Разговор са корисником:Tikitak

С Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Tikitak. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Tikitak. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад!--Михајло Анђелковић { talk } 22:31, 16. децембар 2007. (CET)

Аустроугарска[уреди извор]

Погледај Аустроугарска и Аустријско царство. Обрати пажњу на године постојања и примети годину рођења Пупина. Дакле, када су рођени Пупин и Тесла, Аустроугарска још није постојала. Сам чланак није дугачак, али је у првим реченицама описана суштина. Успут, моја измена на чланку се односила и на расподељене физичке особине дуж вода, што јесте правилан назив (према данашњим универзитетским уџбеницима). -- JustUser  JustTalk 01:33, 23. децембар 2007. (CET)

ОК. Немој да мислиш да сам ја нешто повређен или љут због измена. Дакле нема потребе да ме питаш да ли се ја или било ко слаже са изменама. Свако уради оно што мисли да је добро и остави записано свој став зашто је то тако, а ако постоје разлике у мишљењима, то се може разјаснити (тако би барем требало да буде). -- JustUser  JustTalk 01:57, 23. децембар 2007. (CET)

Удун[уреди извор]

Зашто му склони слику... Баш је била ок... Или си је склонио грешком...--Nikostrat (разговор) 01:59, 23. децембар 2007. (CET)

Нема фрке... ја ћу да је вратим... Ако не успеш...--Nikostrat (разговор) 02:01, 23. децембар 2007. (CET)
Иди види оног мага... Због тражења извора... Преправио сам мало текст, па ми се чини да сада може да се скине одредница - тражи се... Види па одлучи... на енглеској Вики је овако некако слично...--Nikostrat (разговор) 02:17, 23. децембар 2007. (CET)Чувај се Правописа, земљаче. Та књига није баш омиљена у извесним википедијанским круговима.

--делија (разговор) 10:58, 23. децембар 2007. (CET)Хехе, и ја сам то мислио до пре неколико сати.

Али, без обзира на све, желим ти сваку срећу. Требаће ти.

Поздрав.

--делија (разговор) 11:11, 23. децембар 2007. (CET)

Pozdrav[уреди извор]

Spisak svojih izmena možeš da vidiš ovde ili pomoću ove alatke. Za sada imaš ukupno 57 izmena. Što se tiče glasanja, svi korisnici imaju pravo da učestvuju u njima. Više o glasanjima u toku pogledaj ovde. Sve najbolje! M!cki talk 12:46, 23. децембар 2007. (CET)

Правилније је Амаласвинта.--Војвода (разговор) 16:12, 25. децембар 2007. (CET)
Најбоље је решити преусмерењем како не би уносили забуну. Ако су оба облика правилна могу равноправно да се употребљавају. Поздрав и слободно ми се обрати ако ти затреба помоћ, --Војвода (разговор) 16:42, 25. децембар 2007. (CET)

Непостојеће категорије[уреди извор]

Слично је као и са чланцима. Отвори се нова страна у којој може да се напише који чланци ће улазити у ту категорију а потом се да категорија сврста у одговарајуће категорије.--Војвода (разговор) 21:23, 27. децембар 2007. (CET)

Кликнеш на црвени назив категорије. Затим у отворену страницу упишеш у коју категорију хоћеш то да ставиш ( на пример Хришћанство у случају хришћанских мисионара) и снимиш. --Војвода (разговор) 21:33, 27. децембар 2007. (CET)

Претпреглед[уреди извор]

Желео бих да се захвалим за ваше доприносе Википедији. Међутим, препоручујемо да користите дугме прикажи претпреглед пре снимања ваших измена. Ово вам помаже да пронађете грешке уколико сте их направили и спречава загушење скорашњих измена и историје странице. Хвала још једном. --ФилиП 10:49, 13. јануар 2008. (CET)

Готи[уреди извор]

Погледај разговор код чланка Готи. Пошто видим да си преводио/ла са шпанског, занимаће те да у шпанском чланку постоји грешка. Далмацију је освојио Мунд, који је био Гепид, а не Илирик. Клаудије који на разговору даје објашњење је проф. историчар, тако да му се може вероватиFace-wink.svg. Да искористим прилику и да ти пожелим добродошлицу. Видим да се сасвим лепо сналазиш, међутим, ако затреба нека помоћ, ти вичи.Face-grin.svg --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 20:28, 14. јануар 2008. (CET)

И ја теби желим добродошлицу, дуг и плодан останак на Вики. Слободно преводи и даље истзоријске чланке, пратићемо их и исправљати ако буде било потребе. Пуно поздрава...—ClaudiusGothicus (разговор) 21:28, 14. јануар 2008. (CET)

Ја ти слабо стојим с тим, али би могао да питаш Фићу, он ће ти сигурно помоћи. Видим да ти је и споменицу дао, тако да сигурно неће бити проблема Face-wink.svg--ЈагодаGaim.svg испеци па реци 22:17, 14. јануар 2008. (CET)

Ево предлажем ти да за почетак пробаш да искористиш овакву табелу, ако може да ти помогне. Ако нешто не знаш, слободно се јави да покушамо да решимо проблем.—Филип Кнежић (разговор) 01:58, 17. јануар 2008. (CET)

Хмм, тешко да може да се сузи јер је ширина оне колоне са годинама 25%, а оне са делима 75%, збир мора да буде 100%. Е сад, ако имаш шта да ставиш могао би и да убациш трећу колону, тако ћемо их сузити.Face-grin.svgФилип Кнежић (разговор) 10:25, 19. јануар 20

Нема проблема, сад ћу да врнем.—Face-grin.svgФилип Кнежић (разговор) 16:50, 19. јануар 2008. (CET)

Надам се да чеш се овако снаћи...—Face-grin.svgФилип Кнежић (разговор) 16:50, 19. јануар 2008. (CET)
Важно да иде...—Face-grin.svgФилип Кнежић (разговор) 16:57, 19. јануар 2008. (CET)

Хмм, радо би ти помогао али ни ја не знам...Sad.pngФилип Кнежић (разговор) 18:02, 19. јануар 2008. (CET)

Magbet[уреди извор]

Da, sasvim sam siguran. Šekspirovo ime Macbeth kod nas se prenosi kao Magbet zbog ustaljenosti u tom obliku u našoj dosadašnjoj literaturi, iako bi prema pravilima bilo Makbet. (Tako se i grad zove Vašington, zbog ustaljenosti u našem jeziku, iako bi prema pravilima transkripcije bilo Vošington.) Naravno, ovo je primedba za one kojima je stalo do toga šta piše u „Pravopisu srpskoga jezika“. ;) --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 18:06, 21. јануар 2008. (CET)

monobook.js[уреди извор]

Поштовани/а,

ово је циркуларна порука којом вас обавештавам да сам из ваше /monobook.js стране обрисао позив скрипте en:User:Zocky/AutoComplete.js

Имамо разлога да верујемо да је услед измена у МедијаВикију дошло до квара у овој скрипти, који онемогућава не само уређивање већ и читање Википедије.

Уколико имате неких питања у вези са овим слободно ми се обратите на мојој страни за разговор. Позив скрипте можете сами да вратите, али имајте у виду да се може десити да вам то блокира приступ Википедији. Уколико се то деси, из неког другог браузера се (без да се пријављујете) обратите на Тргу и тражите да вам неки администратор ревертује измене.

Поздрав. -- Обрадовић Горан (разговор) 21:27, 17. фебруар 2011. (CET)