Разговор са корисником:Sumatra31

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Поздрав, Sumatra31. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Sumatra31. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --Милан Животић () 22:31, 10. новембар 2018. (CET)

Фотографија[уреди]

Поздрав, хвала што сте ми се обратили. Фотографије се отпремају путем водича за отпремање. Кликните овде како бисте отпремили фотографију коју желите. Пратите упутства и молим вас јавите ми када то урадите како бих проврио да ли је све уреду са њом. Хвала. Face-smile.svg ВЛАДА да? 20:20, 12. новембар 2018. (CET)

Fotografija Adašević[уреди]

Poštovani Vlado,

Nažalost, ne mogu da otvorim Vodič za otpremanje.

Pozdrav,

Sumatra31 Sumatra31 (разговор) 21:51, 12. новембар 2018. (CET)

Поздрав, само да се зна ја сам Serbian Nickmen. Не знам у чему је проблем, али ако слика коју желите да објавите постои на интернету, да ли можете да ми пошаљете линк. Уколико слика не постоји на интернету, у том случају нажалост немам могућностда Вам. Овако, уколико је слика ваше власништво, њу можете само ви да отпремите (јер претпостављам да је нико други не поседује). Уколико сте сигурни да слика не крши ауторска права можете је отпремити путем овога. Уколико вам ни то не ради, можете проследити жалбу овде. Хвала. Face-smile.svg ВЛАДА да? 22:03, 12. новембар 2018. (CET)

Adašević fotografija[уреди]

Poštovani Serbian Nickmen, Fotografija je moje vlasništvo, ali, čini mi se da još nemam prava da kačim fotografije na Wikipediju, treba da prođe četiri dana, ako se ne varam, od prijave. Hvala Vam na pomoći i ljubaznosti, mnogo znači početniku.

Srdačan pozdrav,

Sumatra31 Sumatra31 (разговор) 22:09, 12. новембар 2018. (CET)

Stranica Oto Horvat[уреди]

Molim Vas, kako mogu da stranicu Korisnik:Oto Horvat pretvorim u običnu stranicu Oto Horvat? Pisala sam na već postojećoj strani. Ne znam u čemu je razlika, početnik sam.

Hvala na strpljenju i pomoći!

Sumatra31 Sumatra31 (разговор) 17:23, 13. новембар 2018. (CET)

Почетник[уреди]

Поздрав, видим да сте се нашли за фотографију Боривоја Адошевића :). Успут скинуо сам шаблон почетнички чланак са странице Боривој Адошевић, јер сматрам да је сада довољно енциклопедијски написан и није потребно брисати га. Сврха ове поруке је да вам објасним зашто сам из одељка спољашње везе избацио већину сајтова. Разлог је зато што би у том одељку требало да стоје неки најважнији, остале сајтове можете додати у текст као референце. Више о томе можете видети овде. Хвала, срдачан поздрав. Face-smile.svg ВЛАДА да? 12:12, 16. новембар 2018. (CET)

Početnik[уреди]

Poštovani Serbian Nickmen,

Hvala Vam najlepše na pomoći!

Pozdrav,

Sumatra31 Sumatra31 (разговор) 19:43, 16. новембар 2018. (CET)

Fotografija Oto Horvat[уреди]

Poštovani Serbian Nickmen,

Ne mogu da postavim fotografiju Ota Horvata. Postavila sam je na wiki ostavi, popunila sam formular, ali sad mi još nešto traže...

Da li mogu da je postavim kao svoju datoteku? I kako?

Izvinite što Vas stalno uznemiravam, ali sve sam pokušala...

Pozdrav,

Sumatra31 Sumatra31 (разговор) 23:14, 16. новембар 2018. (CET)

Fotografija Ota Horvata[уреди]

Molim Vas,

Da li neko može da mi pomogne da postavim fotografiju na stranicu Oto Horvat?

Pozdrav,

Sumatra31 Sumatra31 (разговор) 10:31, 24. новембар 2018. (CET)

Поздрав, извињавам се што тек сад одговарам, али нисам видео вашу поруку. Уколико желите да ми се обратите, мислим да би лакше било да то урадите на мојој страници за разговор (како бих видео поруку и брже одговорио). Што се тиче фотографије, имама једну идеју. Како сте прошли пут за слику Боривоја Адошевића, на ону коју сам ја објавио, Ви сте кликнули на дугме отпреми нову верзију датотеке, и све је било уреду. Сада ћу ја да отпремим неку фотографију, и Ви можете да урадите исто као и прошли пут. Надам се да смо се разумели. Јавићу Вам кад отпремим датотеку. Поздрав. Face-smile.svg ВЛАДА да? 10:38, 24. новембар 2018. (CET)

Foto O.H.[уреди]

Odlično smo se razumeli! Hvala Vam najlepše!!!

Pozdrav! Sumatra31 (разговор) 10:39, 24. новембар 2018. (CET)

Урађено, ево је фотографија, линк. Поздрав. Face-smile.svg ВЛАДА да? 11:00, 24. новембар 2018. (CET)

Fotografija O. H.[уреди]

Nažalost, ne vidi se... Sumatra31 (разговор) 11:05, 24. новембар 2018. (CET)

Имам нову идеју. Поставио сам слику коју сам отпремио овде. Можете кликнути на фотографију, и након тога на плави правоугаоник у ком пише Више детаља, и ушлисте на страницу фотографију. На даље знате и сами шта требате да урадите. Поздрав. Face-smile.svg ВЛАДА да? 13:25, 24. новембар 2018. (CET)

Fotografija O. H.[уреди]

Hvala Vam najlepše!!! Uspelo!

Pozdrav! Sumatra31 (разговор) 14:01, 24. новембар 2018. (CET)