Разговор с корисником:Strujajoe

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Strujajoe. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Strujajoe. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Песак
За увежбавање рада на Википедији
Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --Goldfinger 22:10, 3. јун 2007. (CEST)[одговори]

Лиценцирање слика[уреди извор]

Ову поруку сте добили јер неке од слика које сте послали нису правилно лиценциране или немају никакву лиценцу. Задужбина Викимедија је због неопходности поштовања Закона о заштити ауторских права веома пажљива када су у питању слике које се укључују у садржаје Википедије (за више информација погледајте Википедијину политику о ауторским правима). У ту сврху, потребно је да следеће слике означите одговарајућим шаблонима за лиценце (листу ових шаблона можете видети овде):

САВЕТИ ЗА ПРАВИЛНО ЛИЦЕНЦИРАЊЕ СЛИКА → → →
  • Носилац ауторског права над неком сликом је обично њен творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над сликама се означавају коришћењем шаблона за ауторско право. На страни Википедија:Шаблони/Ауторско право нађите одговарајући шаблон и ставите га на страну са описом слике, овако: {{ИмеШаблона}}. Важно је напоменути да би свака слика коју нисте лично направили требала, поред лиценце, да садржи и директан линк ка извору одакле сте је преузели, како би се могла проверити њена валидност.
  • Ако сте преузели слику са друге Википедије, довољно је да ископирате лиценцу са изворног места и наведете директан линк ка слици.
  • Ако сте преузели слику са неког сајта, имајте на уму да она у приципу без дозволе дотичног сајта не може бити објављена на Википедији. Дозвољени случајеви су:
    • уколико слика потиче са сајта који је Википедији експлицитно дозволио објављивање свог материјала. Листу таквих сајтова можете наћи овде.
    • уколико слика потиче са промотивног сајта везаног конкретно за појам који представља. На пример, слика неког бенда преузета са сајта бенда. Ова слика се лиценцира поштеном употребом и сме се послати само у резолуцији нижој од оне са сајта са којег је преузета. Њено коришћење је такође ограничено само на чланке о самом бенду, односно његовим албумима.
  • За све додатне информације обратите се неком од администратора или на страни намењеној за те ствари.

Уколико слике не буду лиценциране у року од седам дана, биће обрисане.

Михајло [ talk ] 15:25, 4. децембар 2008. (CET)[одговори]

Сређивање[уреди извор]

Морао сам да средим чланке Књажевско-српски театар и ЈоакимФест. Молим те да у тест не стављаш хоризонталне црте (----), већ уместо тога користи поднаслове (овако ==Поднаслов==). Такође те молим да не стављаш једну те исту спољашњу везу свуда по тексту, довољно ју је ставити једном у одељак Спољашње везе. Такође води рачуна да је ово енциклопедија и да би и чланак требао бити написан у том стилу. Можда је у почетку тешко направити разлику. Нас занимају само чињенице, а хвалоспеве, песме које нису директно везане за текст, сликовите описе и сл. избегавај. Ја сам мало средио чланке, а ти покушај да се убудуће придржаваш ових сугестија. Уколико ти нешто није јасно или ти затреба помоћ, слободно се јави на мојој страници за разговор или се обрати неком другом Википедијанцу. Срећан рад --micki talk 14:28, 11. децембар 2008. (CET)[одговори]

Обрисао сам ове две слике јер су дупликат ове слике: Слика:Misic.jpg, а притом се нису ни користиле у чланцима. Када грешком пошаљеш дупликат или слику коју не желиш да користиш, можеш је и сам означити за брисање, само унеси {{брзо брисање}} на страну слике. --Dzordzm (разговор) 21:43, 15. децембар 2008. (CET)[одговори]

Шта ће ти два иста корисничка налога?--VLADA talk 20:03, 15. април 2009. (CEST)[одговори]

Слободан Штетић[уреди извор]

Овим потврђујем да сам ја Слободан Штетић аутор или једини држалац ауторских права над материјалом. Слажем се са објављивањем овог материјала под условима слободне ГЛСД лиценце. Свестан сам да дајем свакоме право да користи материјал у комерцијалне сврхе, и да га мења у складу са својим потребама. Свестан сам да задржавам ауторство над делом, и задржавам право да будем наведен као аутор у складу сa условима изабране лиценце. Измене које други учине над материјалом неће бити приписане мени. Свестан сам да се слободна лиценца односи само на нека ауторска права, и задржавам могућност да предузмем мере против било кога ко користи овај материјал на недоличан начин, или уз кршење моралних права, ограничења везаних за робне марке итд. Слажем се са тим да не могу повући ову сагласност, и да се материјал може трајно задржати на неком Викимедијином пројекту.

Слободан Штетић Датум: 27.4.2009.