Разговор са корисником:Pinki

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Estrella03.svgEstrella.svgEstrella01.svg Добродошли на Пинкијеву корисничку страницу Estrella01.svgEstrella03.svgEstrella.svg

Главна страна Разговор Мој рад Галерија У припреми Портали Споменице Признања
White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg Full Star Red.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg White Stars 1.svg

Хвала, по ко зна који пут

Пинки, пре свега захваљујем ти се на подршци. Глупости корисника који нема жељу да сарађује већ ради по свом. Изнесем случај на таблу он буде заобиђен, па због враћања вандализма попијем бан, занимљиво. Јасно је свима о чему се ради. Чујемо се, велики поздрав! --MareBG (разговор) 22:01, 20. март 2019. (CET)

Споменица

Само напред не сумњам у твој рад, поготову на те теме. Када помену Тита видим да је чланак о њему предложен за добар. Споменица заслужено, наставио си као и прошле односно претходних година. Буди поздрављен --MareBG (разговор) 01:21, 28. март 2019. (CET)

Clanak Miro Vuksanovic

Mislila sam da se sa podnaslovima jedino mogu razdvojiti grupe u bibliografiji, jer su meni i mojim kolegama tako pokazali Ivana Madžarević i Djordje Stakić kada smo usli u projekat Viki bibliotekar. Na prvoj obici su govorili da podebljan tekst sme da bude samo kao definicija clanka, a sve ostalo u tekstu ne sme biti podebljan tekst. Videvsi da ste mi obrisali kompletnu bibliografiju Mira Vuksanovića, pretpostavljam da je razlog veliki broj podnaslova, ali moglo je to da se preuredi i da mi se kaze, a ne samo obrisati. Ok, kako god, smatram da bi trebalo postaviti neke kriterijume i pravila kojih ćemo se svi pridrzavati. Primetila sam da postoje članci koji su napisani ne po vikipedijskim pravilima, pa nista nije korigovano. Mislim da bi trebalo postaviti pravila koja važe za sve članke na Vikipediji, i kojih moramo svi da se pridržavamo, jer nam dolazi veliki broj korisnika na obuku u okviru projekta Viki bibliotekar, za pisanje članaka i pitaju kako je negde na ovaj način napisano, a negde nije. Potrebno je napisati pravila za pisanje bibliografija - koliko sme da ima grupa, mislim na monografije, serijske publikacije, intervjue, uredništva, itd.), kao i reči koje se spominju u tekstu a stranog su porekla, kada ih treba pisati u fonetskom, a kada u etimološkom obliku.... Nadam se da ćete ovaj moj predlog shvatiti dobronomareno, i razmotriti ideju o postavljanju pravila. Hvala. --Ojce (разговор) 13:02, 27. март 2019. (CET)

Датотека

Хвала пуно за исправку. Изменићу. Поздрав :) --Tekiii (разговор) 18:58, 28. март 2019. (CET)

Датотека без лиценце

Проблем са ауторским правима за датотеку Ilustrovana Politika (1562) 1988.jpg

Недостаје лиценца

Здраво, Pinki. Хвала ти што си отпремио датотеку Ilustrovana Politika (1562) 1988.jpg. Међутим, на страницу са њеним описом тренутно није стављена одговарајућа лиценца, па је статус ауторских права нејасан. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању датотеке које се укључују у Википедију због закона о ауторском праву (за више информација погледај Википедијину политику ауторског права).

Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над датотекама се означавају коришћењем одговарајућих шаблона, односно лиценци. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страницу са описом датотеке, овако: {{Име шаблона}}.

Уколико си послао и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и код њих навео извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послао можеш да погледаш овде. Питања можеш да поставиш на страници која је за то намењена.

Напомена: Ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права. Датотеке без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане седам дана након што су послате, као што је наведено у правилима о коришћењу датотека. Хвала. --ZoranBot (разговор) 15:21, 31. март 2019. (CEST)

Буде

Па сад, докле год је мали број страна у питању, мислим да је боље закључати чланке, него блокирати. Наравно, ако се "пресели" на друге чланке, лако можемо да га упозоримо (то можеш и ти) и да га блокирамо (мада ни то није идеално, јер је реч о ИП-у). Е сад, да ли је реч о вандализму или уређивачком рату, није претерано битно, мада јесте технички био уређивачки рат (константна ревертовања у кратком временском периоду, без икаквих корисних доприноса). --Ф± 20:22, 31. март 2019. (CEST)

Предлагање изабраних слика за мај 2019.

Vervain hummingbird (Mellisuga minima).jpg На страници Википедија:Предлози за изабране слике у току је процес предлагања изабраних слика за мај 2019.
Сви регистровани корисници могу предложити до ОСАМ изабраних слика у периоду 1. април — 15. април --— WR 13:23, 1. април 2019. (CEST)Кандидат за добар

Извини што нисам одговорио на ово, био сам много заузет. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 16:44, 3. април 2019. (CEST)

Знам да си се шалио

И има доста логике, посебно ако је у питању рођак познате личности, мада такође позната личност. Кад боље размислим, генерал је умро у време када је вероватно већ полако почело да понестаје места, а и када се многи више нису сећали заслужних грађана из Балканских и Великог рата.-Тајга (разговор) 23:30, 3. април 2019. (CEST)

Мислим да дете није пресудно. Иначе, на Новом гробљу је постојала посебна парцела за малу децу. Та парцела је не тако давно раскопана скроз, ако се добро сећам.-Тајга (разговор) 23:41, 3. април 2019. (CEST)

Не сећам се тачно, али мислим да је било на месту где се налази пацела 41, могуће је да има још парцела, али ова сад не личи на оно што је било раније. Нема пуно смисла за расправу, нити је схватам тако, али дете је умрло 8 година пре Влајка Коцића, сасвим сигурно није тада сахрањено у Аркадама.-Тајга (разговор) 00:02, 4. април 2019. (CEST)

Како можемо знати да дете није сахрањено у Аркадама, на гробном месту где је 8 година касније сахрањен Влајко Коцић? Можда можемо претпоставити да је тачно оно што пише у чланку о Аркадама, о томе када и како су оне настале. -Тајга (разговор) 00:09, 4. април 2019. (CEST)

Јесте пише 1929. није 1920, а и човек је поставио породичну фотографију, у првом реду три брата, са женама и генерал са женом, вероватно њиховом сестром, пошто личи и још једна сестра. Ваља му прегледати измене након постављања и прегледати лиценце.-Тајга (разговор) 00:21, 4. април 2019. (CEST)

А ја ти поверовала, па нисам добро ни погледала. Нека много округла 9-тка.-Тајга (разговор) 00:27, 4. април 2019. (CEST)

Хтедох управо да ревертујем самом себи (док сам проверио) , повео ме овај глуп опис измене иповаца. Хвала на исправци --MareBG (разговор) 00:37, 4. април 2019. (CEST)
Нема дилеме исто стоји и у Западне силе и Југославија у светском рату. Ко зна када је то промењено, али битно да је сад све у реду. --MareBG (разговор) 00:49, 4. април 2019. (CEST)

Застава СЦГ

Ух, не бих се упуштао у било какво нетривијално уређивање на енглеској Википедији. Просто, тамо важе друга правила и немам времена да их учим/поштујем. --Ф± 00:45, 4. април 2019. (CEST)

Википедија:Трг/Новости#Дискорд сервер

Погледај ово Face-smile.svg. Срдачан поздрав и лепи снови. — Александар () 02:03, 7. април 2019. (CEST)

Одговор на захтев о брисању

Поздрав, зар не можеш кликнути на отпреми нову верзију ове датотеке и учинити то на тај начин уместо да бришем? Није ми проблем, али не бих да се поквари велики број чланака који користи ту слику масовно. --Zoranzoki21 (разговор) 20:51, 9. април 2019. (CEST)

Важи. Тако је најбоље. --Zoranzoki21 (разговор) 20:54, 9. април 2019. (CEST)
Не разумем те? --Zoranzoki21 (разговор) 21:16, 9. април 2019. (CEST)

Портал

Портал Никелодион постоји на ен вики, па реко да направим и код нас. Поздрав! — ВЛАДА да? 19:54, 14. април 2019. (CEST)

Да, али је ово уопштено о Никелодиону, његовим серијама, битним личностима, ликовима, а не о синхронизацијама. Сада постоји око 60-70 чланака на српској Википедији, али временом, планирам да направим још доста њих. На ен. вики има преко 450 чланака на ову тему, а надам се да ће ускоро и код нас. Поздрав! — ВЛАДА да? 20:05, 14. април 2019. (CEST)
Мислим да треба да се консултујеш са још неким око ове тематике на Википедији, јер је учанке много боље убацити везу Портал:Цртани филм, као што постоји Портал:Филм, него Никелодион, јер људе углавном занима одређени цртани филм, а не где је он емитован у САД, јер је код нас емитован на скроз другој телевизији. --Pinki (разговор) 20:13, 14. април 2019. (CEST)

Шта то радиш, и шта желиш доказати--Dr Milorad Dimić (разговор) 11:03, 15. април 2019. (CEST)

Изабране слике

Где могу да гласам? --Miljan Simonović (разговор) 14:05, 15. април 2019. (CEST)

Puno hvala na obaveštenju. Odlično si uradio ovaj predlog/probu. Ako je do mene, može tako da se usvoji. Mislim da niko neće imati išta protiv, ali čisto pro forme radi, stavi to dole u diskusiji gde se biraju slike da vide i drugi korisnici. Pozz :) --ANTI_PRO (разговор) 14:46, 15. април 2019. (CEST)

Распоред изабраних слика

Лепо си то распоредио и по датумима, рецимо за 1. мај итд. Само ме буни ова слика за 22. мај, она није ни била у предлозима или грешим?--Soundwaweserb (разговор) 14:48, 15. април 2019. (CEST)

Моја грешка, видим да је затворен само тај део за људе. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 14:53, 15. април 2019. (CEST)

Видех да си ову моју распоредио за 15, али мислим да је боље везати је за конкретан датум. --Lotom (разговор) 15:00, 15. април 2019. (CEST)

Пинки како се додаје она сличица за портале, што се убацују у портал бар на странице чланака. Покушавам да се сетим.--Soundwaweserb (разговор) 19:31, 15. април 2019. (CEST)

Јел треба неки шаблон да се уради и затим убаци само линк слике.--Soundwaweserb (разговор) 19:32, 15. април 2019. (CEST)

Никмен урадио [1].--Soundwaweserb (разговор) 19:35, 15. април 2019. (CEST)

Портали и изабране слике

Хвала за модул за постављање фотографија за портале. Гласао сам за други круг. И извини, случајно вратих твоју измену, али сад је све ок. Поздрав! Face-smile.svgВЛАДА да? 19:43, 15. април 2019. (CEST)

Споменица за тебе!

Editors Barnstar Hires.png Уредничка споменица
Браво за уређивање! Коста Лакић СЦ (разговор) 20:23, 16. април 2019. (CEST)

Заштита странице за разговор

Поздрав, поставио сам заштиту на твоју страницу за разговор да ти могу писати само регистровани корисници због овог спамера којег је глобално блокирала Задужбина Викимедија због злоупотреба и вандализама на свим њеним пројектима. Такође, неће моћи одмах да ти пише било ко одмах чим се региструје, већ је потребно да прође 4 дана и да има 10 измена. Ако се не слажеш са тиме да ти страница за разговор буде заштићена, уклонићу то. Срдачно, --Zoranzoki21 (разговор) 15:09, 17. април 2019. (CEST)

Па ја сам ти заштитио страницу да те не би смарао овај и преко ИП адресе и као регистрован. --Zoranzoki21 (разговор) 15:21, 17. април 2019. (CEST)