Разговор са корисником:Pinki

Из Википедије, слободне енциклопедије

Золотая Звезда Героя Советского Союза.svg

Communist star.svg ГЛАВНА   РАЗГОВОР   МОЈ РАД   ГАЛЕРИЈА   У ПРИПРЕМИ   ПОРТАЛИ   СПОМЕНИЦЕ   моја ПРИЗНАЊА Animated-Flag-Yugoslavia.gif

Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Roundel of Russia - Low Visibility.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg

Станка Веселинов[уреди]

Поштовани Пинки,

Станка Веселинов је сахрањена на новосадском Градском гробљу заједно са мужем Јованом. Не знам зашто је овај детаљ избрисан из његове биографије?

Велики поздрав,

PidgeCopetti (разговор) 14:14, 6. јануар 2018. (CET)

Хвала на одговору.
А шта значи спик?
Поздрав,
PidgeCopetti (разговор) 20:31, 6. јануар 2018. (CET)
Ви сте ми рекли да категорије нису спикови али ми није било јасно шта то значи реч спик пошто та реч непостоји у српском језику.
Поздрав! PidgeCopetti (разговор) 20:44, 6. јануар 2018. (CET)
Захваљујем! PidgeCopetti (разговор) 20:49, 6. јануар 2018. (CET)
Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Фудбалска репрезентација Грчке да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 14. 1. 2018. — 21. 1. 2018. --Soundwaweserb (разговор) 07:24, 14. јануар 2018. (CET)


Pokrenuo sam ovo ovde. Pošto znam da si se cimao kad je bio onaj maraton i sl. oko tih slika, pa te obaveštavam. I meni trebaju sad. Polako prikupljam literaturu za članak o Stevi Filipoviću i Spomeniku u Valjevu, hoću temeljno to da sredim, pa mi doboro dođe :) --ANTI_PRO (разговор) 22:55, 14. јануар 2018. (CET)

Одговор[уреди]

Не могу више да доприносим и издржим овде ни психички ни физички. Zoranzoki21 (разговор) 22:56, 14. јануар 2018. (CET)

Ево да вам одговорим. Такође и @MareBG и Ivan VA: Баш ме брига што сматрате да сам квалитетан уредник и да су моји доприноси значајни кад сам решио да не доприносим овом пројекту. Хвала вам за подршку до данас, али више ми неће бити потребна. Zoranzoki21 (разговор) 23:26, 14. јануар 2018. (CET)

Урош I[уреди]

Хвала Пинки што си ми рекао, не бих ни приметио. Кандидовао сам га за добар чланак, а не сјајан, иначе, исто тако дугачак чланак Сплитски споразум је исто био кандидован за добар, али није постао добар, јер је према неком кориснику кршио неутралност. --MilosHaran Ум? 20:32, 16. јануар 2018. (CET)

Јесам, скупио сам већину литературе, само фали још нека дисертација и чланак (никако да их нађем). Елем, да, сва три споменика су у кругу од око 50-ак метара око споменика, из искуства говорим, јер сам одрастао тамо. Требају у галерији. То је веома важно за историју целог комплекса, као и слика Филиповића пре вешања . Наиме, споменик је саграђен на брду Видрак на којем је пре било ваљевско гробље, скоро цео 19 век. Ту су сахрањени умрли од тифуса из ваљевске болнице за време Првог рата. Ова два споменика су посвећена канадском и српском лекару који су умрли од тифуса лечећи. Трећи је свим палима, укључив и Надежде Петровић сликарке (са 200 дин.) која је исто ту умрла (па пренешена у Чачак). Кад су 50-их почели да праве планове за спомениук, све су то сравнили са земљом. Нису ништа исељавали, ексхумирали. Остала та два споменика. Крст је урађен 2000-их. Све је то део приче. Имаш више о томе у чланку Милче Младић доле у литератури. Свакако ћу то обрадити овде (у поднаслову контекст). Немаш бриге :) Држим се теме, све по пе-ес-у. --ANTI_PRO (разговор) 23:42, 17. јануар 2018. (CET)

Иначе фотке сам убацио превентивно. Мислио сам да их немамо. И да морам да, кад одем до Ваљева, сам да фоткам. Оно, ипак, налетео случајно на комонсу. Свака част Ванилици. Баш је детаљно ишао и фоткао. Па рекох да убацим да не заборавим. --ANTI_PRO (разговор) 23:47, 17. јануар 2018. (CET)

Пројекат[уреди]

Ма јок, и овако је фотографија била привремена, док нешто не сликам на терену.--Ванилица (разговор) 15:28, 18. јануар 2018. (CET)

Црногорци[уреди]

То сам питао јер је то ситуација и код већине других чланака о народима (нисам стварно гледао све). На примјер имамо Бошњаци (вишезначна одредница) и Бошњаци, тако треба урадити и код чланка о Црногорцима. -- Vux33 (разговор) 13:54, 19. јануар 2018. (CET)

Категорије[уреди]

Поздрав. Јуче је корисник са коим си малопре расправљао о категоријама у којима се помињу Црногорци, у текстове о борцима НОР-а из БиХ, додавао ову категорију. Пример овде, овде итд. Муслимани као народ нису постојали у то време, него су постали 1971. у СФРЈ, тако да борци, а нарочито народни хероји, који су то погинули у току рата, не могу бити у тој категорији, јер се никад нису тако изјаснили, него је то лични став појединих уредника.--Drazetad (разговор) 18:50, 19. јануар 2018. (CET)

Изабрани чланци[уреди]

Пун погодак! Што се мене тиче, ја би одмах заменио онај зелени палац. Мислим да је крајње време да се то уради. Пинки имаш моју подршку.--Soundwaweserb (разговор) 19:34, 19. јануар 2018. (CET)

Simple GA.png

Пинки шта мислиш о овој звезди без оног круга око ње? Да буде слично као за сјајне, иста је слика само нема круг.--Soundwaweserb (разговор) 07:50, 20. јануар 2018. (CET)

Треба по порталима мењати ту датотеку, овде су све странице повезане [1], па ћу погледати где треба још заменити. Много лепше сад изгледа.--Soundwaweserb (разговор) 20:03, 20. јануар 2018. (CET)

Ту је све замењено.--Soundwaweserb (разговор) 20:09, 20. јануар 2018. (CET)

@Ранко Николић: Ranko sad si zaključao svoju stranicu i niko sem administratora ne može da komunicira sa tobom? Jel to nešto novo? Pinki, izvini što koristim tvoju stranicu za ovo, ali nadam se da će videti Ranko pošto sam ga označio ovde. PS: Slobodno posle ukloni ovu poruku ako želiš Pinki.--Soundwaweserb (разговор) 18:59, 21. јануар 2018. (CET)

Вероватно је то у питању, а што се тиче Зокија и ја се питам чему такво његово понашање.--Soundwaweserb (разговор) 19:08, 21. јануар 2018. (CET)

Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Урош I Вукановић да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 23. јануар 2018 у 1:47 — 30. јануар 2018. у 1:47 -- --MilosHaran Ум? 17:18, 23. јануар 2018. (CET)


Портал:Биографија[уреди]

ОК. Ти води евиденцију по том редоследу, што се мене тиче то је у реду. У принципу ја сам на портал додавао у последње време нове изабране сјајне и добре, како би људи имали сатисфакцију за свој вредан рад. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 18:33, 23. јануар 2018. (CET)

Паун Шербановић[уреди]

Поштовање друже,

Ево, опет ја мало смарам. Хтео сам да питам нешто. Гледао сам фотографију родне куће народног хероја Јована Шербановића и на плочи испод бисте стоји натпис Паун Шербановић, амбасадор СФРЈ (1924–1985). Имам два питања: да ли је Паун син Јована Шербановића и да ли су ту сахрањени (у башти родне куће)?

Велики поздрав! – PidgeCopetti (разговор) 03:43, 25. јануар 2018. (CET)

Хвала и трудићу се да савесно и одговорно користим своја овлашћења. Lackope (разговор) 11:00, 27. јануар 2018. (CET)

Важи[уреди]

Хвала ти што си ми показао моју фотографију мапе гробља, коју сам поставила ономад на Панорамио (пише име аутора са десне стране), у то доба одлазила сам мало чешће. Коштало ме је тада и труда да је очистим у фотошопу. У сваком случају, фали нам комплетан списак познатих људи сахрањених у тој Алеји великана иако она није баш тако званична.--Тајга (разговор) 18:36, 28. јануар 2018. (CET)

Размислићу, треба да пронађем оригинал, да не копирам са Панорамиа, они рекоше да ће Панорамио угасити, сад се види само средњи формат слике. Но у међувремену ми је настрадао рачунар, па сад треба да тражим по копијама. Можда су у међувремену и мењали ту мапу, нисам сигурна.--Тајга (разговор) 18:51, 28. јануар 2018. (CET)
Ето је: Датотека:План Новог гробља у Београду.jpg--Тајга (разговор) 20:06, 28. јануар 2018. (CET)

Илија Бабић[уреди]

Поздрав, Пинки. Преименовао сам га док сам сређивао ове уносе ученика из Регионалног центра за таленте, па ми, од силних оних грешака, то није ни пало на памет. Видим да си већ средио, убудуће ћу „чистити за собом”. Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 21:21, 6. фебруар 2018. (CET)

E pozz Pinki, navratio sam da ti kažem da se članak Spomenik borcima Revolucije nalazi u završnoj fazi, pa sam nakon završavanja mislio da ga kandidujem za sjajni, pa htedoh da te pitam šta misliš o tome, dal može da prođe? Pošto i nije veliki za sjajni članak, bio bi među manjim, al mi se pak čini da sam većinu iscrpio šta se o temi ima reći (ostalo da dodam o istoriji posle otvaranja i Filipovićevu biografiju sa govorom). U tom smislu bih te zamolio za uslugu da pogledaš ako ima još negde u literaturi šta napisano o spomeniku, pošto pretpostavljam da imaš dosta te NOB i slične literature, sećam se kad si nadopunio onaj Titov govor u članku za grb Beograda, koji nigde nisam mogao da nađem. Meni za koji dan stiže knjiga -Tito u valjevskom i podrinjskom kraju- koju sam juče kupio, tu verujem piše o Brozovoj poseti Valjevu 1967, kad su nastale ove fotke. Ako nađeš ti nešto bilo bi super. --ANTI_PRO (разговор) 23:46, 12. фебруар 2018. (CET)

Oke, oke. Nikakve žurbe :) Zaboravio sam i uvod da pomene, to svakako nisam završio...to uvek ostavljam za kraj. --ANTI_PRO (разговор) 22:16, 13. фебруар 2018. (CET)

Hoću hoću, tako sam nešto slično i smerao. Podeliću galeriju na podnaslove, ubaciću još koja Bakićeva dela vezana za stvaralaštvo ovog perioda da ljudi znaju kad čitaju ovaj deo o estetici o čemu se radi. Gore ću da ubacim ovaj spomenik kanadskom lekaru umesto druge grobnene slike itd. Ima još par slika da se aplouduje sad sajta Zavoda za zaštitu, nisu sve aploudovane (imamo licencu). Jedino mi problem ovaj Muzej Jugoslavije. Poslao sam im šifru da se registrujem u nedelju u onu fotogaleriju da ih pitam da nam daju one fotke sa linka gde se vidi poseta Tita spomeniku, al ništa ne odgovaraju :( --ANTI_PRO (разговор) 22:41, 13. фебруар 2018. (CET)

I ja ovde, al izgleda slabe vajde. --ANTI_PRO (разговор) 13:23, 14. фебруар 2018. (CET)

Pa ok je ako imaš dozvolu, kao uvek. Imamo crno-belu, dole je u galeriji, nisam je još stavio u glavni deo članka, tek treba. Ako misliš da znači, slobodno pošalji. --ANTI_PRO (разговор) 21:19, 14. фебруар 2018. (CET)