Разговор са корисником:Pinki

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Estrella03.svgEstrella.svgEstrella01.svg Добродошли на Пинкијеву корисничку страницу Estrella01.svgEstrella03.svgEstrella.svg

Antu bookmark-remove.svg ГЛАВНА   Antu bookmark-remove.svg РАЗГОВОР   Antu bookmark-remove.svg МОЈ РАД   Antu bookmark-remove.svg ГАЛЕРИЈА   Antu bookmark-remove.svg У ПРИПРЕМИ   Antu bookmark-remove.svg ПОРТАЛИ   Antu bookmark-remove.svg СПОМЕНИЦЕ   Antu bookmark-remove.svg моја ПРИЗНАЊА Antu bookmark-remove.svg

Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Portal NOB petokraka.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg

Шпанац[уреди]

Почео сам да га читам и пре но што си ми послао и сад сам готов. Да не дужим, заслужује да буде сјајан и имаће моју подршку. Поздрав назад! --MareBG (разговор) 22:54, 14. јул 2018. (CEST)

Пинки, чланак је одличан и заслужује да буде сјајан. Ти знаш да ја поштујем Народноослободилачку борбу, поштујем тебе као уредника. Али за мене Шпанац није позитивна личност, рецимо као Пинки или Валтер. Човек је убио два Србина и мени је он синоним почетка братоубилачког рата у оквиру Др. светског рата. Дакле ово нема везе са тобом, ја ћу остати овде по страни, надам се да ме схваташ, јер ја не увијам и причам све отворено. Поздрав од мене.--Soundwaweserb (разговор) 00:27, 15. јул 2018. (CEST)

Мислио сам да кандидујем Спомен гробље на Крушику за добар. Исцедио сам све. Шта мислиш, може ли да прође? Пошто није да има баш много референци на ову тему. --ANTI_PRO (разговор) 02:09, 15. јул 2018. (CEST)

Зашто си вратио чланак Сергеј Милинковић Савић на наслов са цртицом у презимену? Колико је мени познато наш правопис не досзвољава такав облик --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:49, 15. јул 2018. (CEST)

Дакле, чисто инфо за убудуће
Удвојена мушка презимена пишу се одвојено и оба дела су променљива. На пример: Вук Стефановић Караџић (Вука Стефановића Караџића, Вуку Стефановићу Караџићу), Андрија Кочић Миошић (Андрије Кочића Миошића, Андрији Кочићу Миошићу) и сл.

Међутим, када је прво презиме непроменљиво, мушка двојна презимена пишу се са цртицом, као што је случај са именом Михаила Полит-Десанчића. Што се тиче женских двојних презимена, и по роду и по удаји, пишу се одвојено, тј. без цртице. На пример: Аница Савић Ребац (Анице Савић Ребац, Аници Савић Ребац), Љубица Поповић Бјелица (Љубице Поповић Бјелице) и сл. Код женских имена и двојних презимена, име је променљиво, а презимена нису.

--ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:54, 15. јул 2018. (CEST)

Наравно. Баш као и у свим осталим ситуацијама. Уредници овде масовно узимају идентичне облике са других википедија, а мало се води рачуна о томе шта каже наш правопис. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:00, 15. јул 2018. (CEST)

Хоћу сутра послеподне, имам неке обавезе преподне у архиву Шумадије.--Марко Станојевић (разговор) 22:50, 15. јул 2018. (CEST)

Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Округла црква да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 20. 7. 2018. — 27. 7. 2018. --MareBG (разговор) 18:36, 20. јул 2018. (CEST)

Народноослободилачка војска[уреди]

У чему је проблем са реченицом "После рата је ова чињеница занемаривана у циљу промовисања братства и јединства." То није чињеница која је активно сакривана, онај ко се бавио истраживањима могао је да то пронађе негде по прашњавим књижуринама, али није било могуће то прочитати у било ком уџбенику или новинама. То се гурало под тепих.--Orion1964 (разговор) 12:07, 28. јул 2018. (CEST)

Знаш ти добро да је тако, само те жуља истина. О националном саставу НОВ се уредно ћутало, а када је о томе писао Ђилас заглавио је робију.Orion1964 (разговор) 12:38, 28. јул 2018. (CEST)
Жуља тебе пријатењу јер су твоји пулени деценијама водили антисрпску политику, па у програмским закључцима са конгреса позивали на разбијање Југославије, нудили српске територије Албанцима и Мађарима, а после рата све то прикривали и гурали под тепих, па би и овде да наставиш њиховим стопама и уводиш цензуру. Није Лубарда случајно тражио да буде назначено да је Србин. Тебе изгледа жуља његово национално опредељење. А? Ајде сада пожури да ово што пре обришеш са своје странице за разговор, да не виде други шта радиш.Orion1964 (разговор) 13:06, 28. јул 2018. (CEST)
Мењам ствари онако како ти и твој компањон мењате. И ја сам уносио неке промене па ви уклоните ѕбог туђих промена и моје. Дакле радим оно како и ти радиш. Што се тиче "мог пулена" ја појма немам ко је тај лик коме ти текст бришеш без икаквог образложења.Orion1964 (разговор) 13:37, 28. јул 2018. (CEST)
Немој да бришеш референциран садржај. Ако ти се не свиђа где стоји ти га премести тамо где му је место. Када погледаш промене видећеш како неки твоји пулени Лубарду пребацују у Црногорце, па ја мислим је тексту место ту, баш из тог разлога. Жуља тебе управо националност. Тако си склањао и то да се Саво Ковачевић изјашњавао као Србин. Коинциденција?Orion1964 (разговор) 13:47, 28. јул 2018. (CEST)

Да, да, баш се види да си незаинтересован. :) — Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца Orion1964 (разговордоприноси)

Нисам стигао да радим Ужице, тако да немам.--Ванилица (разговор) 08:21, 29. јул 2018. (CEST)

Грб СР Србије[уреди]

Не постоји копија, ако има грешака у вектору исправићу их, али изгледа да не знаш разлику између вектора и кајро слика, ако је тако онда немој да се бавиш овим.ХЕРАЛДИКА СССС (разговор) 14:54, 30. јул 2018. (CEST)

Поправио сам вектор, урадио га по https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6e/State_Coat_of_Arms_of_the_People%27s_Republic_of_Serbia_1947.png, за даље мењање пријављујем вандализам.ХЕРАЛДИКА СССС (разговор) 15:13, 30. јул 2018. (CEST)

Довршено, кажи ако још нешто не ваља, ако не то је то, а што се тиче тога што не знаш шта је вектор, зумирај онај стари и овај што сам поставио (вектори су множиоци пиксела, тако да не можеш да изгубиш квалитет) :) ХЕРАЛДИКА СССС (разговор) 16:34, 30. јул 2018. (CEST)

Поздрав, могуће да је то једна од последица промене начина учитавања кода због промене коју су извршили програмери Викимедије. --Zoranzoki21 (разговор) 18:01, 30. јул 2018. (CEST)

Пробао сам да изменим. Али нема ефекта. Можда би @Srdjan m: могао знати. --Zoranzoki21 (разговор) 20:19, 30. јул 2018. (CEST)
И мени је друга боја на корисничкој страници односно натписима. Сад плава, некад била сива. Неко се играо са бојама дефнитивно. --MareBG (разговор) 20:55, 30. јул 2018. (CEST)

Хвала Пинки, твоја подршка увек значи итекако. Иначе и мени се мењало па враћало такође и ево га опет сад. Видим да је Зоки таговао Срђана, а он је баш увек све средио. --MareBG (разговор) 21:34, 30. јул 2018. (CEST)

Хвала на помоћи!--Ревтум (разговор) 09:57, 2. август 2018. (CEST)

Пинки поздрав. Уопште нисам видео поруку коју си ми послао јуче, вероватно јер ми је стигао велики број обавештења, па сам је ненамерно прескочио. Прочитао сам чланак, имаће моју подршку. Имаш споменицу за сјајне, подстрек да и даље радиш. --MareBG (разговор) 21:33, 3. август 2018. (CEST)

Портали[уреди]

Нема никакве расправе, корисник ми је само послао ову поруку и питао шта и како. Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 21:45, 3. август 2018. (CEST)

Ахаам, нисам те био разумео. Ево. --Miljan Simonović (разговор) 22:07, 3. август 2018. (CEST)
Поздрав, Пинки. Све је океј са фотографијама, имам два предлога. Први је да лиценцу промениш из {{PD-because}} у {{PD-Serbia}} зато што је конкретнија и односи се баш на ове фотографије. Други је да убациш све фотке. Face-grin.svg Шалу на страну, овај сајт је такорећи богатство, пошто су све фотографије у јавном власништву и као такве све могу на Оставу. Ти се ионако бавиш овом облашћу тако да можеш да их искористиш за илустровање својих чланака, а верујем да ће Викимедија Србије наставити сарадњу са Музејом Југославије, па можемо да организујемо и писање чланака о особама на фотографијама или убацивање фотографија у постојеће чланке. Треба наравно проверити да се нека од њих већ не налази на Остави, али, у крајњем случају, боље да буду дупле него да их уопште нема (ако се правилно категоришу, администратори на Остави ће временом уочити те евентуалне дупликате). Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 13:07, 8. август 2018. (CEST)

НОБ[уреди]

Поштовани Бошко, са задовољством ћемо се потрудити око Ваше молбе! Фотографије су вероватно обрисане због Закона о ауторским и сродним правима БиХ. Према њима, у БиХ је забрањена слобода панораме. Проверићемо које фотографије можемо да поставимо, па ћемо се потрудити да их набавимо. Обавестићемо Вас чим пре. Све најбоље! — Бојана реци 19:38, 6. август 2018. (CEST)

Поштовани, на овом линку можете пронаћи фотографије о којима је било речи. Надам се да ће Вам бити од користи. Све најбоље! — Бојана реци 17:35, 12. август 2018. (CEST)
Хвала Пинки, баш сам се сетио тог подухвата младог Животића којем смо пре неки дан дали поверење и гласали да буде патролер. Неколико дана касније као што видиш опет штимује референце у жељи да пређе људе. Очигледно права добијена на Википедији некима служе да шире крила и постају бахати, самим тим одмогну заједници. Ја ћу пробати кандидатуру, мада и сам знаш да маса воли оне који ћуте више него оне што исправљају криве Дрине и због тога уђу у сукоб са појединцима. Опет, уздам се у квалитетне људе који су и даље већина на овом пројекту. --MareBG (разговор) 23:38, 12. август 2018. (CEST)
Стиже и Рада! :) Ако желите, чланак можете додати на ову листу. Уколико Вам још нешто затреба - биће нам драго да помогнемо! Све најбоље! — Бојана реци 20:17, 13. август 2018. (CEST)

Враћање измене[уреди]

Поздрав, зашто враћаш неко од мојих ТАЧНИх измена. На страници Огњен Мићовић, Немој више да бришеш улоге у Руфусу и Руфусу 2. Хвала. 93.184.92.192 (разговор) 10:48, 13. август 2018. (CEST)

Не мењај више, не знам шта ти није јасно. 93.184.92.192 (разговор) 14:08, 13. август 2018. (CEST)

Случај Богдан Илић[уреди]

Грешка је што је у почетку дотична особа представљена као јутјубер па онда као певач са албумом који је издат само на његовом јутјуб каналу и платформама дизер и спотифај, али факат је да задња два сингла издаје продукцијска кућа Ајдиџејтјунс. Требали су корисници да имају од почетка увид да је дотични репрезентативац Србије у гејмигу. Као предводник тима Србије освојио је титулу шампиона на Интернационалном шампионату. Да су сви чланови имали увид у ову последњу чињеницу од почетка свакако сматрам би мање било гласова за брисање јер је ово чињеница која је кључна за прелазак прага релевантности. Можда нисмо имали овакву врсту репрезентативца до сада али репрезентативац Србије је репрезентативац Србије без обзира у којој области се такмичио да л' у спорту, шаху, ММА, песми евровизије, гејмингу сви они бране боје Србије и заслужују да имају чланак на Википедији. — Милан Животић () 15:54, 14. август 2018. (CEST)~

Онда морам да исправимо. Мени је тако речено. Извини ако ти касније одговарам слабије сам активан у августу, али од септембра би требало да опет будем активнији. Поздрав.--Марко Станојевић (разговор) 12:21, 15. август 2018. (CEST)

Слажем се у потпуности са тобом. Требамо отворити дискусију и једном за свагда разграничити шта је релевантно а шта не па нека се заједница изјасни, јер ће се и у будућности низати овакви проблеми. До тада ће чланак о Богдану бити на мом песку па ћу га с' времена на време допуњавати новим информацијама. Поздрав. — Милан Животић () 17:03, 15. август 2018. (CEST)

Слажем се. Требају нам нове смернице, правила, постулати релевантности а за почетак бар сви уредници који дајемо допринос да будемо удружени и уједињени! Поздрав. — Милан Животић () 20:15, 15. август 2018. (CEST)

Стеван Борота[уреди]

 Урађено --Miljan Simonović (разговор) 00:07, 17. август 2018. (CEST)

Провера[уреди]

Поздрав. Можеш контактирати чекјузере, мада сумњам да ће ти одговорити јер ова два налога нису делала против правила, а и мени се чини да су то два различита корисника (ако се изузму иста (политичка) уверења, различита од твојих). Приликом захтевања провере мораш да детаљно образложиш захтев, наведеш зашто је неопходно проверавати осетљиве и приватне податке, иначе нећеш добити одговор. Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 11:40, 21. август 2018. (CEST)

Фото-тура Требиње[уреди]

Драги Бошко! Нажалост, касно сам видела поруку — по завршетку фото-туре. За седам дана опет имамо активности у Херцеговини, па ћемо покушати да том приликом фотографишемо наведене споменике. Све најбоље, — Бојана реци 08:22, 27. август 2018. (CEST)

kompanija knjaz milos[уреди]

pozdrav,

zašto ne dozvoljavate ažuriranje stranice?— Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца 91.212.15.82 (разговордоприноси)

Аватар: Последњи владар ветрова[уреди]

Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Аватар: Последњи владар ветрова да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 31.08.2018 — 07.09.2018 --Потпис корисника Serbian Nickmen (разговор) 14:07, 1. септембар 2018. (CEST)

Правила на Википедији[уреди]

Не знам шта треба да урадим да би се ствари промениле. Покушао сам заједно са Лотомом да дефинишем правила о релевантности особа, нико се није прикључио. Пробам да решим проблем тромости бирократа, прогласе гласање неважећим. Океј, слажем се да треба поштовати правила. Али, сви, апсолутно сви су били укључени у расправу и видели да сам написао да ћу покренути гласање. Могли су лепо да кажу како треба. Не. Али су ту да саботирају људе који имају добру вољу.

Покренућу ових дана дискусију, где ћу предложити већи број ствари:

  1. промену правила везаног за бирократе,
  2. прецизније дефинисање правила за избор чекјузера,
  3. смањење границе за губљење администраторских права на шест месеци,
  4. промена изгледа шаблона добродошлице,
  5. увођење правила о бирању интерфејс администратора,
  6. укључићу овај твој предлог за повећање границе људи који могу да гласају за избор добрих/сјајних чланака.

Мислим да је бесмислено покретати расправу око укидања гласања за избор добрих и сјајних чланака јер немамо здраву заједницу која би могла да то поштује, а расправа би се беспотребно растегла, без икаквих резултата. Ако имаш још неку идеју, слободно предложи. Овог пута ћу питати Филипа и Ђорђа, да не испадне да опет нешто буде против застарелих правила.

Размишљам и да из онога што смо предлагали извучем неке предлоге за допуну ових правила, али о том потом. --Miljan Simonović (разговор) 23:19, 3. септембар 2018. (CEST)

НОБ Требиње[уреди]

Нисмо заборавили! Фотографије доступне на овом линку. Све најбоље! — Бојана реци 19:09, 6. септембар 2018. (CEST)

Карте[уреди]

Поздрав, Пинки. Лиценце кажу да свако може да мења дело, тако да можеш и ти. Аутор оригинала задржава ауторска права и над измењеним делом, па га тако објављујеш (обавезно под истом лиценцом), а треба и да ставиш да је оригинална верзија та и та, користећи овај шаблон. Нешто слично овоме. Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 12:55, 14. септембар 2018. (CEST)

Пинки на тој карти је АП Косово и Метохија приказана као независна држава, а то није тачно.--Soundwaweserb (разговор) 15:18, 14. септембар 2018. (CEST)
Да су бар испрекидане линије па и да буде реално стање. Карта не одговара истини, и самим тим не треба да буде у чланцима.--Soundwaweserb (разговор) 15:23, 14. септембар 2018. (CEST)
Покушао сам на мом компу, али нешто не може, или ја не радим како треба. Хоћеш да питаш на тргу?--Soundwaweserb (разговор) 15:42, 14. септембар 2018. (CEST)
Пинки можда нешто овако? Реци ако не ваља сећи ћу опет слику. --MareBG (разговор) 17:11, 14. септембар 2018. (CEST)
А сад? Јави ако не штима, теже ми мало да сецнем преко таблета. --MareBG (разговор) 17:25, 14. септембар 2018. (CEST)

Слажем се карта је другачија, приметио сам то кад сам је секао. Што се тиче других карти, чињеница је да су "господа" са Оставе поскидала све карте где је КиМ у саставу Србије, оставили мали број њих. Ја ћу бити за компјутером сутра увече тек, тада могу да ти одрадим све лепо. Ако ти је хитно, овај програм скинеш, мало заузима и бесплатан је и зачаш фотографишеш екран, исечеш шта треба. Ево и туторијал, прилично је лагано. Наравно ако се одлучиш за ову карту. Чујемо се --MareBG (разговор) 18:06, 14. септембар 2018. (CEST)

Лиценца није Кријејтив комонс 4.0 него 3.0. Такође, ниси нигде поменуо аутора оригинала, који је аутор и овог исечка. --Miljan Simonović (разговор) 23:19, 14. септембар 2018. (CEST)

Шпанац[уреди]

Извини колега, једно вријеме нисам био ту па сам тек видио поруку. Радован 13:04, 16. септембар 2018. (CEST)


Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Петар Гојниковић да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 19. 9. 2018. — 26. 9. 2018. -- --MilosHaran Ум? 18:40, 22. септембар 2018. (CEST)

Pozz Pinki, sori što ti tek ovako kasno odgovaram, bio sam van Srbije i nisam zato mogao da ulazim na wiki, tek sam se juče vratio i tek sad videh poruku. Vidim na Komonsu da je Darko kad je fotkao po VAljevu, izgleda mimoišao da fotka taj spomenik pa ću ga ja fotkati kad budem u Valjevu. Inače, svaka čast za Stevana. KAd budeš završio reci mi, možda dodam ja još po malo iz ove knjige iz 2012-e što je izašla (Koročkin-Davidović) pošto je imam kod sebe. Inače što se Miše Pantića tiče, Milorad Radojčić je skoro napisao biografiju o njemu (skoro je videh na KUpindu), al sam ja trenutno na neka druga dva članka (Spomeniku Batinska Bitka i vajaru Sretenu Stojanoviću) tako da ne mogu sad i Pantića da uređujem (iako mi je to ostalo u planu za nekad). --ANTI_PRO (разговор) 15:48, 25. септембар 2018. (CEST)

Video sam tu fotku. Imaš je u Fototeci Muzeja Jugoslavije zajedno sa celom serijom iz te posete Valjevu, rekao sam bio Marku dok je stažirao da ubaci sve te fotke na Komons, al on nije mogao (nisu dali u Muzeju) nego je ubacio samo one 2 koje si ubacio u članak (i one 2 sa groblja na Krušiku). Elem, nisam još uporedio celo članak sa knjigom. Rekoh ti još uvek radiš, neću bezveze da ti smetam. Kad završiš uporediću celu knjigu pa ću ti reći/dodati. Ono što pretpostavljam da nema, a ima dosta u knjizi je vezano za nasleđe (u ovoj knjizi ima sve, od naziva škola, časopisa, preduzeća, ekskurzija i školskih pesama do ploča i spomenika). To mogu sve dola posle da unesem. Što se tiče ove biste iz preduzeća u knjizi nema mnogo: samo piše da je preduzeće nosile ime Stevan Filipović (osnovano 51'e) i bista postavljena 59'e. Osim toga ništa nema. Ja nikad u životu nisam čuo za to preduzeće, možda je popalo i pre tranzicije. --ANTI_PRO (разговор) 22:14, 25. септембар 2018. (CEST)

Статистике каријере Ендија Марија[уреди]

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Статистике каријере Ендија Марија да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 25. 9. 2018. — 2. 10. 2018. --Soundwaweserb (разговор) 18:13, 25. септембар 2018. (CEST)

Пинки покренуто је гласање данас Face-wink.svg. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 21:31, 25. септембар 2018. (CEST)

Илустрована Политика[уреди]

Поздрав. Фотографија као таква јесте океј и може да буде на Википедији под поштеном употребом, али поштена употреба дозвољава само једно коришћење фотографије. Сходно томе, мораш ову фотографију уклонити из неког од два чланка у којима се тренутно користи. --Miljan Simonović (разговор) 11:31, 30. септембар 2018. (CEST)


Wikipedia bureaucrat.svg На страници Википедија:Захтеви за администрирање покренуто је гласање о додели бирократских права кориснику Миљану Симоновићу.
Гласање траје у периоду 30. 9  — 7. 10. 2018. --Miljan Simonović (разговор) 08:48, 2. октобар 2018. (CEST)

Стева 2 део[уреди]

Jesam, jesam, nego nisam bio tu za vikend pa nisam ni uređivao. Sad dođoh kući pa sam baš sad, malopre uzeo da pišem. Cimam kad završim. --ANTI_PRO (разговор) 13:24, 1. октобар 2018. (CEST)

Иначе Пинки док пишем овај део чланка сад, видех да има спомен-биста у Улици Стевана Филиповића на Савском венцу. Откривена је 1981 (вероватно је зато нема у књизи Зуме Поповић јер је она те године издала ону своју књигу). Аутор ове књиге (овај Давидовић) ју је сам фоткао, има у фотогалерији књиге на крају (а пошто је књига из 2012, претпостављам и да је биста још увек тамо). Пишем ти јер си ми пар пута напоменуо са стране да волиш да шеташ по БГ и фоткаш ствари везане за НОР, па ти кажем онако, ако будеш кад имао времена. Ја ћу отићи да фоткам ако будем имао времена, ал не верујем скоро због обавеза :/ --ANTI_PRO (разговор) 15:20, 1. октобар 2018. (CEST)

Ah, ok, onda sam te nešto bio pogrešno razumeo. Sve ok. --ANTI_PRO (разговор) 09:38, 2. октобар 2018. (CEST)

Завршио сам део везано за наслеђе. Остало је само још део везано за улице да се дода (где их данас у којим градовима у Србији има, где су брисане/преименоване). --ANTI_PRO (разговор) 15:38, 3. октобар 2018. (CEST)

Taman posla, samo što bi ja onaj uvodni deo što sam napisao stavio odnah ispod ovog dela kad mu je dodeljen orden. Jer je ovaj srušeni spomenik u Opuzenu deo te priče, u stilu od opštijeg ka pojedinačnom. Takođe nismo konzistentni u podnaslovima, to sam razmišljao ne znam kako da rešim. Jer su spomenici takođe deo kulturnog nasleđa. Tj. spomenik je kultura. --ANTI_PRO (разговор) 15:19, 4. октобар 2018. (CEST)

урадио сам ове корекције на твоје корекције, па ти реци јел мислиш да су ок, или још да нешто мењамо, враћамо? --ANTI_PRO (разговор) 16:08, 4. октобар 2018. (CEST)

Позз Пинки. Сад сам узео полако да упоређујем тренутни чланак и ову књигу, и могу ти рећи (тек сам упоредио овај први поднаслов са књигом) да има ту још доста детаља којих изгледа нема у овој литератури тамо. Да узмем полако то да додајем? Ако ти се жури са кандидатуром, слободно кандидуј, па могу додавати док траје расправа. --ANTI_PRO (разговор) 20:34, 4. октобар 2018. (CEST)

Ok ovo oko vremena dizanja spomenika. Ovo za narodne heroje sam namerno bio izbacio jer se ovde -baš- potencira nasleđe vezano za njega. Takođe nisam baš siguran da je to baš za sve narodne heroje bilo istina. Ako se sećaš Tepić je proglašen za narodnog heroja. Srpski odnos prema toj baštini (za razliku od hrvatskog) je u prvu ruku bio dosta ambivalentniji (kao i prema celoj Jugoslaviji 90-ih). Ne naskroz negativno nastrojen. To je tek počelo kad je (i krnja) Jugoslavija počela načisto da postoji. Zato sam bio samo precizirao njega isključivo. A njega se targetiralo 90ih jer je bio Hrvat. Nadovezano na ovo zato sam tamo uneo i ovu distinkciju 90-e i 2000-e prva decenija. Jer je pre 2000-ih bio kod nas Sloba sa jednom vrstom priče, a drugi talas je došao tek posle 5. oktobra. To je važna razlika (dakle, ulice u Valjevu su menjale ime posle 2000, ne za vreme socijalista 90ih; za razliku recimo od Hrvata gde od 90ih pratiš sve jednu liniju). --ANTI_PRO (разговор) 21:41, 4. октобар 2018. (CEST)

Ok onda ako misliš da ovo što se korigirao odslikava/pokriva ovo što si mi sad rekao. Onda je ok. --ANTI_PRO (разговор) 22:37, 4. октобар 2018. (CEST)

Odlično. Svaka čast :) --ANTI_PRO (разговор) 12:48, 7. октобар 2018. (CEST)

Pozz. Uzeću da dopunim. Bio sam bolestan nešto ove nedelje pa nisam mogao naširoko da uređujem, samo neke minorne stvari. --ANTI_PRO (разговор) 01:21, 15. октобар 2018. (CEST)

Апис[уреди]

Нема везе за Хладним ратом али нема везе и са Другим светским ратом. То сам навео чисто као инфо у каквим је међународним околностима дошло до рехабилитације. Но добро, не мора да стоји баш у заглављу али у чланку би било добро да се наведе.--Свифт (разговор) 14:17, 5. октобар 2018. (CEST)

Nisam pratio tu vašu polemiku an tom članku. Ako je tako, onda je on kriv, jer nije referencirao. To je onda ok što si izbacio. Mora za sve da ima reference. Ako misliš da izmišlja, traži da fotka te stranice iz Đilasove knjige gde to piše, pa neka postavi ovde da svi pročitamo. Lako emo ih obrisati posle. Ako je istina, onda ćemo lepo napisati: Milovan Đilas u svojoj knjizi tvrdi tako i tako..--ANTI_PRO (разговор) 14:44, 7. октобар 2018. (CEST)

Slažem se. Treba ga onda stvarno duplo proveravati. --ANTI_PRO (разговор) 15:05, 7. октобар 2018. (CEST)

Nuvola apps edu languages.svg
Здраво, Pinki. Имате нову поруку на Википедија:Сјајни чланци/Гласање.
Можете да уклоните ову поруку у било које вријеме  тако што ћете уклонити {{Talkback}} ili {{Tb}} шаблон.
--Soundwaweserb (разговор) 20:28, 7. октобар 2018. (CEST)

Види, чланак није имао никакве директне наводе у самом тексту, зато сам додао шаблон. Оне километарске расправе не знам како да окарактеришем, али овде гледам конкретно чланак. Мене та комунистичка идеологија не интересује превише, нити се генерално толико уплићем у политичке теме, сем у случајевима када то не могу да избегнем. Међутим, то што ја не подржавам било какву идеологију тог типа, не значи да ћу да минирам твој, или било чији рад, али се трудим да размотрим и аргументе друге стране. А није да их нема у овом случају. Е сад, то што неки нису у стању да разликују Википедију од неког блога, где могу да износе свакојака виђења без било каквог доказа, друга је прича. Мислим, ја кад пишем о контроверзним темама држим се конструкције типаː Тај и тај о томе и томе тврди то и то. На тај начин се једноставно оградим од било каквог пресуђивања и бирања истине. Ја лично немам проблем са тим да се пише о етничкој припадности, али мислим да у уводу не би требало преопширно писати о томе, јер нико није релевантан због тога, већ због свог животног дела. А то је обично одређеног пољем деловања, а не етничком припадношћу. Lotom (разговор) 18:16, 8. октобар 2018. (CEST)

Ја нисам рекао да је твој рад лош, далеко од тога, знаш да те јако ценим као уредника, али просто коментар није био на месту. Човек је ставио референцу и требало је само да прошириш тај део да би се избегло извлачење из контекста --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:48, 8. октобар 2018. (CEST)

А тај како је почео има да лети убрзо (мислим јасно је о коме је реч) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:50, 8. октобар 2018. (CEST)

Већ сам рекао да ти верујем, уосталом доказао си до сада безброј пута да и више него добро познајеш тематику о којој пишеш. Мени је та етничка припадност небитна (мислим није небитна али свакако није примарни податак), конкретно ми је упала у очи она измена у којој се помиње нека девојка коју је требало и „смакнути” ако буде неподобна, а ти си у опису навео да се блати његова личност. Е тај део си требао мало детаљније разрадити јер мање-више код свакога се у биографији налазе неке контроверзе --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:42, 8. октобар 2018. (CEST)

Расправа[уреди]

Немој замјерити, не волим да се укључујем у расправе, нећу ни у ову више него што је потребно, али сам свакако морао одговорити на оно што је очигледно и што се прикрива. Кад сам питао зашто чланак Црногорци (народ) не може да се преименује у само Црногорци, нису ме удостојили ни одговора, јер вјероватно некој већини то смета, као и неке друге набројане ствари. Само да ти се извиним на неодговорним порукама за сјајне чланке, не учествујем ни у каквим гласањима на википедији, ни за чланке ни за избор ових функција или слично, сматрам да гласање као такво није прави начин одлучивања и нећу да подржавам нешто за шта сматрам да није добро. Све најбоље у даљем раду, поздрав. -- Vux33 (разговор) 20:21, 10. октобар 2018. (CEST)

Споменица[уреди]

Нема на чему, решио сам да дам споменице википедијанцим за које сам током свог рада приметио да се константно труде. :) Serbian Nickmen (разговор) 17:33, 14. октобар 2018. (CEST)

Гласања[уреди]

Да ли можеш гласати овде и овде? --نوفاك اتشمان‎ 04:30, 15. октобар 2018. (CEST)

Хвала ти за гласове и подршку! --نوفاك اتشمان‎ 16:50, 15. октобар 2018. (CEST)

Обрисано --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:25, 28. октобар 2018. (CET)

Uređivački maraton[уреди]

Zdravo Pinki,

Budući da si već bio/bila u prilici da učestvuješ na uređivačkom maratonu u organizaciji Vikimedije Srbije, veliko mi je zadovoljstvo da te pozovem na predstojeći maraton na temu muzike.

Dakle, početkom novembra meseca organizujemo poslednje po redu takmičenje u pisanju članaka na temu muzike. Takmičenje traje od 1. do 30. novembra 2018. godine. Tematika ovog maratona je sveobuhvatna i u sebi inkorporira brojne zanimljive teme, a samo neke od njih su: bendovi, izvođači, instrumenti, muzički događaji i drugo.

Spomenuo bih da, pored mogućnosti pisanja i dopunjavanja članaka, takmičarima I takmičarkama stoji na raspolaganju i prevođenje članaka sa stranih jezika koji su relevantni za muziku. Samo ne zaboravi da će se jedino članci objavljeni na Vikipediji uzimati u obzir.

Više o samom takmičenju, ali i pravilima možeš se informisati na sledećoj stranici.

PS: da ne zaboravim. Za najuspešnije takmičare I takmičarke obezbeđene su vredne nagrade i pohvale.

Nadamo se tvom pozitivnom odgovoru. Ukoliko imas neka pitanja ili nedoumice slobodno nam se obrati na kancelarija@vikimedija.org.

Pozdrav, Zex12 (разговор) 14:07, 29. октобар 2018. (CET)

Стефан Душан[уреди]

Здраво, Пинки, треба ми савет да ли да кандидујем Стефана Душана за сјајан чаланк, јер ми је глупо, јер сам 90% текста копирао са сајта, али сам додао зато много референца које су недостајле. --MilosHaran Ум? 01:52, 30. октобар 2018. (CET)

Jeste strašno :( Inače, ideja mi je došla onako. U onoj izbornoj noći kad je izabran kontroverzni Željko Komšić ponovo za hr. člana predsedništva, svi mediji su preneli da je nosilac zl. ljiljana. I ja rekoh, ajde da vidim šta ima o tome da se kaže. I uzeh da napišem taj članak. Bila me uhvatila neka monotonija da odmah proširujem članak o Stevi, al zbog cele ove prašine i svih uslova koji se tamo iznose, nikako da završim ovo i pređem na onaj tamo članak :/ (2 dana od kandidature sam samo potrošio na pretraživanje o nosiocima ratnim zločinicima) Stvarno će na kraju ispasti da treba da napišemo članke za svih 1733 nosioca, sa referencama koji su optuženi/osuđivani za zločine kako bi se podmirile sujete. Hvala inače na podršći :) --ANTI_PRO (разговор) 14:17, 30. октобар 2018. (CET)

A šta da ti kažem. Iako uvek mislim da smo izlečili neke dečije bolesti, jovo nanovo se pokazuje da grešim. Sutra kad napišem članak o Odlikovanjima RS biću srbenda i po, po meri iste ove ekipe koja sad imputira da slavimo zločince nad Srbima. Što se ovog spiska tiče, ne bi bilo loše da se to uradi. U suštini to bi onda bilo kopi-pejstovanje ove Monografije iz literature članka. Verujem da po netu ima još publikacija koje su izdavala ta različita udruženja i savezi boraca ARBiH, svako za svoje jedinice. Al je to prilično veliki posao, nisam još razmišljao sad to da radim. Možda kad završim sve ove druge članke koji stoje na čekanju.--ANTI_PRO (разговор) 14:54, 30. октобар 2018. (CET)

Само ми овај део из поруке — јер сам 90% текста копирао са сајта — није баш најјаснији.

На ово сам мислио јер сам текст узео са сајта Историјска библиотека уз Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0, што значи да је дозвољено копирање текста, а и навео сам да сам копирао текст одатле. --MilosHaran Ум? 19:15, 30. октобар 2018. (CET)

Одликовање[уреди]

Видео сам да има Срба и Хрвата и искрено да ти кажем, нисам се нешто изненадио. Расправа је превише напорна слажем се, а не може се поуздано знати да ли има осуђених или не, оних који носе ову значку има преко 1300. Чак и овај део око САД није толико битан, али има ту ствари за исправку. Скренуо сам пажњу Ивану. Нећемо у појединце, али неке ствари морају се ставити под напомене, то је мој став и испод тога не идем нити гласам за. --MareBG (разговор) 21:30, 30. октобар 2018. (CET)

У преводу спорно је оно агресор, а поред Саунда, Николе и мене исто је рекао и Лотом. Зато неће добити глас, а ја ћу свакако накнадно убацити јер мислим да то треба, као и већина. --MareBG (разговор) 21:32, 30. октобар 2018. (CET)

ОбрисаноΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:32, 31. октобар 2018. (CET)

То није довољно. Као што ти је познато у том рату учествовали су и људи из суседних држава, па се остављањем тога без напомене стече утисак да су Срби из Србије или Хрвати из Хрватске извршили агресију на њих. Стварно не знам шта ти ту није јасно. Ево петоро људи је до сада скренуло пажњу. Напомена примера ради;сирово — да бошњачка страна види Србе односно Хрвате као агресоре, док они то не виде тако. --MareBG (разговор) 01:53, 31. октобар 2018. (CET)


Брисање илустрација за чланке[уреди]

Поздрав. Требало је одмах да ме обавестите по првом брисању у чему је проблем илустровања чланака а не одмах да се враћају измене. Овако је испало јако глупо. Изменићу ако је само то проблем. --Vilena66 (разговор) 12:05, 31. октобар 2018. (CET)

Упознај Српску - жири[уреди]

Поштовани,
Наша заједница ради на припремама овогодишњег такмичења Упознај Српску које ће бити одржано на Википедији у периоду од 15. новембра до 15. децембра. У вези са тим Вас, у име наше заједнице, позивам да нам учините част и будете један од чланова жирија. Наравно, уколико сте заинтересовани и уколико имате времена.
С поштовањем, — Бојана реци 21:20, 7. новембар 2018. (CET)

Кад стигнем да га прочитам свакако ћу и коментарисати --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:18, 10. новембар 2018. (CET)

Филип Филиповић[уреди]

Делује квалитетно, баш зато сутра натенане читам, па ћу оставити коментар. --MareBG (разговор) 22:17, 10. новембар 2018. (CET)

Сјајно[уреди]

Баш ми је драго да је разјашњена та велика дилема. Не знам како си успео да провериш, али одлично си то урадио, боље него Шерлок Холмс, имајући у виду слику како је прошли пут изгледало.--Тајга (разговор) 20:23, 12. новембар 2018. (CET)

Када спомињеш каталог, претпостављам да мислиш на водич? Није лако питање о Николи и Евгенији Кики. Потражила сам на више места, имам и СБР где се налазе подаци о њему, нашла сам и један чланак с детаљним описом гробнице и натписима на српском, мада је чланак на енглеском из 1980, али нисам видела да се негде помиње место где се гробница налази. Требало би да је тамо где пише у водичу, али ко зна, можда су погрешили. Можда су неки од рођака израдили нови споменик па се не види добро. Нисам успела да видим фотографију на интернету, можеш ли да ми је покажеш? Не знам колико могу да ти помогнем с Аркадама, јер нисам била тамо одавно, али ако мислиш да могу нешто, наравно да ћу помоћи. --Тајга (разговор) 23:56, 12. новембар 2018. (CET)

Нисам сигурна да ли сам погодила слику, оставио си ми везу на претрагу гомилу слика, излази и један документ ПДФ који сам малочас поставила у чланак о породици Кики. Само тамо сам видела две слике и врло су нејасне, што се тиче позадине. На једној ми се чини да у позадини видим зид са једне стране, а са друге је у позадини неки други споменик, који личи да стоји у некој парцели. Мислим да би добро било видети остатак аркада, јер сам заборавила како оне тачно стоје. Мада си вероватно у праву, да је у питању грешка у водичу.--Тајга (разговор) 00:46, 13. новембар 2018. (CET)

Само ћу те подсетити да Краљевина Србија далеке 1903. није укључивала градове у Војводини, као што је на пример Нови Сад, који је у многоме ишао испред Београда и у коме су се аутомобили могли појавити раније, што чланови удружења историчара аутомобила вероватно из Бегорада то нису узели у обзир, а да би ми данас можда ипак требали.--Тајга (разговор) 14:26, 17. новембар 2018. (CET)

Јесте, конкретно у Краљевини Србији. Пало ми је на памет, да би, пошто многи преписују текстове са Википедије, неко могао да изведе погрешан закључак. У време када је плоча постављена, Југославија је била издељена на бановине, али су пре формирања Краљевине СХС, неке територије претходно ушле у састав Србије захваљујући Светозару Прибићевићу, који је уложио огроман труд у том смислу (што случајно знам јер сам у своје време на другом месту писала његову биографију), тако да су дотични историчари исписали погрешан текст, односно нису били довољно прецизни, у том смислу не бисмо требали да следимо њихов пример. Београд је у многим стварима био први, али живот у већој заједници укључује и то да се признања типа „први” мало више децентрализују. Да не заборавим, у тексту који сам узела као референцу, аутомобил је ушао у Београд, 3/16. априла, али не знамо кад је његов власник кренуо са процедуром набавке, нити колико је она трајала. Но напиши како хоћеш, нећу да будем закерало. Мало ми је било смешно то што је власник имао најмљеног возача, ко зна како су изгледали путеви, ако их је и било. :)--Тајга (разговор) 15:11, 17. новембар 2018. (CET)

Аууу онда смо га баш зглазали.--Тајга (разговор) 21:17, 17. новембар 2018. (CET)

Брисање и премештање[уреди]

Можда је и нешто више сем тога, не знамо док се евентуално не напише чланак. --Miljan Simonović (разговор) 23:35, 12. новембар 2018. (CET)

П2010, т. 96[уреди]

Правопис из 2010. године, тачка број 96, која каже да „комбиновање надимака са пуним именима, без обзира на њихов положај, не захтева писање црте”. --Miljan Simonović (разговор) 13:38, 16. новембар 2018. (CET)

Имамо ово упутство. Није конкретно за биофрафије, али јесте о писању нових чланака. Уколико си заинтересован, можеш да започнеш неку страницу и да позовеш друге да се придруже у допуни. --Miljan Simonović (разговор) 21:40, 16. новембар 2018. (CET)