Разговор с корисником:Veselinmarkovic

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Veselinmarkovic. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Veselinmarkovic. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Молимо вас да одвојите мало времена и прочитате следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Песак
За увежбавање рада на Википедији
Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис
Дугме за аутоматски потпис

Молимо вас да се потписујете на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад прозора за прављење измена — то даје ваше име, тренутно време и датум. Такође, молимо вас да се не потписујете у чланцима.

За слање слика на Википедију, молимо вас да прочитате:

Пре него што почнете с уређивањем чланака, молимо вас да прочитате важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити наречја у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom“ латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.


Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен сталан сарадник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу или нам пошаљите поруку на IRC каналу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --Goldfinger (разговор) 19:38, 19. март 2012. (CET)[одговори]

Уколико наставиш у тренутном стилу, врло брзо ћеш бити блокиран. Савјетујем ти да се смириш и прочиташ ВП:БЛН.--В и к и в и н д 01:52, 24. децембар 2012. (CET)[одговори]

Polako čoveče, sve se može rešiti i bez psovki, nema potrebe za takvim ponašanjem, bićeš blokiran ako ovako nastaviš.--Soundwaweserb (разговор) 02:00, 24. децембар 2012. (CET)[одговори]

Dcirovic (разговор) 02:55, 24. децембар 2012. (CET) [одговори]

--В. Бургић (реци...) 07:53, 24. децембар 2012. (CET)[одговори]

Захтев блокираног корисника да буде деблокиран размотрио је један од администратора и захтев је одбијен. Остали администратори могу такође да преиспитају блок, али не би требало да га мењају осим ако за то не постоји добар разлог (видети правила блокирања). Ова одлука не треба да се брише док је блок на снази.

Veselinmarkovic (дневник блокирањаактивни блоковиглобални блоковидоприносиобрисани доприносидневник филтера злоупотребадневник нових корисникаизмена подешавања блокадеблокирањечекјузер (дневник))


Образложење захтева:

Молио бих да се скине забрана на неодређено време, јер је то неконструктивно, и да се замени блокадом на неки примерени рок, пошто бих у супротном само био приморан да отворим нови налог, а IP адресе се мењају па њихово блокирање нема неког смисла, тј. ефекта (заправо, IP адреса ми се већ сад разликује од оне од времена блокаде). Под примереним роком не мислим на 10 година, него недељу дана и слично. Веселин Марковић (разговор) 15:15, 25. децембар 2012. (CET)

Захтев је одбијен:

Пошто је очигледно да, како и сам кажеш, вређање других корисника и претње смрћу не сматраш лошим (што значи да би се исте ствари сасвим сигурно и даље дешавале), захтев је одбијен. micki 16:29, 25. децембар 2012. (CET)[одговори]


Тражиш да будеш деблокиран јер ћеш у супротном отворити сокпапет налог? Уз такву аргументацију ниједан администратор те неће деблокирати. Кључне ријечи за смањивање блока су „жао ми је“, „неће се поновити“, „извињавам се“ и слично.--В и к и в и н д 15:25, 25. децембар 2012. (CET)[одговори]

Ја кажем шта је реално, а да ли ће то неко прихватити или не, то је друго. Ја држим да је блокада НА НЕОГРАНИЧЕНО непримерена мера, па у складу с тим молим да се преиначи у блокаду с одређеним трајањем, а да ми је жао - није, па нећу ни да се извињавам, пошто се "вандализмом" нисам бавио, односно нисам брисао и преправљао чланке на непримерен начин. Да сам извређао неке чланове то је тачно и стоји, и није ми жао, то су заслужили СВОЈИМ понашањем. Али то шта сам ја писао је њима ЛИЧНО, и то на страницама за разговор, а то није вандализам него увреда личности (могу да ме туже).

Након свега реченог, још једном понављам своју молбу одозго, коју мислим да треба прихватити, јер је то у интересу одржавања реда, поретка и мира на овом сајту, који не би требало да припада нити једној особи, нити некој групи, већ целој заједници; и где свако има право гласа а нико право монопола и где догматским ставовима нема места. --Веселин Марковић (разговор) 16:28, 25. децембар 2012. (CET)[одговори]

Захтев блокираног корисника да буде деблокиран размотрио је један од администратора и захтев је одбијен. Остали администратори могу такође да преиспитају блок, али не би требало да га мењају осим ако за то не постоји добар разлог (видети правила блокирања). Ова одлука не треба да се брише док је блок на снази.

Veselinmarkovic (дневник блокирањаактивни блоковиглобални блоковидоприносиобрисани доприносидневник филтера злоупотребадневник нових корисникаизмена подешавања блокадеблокирањечекјузер (дневник))


Образложење захтева:

У смислу одбијања мог претходног захтева, хтео бих да додам да са дотичним особама уопште више немам ни најмање жеље да комуницирам у било ком облику (што дакле укључује и вређање) и да поновим своју молбу да се блокада орочи.

Цитирао бих и два кључна пасуса Правилника о блокирању, који подупиру моје противљење БЛОКАДИ НА НЕОГРАНИЧЕНО ВРЕМЕ:

(1) Блокаде се користе за спречавање штете и ометања Википедије. Не треба да се користе као казнена мера. (2) Трајање блокаде варира (тренутно је уобичајено 24 часа) и може се укинути ако се уредник сагласи да престане са штетним понашањем.

Као што рекох, "штетног понашања", односно вређања дотичних особа више неће бити. Зато још једном молим администраторе да блокаду ороче на "уобичајени рок" наведен у Правилнику.

Донету одлуку сматраћу коначном, те неће бити даљих захтева ни молби с моје стране.

Срдачан поздрав, Веселин Марковић (разговор) 17:00, 25. децембар 2012. (CET)[одговори]

Захтев је одбијен:

корисник не показује жељу да се извини. -- Bojan  Razgovor  02:49, 26. децембар 2012. (CET)[одговори]


Моје мишљење: Смањите му блок на 2 седмице уз јасно упозорење да ће блок на неодређено бити враћен уколико настави са увредама и пријетњама на било којој страници и према било којем кориснику. Нека му то буде последња прилика. Двије седмице ће му бити довољно да се охлади. Такође га треба упозорити да не избјегава блок и да не уређује са ИП адресе, што је такође основа за враћање блока на неодређено.--В и к и в и н д 17:24, 25. децембар 2012. (CET)[одговори]

Моје је мишљење такође се блок скрати.--Miut (разговор) 19:54, 25. децембар 2012. (CET)[одговори]

Одг: Skidanje blokade s naloga veselinmarkovic[уреди извор]

Блокаду сам скинуо - ова реченица је написана на мојој страни за разговор „Ја бих се званично обавезао да убудуће најстрожије поштујем сва правила која важе на овом сајту.“ То сматрам прихватљивим. Ако се ово прекрши, бесконачни блок ће бити враћен. --Ђорђе Стакић (р) 19:56, 21. август 2013. (CEST)[одговори]