Разговор са корисником:Snake bgd/1

С Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Snake bgd/1. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Snake bgd/1. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад!

Проблеми са ауторским правом за Слика:Grb Fudokana.gif

Хвала ти што си послао (послала) Слика:Grb Fudokana.gif. Међутим, ова слика би ускоро могла бити обрисана осим ако се не утврде носилац и статус ауторског права. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању слике које се укључују у Википедију из разлога закона о ауторском праву (погледај Википедијину политику ауторског права).

Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над сликама се означавају коришћењем шаблона за ауторско право. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На страни Википедија:Шаблони/Ауторско право нађи одговарајући шаблон и стави га на страну са описом слике овако: {{ИмеШаблона}}.

Молим те назначи податке о ауторском праву на свим осталим сликама које можда већ јеси или ћеш послати. Запамти да би администратори могли да обришу слике без ових важних података. Ако имаш било какво питање, слободно ми се обрати, или их постави на страни намењеној за те ствари. Такође, погледај и Википедија:Правила о коришћењу слика#Слање слика. Хвала. Бране Јовановић, ДГзС <~> 14:48, 23. мај 2007. (CEST)

{{Grb}} nije oznaka za status autorskog prava, nego obaveštenje pod kojim se sve uslovima grbovi na Vikipediji mogu koristiti. Zamolio bih te da označiš status autorskog prava. Hvala. --Бране Јовановић, ДГзС <~> 14:48, 23. мај 2007. (CEST)


Проблеми са ауторским правом за Слика:Ilija Jorga.jpg

Хвала ти што си послао (послала) Слика:Ilija Jorga.jpg. Међутим, ова слика би ускоро могла бити обрисана осим ако се не утврде носилац и статус ауторског права. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању слике које се укључују у Википедију из разлога закона о ауторском праву (погледај Википедијину политику ауторског права).

Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над сликама се означавају коришћењем шаблона за ауторско право. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На страни Википедија:Шаблони/Ауторско право нађи одговарајући шаблон и стави га на страну са описом слике овако: {{ИмеШаблона}}.

Молим те назначи податке о ауторском праву на свим осталим сликама које можда већ јеси или ћеш послати. Запамти да би администратори могли да обришу слике без ових важних података. Ако имаш било какво питање, слободно ми се обрати, или их постави на страни намењеној за те ствари. Такође, погледај и Википедија:Правила о коришћењу слика#Слање слика. Хвала. Бране Јовановић, ДГзС <~> 19:10, 23. мај 2007. (CEST)

Za poštenu upotrebu je potrebno navesti i izvor slike, a i obrazloženje poštene upotrebe. --Бране Јовановић, ДГзС <~> 19:10, 23. мај 2007. (CEST)

У вези слике Илија Јорга

Замолио бих те да престанеш да лепиш ознаке на слику, будући да је очигледно да ти није јасно шта те ознаке представљају, нити читаш шта на њима пише. Почни од Википедија:Ауторско право, затим Википедија:Поштена употреба, Википедија:Јавно власништво, Википедија:Налепнице за ауторско право над сликама. Ако ти није јасно, питај некога, немој само да мењаш лиценцу без разумевања у нади да ћеш потрефити, јер се то неће десити. --Бране Јовановић, ДГзС <~> 13:31, 24. мај 2007. (CEST)

Ниси ставио лиценцу, јер се ставља ознака, не лиценца; такође, поштена употреба није лиценца; исто тако, трефиш, јер уместо да образложиш то што си ставио, испробаваш разноразне означе, што значи да не разумеш под којим условима покушаваш да пошаљеш слику на Википедију. --Бране Јовановић, ДГзС <~> 13:38, 24. мај 2007. (CEST)

Дакле, овако: још једном бих те замолио да се упознаш са политиком Википедије у вези слања слика. Такође, пре него што насумице налепиш шаблон, прочитај шта пише на њему - шаблони о поштеној употреби садрже обавештење о под којим је условима та поштена употреба важи за било коју слику; {{промотивна фотографија}} каже: Пошиљаоцу: Ову ознаку треба користити само за слике особа, производа или догађаја за које је познато да долазе из промотивног материјала или сличног извора, у сврхе да буду даље коришћене у медијима. Званични сајт није такав извор, прес материјал јесте. Такође, овим рачунам да си добио прво обавештење по горе наведеној политици, и да си упознат са њом или ћеш питати оно што ти није јасно. Толико. --Бране Јовановић, ДГзС <~> 09:35, 29. мај 2007. (CEST)

Ре: "Што ти мене исправљаш"

Идемо редом:

  1. тебе исправљам исто као и сваког другог кога уочим да је направио грешку при слању слике, у томе не правим изузетке;
  2. Слика на коју си ми скренуо пажњу такође није била добро лиценцирана, ставио сам обавештење и том кориснику;
  3. "какво објашњењење" - па оно које сам ти навео најмање три пута на овој страни, као и на страни за разговор слике, али се ти упорно оглушујеш о њега - то што се слика налази на неком сајту, нити значи да је она у тиме у твом власништву, нити да је промотивна, а ти си у неком тренутку тврдио и једно и друго за ту слику.

Такође, сматрам да сам ти довољно пута оставио везу на Википедија:Правила о коришћењу слика, што јесте званична политика Википедије на српском језику. Пошто је више него очигледно да је ниси прочитао јер обавештења и упозорења игноришеш и само враћаш своје погрешне замисли лиценци како на тој, тако и на осталим сликама које си послао, а до сада ниси показао интересовање да се обавестиш о томе, овим ти дајем и званично упозорење по тачки 2. одељка "Корисници који се не придржавају горњих правила ће бити санкционисани": ако наставиш да кршиш туђа ауторска права и не почнеш да поштујеш политику слања слика ове Википедије, можеш да добијеш забрану слања слика на Википедију на период од годину дана. Дакле, када будеш спреман на конструктиван дијалог, изволи и јави се; ако наставиш са досадашњом праксом, прете ти санкције. Толико. --Бране Јовановић, ДГзС <~> 09:50, 1. јун 2007. (CEST)

Zabrana slanja slika na Vikipediju

Zbog ove izmene, kojom si pokazao da em ne želiš da konstruktivno raspravljaš o tome koja bi oznaka bila odgovarajuća, niti da razumeš problematiku, ovim efektivno stupa na snagu zabrana slanja slika na Vikipediju u periodu od godinu dana, počev od danas, 4. juna 2007. do, zaključno sa, 4. junom 2008. godine, po zvaničnoj politici Vikipedije. Svaka slika koju pošalješ u tom periodu će biti obrisana, bez obzira na (ne)prisustvo oznake za autorsko pravo i/ili status autorskog prava nad njom. --Бране Јовановић, ДГзС <~> 20:12, 4. јун 2007. (CEST)


Проблеми са ауторским правом за Слика:Kanji Fudokana.gif

Хвала ти што си послао (послала) Слика:Kanji Fudokana.gif. Међутим, ова слика би ускоро могла бити обрисана осим ако се не утврде носилац и статус ауторског права. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању слике које се укључују у Википедију из разлога закона о ауторском праву (погледај Википедијину политику ауторског права).

Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над сликама се означавају коришћењем шаблона за ауторско право. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На страни Википедија:Шаблони/Ауторско право нађи одговарајући шаблон и стави га на страну са описом слике овако: {{ИмеШаблона}}.

Молим те назначи податке о ауторском праву на свим осталим сликама које можда већ јеси или ћеш послати. Запамти да би администратори могли да обришу слике без ових важних података. Ако имаш било какво питање, слободно ми се обрати, или их постави на страни намењеној за те ствари. Такође, погледај и Википедија:Правила о коришћењу слика#Слање слика. Хвала. Бране Јовановић, ДГзС <~> 14:41, 11. јун 2007. (CEST)

Брисање слике VJ.gif

Због кршења Википедијине политике слања слика, теби је на снази забрана слања слика на Википедију. Због кршења политике, забрана је продужена до 9. јула 2008. године. Ако наставиш да кршиш политику Википедије, можеш бити и блокиран. Молим те поштуј важеће политике Википедије. Хвала. --Бране Јовановић, ДГзС <~> 17:37, 9. јул 2007. (CEST)

Spisak klubova šotokan karate saveza Srbije

Zašto si preimenovao naziv članka u Spisak klubova karate saveza Srbije, kad je to jedan sasvim drugi savez sa svojim sopstvenim klubovima? --Pilenc 11:54, 14. септембар 2007. (CEST)

Генарали ЈНА

Подрав, видим да доста радиш на чланцима о Генералима ЈНА, то је тема којом се успут бавим поред Народноослободилачке борбе. Имаш ли неких података, о одликовањима појединих генерала (нпр Стеван Мирковић), пошто сам направио шалоне за сва одликовања СФРЈ (већиина је коришћена и у СФРЈ)? --Pinki (разговор) 22:38, 19. октобар 2010. (CEST)

Пошто располажеш литературом коју и ја имам, позивам те да се укључиш у Тим за Народноослободилачку борбу. Ја сам например одликовања Вељка Кадијевића, Драгољуба Ојданића и још неких генерала преузео са слика тј. на сликама сам видео траке одликовања која су имали. Интересантна је то тема, мада је моје највеће интересовање за Орден народног хероја и његове носиоце. Имаш ли можда неки податак о укупном боју одликованих Орденом јунака социјалистичког рада? незнам да ли си знао али носиоци ова два одликовања су стицала и почасни назив - народног хероја, односно јунака социјалистичког рада. --Pinki (разговор) 23:29, 19. октобар 2010. (CEST)

Драго ми је што си се прикључио Тиму, ипак смо заједно јачи, јер многи су овде противници рада чланова нашег Тима. И заиста се слажем са тобом да је наш рада на историји НОБ-а и СФРЈ готово „архелошки“. Али надам се бољим временима. Млади данас знају, боље речено незнају, скоро ништа о НОБ-у и циљ ми је био да покушам да им овим мојим радом на Википедији то пиближим. Поздрав--Pinki (разговор) 00:02, 20. октобар 2010. (CEST)

Па наравно. Ево погледај руску википедију и види колико они имају чланка о Херијима Совјетског Савеза, поготово онима из периода Великог отаџбинског рата. Они и данас поштују своје хероје, њихова војска и данас има црвену звезду на капи. А уместо звања Хероја СССР увели су звање Хероја Руске федерације. А ми непоштујемо НОБ, али уставри непоштујемо сами себе. Руским херојима ослободиоцима смо узелу улице у центру града и доделили их негде на периферији. Срећан Дан ослобођења - 20. октобар (надам се да ти се свиђа Портал о НОБу који сам напарвио) Поздрав--Pinki (разговор) 00:15, 20. октобар 2010. (CEST)

Хвала

Захваљујем на споменици. Драго ми је што си се пркључио тиму. Ја сам међу првима почео писати на ове теме, али сам сада мање активан, јер скоро сваки текст има неумесне примедбе корисника којима ове теме не одговарају, а њих је сваким даном све више и сва су агресивнији. Ја сам болестан (два пута сам оперисао срце) па ми свако нервирање може бити погубно. Пинки се још добро носи са њима. Хвала још једном што си ме се сетио. Поздрав и срећан рад.--Drazetad (разговор) 01:20, 20. октобар 2010. (CEST)

hvala za spomenicu i od mene--Pinki (разговор) 01:34, 20. октобар 2010. (CEST)

Погинули народни хероји

Видим да си у чланку Стево Филиповић ставио у кутију за биографију траку ордена народног хероја. Па бих хтео да ти кажем да сам ја до сада избегавао ту праксу да погинулим народним херојима стављам траку одликовања. Јер они нису одликовани, већ посмртно проглашени тј. њима је само додељиван почасни назив, а не одликовање. Сви ордени погунулих хероја су слани у војни музеј и налазе се изложени (незнам да ли си био у војном музеју?). Тако да сам траке стављао само живима. Па да неби сад негде имали а негде не нека остане овак. Надам се да се слажеш.--Pinki (разговор) 16:48, 22. октобар 2010. (CEST)

Други спрат Војног музеја, односно део посвећен југословенској историји од 1918. до 1992. године је поново отворен (мислим свечано за 9. мај или тако нешто). Пошто кући имам проспект Војног музеја, из времена пре „реновирања“, могу ти рећи да је „нова изложба“ уствари 80% стара изложба. Убачене су неке Дражине ставри, а део четничког оружија и униформи (је био и у старој изложби). Скинуте су само неке ствари које се тичи историје КПЈ пре другог светског рата. Ако је ниси видео, мораш отићи да је посетиш, јер је поставка заиста фасцинантна и веома богата. Овде можеш видети пар слика које сам сликао и окачио - Слика:Ordeni narodnog heroja Vojni muzej.JPG, Слика:Bilten Vrhovnog staba-odlikovanja.JPG, Слика:Prva odlikovanja NOVJ.JPG, Слика:Bilten Vrhovnog staba Vojni muzej.JPG.JPG, Слика:Uniforma Peke Dapcevica.JPG, Слика:Oprema partizanskih bolnica.JPG и др.

Заиста има занимљивих ствари. Оно што ми је било најинтересантније је тзв „Зид хероја“ две витрине са изложеним Орденима народног хероја погинулих и умрлих народних хероја и месингана плоча са именима свих народних хероја. Такође од поставке треба издвојити и униформе и наоружање истакнутих руководилаца НОВ и ПОЈ, личне ствари и униформе маршала Тита и др.

Што се тиче одликовања СРЈ она су углавном преузета из СФРЈ. Иначе Орден народног хероја се користио и 1999. године после НАТО агреције, а било је и предлога да се њиме одликује и Слободан Милошевић. --Pinki (разговор) 17:10, 22. октобар 2010. (CEST)

Позивам те да овде гласаш за додељивање одликовања нашем другу Кориснику:Пламену, који је на Вики послао слике скоро свих народних хероја које су фалили. Волео би да му се овим путем одужимо. (иначе за одликовање Тима сам увео гласање)--Pinki (разговор) 19:17, 23. октобар 2010. (CEST)


Одговор

Примио сам од тебе неку врсту политичке поруке, али је нисам схватио пошто није јасна а и не знам ко си ти и први пут видим твоје корисничко име. Ако можеш, немој да ми шаљеш политичке поруке. Хвала --БаШ-ЧелиК (разговор) 01:49, 24. октобар 2010. (CEST)

Ја заиста први пут у животу видим твој надимак на википедији, и заиста немам појма о чему говориш. --БаШ-ЧелиК (разговор) 02:32, 24. октобар 2010. (CEST)

И даље заиста не знам о чему говориш и заиста никад нисам видио твој надимак на овој википедији. Претпоставњам да си повезан са Дражетадом, тако да не желим да се упуштам у политичке расправе. --БаШ-ЧелиК (разговор) 02:39, 24. октобар 2010. (CEST)

Заиста не разумијем зашто си копирао мој разговор са мојим колегом Смирнофом, на моју страницу за разговор, и шта заправо желиш од мене? Као што већ рекох, први пут видим твој надимак, и не разумијем твоје коментаре о Фрањи Туђману које си ми послао, јер са тобом никад у животу нисам ни ријечи проговорио. Први пут видим твој надимак!! Не схватам зашто ми шаљеш поруке и шта заправо желиш од мене????? --БаШ-ЧелиК (разговор) 02:57, 24. октобар 2010. (CEST)

Па што побогу не кажеш због чега се јавњаш? Питаш ме шта ми смета? Смета ми то што су у сваком чланку о народним херојима или комунистима, стављене категорије Хрватски комунисти, и за Србе и за Хрвате. Одговоарало би ми да се умјесто категорије Хрватски комунисти стави категорија Југословенски комунисти и против тога немам ништа. Смета ми и то што су сви који су рођени на територији данашље Црне Горе стављени у категорију Црногорци, и Црногорски комунисти, а у Црној Гори живе и Срби, који су потпуно негирани. Овај проблем би се на исти начин отклонио тако што би се људи избацили из категорије Црногорци а умјесто категорије Црногорски комунисти би се ставила категорија Југословенски комунисти. Ево ово је потребно да се уради за почетак. Не знам одакле уопште идеја да се направи категорија Хрватски комунисти, а да се категорија Југословенски комунисти тотално занемари. --БаШ-ЧелиК (разговор) 03:16, 24. октобар 2010. (CEST)

Не знам зашто су расподјељени по републикама и они који су погинули 1941, када републике у то вријеме нису постојале? И ако је по републикама, зашто су сви комунисти са простора данашње Црне Горе сврстани у категорију Црногорци и Црногорски комунисти? Према попису становништа у Црној Гори има скоро пола Срба, а сви комунисти су одреда сврстани у Црногорце? Мало чудно?! И ако је по републикама, онда предлажем да се категорије називају Комунисти из СР Хрватске, а не Хрватски комунисти. Посебно са обзиром да је огроман број комуниста са простора Крајине, односно данашње Републике Хрватске, углавном српске националности. Посебно у случају народних хероја. Скоро сви партизани са простора Крајине су били Срби, и мислим да није коректно да се они сврставају у категорију Хрватски. Још сматрам да то трпање придјева Хрватски умјесто Српски кад су људи били Срби, или бар Југословенски, уопште ми не изгледа као југословенски став. На то се односи мој став и да појединци желе и Николу Теслу да стрпају у категорију Хрватски, а то по мени није југословенски став, него то мени више личи на великохрватску политику. Надам се да сам сада био доста јаснији, а има још ствари које су јако некоректне. Посебно ако узмемо у обзир да су потпуно сви у категорији комуниста уједно сврстани у националне категорије попут Црногорци, Хрвати, Словенци, а то једино није урађено за Србе. Тако да такве ствари заиста упадају у очи и да нису урађене случајно. Мада не занм зашто ово теби пишем јер ти уопште ниси радио те категорије нити си категорисао чланке. --БаШ-ЧелиК (разговор) 03:35, 24. октобар 2010. (CEST)

Борба са ветрењачама

Видео сам твој разговор са БашЧеликом, и морам ти рећи да је сваки разговор с њим „борба с ветрењачама“. Он је велики демагог, али нема везе, заборавио је где се налази. Свако ко жели може видети да поред Категорије:Хрватски комунисти, постоје и категорије - Југословенски, Македонски, Босанскохерцеговачки, Црногорски и Српски комунисти и да су све настале у исто време. А то што се неки Срби из Хрватске налазе у Категорији:Хрватски комунисти је природно јер су живели у Хрватској и тамо политички деловали у оквиру Комунистичке партије Хрватске, а касније Савеза комуниста Хрватске и што би се они налазили у Категорји:Српски комунсити!? Само незнам што се он толико брине око комуниста!?--Pinki (разговор) 20:50, 24. октобар 2010. (CEST)

Ево још једна у низу борби с ветрењачама. О Зорку Чанадију, стварно незнам, јел има нешто на енглеској википедији? --Pinki (разговор) 10:51, 25. октобар 2010. (CEST)

Мораћу и ја да одем до сајма.. Ма Путин је краљ, ево сад оснива и војни савез, е да има код нас паметних људи, да се манемо ЕУ и да се ухватимо Руса и Кинеза, па Бог да нас види...--Pinki (разговор) 22:38, 25. октобар 2010. (CEST)

Друже хвала ти на подршци... Све ово је, као што рекох борба против ветрењача, ал идемо даље у нове победе!--Pinki (разговор) 12:14, 6. новембар 2010. (CET)

Категорија:Босна и Херцеговина у Народноослободилачкој борби

Видим да си учествовао у дебати на страни за разговор. Али морам да те исправим, буктиње на грбу (прво 5, а после 6), нису означавале републике, него народе Југославије. Све републике ФНРЈ су биле равноправне од самог почетка до краја. Уставом из 1974. су свој статус на ниво република подигле и покрајине Војводина и Косово. Што се тиче авнојевских граница, о којима се често прича, а ту причу највише потежу националисти - оне нису никаква комунистичка измишљотина, већ реалне границе. Ево погледај границе Босне и Херцеговине из времена Анексионе кризе 1908. - Слика:Bosnia-Herzegovina and Sanjak of Novibazar.JPG, зар неодговара у потпуности авнојским границама из 1943-1945. године? А што се тиче Хрватске, зар границе бановине Хрватске, коју су створили Цветковић и Мачек, уз благослов кнеза Павла, нису биле доста веће од оних из 1943-1945. године - Слика:Yugoslavian banovinas sr.svg. Па и Црна Гора је доста оштећена, на рачун Србије, одузети су јој делови Метохије. Нема ту никаквих антисрпских ставова АВНОЈ-а како то данас жели да се прикаже, то је било ЈУГОСЛОВЕНСТВО! Југославије је прављена као равноправна зајендица свих народа и народности. Што се тиче граница 1945. су вршене ситне исправке, у разграничењима, тј вођена су питања око неких села, али су све то биле мале исправке. Разлоге распада СФРЈ нетреба тражити у њеном стварању, него у спољном фактору. Јер ако би гледали свака држава има своје мане и могли би кривити њеног ствараоца за те мане...--Pinki (разговор) 12:41, 7. новембар 2010. (CET)

Не бих се сложио с тобом да Србија и данас осећа последице Устава из 1974. По мени Србија данас осећа последице онога што се догађало деведесетих, а понајвише свега онога од 5. октобра на овамо. Југославију није растурио Устав из 1974, већ они који су искористили тај Устав. Искрено мислим да би искористили и било који други. Америка и запад су главни кривци распада СФРЈ, они су били ветар у леђа сецесионистима и то је то. Плус свему томе је и нестанак Совјетског Савеза, који је био гарант мира у источној Европи...--Pinki (разговор) 17:34, 7. новембар 2010. (CET)

Тим за НОБ

Видео сам шта су писали и хвала ти што си ме обавестио. Мислим да је паметније пустити их и ненаседати на њихове провокације. Ми овде радимо, а они саботирају. То је њихов пут. Оно што ја од почетка говрим је да је Корисник:БаШ-Челик безобразан и тај безобразлук га је довео у сукоб, не само самном, већ и са другим корисницима. Мени је сада криво, што сам онда насео на његов начин игре и добио блокаду. Јер то и јесте њихов циљ - саботажа. Јер у недостатку правих аргумената најбоље је вређати! Уосталом није важно шта се пише већ ко пише - јер као што каеж народ - Пси лају, каравани пролазе... Поздрав... --Pinki (разговор) 12:25, 11. новембар 2010. (CET)

То што се затире историја НОБ-а и СФРЈ највећа је кривња данашњих политичара, медија и штампе. Они желе да прикажу СФРЈ и Тита у што лошијем светлу како би они, а и њихов систем испали што бољи. Што се тиче Путина, он је пре неких 5-6 година рекао да је распад СССР-а био највећи геополитички промашај 20. века. Тако да ме не чуди што он цени историју СССР-а, али и сам СССР као државу. --Plamen (разговор) 18:07, 18. новембар 2010. (CET)

Друже, нисам сигуран да сам баш скапирао твоју имејл адресу, тако да ево теби моја, па ме контактирај, да можемо разговарати на миру, без надзора „великог брата“ - pinki.heroj@hotmail.com. Погледај ово и гласај. --Pinki (разговор) 13:51, 23. новембар 2010. (CET)

Што се тиче медаље, о њој немам никаквих података, мада је вероватно да су одликовани (само преживели). Оно што је битно, а то је разликовати медаље од ордена. Ордени имају своје стуте по којима се додељују, док се даље (обично су то спомен-медаље) додељују масовно. Ми смо досада у чланцима о личностима из НОБ-а практиковали да уносимо само олдиковања (и у Војној енциклопедији се помињу само одликовања, а не медаље). Тако да би онда било нефер уносити неке медаље, а неке не. Јер сва активна војна лица су добијала споме-медаље поводом 10, 20, 30, 40 и 50-о годишњице ЈНА. --Pinki (разговор) 16:09, 23. новембар 2010. (CET)

ДРУЖЕ СРЕТАН ТИ ДАН РЕПУБЛИКЕ. ПОЗДРАВ--Pinki (разговор) 01:33, 29. новембар 2010. (CET)


Проблем са лиценцом за Слика:Borislav Jovic.jpg

Проблем са лиценцом

Хвала ти што си послао (послала) Слика:Borislav Jovic.jpg. Међутим, ова слика би ускоро могла бити обрисана, ако се не утврди статус ауторског права. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању слике које се укључују у Википедију због закона о ауторском праву (погледај Википедијину политику ауторског права).

Верује се да слика коју си послао (послала) нема одговарајућу лиценцу, односно да постојећа ознака није добра. Молим те да прочиташ текст саме лиценце и да провериш да ли је њен садржај адекватан, с обзиром на порекло слике и на њену употребу на Википедији. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страну са описом слике, овако: {{Име шаблона}}, уместо постојећег шаблона.

Ако си послао (послала) и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и на њима навео (навела) извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послао (послала) можеш да погледаш овде. Ако имаш било каквих питања, молим те да их поставиш на страни намењеној за то.

Напомена: Ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права слике. Слике без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане недељу дана након слања, као што је наведено у правилима о коришћењу слика. Хвала.  Bojan  Razgovor  20:33, 7. децембар 2010. (CET)

Проблем са лиценцом за Слика:Lazar Mojsov.JPG

Проблем са лиценцом

Хвала ти што си послао (послала) Слика:Lazar Mojsov.JPG. Међутим, ова слика би ускоро могла бити обрисана, ако се не утврди статус ауторског права. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању слике које се укључују у Википедију због закона о ауторском праву (погледај Википедијину политику ауторског права).

Верује се да слика коју си послао (послала) нема одговарајућу лиценцу, односно да постојећа ознака није добра. Молим те да прочиташ текст саме лиценце и да провериш да ли је њен садржај адекватан, с обзиром на порекло слике и на њену употребу на Википедији. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страну са описом слике, овако: {{Име шаблона}}, уместо постојећег шаблона.

Ако си послао (послала) и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и на њима навео (навела) извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послао (послала) можеш да погледаш овде. Ако имаш било каквих питања, молим те да их поставиш на страни намењеној за то.

Напомена: Ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права слике. Слике без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане недељу дана након слања, као што је наведено у правилима о коришћењу слика. Хвала.  Bojan  Razgovor  20:33, 7. децембар 2010. (CET)

Проблем са лиценцом за Слика:Raif Dizdarevic.JPG

Проблем са лиценцом

Хвала ти што си послао (послала) Слика:Raif Dizdarevic.JPG. Међутим, ова слика би ускоро могла бити обрисана, ако се не утврди статус ауторског права. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању слике које се укључују у Википедију због закона о ауторском праву (погледај Википедијину политику ауторског права).

Верује се да слика коју си послао (послала) нема одговарајућу лиценцу, односно да постојећа ознака није добра. Молим те да прочиташ текст саме лиценце и да провер--Pinki (разговор) 11:47, 27. фебруар 2011. (CET)иш да ли је њен садржај адекватан, с обзиром на порекло слике и на њену употребу на Википедији. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страну са описом слике, овако: {{Име шаблона}}, уместо постојећег шаблона.

Ако си послао (послала) и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и на њима навео (навела) извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послао (послала) можеш да погледаш овде. Ако имаш било каквих питања, молим те да их поставиш на страни намењеној за то.

Напомена: Ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права слике. Слике без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане недељу дана након слања, као што је наведено у правилима о коришћењу слика. Хвала.  Bojan  Razgovor  20:33, 7. децембар 2010. (CET)

Народи херој из 1999.

Поздрав, што се тиче Илије Тодорова, први пут чујем да је неко од припадника ВЈ 1999. године одликован Орденом народног хероја, чуо сам да су њиме одликоване само јединице. По траци одликовања би се рекло да је заиста одликован, али немора да значи, јер је можда неко ново одликовање преузело траку коју је имао Орден народног хероја. Јер на пример ту траку је пре Ордена народног хероја имао Орден Крађорђеве звезде. Да ли негде можеш наћи биографију Илије Тодорова, да би боље видели да ли је одликован или не?

Наравно, ја више немам ни времена да одржавам портал, нити сам довољно упознат с материјом за то. Данас сам понудио кориснику Ἐπαμεινώνδας да преузме портал и да га преименује у Портал:Војна историја Србије, пошто је он већ почео са тим пројектом у свом именском простору. И сам је рекао да би му свака помоћ добро дошла, тако да би најбоље било да се вас двојица договорите око назива, изгледа и осталих ствари везаних за портал.--Vlada talk 13:32, 27. фебруар 2011. (CET)

Није рекао да неће, најбоље је да се договориш с њим, да не би дошло до неког неспоразума.--Vlada talk 13:36, 27. фебруар 2011. (CET)

ОК--Vlada talk 13:40, 27. фебруар 2011. (CET)
Ја ћу и даље активно доприносити пројекту, иако нећу бити једини уредник портала. Мислим да је најбоље да искористимо постојећи портал о војсци и да га преименујемо у Портал:Војна историја Србије, пошто за то тренутно има више материјала него о самој војсци, а и мислим да је важније сад да добро обрадимо прво војну историју србије, па кад завршимо с тим да пређемо, на војску као много ширу тему. Сад би прво требало нас тројица да се договоримо око изгледа портала, па онда да кренемо и у реализацију.--Vlada talk 15:34, 27. фебруар 2011. (CET)

Важи. Чим се издоговарамо, шта ћемо и како ћемо (надам се што пре). Одма ћемо се бацити на писање чланака. Код куће имам литературе о српским војсковођама, тако да могу од тога да почнем.--Vlada talk 15:45, 27. фебруар 2011. (CET)

Одлично, врло ми је драго што си се и ти одазвао. Е, па овако. Пошто, претпостављам, већ имаш искуства са темама везаним за Други светски рат, ти ћеш бити главни што се тиче тога. Значи, на теби је да водиш рачуна о периоду од Априлског рата до коначног ослобођења Југославије, што укључује Народноослободилачки покрет и ЈВуО на тлу Србије. Мене пре свега занима период између 1876. и 1913. г., односно турски, бугарски и балкански ратови, те ћу стога бити главни за то, јер сам се дуго бавио том проблематиком и упознат сам са литературом.--Ἐπαμεινώνδας (разговор) 15:55, 27. фебруар 2011. (CET)