Разговор са корисником:Pinki

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Estrella03.svgEstrella.svgEstrella01.svg Добродошли на Пинкијеву корисничку страницу Estrella01.svgEstrella03.svgEstrella.svg

Antu bookmark-remove.svg ГЛАВНА   Antu bookmark-remove.svg РАЗГОВОР   Antu bookmark-remove.svg МОЈ РАД   Antu bookmark-remove.svg ГАЛЕРИЈА   Antu bookmark-remove.svg У ПРИПРЕМИ   Antu bookmark-remove.svg ПОРТАЛИ   Antu bookmark-remove.svg СПОМЕНИЦЕ   Antu bookmark-remove.svg моја ПРИЗНАЊА Antu bookmark-remove.svg

Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Portal NOB petokraka.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg

Шпанац[уреди]

Почео сам да га читам и пре но што си ми послао и сад сам готов. Да не дужим, заслужује да буде сјајан и имаће моју подршку. Поздрав назад! --MareBG (разговор) 22:54, 14. јул 2018. (CEST)

Пинки, чланак је одличан и заслужује да буде сјајан. Ти знаш да ја поштујем Народноослободилачку борбу, поштујем тебе као уредника. Али за мене Шпанац није позитивна личност, рецимо као Пинки или Валтер. Човек је убио два Србина и мени је он синоним почетка братоубилачког рата у оквиру Др. светског рата. Дакле ово нема везе са тобом, ја ћу остати овде по страни, надам се да ме схваташ, јер ја не увијам и причам све отворено. Поздрав од мене.--Soundwaweserb (разговор) 00:27, 15. јул 2018. (CEST)

Мислио сам да кандидујем Спомен гробље на Крушику за добар. Исцедио сам све. Шта мислиш, може ли да прође? Пошто није да има баш много референци на ову тему. --ANTI_PRO (разговор) 02:09, 15. јул 2018. (CEST)

Зашто си вратио чланак Сергеј Милинковић Савић на наслов са цртицом у презимену? Колико је мени познато наш правопис не досзвољава такав облик --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:49, 15. јул 2018. (CEST)

Дакле, чисто инфо за убудуће
Удвојена мушка презимена пишу се одвојено и оба дела су променљива. На пример: Вук Стефановић Караџић (Вука Стефановића Караџића, Вуку Стефановићу Караџићу), Андрија Кочић Миошић (Андрије Кочића Миошића, Андрији Кочићу Миошићу) и сл.

Међутим, када је прво презиме непроменљиво, мушка двојна презимена пишу се са цртицом, као што је случај са именом Михаила Полит-Десанчића. Што се тиче женских двојних презимена, и по роду и по удаји, пишу се одвојено, тј. без цртице. На пример: Аница Савић Ребац (Анице Савић Ребац, Аници Савић Ребац), Љубица Поповић Бјелица (Љубице Поповић Бјелице) и сл. Код женских имена и двојних презимена, име је променљиво, а презимена нису.

--ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:54, 15. јул 2018. (CEST)

Наравно. Баш као и у свим осталим ситуацијама. Уредници овде масовно узимају идентичне облике са других википедија, а мало се води рачуна о томе шта каже наш правопис. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:00, 15. јул 2018. (CEST)

Хоћу сутра послеподне, имам неке обавезе преподне у архиву Шумадије.--Марко Станојевић (разговор) 22:50, 15. јул 2018. (CEST)

Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Округла црква да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 20. 7. 2018. — 27. 7. 2018. --MareBG (разговор) 18:36, 20. јул 2018. (CEST)

Народноослободилачка војска[уреди]

У чему је проблем са реченицом "После рата је ова чињеница занемаривана у циљу промовисања братства и јединства." То није чињеница која је активно сакривана, онај ко се бавио истраживањима могао је да то пронађе негде по прашњавим књижуринама, али није било могуће то прочитати у било ком уџбенику или новинама. То се гурало под тепих.--Orion1964 (разговор) 12:07, 28. јул 2018. (CEST)

Знаш ти добро да је тако, само те жуља истина. О националном саставу НОВ се уредно ћутало, а када је о томе писао Ђилас заглавио је робију.Orion1964 (разговор) 12:38, 28. јул 2018. (CEST)
Жуља тебе пријатењу јер су твоји пулени деценијама водили антисрпску политику, па у програмским закључцима са конгреса позивали на разбијање Југославије, нудили српске територије Албанцима и Мађарима, а после рата све то прикривали и гурали под тепих, па би и овде да наставиш њиховим стопама и уводиш цензуру. Није Лубарда случајно тражио да буде назначено да је Србин. Тебе изгледа жуља његово национално опредељење. А? Ајде сада пожури да ово што пре обришеш са своје странице за разговор, да не виде други шта радиш.Orion1964 (разговор) 13:06, 28. јул 2018. (CEST)
Мењам ствари онако како ти и твој компањон мењате. И ја сам уносио неке промене па ви уклоните ѕбог туђих промена и моје. Дакле радим оно како и ти радиш. Што се тиче "мог пулена" ја појма немам ко је тај лик коме ти текст бришеш без икаквог образложења.Orion1964 (разговор) 13:37, 28. јул 2018. (CEST)
Немој да бришеш референциран садржај. Ако ти се не свиђа где стоји ти га премести тамо где му је место. Када погледаш промене видећеш како неки твоји пулени Лубарду пребацују у Црногорце, па ја мислим је тексту место ту, баш из тог разлога. Жуља тебе управо националност. Тако си склањао и то да се Саво Ковачевић изјашњавао као Србин. Коинциденција?Orion1964 (разговор) 13:47, 28. јул 2018. (CEST)

Да, да, баш се види да си незаинтересован. :) — Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца Orion1964 (разговордоприноси)

Нисам стигао да радим Ужице, тако да немам.--Ванилица (разговор) 08:21, 29. јул 2018. (CEST)

Грб СР Србије[уреди]

Не постоји копија, ако има грешака у вектору исправићу их, али изгледа да не знаш разлику између вектора и кајро слика, ако је тако онда немој да се бавиш овим.ХЕРАЛДИКА СССС (разговор) 14:54, 30. јул 2018. (CEST)

Поправио сам вектор, урадио га по https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6e/State_Coat_of_Arms_of_the_People%27s_Republic_of_Serbia_1947.png, за даље мењање пријављујем вандализам.ХЕРАЛДИКА СССС (разговор) 15:13, 30. јул 2018. (CEST)

Довршено, кажи ако још нешто не ваља, ако не то је то, а што се тиче тога што не знаш шта је вектор, зумирај онај стари и овај што сам поставио (вектори су множиоци пиксела, тако да не можеш да изгубиш квалитет) :) ХЕРАЛДИКА СССС (разговор) 16:34, 30. јул 2018. (CEST)

Поздрав, могуће да је то једна од последица промене начина учитавања кода због промене коју су извршили програмери Викимедије. --Zoranzoki21 (разговор) 18:01, 30. јул 2018. (CEST)

Пробао сам да изменим. Али нема ефекта. Можда би @Srdjan m: могао знати. --Zoranzoki21 (разговор) 20:19, 30. јул 2018. (CEST)
И мени је друга боја на корисничкој страници односно натписима. Сад плава, некад била сива. Неко се играо са бојама дефнитивно. --MareBG (разговор) 20:55, 30. јул 2018. (CEST)

Хвала Пинки, твоја подршка увек значи итекако. Иначе и мени се мењало па враћало такође и ево га опет сад. Видим да је Зоки таговао Срђана, а он је баш увек све средио. --MareBG (разговор) 21:34, 30. јул 2018. (CEST)

Хвала на помоћи!--Ревтум (разговор) 09:57, 2. август 2018. (CEST)

Пинки поздрав. Уопште нисам видео поруку коју си ми послао јуче, вероватно јер ми је стигао велики број обавештења, па сам је ненамерно прескочио. Прочитао сам чланак, имаће моју подршку. Имаш споменицу за сјајне, подстрек да и даље радиш. --MareBG (разговор) 21:33, 3. август 2018. (CEST)

Портали[уреди]

Нема никакве расправе, корисник ми је само послао ову поруку и питао шта и како. Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 21:45, 3. август 2018. (CEST)

Ахаам, нисам те био разумео. Ево. --Miljan Simonović (разговор) 22:07, 3. август 2018. (CEST)
Поздрав, Пинки. Све је океј са фотографијама, имам два предлога. Први је да лиценцу промениш из {{PD-because}} у {{PD-Serbia}} зато што је конкретнија и односи се баш на ове фотографије. Други је да убациш све фотке. Face-grin.svg Шалу на страну, овај сајт је такорећи богатство, пошто су све фотографије у јавном власништву и као такве све могу на Оставу. Ти се ионако бавиш овом облашћу тако да можеш да их искористиш за илустровање својих чланака, а верујем да ће Викимедија Србије наставити сарадњу са Музејом Југославије, па можемо да организујемо и писање чланака о особама на фотографијама или убацивање фотографија у постојеће чланке. Треба наравно проверити да се нека од њих већ не налази на Остави, али, у крајњем случају, боље да буду дупле него да их уопште нема (ако се правилно категоришу, администратори на Остави ће временом уочити те евентуалне дупликате). Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 13:07, 8. август 2018. (CEST)

НОБ[уреди]

Поштовани Бошко, са задовољством ћемо се потрудити око Ваше молбе! Фотографије су вероватно обрисане због Закона о ауторским и сродним правима БиХ. Према њима, у БиХ је забрањена слобода панораме. Проверићемо које фотографије можемо да поставимо, па ћемо се потрудити да их набавимо. Обавестићемо Вас чим пре. Све најбоље! — Бојана реци 19:38, 6. август 2018. (CEST)

Поштовани, на овом линку можете пронаћи фотографије о којима је било речи. Надам се да ће Вам бити од користи. Све најбоље! — Бојана реци 17:35, 12. август 2018. (CEST)
Хвала Пинки, баш сам се сетио тог подухвата младог Животића којем смо пре неки дан дали поверење и гласали да буде патролер. Неколико дана касније као што видиш опет штимује референце у жељи да пређе људе. Очигледно права добијена на Википедији некима служе да шире крила и постају бахати, самим тим одмогну заједници. Ја ћу пробати кандидатуру, мада и сам знаш да маса воли оне који ћуте више него оне што исправљају криве Дрине и због тога уђу у сукоб са појединцима. Опет, уздам се у квалитетне људе који су и даље већина на овом пројекту. --MareBG (разговор) 23:38, 12. август 2018. (CEST)
Стиже и Рада! :) Ако желите, чланак можете додати на ову листу. Уколико Вам још нешто затреба - биће нам драго да помогнемо! Све најбоље! — Бојана реци 20:17, 13. август 2018. (CEST)

Враћање измене[уреди]

Поздрав, зашто враћаш неко од мојих ТАЧНИх измена. На страници Огњен Мићовић, Немој више да бришеш улоге у Руфусу и Руфусу 2. Хвала. 93.184.92.192 (разговор) 10:48, 13. август 2018. (CEST)

Не мењај више, не знам шта ти није јасно. 93.184.92.192 (разговор) 14:08, 13. август 2018. (CEST)

Случај Богдан Илић[уреди]

Грешка је што је у почетку дотична особа представљена као јутјубер па онда као певач са албумом који је издат само на његовом јутјуб каналу и платформама дизер и спотифај, али факат је да задња два сингла издаје продукцијска кућа Ајдиџејтјунс. Требали су корисници да имају од почетка увид да је дотични репрезентативац Србије у гејмигу. Као предводник тима Србије освојио је титулу шампиона на Интернационалном шампионату. Да су сви чланови имали увид у ову последњу чињеницу од почетка свакако сматрам би мање било гласова за брисање јер је ово чињеница која је кључна за прелазак прага релевантности. Можда нисмо имали овакву врсту репрезентативца до сада али репрезентативац Србије је репрезентативац Србије без обзира у којој области се такмичио да л' у спорту, шаху, ММА, песми евровизије, гејмингу сви они бране боје Србије и заслужују да имају чланак на Википедији. — Милан Животић (📩) 15:54, 14. август 2018. (CEST)~

Онда морам да исправимо. Мени је тако речено. Извини ако ти касније одговарам слабије сам активан у августу, али од септембра би требало да опет будем активнији. Поздрав.--Марко Станојевић (разговор) 12:21, 15. август 2018. (CEST)

Слажем се у потпуности са тобом. Требамо отворити дискусију и једном за свагда разграничити шта је релевантно а шта не па нека се заједница изјасни, јер ће се и у будућности низати овакви проблеми. До тада ће чланак о Богдану бити на мом песку па ћу га с' времена на време допуњавати новим информацијама. Поздрав. — Милан Животић (📩) 17:03, 15. август 2018. (CEST)

Слажем се. Требају нам нове смернице, правила, постулати релевантности а за почетак бар сви уредници који дајемо допринос да будемо удружени и уједињени! Поздрав. — Милан Животић (📩) 20:15, 15. август 2018. (CEST)

Стеван Борота[уреди]

 Урађено --Miljan Simonović (разговор) 00:07, 17. август 2018. (CEST)

Провера[уреди]

Поздрав. Можеш контактирати чекјузере, мада сумњам да ће ти одговорити јер ова два налога нису делала против правила, а и мени се чини да су то два различита корисника (ако се изузму иста (политичка) уверења, различита од твојих). Приликом захтевања провере мораш да детаљно образложиш захтев, наведеш зашто је неопходно проверавати осетљиве и приватне податке, иначе нећеш добити одговор. Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 11:40, 21. август 2018. (CEST)

Фото-тура Требиње[уреди]

Драги Бошко! Нажалост, касно сам видела поруку — по завршетку фото-туре. За седам дана опет имамо активности у Херцеговини, па ћемо покушати да том приликом фотографишемо наведене споменике. Све најбоље, — Бојана реци 08:22, 27. август 2018. (CEST)

kompanija knjaz milos[уреди]

pozdrav,

zašto ne dozvoljavate ažuriranje stranice?— Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца 91.212.15.82 (разговордоприноси)

Аватар: Последњи владар ветрова[уреди]

Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Аватар: Последњи владар ветрова да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 31.08.2018 — 07.09.2018 --Потпис корисника Serbian Nickmen (разговор) 14:07, 1. септембар 2018. (CEST)

Правила на Википедији[уреди]

Не знам шта треба да урадим да би се ствари промениле. Покушао сам заједно са Лотомом да дефинишем правила о релевантности особа, нико се није прикључио. Пробам да решим проблем тромости бирократа, прогласе гласање неважећим. Океј, слажем се да треба поштовати правила. Али, сви, апсолутно сви су били укључени у расправу и видели да сам написао да ћу покренути гласање. Могли су лепо да кажу како треба. Не. Али су ту да саботирају људе који имају добру вољу.

Покренућу ових дана дискусију, где ћу предложити већи број ствари:

  1. промену правила везаног за бирократе,
  2. прецизније дефинисање правила за избор чекјузера,
  3. смањење границе за губљење администраторских права на шест месеци,
  4. промена изгледа шаблона добродошлице,
  5. увођење правила о бирању интерфејс администратора,
  6. укључићу овај твој предлог за повећање границе људи који могу да гласају за избор добрих/сјајних чланака.

Мислим да је бесмислено покретати расправу око укидања гласања за избор добрих и сјајних чланака јер немамо здраву заједницу која би могла да то поштује, а расправа би се беспотребно растегла, без икаквих резултата. Ако имаш још неку идеју, слободно предложи. Овог пута ћу питати Филипа и Ђорђа, да не испадне да опет нешто буде против застарелих правила.

Размишљам и да из онога што смо предлагали извучем неке предлоге за допуну ових правила, али о том потом. --Miljan Simonović (разговор) 23:19, 3. септембар 2018. (CEST)

НОБ Требиње[уреди]

Нисмо заборавили! Фотографије доступне на овом линку. Све најбоље! — Бојана реци 19:09, 6. септембар 2018. (CEST)

Карте[уреди]

Поздрав, Пинки. Лиценце кажу да свако може да мења дело, тако да можеш и ти. Аутор оригинала задржава ауторска права и над измењеним делом, па га тако објављујеш (обавезно под истом лиценцом), а треба и да ставиш да је оригинална верзија та и та, користећи овај шаблон. Нешто слично овоме. Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 12:55, 14. септембар 2018. (CEST)

Пинки на тој карти је АП Косово и Метохија приказана као независна држава, а то није тачно.--Soundwaweserb (разговор) 15:18, 14. септембар 2018. (CEST)
Да су бар испрекидане линије па и да буде реално стање. Карта не одговара истини, и самим тим не треба да буде у чланцима.--Soundwaweserb (разговор) 15:23, 14. септембар 2018. (CEST)
Покушао сам на мом компу, али нешто не може, или ја не радим како треба. Хоћеш да питаш на тргу?--Soundwaweserb (разговор) 15:42, 14. септембар 2018. (CEST)
Пинки можда нешто овако? Реци ако не ваља сећи ћу опет слику. --MareBG (разговор) 17:11, 14. септембар 2018. (CEST)
А сад? Јави ако не штима, теже ми мало да сецнем преко таблета. --MareBG (разговор) 17:25, 14. септембар 2018. (CEST)

Слажем се карта је другачија, приметио сам то кад сам је секао. Што се тиче других карти, чињеница је да су "господа" са Оставе поскидала све карте где је КиМ у саставу Србије, оставили мали број њих. Ја ћу бити за компјутером сутра увече тек, тада могу да ти одрадим све лепо. Ако ти је хитно, овај програм скинеш, мало заузима и бесплатан је и зачаш фотографишеш екран, исечеш шта треба. Ево и туторијал, прилично је лагано. Наравно ако се одлучиш за ову карту. Чујемо се --MareBG (разговор) 18:06, 14. септембар 2018. (CEST)

Лиценца није Кријејтив комонс 4.0 него 3.0. Такође, ниси нигде поменуо аутора оригинала, који је аутор и овог исечка. --Miljan Simonović (разговор) 23:19, 14. септембар 2018. (CEST)

Шпанац[уреди]

Извини колега, једно вријеме нисам био ту па сам тек видио поруку. Радован 13:04, 16. септембар 2018. (CEST)