Разговор са корисником:Srbbolusic

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Хвала!

Gmihail (разговор) 08:21, 3. септембар 2019. (CEST)

Срби католици[уреди]

Који је разлог односно аргумент за враћање на старе измене на овом чланку? Поздрав, Sadko (разговор) 21:52, 4. септембар 2019. (CEST)

Лепо је и похвално што си започео тај значајан чланак. Сам чланак није ауторски рад и подложан је изменама, тако да ”чување оригиналнце концепције” не може бити аргумент. Даље, увод је дневнополитички, без референци или извора. На страну питање црногорске нације и осталих чудеса, томе није место на датом чланку иако се можда чини да је добро као шлагворт. Такође у уводу се поставља претпоставка да су сви Срби римокатолици преверници односно конвертити, што такође није тачно. Када други корисник искаже супротан став, не значи да жели да нашкоди чланку, по питању чланка о СК је управо супротно циљ. Такође није у реду вратити измене без икаквог објашњења или обавести. Sadko (разговор) 21:59, 4. септембар 2019. (CEST)
Управо о томе говорим. Фулао си фудбал јер не разумијеш да су Срби католици из јужне Далмације (Цавтат, Дубровник) и Боке Которске изворно католици. Срби постају православци већински тек од Светог Саве. То је кључан податак, прије тога је већина Срба била ка другој страни. Замолићу те још једном да исправиш уводницу, први параграф и друге дијелове чланка, из колегијалног пијетета. Стил је врло проблематичан. Погледај одабране чланке за примјере како други уредници раде. И да, мислим да знам доста о теми али далеко од тога да сам експерт. :) Sadko (разговор) 23:05, 4. септембар 2019. (CEST)

Референце[уреди]

Иду "Референце", па "Литература", може се видети на примеру сјајних чланака, нпр. Живојин Мишић. --Ђорђе Стакић (р) 17:50, 6. септембар 2019. (CEST)

Категоризација[уреди]

Поздрав! Видим да у последњих неколико чланака нисте додавали категорије, па бих вас замолио да их од сада додајете. Свако добро. Face-smile.svgВЛАДА да? 18:43, 17. септембар 2019. (CEST)