим школама. Фале и године оснивања, адресе и стари називи. Одрађен је прилично површно, види се да га ниси ти радио : ) Средићу га за неколико дана. --MareBG (разговор) 14:38, 6. јануар 2020. (CET)

Слажем се. Али добро о том потом средићемо га. --MareBG (разговор) 14:55, 6. јануар 2020. (CET)


Neregistriovani korisnici ne mogu biti učesnici rasprave — по ком правилу молићу лепо? Lackope (разговор) 12:11, 14. јануар 2020. (CET)

или наведи правило по коме тек регистровани корисници или анонимци немају право да оставе коментар или немој брисати туђе коментаре. Lackope (разговор) 13:15, 14. јануар 2020. (CET)
ово је слободна енциклопедија, па свако ко жели је може уређивати. коментар који си обрисао није личио на навијачки нити се много разликовао од коментара других уредника. није гласање па не видим разлог зашто их брисати, не сметају, нису увредљиви. Lackope (разговор) 14:31, 14. јануар 2020. (CET)
бојим се да је ово твој лични став, а не правило википедије. свако има право изнети своје мишљење. уколико сматраш да такви корисници не треба да имају право писати по тргу или некој другој сзр онда покрени расправу о томе, а не самовољно брисати туђе коментаре. Lackope (разговор) 15:00, 14. јануар 2020. (CET)

Портал:Биографија

Постоји одређени проблем на порталу, неће да прикаже слику и другу препоручену биографију са десне стране. Покушао сам да ажурирам овде за слике, али нешто неће да прикаже. Можеш ли то да поправиш. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 09:54, 19. јануар 2020. (CET)

Мислим, да, нажалост одустајем од ажурирања тог портала. Уморан сам, много портала сам ажурирао годинама уназад, неко други ће то урадити надам се. Поздрав од мене Пинки.--Soundwaweserb (разговор) 13:57, 19. јануар 2020. (CET)