Разговор са корисником:Pinki

Из Википедије, слободне енциклопедије

73 године победе над фашизмом

Portal NOB Borac.svg ГЛАВНА   РАЗГОВОР   МОЈ РАД   ГАЛЕРИЈА   У ПРИПРЕМИ   ПОРТАЛИ   СПОМЕНИЦЕ   моја ПРИЗНАЊА Animated-Flag-Yugoslavia.gif

Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Roundel of Russia - Low Visibility.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg Five-pointed star.svg


sl:Uporabnik:Pinki sh:Korisnik:Pinki ru:Участник:Pinki

Sedmorica mladih[уреди]

Pinki, moram priznati da sam iznenađen da nema članak o bendu Sedmorica mladih, a ima na engleskoj. Preminuo je čuveni Zarije Raković. Ako budeš imao vremena uradi taj članak pošto je to bio popularan bend u Jugi, a Juga je tvoj fah i tvoj teren. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 17:47, 24. април 2018. (CEST)

Слажем се Пинки, хтео сам то још данас, али био у гужви плус се бавио прављењем неких вишезначних одредница. Ево сад је сређено. И ја се чудим да о овом бенду нема чланак, па ако не планираш да га правиш, јави ја ћу. Поздрављам те --MareBG (разговор) 23:07, 25. април 2018. (CEST)

Важи се, крећем ја са чланком. --MareBG (разговор) 23:24, 25. април 2018. (CEST)

Споменик Жртвама Рације у Новом Саду[уреди]

Не разумем, како мислиш да је ово погрешан назив. --Rastko Milenković (разговор) 21:15, 28. април 2018. (CEST)

У реду. --Rastko Milenković (разговор) 21:17, 28. април 2018. (CEST)
Јасно ми је, припазићу. Мада ја сам наслов скинуо са сајта града Новог Сада где је жртвама рације великим словима, па сам се зато побунио како наслов није тачан. Извињавам се. --Rastko Milenković (разговор) 21:24, 28. април 2018. (CEST)

Чланак сам закључао на две недеље, а колеги указао на грешке које прави. И све вас још једном молим да преписке базиране на идеолошким разликама сведете на минимум --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:27, 1. мај 2018. (CEST)

Не желим никоме да наређујем како ће да ради, али неки редослед се зна и постоји и у складу са њим треба да се уређује. И то је то. А око детаља се договарајте, шта да вам кажем --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:46, 1. мај 2018. (CEST)

Реакција[уреди]

Ако се са мном не слажеш, немој ме вређати. Изазвао си ме да изнесем политички став, а онда то искористио за нешто друго. Перфидно радиш и слушај шта ти чича каже: "далеко ћеш догурати".Srbbolusic (разговор) 08:33, 2. мај 2018. (CEST)

Здраво Пинки. Срба је остварио солидан допринос, али свакако да се слажем са тобом да за такве ствари треба да направи посебан чланак. Заправо исто сам му предложио али више није доступно на његовој сзр, погледај овде. Урадио је то у више десетина чланака, послаћу му поруку опет, свакако то треба да се среди управо тако као што ти рече. --MareBG (разговор) 15:21, 2. мај 2018. (CEST)

Сматрам да је апсолутно свеједно како их назвати, прикладни су ми сви називи које си поменуо. Јавио сам се кориснику Срби, написао све опет. О томе како те је назвао је безвезе и причати, предложио си нешто што се практикује одувек овде и свакако више ће доћи до изражаја када се цела историја народа једне земље нађе на једном чланку, па ко зна можда добијемо још један добар или сјајан чланак. Надам се да ће Срба разумети, не треба оваквим стварима давати зелени сигнал, јер замисли да неко почне са историјом свих народа у чланку о нпр. Њујорку. Успут ту сам да одрадим или евентуално помогнем око пребацивања текстова, пратим ситуацију па након тога бацам се на посао. --MareBG (разговор) 16:23, 2. мај 2018. (CEST)

Манастир Црна Река[уреди]

Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Манастир Црна Река да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 2. мај 2018 — 9. мај 2018 --Окунинуши

Tim za NOB[уреди]

Zdravo Pinki. Da li mogu da se pridružim vašem Timu za Narodnooslobodilačku borbu?--Okuninuši (разговор) 20:00, 3. maj 2018. (CEST)

Uglavnom ću pisati o narodnim herojima, video si, već sam 2 članka napisao o narodnim herojima.--Okuninuši (разговор) 20:23, 3. maj 2018. (CEST)

Фудбалска репрезентација Пољске[уреди]

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Фудбалска репрезентација Пољске да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 8. мај 2018. — 15. мај 2018. ----Soundwaweserb (разговор) 15:19, 8. мај 2018. (CEST)

Народни хероји[уреди]

Поздрав Пинки. Тренутно радим народне хероје у музеју Југославије. Музеј ће ослободите слике за све написане чланке тако да знаш да не убацујеш ове неслободне. Такође, планирано је да се убаце слике параде и слично видећемо у наредном периоду. Ето чисто да знаш.--Марко Станојевић (разговор) 12:40, 15. мај 2018. (CEST)

И још нешто молим те док чланак има шаблон радови у току да ме пустиш да завршим, а касније исправљај. Поздрав--Марко Станојевић (разговор) 12:42, 15. мај 2018. (CEST)
За разлику од претходног стажисте ја сам овде 2 месеца и као што знаш имам искуства у уређивању, а он није имао тако да ће можда сада ићи лакше. Направио сам списак од 30 народних хероја које ћу сигурно да урадим. Хоћеш да ти кажем који су то? Не знам да ли си видео, урадио сам и фабрику Иво Лола Рибар. Слике фабрике из социјалистичког периода биће убачене у току ове или следеће недеље. Видео сам слике и потрудићу се да их до краја месеца пребацим. У плану је пребацивање и неких Танјугових фотографија, а што се тиче ових што се ту навео пробаћу то да решим до краја месеца. Мислим да неће бити проблема. И још нешто, поред књиге народни хероји пишем и по књизи српски биографски речник. --Марко Станојевић (разговор) 13:40, 15. мај 2018. (CEST)
Јуче сам причао, углавном слика које су наведене на страници коју си ми послао има, али постоји мали број који нема. Биће убачено ја се надам до краја месеца или почетка другог, али сигурно ће бити. Ја ћу поред чланака које планирам да напишем да ставим моје име па ћу касније да обришем. Ставићу списак оних које ћу за почетак да урадим.--Марко Станојевић (разговор) 09:13, 16. мај 2018. (CEST)
Пинки док траје стажирање мора да стоји шаблон. Након два месеца се премешта на разговор.--Марко Станојевић (разговор) 12:18, 16. мај 2018. (CEST)

Важи, видећу шта могу да урадим.--Марко Станојевић (разговор) 12:27, 16. мај 2018. (CEST)

Jaoj да, у праву си. Хвала.--Марко Станојевић (разговор) 14:01, 16. мај 2018. (CEST)
Пинки убацујем неке од фотографије у чланке за које си дао предлог да се убаце. Нажалост за неке од ових људи ни музеј нема слике, а за неке као што је Војислав Кецмановић мора овако https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vojislav_Kecmanovi%C4%87.jpg, али свакако је важно да се Војислав види.--Марко Станојевић (разговор) 10:24, 18. мај 2018. (CEST)
Сигурно ћу да нађем о томе нешто, проблем је само што су они у гужви због свега што следи у мају, па ако не стигнем у мају у јуну ћу сигурно.--Марко Станојевић (разговор) 10:34, 18. мај 2018. (CEST)
Погрешио сам у пребацибању на оставу. Биле су шифроване слике 2899 и 2999 па сам помешао са Пером Кецманом. Тако да сад чекам да се то промени на остави и да се ова прва слика преименује у Перо Кецман.--Марко Станојевић (разговор) 14:23, 18. мај 2018. (CEST)
Пинки што у овом шаблону нема Пере Кецмана?--Марко Станојевић (разговор) 09:20, 21. мај 2018. (CEST)


А у ставри има, само што видим да има ово додато Мукоња. Како да га назовем Перо Кецман, као што пише на порталу народноослободилачке боре или Перо Кецман Мукоња као у овом шаблону?--Марко Станојевић (разговор) 09:22, 21. мај 2018. (CEST)

Немој улазити у рат изменама са блокираним корисником који је заратио са целом википедијом. Препусти то админима -- Bojan  Razgovor  23:24, 21. мај 2018. (CEST)

Не треба ти да будеш и ти блокиран због таквог лика. -- Bojan  Razgovor  23:34, 21. мај 2018. (CEST)

Важи.--Марко Станојевић (разговор) 08:43, 22. мај 2018. (CEST)
Када се буде скупило 20-30 слика онда ћу одредити, послати да они среде и убацити. У међувремену како би се брже скупиле поред чланака за које имам већ убачене слике радићу и неке за које још нисам урадио. Ево данас ћу урадити Божу Божовића.--Марко Станојевић (разговор) 09:03, 22. мај 2018. (CEST)

Здраво Пинки. Планирам да пишем о конференцијама покрета несврстаних у Београду 1961 и 1989, у Хавани 1979. године. Моје питање је како да назовем чланак? Конференција покрета несврстаних у Београду 1961. или Прва конференција покрета несврстаних у Београду 1961.?--Марко Станојевић (разговор) 13:53, 23. мај 2018. (CEST)

Може и тако. Хвалаа.--Марко Станојевић (разговор) 14:06, 23. мај 2018. (CEST)

Хвала Пинки. Добро је што си ми рекао, она је већ била убачена на оставу, а мени је музеј дао три које сам ја сам убацио. Задовољни су, нарочито Другим светским ратом. Баци поглед на овај чланак о Првој конференцији и кажи ми који још поднаслов могу да додам. Нисам завршио све, али бих волео да га можда доведем до статуса "Добар".--Марко Станојевић (разговор) 09:23, 25. мај 2018. (CEST)

Роза Папо и Изидор Папо[уреди]

Здраво! Написао сам чланак en:Roza Papo, служећи се, између осталог, и чланком који си ти написао на sr.wiki. Djordjes је у "твој" чланак додао да је Роза Папо била у браку с Изидором Папом. Тај се податак може пронаћи на још пар мјеста на интернету. Ти си касније уз пасос у ком се налази та тврдњ приложио Војну енциклопедију као извор. Међутим, у овој књизи пише да је Изидор Папо био у браку с Рускињом која се звала Асја. Асја Папо је била болничарка у Црвеној армији, а Роза Папо љекарка у југославенским партизанима. Је ли могуће да је у питању неспоразум? Пише ли заиста у Војној енциклопедији да су Роза Папо и Изидор Папо били у браку? Наравно, могуће је да је Изидор био у браку с обје жене. У поменутој књизи пише да Изидор Папо није имао дјеце с Асјом, а не спомињу се ни нека друга супруга нити икаква дјеца. Роза Папо је, према "Грађи за историју Јеврејске заједнице у Грачаници", рођена Папо. Имала је двоје дјеце, а не спомиње се ни под каквим ругим презименом, што сугерише (с обзиром на тадашње обичаје) да је била и удата Папо.

Занима ме и фотографија која се налази у чланку на sr.wiki. Фотографије објављене први пут у Србији прије 1. јануара 1973. године су у јавном власништву, а Војна енциклопедија је објављена баш 1973. године. Је ли та фотографија први пут објављена у Војној енциклопедији или је старија? Уколико фотографија ипак није у јавном власништву, постоји неколико фотографија које јесу. znaci.net је врло добар извор. --138.246.2.201 (разговор) 13:50, 27. мај 2018. (CEST)

  • У књизи „Живот и дело српских научника”, том 10, обрађена је биографија Изидора Папе и ту се помиње да му је супруга била Асја одн. Анастасија Ивановна Сорокин, ту су чак и две њихове заједничке фотографије. Нисам нашао да се помиње Роза Папо. Вероватно је негде погрешно пренета информација о повезаности Розе и Исидора Папо, па је одатле наставила даље да се преноси. --Ђорђе Стакић (р) 14:52, 27. мај 2018. (CEST)

@138.246.2.201: и @Djordjes: у Војној енциклопедији нема податка да су Исидор и Роза Папо били супружници, ја сам референцу убацио на крају пасуса па је покрила и ову нетачну информацију. --Pinki (разговор) 21:06, 27. мај 2018. (CEST)