Разговор са корисником:TjomiiDovla

С Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Gaim bw.png

Такмичење[уреди извор]

Хвала што си одлучио да учествујеш у такмичењу у сређивању чланака. Уколико имаш неких проблема или нејасноћа, слободно се обрати за помоћ или мени или на страни за разговор странице такмичења или на неком од тргова. Како би такмичење прошло што успешније, и како би што више чланака било успешно сређено (по оцени жирија), наводим неколико савета што се тиче ствари које треба исправити у чланцима за сређивање. Наравно, сваки чланак се разликује и код разних чланака је потребно исправити различите ствари, али ово је списак исправки које су најчешће неопходне:

  • додавање унутрашњих веза.
  • додавање заграда за транслитерацију.
  • написати увод уколико не постоји.
  • поделити текст на поглавља (разламање текста).
  • граматичко стилске исправке (на пример презент заменити прошлим временом).
  • сврстати чланак у одговарајуће категорије и додати међувики ако је могуће.
  • Замена наводника "" са „“.

Срећно на такмичењу! -- Обрадовић Горан (разговор) 16:59, 11. јул 2010. (CEST)


Хвала--{TjomiiDovla (разговор)} 17:02, 11. јул 2010. (CEST)

Хехе, па немој да штиклираш да си средио чланак. То ради жири кад провери да ли је све ОК. Сад ћу да прођем кроз тај чланак, мислим да ћу знати понешто о томе, јер сам завршио цисков курс CCNA. --SmirnofLeary (разговор) 15:51, 13. јул 2010. (CEST)

Није проблем никакав, само полако и питај за помоћ кад год ти је потребна. --SmirnofLeary (разговор) 15:55, 13. јул 2010. (CEST)

Мала помоћ од мене. За изразе на енглеском језику користи шаблон {{јез-енг|izraz...}} и за слике модел [[Слика:име_слике.jpg|мини|десно|200п|Текст испод слике.]]. Видим да ту често грешиш. --SmirnofLeary (разговор) 16:13, 13. јул 2010. (CEST)

Хвала друже. Пчелице су добиле новог другара. Ако треба помоћ око сређивања чланака или да препоручим неки из жељене области, само јави. --SmirnofLeary (разговор) 01:38, 17. јул 2010. (CEST)
Јел можеш да додаш извор за историјат ЛАН-а? --SmirnofLeary (разговор) 02:23, 17. јул 2010. (CEST)
Могу, наравно. Сигурно има тону материјала о њима на нету. Ево ово сам прво нашао па искористи : линк. Сад сам мало уморан, био сам ван стана цео дан, па ћемо ако није проблем сутра да средимо то. --SmirnofLeary (разговор) 00:56, 18. јул 2010. (CEST)
Ђао TjomiiDovla, прочитао сам чланак и додао сам онај извор што сам ти послао пре неки дан у текст. Овако на први поглед, предложио бих да имена песама или албума стављаш под навоснице нпр. Ту ту ту да иде „Ту ту ту“. Остало је ОК. Само да би испао фин чланак, треба пронаћи што више извора. Новинских чланака, Политика, Блиц, Новости ... --SmirnofLeary (разговор) 01:32, 20. јул 2010. (CEST)
Еј, немој Friedrich Wilhelm Nietzsche то среће ти. Ако тако наводиш онда стави нем. Friedrich Wilhelm Nietzsche, иначе по нашки да те цео свет разуме „Фридрих Ниче“. --SmirnofLeary (разговор) 22:10, 27. јул 2010. (CEST)

Хехе, шта радиш да те пита човек ?! Видим доделио си сам себи споменицу као корисник Шерлок Холмс, па си направио налог за корисника. А и видим да сам тераш бројач. Пусти то боту да ради (споменицаш), чини ми се да он додели споменицу кад треба да промени бројач. Мада нисам сигуран 100%. --SmirnofLeary (разговор) 03:34, 4. август 2010. (CEST)

Јесте наравно, не може нико да ти забрани. --SmirnofLeary (разговор) 14:30, 4. август 2010. (CEST)

Спарта[уреди извор]

Ако ниси вид`о,бачи поглед овден.Тол`ко. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 19:25, 13. јул 2010. (CEST)

Bok, koji tekst, da nije previše, pribaj prvo google translate, mislim da bi trebao. --Mile (разговор) 20:59, 30. јул 2010. (CEST)

Istorijska biblioteka[уреди извор]

Molim te da ne kopiraš tekstove sa Istorijske biblioteke na Vikipediju jer time kršiš licencu tog sajta. Ako ti nije jasno zašto, citiraću ti sporni tekst:

Текст није дозвољено мењати ни на који начин, нити користити га у комерцијалне сврхе.

Pošto na Vikipediji je nemoguće ne menjati tekst time je Vikipediji nemoguće preuzeti tekst sa Istorijske biblioteke. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 09:59, 12. август 2010. (CEST)

Don Pelajo i Bitka kod Kovadonge.--ЈагодаGaim.svg испеци па реци 20:56, 12. август 2010. (CEST)
Upravo tako. Samo, neće biti skroz obrisan članak, nego samo tekst koji je on (ti) ubacio. Vratila sam oba članka na stare verzije. Reci mu da ubuduće ako želi da kopira sa nekog sajta, prvo dobro prouči licencu istog. Na Vikipediju mogu da idu samo tekstovi koji su pre svega pod slobodnom licencom i koji mogu da se menjaju. Ovaj sajt dozvoljava kopiranje, ali NE i menjanje, a na Vikipediji je nemoguće održati neizmenjen neki tekst. Pozdrav. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 22:50, 13. август 2010. (CEST)

U svakom slučaju, možeš iskoristiti tekst kao referencu i literaturu za pisanje članka. To je svakako dozvoljeno. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 22:52, 13. август 2010. (CEST)

Кандидатура[уреди извор]

Ако си мислио да се кандидујеш за администратора, уради то поновно, прошли пута ниси добро урадио. Ту сам страницу обрисао, негдје си погрешио при кандидовању. Пажљиво слиједи упутства која су описана. --Жељко Тодоровић (разговор) 22:46, 30. август 2010. (CEST) с. р.

Два налога[уреди извор]

Противно је политици Википедије да два човјека користе један исти налог. Нпр. ја као администратор Википедије не могу дозволити некоме да користи мој налог, брише, закључава, блокира итд. Сигурно не представља никакав проблем, да уколико сте двојица, да раздвојите налоге, тј. један нека се пријави под новим корисничким именом, док други може задржати ово име (или може затражити захтјев за преименовање, уколико жели да задржи досадашње доприносе). Иначе, налози код којих се докаже да су у власништву више људи, блокирају се на бесконачни рок. Ви отворено признајете да вас је двојица, али овдашњи администратори неће бити ригорозни и корисити се методама блокаде, али се од вас тражи да раздвојите корисничка имена. Једно физичко лице може управљати једним налогом, друго другим итд. Нема мијешања и томе сл. Посебно, двојност се не смије дешавати када неко посједује администраторско оруђе, а ви сте се кандидовали за тај посао.

Ово је „службени“ позив једног администратора да раздвојите корисничке налоге, на начин који сам вам објаснио. Надам се да ћете ово извршити у што краћем року. --Жељко Тодоровић (разговор) 22:18, 1. септембар 2010. (CEST) с. р.

Добро, урадите како хоћете, ако се не можете договорити. Али, ако отворите два нова налога, не смијете више користити овај. Ниједан корисник не смије имати лутке. Везано за твоју кандидатуру, савјетовао бих ти да је прекинеш. Судећи по гласовима, сигурно се неће завршити повољно, али више због тога што је дошло до пропуста у вези двојних налога. Политика једноставно не допушта да неко на тај начин постане администратор. Причекај неко вријеме, бави се уређивањем чланака, а тек касније поднеси кандидатуру, када те корисници више упознају. Да би те неко више упознао, мораш бити активнији на расправама, како би други видјели твоје ставове, размишљања и способности. Дакле, најбоље је да одустанеш од кандидатуре. --Жељко Тодоровић (разговор) 01:35, 2. септембар 2010. (CEST) с. р.

Медаља[уреди извор]

Дадох ти медаљу. ;) --TjomiiDovla (разговор) 02:27, 21. септембар 2010. (CEST)

Uređivački maraton[уреди извор]

Zdravo TjomiiDovla,

Budući da si već bio u prilici da učestvuješ na uređivačkom maratonu u organizaciji Vikimedije Srbije veliko mi je zadovoljstvo da te pozovem na predstojeći maraton na temu muzike.

Dakle, početkom novembra meseca organizujemo poslednje po redu takmičenje u pisanju članaka na temu muzike. Takmičenje traje od 1. do 30. novembra 2018. godine. Tematika ovog maratona je sveobuhvatna i u sebi inkorporira brojne zanimljive teme, a samo neke od njih su: bendovi, izvođači, instrumenti, muzički događaji i drugo.

Spomenuo bih da, pored mogućnosti pisanja i dopunjavanja članaka, takmičarima I takmičarkama stoji na raspolaganju i prevođenje članaka sa stranih jezika koji su relevantni za muziku. Samo ne zaboravi da će se jedino članci objavljeni na Vikipediji uzimati u obzir.

Više o samom takmičenju, ali i pravilima možeš se informisati na sledećoj stranici.

PS: da ne zaboravim. Za najuspešnije takmičare I takmičarke obezbeđene su vredne nagrade i pohvale.

Nadamo se tvom pozitivnom odgovoru. Ukoliko imas neka pitanja ili nedoumice slobodno nam se obrati na kancelarija@vikimedija.org.

Pozdrav, Zex12 (разговор) 14:52, 23. октобар 2018. (CEST)