Разговор с корисником:Subnorns

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
   Dobro došli Dobrodošlica
Pomoć Zdravo, dobro došli na Vikipediju na srpskom jeziku! Zahvaljujemo na učešću u projektu.

Vikipedija je enciklopedija na internetu koju svako može uređivati. Odvojite malo vremena da biste proučili osnovna načela i saznali šta Vikipedija nije.

Dugme za automatsko potpisivanje
Dugme za automatsko potpisivanje

Na stranicama za razgovor potpisujte se dodavanjem četiriju tildi (~~~~). To možete učiniti klikom na dugme koje se nalazi iznad okvira za uređivanje.

Preporučujemo da pročitate smernicu o pisanju srpskim jezikom na Vikipediji. Članci na Vikipediji na srpskom jeziku mogu se ravnopravno uređivati ćirilicom i latinicom, ekavicom i ijekavicom. Nije dopušteno mešanje pisama i izgovora u jednom članku. Tekstovi pisani bez dijakritičkih znakova biće uklonjeni bez odlaganja.

If you don't speak Serbian: This is a welcome message sent to new users of the Serbian Wikipedia. Talk to us via our Village Pump in English!

Uputstva
Pet stubova
Autorska prava
Rečnik

Nadamo se da ćete uživati doprinoseći Vikipediji i da ćete postati njen stalni korisnik. Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na nekoj podstranici Trga. Takođe, možete postaviti pitanje svom mentoru. Prijatan boravak! -- Dcirovic (разговор) 15:01 06. 06. 2020.

Добродошлица[уреди извор]

Поштовани, добродошли на Википедију на српском језику

Ја сам оснивач и уредник Тима за Народноослободилачку борбу, као и уређивач Портала о Револуционарном радничком покрету, Југословенима у Шпанском грађанском рату, Народноослободилачкој борби и Социјалистичкој Федеративној Републици Југославији. Такође, сам и покретач и Вики пројекта Народни хероји и Југославија, као и аутор чланка Војводина у Народноослободилачкој борби.

Драго ми је да сте се прикључили Википедији и слободно се обратите за све недоумице које имате. Поздрав. — Pinki (разговор) 16:04, 14. август 2020. (CEST)[одговори]

ХВАЛА! Надам се да ћу бити од неке користи. Тренутно је фокус на развоју НОБ у Новом Саду. Мало је истражен Новосадски партизански одред, као и неке личности са почетка рата. У наредном периоду фокус ће бити на фотографијама места која су била од значаја за НОБ у граду (док нису нестала). Било би добро погледати оно што је написано и "дотерати" како би преживело строгу ревизију и брисање. Поздрав Subnorns (разговор) 17:07, 14. август 2020. (CEST)[одговори]

Фотографије[уреди извор]

Поздрав другови,

морам најпре да питам, да ли су Вам брисане фотографије на Википедији или Викиостави?

И да ли су у питању фотографије споменика, односно фотографије које сте сами снимили или су фотографије из књига, односно фотографије које сте од некуд преузели. — Pinki (разговор) 19:42, 24. октобар 2020. (CEST)[одговори]

Здраво, Конкретно је реч о фотографијама из фозо атхива СУБНОР-а града Новог Сада које су прикупљане у време припреме за штампу књиге Нови Сад у рату и револуцији, као и фотографије настале приликом посета Дејвида Базела Новом Саду. Реч је о фотографијама које су за потребе илустрације текстова овде скениране.

Тако сам и претпоставио, да се ради о фотографија коју се преузете однекуд. Ја на оставу углавном качим фотографије које ја сам усликам, док фотографије које преузимам однекуд - углавном из књига, качим овде на Википедију. Важно је да наведете извор фотографије. Пошто је овде све на српском, а тамо на енглеском, овде је лакше написати објашњење, а такође овде ће Вам се неко од администратора пре брисања јавити да Вас опомене уколико није све у складу са правилима. Мој Вам је савет Ваше фотографије шаљите тамо, а друге фотографије остављајте овде. Поздрав и свако добро. П.С. Очекујем фотографије гробова Жарка Веселинова и Камењара. — Pinki (разговор) 23:02, 24. октобар 2020. (CEST)[одговори]

Задатак извршен - фотографије постављене! СФ-СН!

Здраво, јел има неки "ратни задатак" за наш тим?