Разговор са корисником:Pinki

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search

Antu bookmark-remove.svg ГЛАВНА   Antu bookmark-remove.svg РАЗГОВОР   Antu bookmark-remove.svg МОЈ РАД   Antu bookmark-remove.svg ГАЛЕРИЈА   Antu bookmark-remove.svg У ПРИПРЕМИ   Antu bookmark-remove.svg ПОРТАЛИ   Antu bookmark-remove.svg СПОМЕНИЦЕ   Antu bookmark-remove.svg моја ПРИЗНАЊА Antu bookmark-remove.svg

Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Antu bookmark-remove.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg

Sedmorica mladih[уреди]

Pinki, moram priznati da sam iznenađen da nema članak o bendu Sedmorica mladih, a ima na engleskoj. Preminuo je čuveni Zarije Raković. Ako budeš imao vremena uradi taj članak pošto je to bio popularan bend u Jugi, a Juga je tvoj fah i tvoj teren. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 17:47, 24. април 2018. (CEST)

Слажем се Пинки, хтео сам то још данас, али био у гужви плус се бавио прављењем неких вишезначних одредница. Ево сад је сређено. И ја се чудим да о овом бенду нема чланак, па ако не планираш да га правиш, јави ја ћу. Поздрављам те --MareBG (разговор) 23:07, 25. април 2018. (CEST)

Важи се, крећем ја са чланком. --MareBG (разговор) 23:24, 25. април 2018. (CEST)

Споменик Жртвама Рације у Новом Саду[уреди]

Не разумем, како мислиш да је ово погрешан назив. --Rastko Milenković (разговор) 21:15, 28. април 2018. (CEST)

У реду. --Rastko Milenković (разговор) 21:17, 28. април 2018. (CEST)
Јасно ми је, припазићу. Мада ја сам наслов скинуо са сајта града Новог Сада где је жртвама рације великим словима, па сам се зато побунио како наслов није тачан. Извињавам се. --Rastko Milenković (разговор) 21:24, 28. април 2018. (CEST)

Чланак сам закључао на две недеље, а колеги указао на грешке које прави. И све вас још једном молим да преписке базиране на идеолошким разликама сведете на минимум --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:27, 1. мај 2018. (CEST)

Не желим никоме да наређујем како ће да ради, али неки редослед се зна и постоји и у складу са њим треба да се уређује. И то је то. А око детаља се договарајте, шта да вам кажем --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:46, 1. мај 2018. (CEST)

Реакција[уреди]

Ако се са мном не слажеш, немој ме вређати. Изазвао си ме да изнесем политички став, а онда то искористио за нешто друго. Перфидно радиш и слушај шта ти чича каже: "далеко ћеш догурати".Srbbolusic (разговор) 08:33, 2. мај 2018. (CEST)

Здраво Пинки. Срба је остварио солидан допринос, али свакако да се слажем са тобом да за такве ствари треба да направи посебан чланак. Заправо исто сам му предложио али више није доступно на његовој сзр, погледај овде. Урадио је то у више десетина чланака, послаћу му поруку опет, свакако то треба да се среди управо тако као што ти рече. --MareBG (разговор) 15:21, 2. мај 2018. (CEST)

Сматрам да је апсолутно свеједно како их назвати, прикладни су ми сви називи које си поменуо. Јавио сам се кориснику Срби, написао све опет. О томе како те је назвао је безвезе и причати, предложио си нешто што се практикује одувек овде и свакако више ће доћи до изражаја када се цела историја народа једне земље нађе на једном чланку, па ко зна можда добијемо још један добар или сјајан чланак. Надам се да ће Срба разумети, не треба оваквим стварима давати зелени сигнал, јер замисли да неко почне са историјом свих народа у чланку о нпр. Њујорку. Успут ту сам да одрадим или евентуално помогнем око пребацивања текстова, пратим ситуацију па након тога бацам се на посао. --MareBG (разговор) 16:23, 2. мај 2018. (CEST)

Манастир Црна Река[уреди]

Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Манастир Црна Река да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 2. мај 2018 — 9. мај 2018 --Окунинуши

Tim za NOB[уреди]

Zdravo Pinki. Da li mogu da se pridružim vašem Timu za Narodnooslobodilačku borbu?--Okuninuši (разговор) 20:00, 3. maj 2018. (CEST)

Uglavnom ću pisati o narodnim herojima, video si, već sam 2 članka napisao o narodnim herojima.--Okuninuši (разговор) 20:23, 3. maj 2018. (CEST)

Фудбалска репрезентација Пољске[уреди]

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Фудбалска репрезентација Пољске да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 8. мај 2018. — 15. мај 2018. ----Soundwaweserb (разговор) 15:19, 8. мај 2018. (CEST)

Народни хероји[уреди]

Поздрав Пинки. Тренутно радим народне хероје у музеју Југославије. Музеј ће ослободите слике за све написане чланке тако да знаш да не убацујеш ове неслободне. Такође, планирано је да се убаце слике параде и слично видећемо у наредном периоду. Ето чисто да знаш.--Марко Станојевић (разговор) 12:40, 15. мај 2018. (CEST)

И још нешто молим те док чланак има шаблон радови у току да ме пустиш да завршим, а касније исправљај. Поздрав--Марко Станојевић (разговор) 12:42, 15. мај 2018. (CEST)
За разлику од претходног стажисте ја сам овде 2 месеца и као што знаш имам искуства у уређивању, а он није имао тако да ће можда сада ићи лакше. Направио сам списак од 30 народних хероја које ћу сигурно да урадим. Хоћеш да ти кажем који су то? Не знам да ли си видео, урадио сам и фабрику Иво Лола Рибар. Слике фабрике из социјалистичког периода биће убачене у току ове или следеће недеље. Видео сам слике и потрудићу се да их до краја месеца пребацим. У плану је пребацивање и неких Танјугових фотографија, а што се тиче ових што се ту навео пробаћу то да решим до краја месеца. Мислим да неће бити проблема. И још нешто, поред књиге народни хероји пишем и по књизи српски биографски речник. --Марко Станојевић (разговор) 13:40, 15. мај 2018. (CEST)
Јуче сам причао, углавном слика које су наведене на страници коју си ми послао има, али постоји мали број који нема. Биће убачено ја се надам до краја месеца или почетка другог, али сигурно ће бити. Ја ћу поред чланака које планирам да напишем да ставим моје име па ћу касније да обришем. Ставићу списак оних које ћу за почетак да урадим.--Марко Станојевић (разговор) 09:13, 16. мај 2018. (CEST)
Пинки док траје стажирање мора да стоји шаблон. Након два месеца се премешта на разговор.--Марко Станојевић (разговор) 12:18, 16. мај 2018. (CEST)

Важи, видећу шта могу да урадим.--Марко Станојевић (разговор) 12:27, 16. мај 2018. (CEST)

Jaoj да, у праву си. Хвала.--Марко Станојевић (разговор) 14:01, 16. мај 2018. (CEST)
Пинки убацујем неке од фотографије у чланке за које си дао предлог да се убаце. Нажалост за неке од ових људи ни музеј нема слике, а за неке као што је Војислав Кецмановић мора овако https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vojislav_Kecmanovi%C4%87.jpg, али свакако је важно да се Војислав види.--Марко Станојевић (разговор) 10:24, 18. мај 2018. (CEST)
Сигурно ћу да нађем о томе нешто, проблем је само што су они у гужви због свега што следи у мају, па ако не стигнем у мају у јуну ћу сигурно.--Марко Станојевић (разговор) 10:34, 18. мај 2018. (CEST)
Погрешио сам у пребацибању на оставу. Биле су шифроване слике 2899 и 2999 па сам помешао са Пером Кецманом. Тако да сад чекам да се то промени на остави и да се ова прва слика преименује у Перо Кецман.--Марко Станојевић (разговор) 14:23, 18. мај 2018. (CEST)
Пинки што у овом шаблону нема Пере Кецмана?--Марко Станојевић (разговор) 09:20, 21. мај 2018. (CEST)


А у ставри има, само што видим да има ово додато Мукоња. Како да га назовем Перо Кецман, као што пише на порталу народноослободилачке боре или Перо Кецман Мукоња као у овом шаблону?--Марко Станојевић (разговор) 09:22, 21. мај 2018. (CEST)

Немој улазити у рат изменама са блокираним корисником који је заратио са целом википедијом. Препусти то админима -- Bojan  Razgovor  23:24, 21. мај 2018. (CEST)

Не треба ти да будеш и ти блокиран због таквог лика. -- Bojan  Razgovor  23:34, 21. мај 2018. (CEST)

Важи.--Марко Станојевић (разговор) 08:43, 22. мај 2018. (CEST)
Када се буде скупило 20-30 слика онда ћу одредити, послати да они среде и убацити. У међувремену како би се брже скупиле поред чланака за које имам већ убачене слике радићу и неке за које још нисам урадио. Ево данас ћу урадити Божу Божовића.--Марко Станојевић (разговор) 09:03, 22. мај 2018. (CEST)

Здраво Пинки. Планирам да пишем о конференцијама покрета несврстаних у Београду 1961 и 1989, у Хавани 1979. године. Моје питање је како да назовем чланак? Конференција покрета несврстаних у Београду 1961. или Прва конференција покрета несврстаних у Београду 1961.?--Марко Станојевић (разговор) 13:53, 23. мај 2018. (CEST)

Може и тако. Хвалаа.--Марко Станојевић (разговор) 14:06, 23. мај 2018. (CEST)

Хвала Пинки. Добро је што си ми рекао, она је већ била убачена на оставу, а мени је музеј дао три које сам ја сам убацио. Задовољни су, нарочито Другим светским ратом. Баци поглед на овај чланак о Првој конференцији и кажи ми који још поднаслов могу да додам. Нисам завршио све, али бих волео да га можда доведем до статуса "Добар".--Марко Станојевић (разговор) 09:23, 25. мај 2018. (CEST)

Роза Папо и Изидор Папо[уреди]

Здраво! Написао сам чланак en:Roza Papo, служећи се, између осталог, и чланком који си ти написао на sr.wiki. Djordjes је у "твој" чланак додао да је Роза Папо била у браку с Изидором Папом. Тај се податак може пронаћи на још пар мјеста на интернету. Ти си касније уз пасос у ком се налази та тврдњ приложио Војну енциклопедију као извор. Међутим, у овој књизи пише да је Изидор Папо био у браку с Рускињом која се звала Асја. Асја Папо је била болничарка у Црвеној армији, а Роза Папо љекарка у југославенским партизанима. Је ли могуће да је у питању неспоразум? Пише ли заиста у Војној енциклопедији да су Роза Папо и Изидор Папо били у браку? Наравно, могуће је да је Изидор био у браку с обје жене. У поменутој књизи пише да Изидор Папо није имао дјеце с Асјом, а не спомињу се ни нека друга супруга нити икаква дјеца. Роза Папо је, према "Грађи за историју Јеврејске заједнице у Грачаници", рођена Папо. Имала је двоје дјеце, а не спомиње се ни под каквим ругим презименом, што сугерише (с обзиром на тадашње обичаје) да је била и удата Папо.

Занима ме и фотографија која се налази у чланку на sr.wiki. Фотографије објављене први пут у Србији прије 1. јануара 1973. године су у јавном власништву, а Војна енциклопедија је објављена баш 1973. године. Је ли та фотографија први пут објављена у Војној енциклопедији или је старија? Уколико фотографија ипак није у јавном власништву, постоји неколико фотографија које јесу. znaci.net је врло добар извор. --138.246.2.201 (разговор) 13:50, 27. мај 2018. (CEST)

  • У књизи „Живот и дело српских научника”, том 10, обрађена је биографија Изидора Папе и ту се помиње да му је супруга била Асја одн. Анастасија Ивановна Сорокин, ту су чак и две њихове заједничке фотографије. Нисам нашао да се помиње Роза Папо. Вероватно је негде погрешно пренета информација о повезаности Розе и Исидора Папо, па је одатле наставила даље да се преноси. --Ђорђе Стакић (р) 14:52, 27. мај 2018. (CEST)

@138.246.2.201: и @Djordjes: у Војној енциклопедији нема податка да су Исидор и Роза Папо били супружници, ја сам референцу убацио на крају пасуса па је покрила и ову нетачну информацију. --Pinki (разговор) 21:06, 27. мај 2018. (CEST)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Снежна сова да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 24. мај 2018 — 31. мај 2018. --Miljan Simonović (разговор) 00:54, 28. мај 2018. (CEST)

Пинки покушаћу неке од тих фотографија да преузмем, али не очекуј превише. Ако дају 2-3 биће добро.--Марко Станојевић (разговор) 13:24, 30. мај 2018. (CEST)

Шпиро Кулић[уреди]

Била је референца у чланку. Из тог разлога сам вратио у текст, пошто предходно нисам добро видео.--Soundwaweserb (разговор) 23:10, 30. мај 2018. (CEST)

Застава 101[уреди]

Управо га читам, доста си га проширио и средио. 101 ми је прва љубав ране младости ;) Па зашто да не и за сјајан, само мало више референци. Искрено, свака част. --MareBG (разговор) 00:16, 6. јун 2018. (CEST)

Пинки да не треба можда у шаблону Народни хероји-Цазинска Крајина и Грмеч да буде и Ибрахим Первиз?--Марко Станојевић (разговор) 10:15, 6. јун 2018. (CEST)

У чему је проблем са Димитријем Љотићем[уреди]

зашто си вратио измену. Љотићевци нису били десница. Антикапиталиста десничар је ОКСИМОРОН. Десница описује искључиво економске идеје. Друго име за десничаре су капиталисти а јасно пише да је он антикапиталиста..VladimirMi (разговор) 09:15, 8. јун 2018. (CEST)

Батинска битка[уреди]

Pozz Pinki, imam jedno pitanjce :) Da nemaš slučajno u svom fondu knjiga iz oblasti NOB-a i ovu knjigu: * Božić, Nikola (1981). Batina historijski spomenik. Osijek: Međuopćinski odbor SUBNOR-a za Slavoniju i Baranju.  (COBISS.SR 45517575)

Kako sam skoro završio sa skupljanjem literature vezano za Spomenik batinska bitka i namera mi je da krenem da pišem. A ova knjiga mi bi bila baš dragocena, jer iskreno na temu ovog spomenika i nije toliko napisano. Jurio sam je po netu, nema. A slabo i ima negde da se kupi. Pa te čisto pitam jer pretpostavljam da imaš dosta NOB knjiga, pa da se slučajno ne zadesi da je imaš. Pozz

Oke. Nema veze, nekako sam se snašao. Poz --ANTI_PRO (разговор) 20:34, 8. јун 2018. (CEST)

МиЈ[уреди]

Пинки два народна хероја немају уопште слике, а за ову преосталу двојицу нисам могао да нађем у каталогу. Пробаћу још једном да прегледам каталог следеће недеље.--Марко Станојевић (разговор) 12:17, 24. јун 2018. (CEST)

Важи погледаћу у току дана. Сада тражим да видим ко нема слике од ових друштвених радника из тог периода.--Марко Станојевић (разговор) 09:18, 25. јун 2018. (CEST)
Одређени број слика са тог списка има убачен на оставу, само што Душан није убацивао у чланке и ја када наиђем убацим.--Марко Станојевић (разговор) 09:25, 25. јун 2018. (CEST)
Важи напиши ми све догађаје које мислиш па ћу ја да пробам да убацим. Ова за ова 4 чланка иду сигурно, посебно Брионски пленум. Не могу да верујем да нема ниједна слика.--Марко Станојевић (разговор) 09:35, 25. јун 2018. (CEST)
Пинки знаш ли можда годину смрти народног хероја Божидара Јовановића?--Марко Станојевић (разговор) 09:55, 27. јун 2018. (CEST)
Хвала пуно.--Марко Станојевић (разговор) 11:53, 27. јун 2018. (CEST)
Приметио сам. Face-grin.svg Она четири чланка што си ми горе написао добиће слике до краја недеље или у понедељак. Очекујем да ми пребаце.--Марко Станојевић (разговор) 11:57, 27. јун 2018. (CEST)

Пинки нашао сам слике за # Шефик Обад и Божо Томић, али не и за Петар В. Јовановић, Милић Радовановић Младен и Вељко Радуловић. Ако ти имаш убаци их у текст.--Марко Станојевић (разговор) 12:43, 27. јун 2018. (CEST)

Опет ја. Радим Ратка Перића и видео сам годину смрти, али не знам датум и место, па ако знаш кажи ми.--Марко Станојевић (разговор) 15:00, 27. јун 2018. (CEST)
Питаћу у понедељак.--Марко Станојевић (разговор) 20:03, 30. јун 2018. (CEST)

Пинки за две недеље завршавам у Музеју Југославије. Оне странице што си поставио убацио сам слике. Ајде у наредна 2-3 дана постави спискове које странице још требају, јер имам још простора за 90 слика и хоћу да то све завршим следеће недеље.--Марко Станојевић (разговор) 20:33, 30. јун 2018. (CEST) Питао сам за Јованку. У Музеју кажу да је Јованка узела презиме Броз и тако се и потписивала.--Марко Станојевић (разговор) 09:51, 3. јул 2018. (CEST)

У уторак или среду убацићу неке од оних фотографија заставе што си ми тражио. Извини нисам могао раније.--Марко Станојевић (разговор) 16:27, 4. јул 2018. (CEST)

Да не знаш можда у ком граду је умро Митар Радусиновић.--Марко Станојевић (разговор) 13:57, 6. јул 2018. (CEST)

Застава 101[уреди]

Поздрав. Фотографија је била означена за брзо брисање, а ја сам само обрисао. Шаблон бб је ставио Бокица, а ја могу да се сложим с њим да фотографија није неопходна, пошто постоје слободни еквиваленти, и то не један, него чак 30. То што фотографије нису идеалне није аргумент за постављање фотографије заштићене ауторским правима. Ни фотографије бројних глумаца и певача нису идеалне, па то не значи да морамо да скидамо професионалне фотографије са њихових сајтова и убацујемо их овде само зато што су на тим фотографијама лепши. --Miljan Simonović (разговор) 16:04, 30. јун 2018. (CEST)

Прво, не видим зашто се одма хваташ за моје доприносе, Бокица је предложио слику за брзо брисање. Друго, не знам где се то на Остави могу наћи оригинални планови Северне авеније. Треће, фотографије су преузете с Википедије на руском. Четврто, детаљно је образложена њихова поштена употреба. Надам се да сам успео да објасним зашто се „фотографија Заставе лепша од оних на Остави” разликује од ових за које си се ухватио. --Miljan Simonović (разговор) 13:46, 5. јул 2018. (CEST)
Фотографија је враћена. --Miljan Simonović (разговор) 00:04, 6. јул 2018. (CEST)

Снајпер[уреди]

Видим да си поништио моје измене, па би било корисно да то решимо. Снајперист(а) је неправилно. Стрелац се зове снајпер, његово оружје је снајперска пушка. Види: Речник језичких недоумица, Иван Клајн, страна 239. Slatibarfast (разговор) 22:54, 4. јул 2018. (CEST)

Амбасадори СФРЈ[уреди]

Пинки радим чланак Списак амбасадора у СФРЈ. Не знам да ли је овај назив исправан пошто се држава у почетку звала другачије. Имаш ли идеју како бих могао да назовем чланак, или да остане овако? Шта мислиш?--Марко Станојевић (разговор) 10:50, 9. јул 2018. (CEST)

Бар половина слика ће бити убачено до краја недеље, као и већина оних фотографија што си навео да су потребне. За заставу сам успео да извучем две за време посете Брежњева. Имам још 4 чланака да урадим и одлучио сам се да то буду четири амбасадора, а први међу њима биће Јосиф Григулевич, НКВД шпијун који је имао задатак да убије Тита. Убацићу и слику са Титом.--Марко Станојевић (разговор) 14:33, 9. јул 2018. (CEST)

Пинки реално ти си већ показао како се пишу ови чланци тако да не сумњам да је квалитетно написан. Са уживањем ћу га прочитати вечерас.--Марко Станојевић (разговор) 09:02, 10. јул 2018. (CEST)

Ево Пинки две слике Заставе 101 приликом посете Брежњева Крагујевцу [1], [2].--Марко Станојевић (разговор) 10:14, 10. јул 2018. (CEST)

Ништа, да дам мали допринос и ја будућем сјајном чланку. Поздрав.--Марко Станојевић (разговор) 10:29, 10. јул 2018. (CEST)
Пинки види где ћеш да убациш народне хероје Србије и Македоније, Хрватске и БиХ. Убацио сам већ Жене народне хероје и Ђоку Павићевића. Остали су још народни хероји СЛовеније и Црне Горе њих сам заборавио да пребацим у лап топ, па ако их сада не убацим сутра ћу.--Марко Станојевић (разговор) 12:19, 10. јул 2018. (CEST)

Svaka čast. Vidim ovih dana da radiš na njemu :) Nominuj. Ja ću se ubaciti u raspravu ako naletim od svoje literature i neta da ima još šta da se ubaci. Posebno iz ove novije literature vezano za njega, jer se tu dosta pisalo (čini mi se).

Inače stvarno su teme iz NOB vezano za Valjevo dobro pokrivene :) --ANTI_PRO (разговор) 20:46, 12. јул 2018. (CEST)

Hoću. --ANTI_PRO (разговор) 21:41, 12. јул 2018. (CEST)

Шпанац[уреди]

Почео сам да га читам и пре но што си ми послао и сад сам готов. Да не дужим, заслужује да буде сјајан и имаће моју подршку. Поздрав назад! --MareBG (разговор) 22:54, 14. јул 2018. (CEST)

Пинки, чланак је одличан и заслужује да буде сјајан. Ти знаш да ја поштујем Народноослободилачку борбу, поштујем тебе као уредника. Али за мене Шпанац није позитивна личност, рецимо као Пинки или Валтер. Човек је убио два Србина и мени је он синоним почетка братоубилачког рата у оквиру Др. светског рата. Дакле ово нема везе са тобом, ја ћу остати овде по страни, надам се да ме схваташ, јер ја не увијам и причам све отворено. Поздрав од мене.--Soundwaweserb (разговор) 00:27, 15. јул 2018. (CEST)

Мислио сам да кандидујем Спомен гробље на Крушику за добар. Исцедио сам све. Шта мислиш, може ли да прође? Пошто није да има баш много референци на ову тему. --ANTI_PRO (разговор) 02:09, 15. јул 2018. (CEST)

Зашто си вратио чланак Сергеј Милинковић Савић на наслов са цртицом у презимену? Колико је мени познато наш правопис не досзвољава такав облик --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:49, 15. јул 2018. (CEST)

Дакле, чисто инфо за убудуће
Удвојена мушка презимена пишу се одвојено и оба дела су променљива. На пример: Вук Стефановић Караџић (Вука Стефановића Караџића, Вуку Стефановићу Караџићу), Андрија Кочић Миошић (Андрије Кочића Миошића, Андрији Кочићу Миошићу) и сл.

Међутим, када је прво презиме непроменљиво, мушка двојна презимена пишу се са цртицом, као што је случај са именом Михаила Полит-Десанчића. Што се тиче женских двојних презимена, и по роду и по удаји, пишу се одвојено, тј. без цртице. На пример: Аница Савић Ребац (Анице Савић Ребац, Аници Савић Ребац), Љубица Поповић Бјелица (Љубице Поповић Бјелице) и сл. Код женских имена и двојних презимена, име је променљиво, а презимена нису.

--ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:54, 15. јул 2018. (CEST)

Наравно. Баш као и у свим осталим ситуацијама. Уредници овде масовно узимају идентичне облике са других википедија, а мало се води рачуна о томе шта каже наш правопис. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:00, 15. јул 2018. (CEST)

Хоћу сутра послеподне, имам неке обавезе преподне у архиву Шумадије.--Марко Станојевић (разговор) 22:50, 15. јул 2018. (CEST)