Разговор са корисником:Vojvoda/Архива 7

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Садржај

За филмове[уреди]

Као прво хвала на споменици, а што се тиче филмова. Ако планираш да напишеш чланак о неком филму за који не знаш ср. назив, онда је најбоље да оставиш оригинали док неко не сазна како је филм ишао код нас. У сваком случају можеш да питаш мене, делију или неког другог да ли знамо назив. Што се тиче страница на нету за наслове филма, нема их пуно. Ја сам контактирао неке људе из југословенске кинотеке, али још нисам добио одговор, тражио сам списак филмова који су ишли код нас у кину.

А што се тиче новијих филмова овде имаш неке називе http://www.tuck.co.yu/film/ и http://film.oaza.co.yu/user/film.php?film_id=190 --Раде Награисаловић 02:02, 25. септембар 2007. (CEST)

Транскрипција[уреди]

Није проблем да погледам с времена на време. Ово што сад требало би да буде:

 • Николај Абрахам Абилдгорд;
 • Херман Вилхелм Бисен;
 • Франческо Пјеро Бисоло;
 • Леонардо Бистолфи.

Ако није проблем, могу убудуће уписати директно на ону страницу (поред изворног облика), па ти употреби где хоћеш.

Поздрав,

Bbasic 00:33, 26. септембар 2007. (CEST)

Није наведен извор за Слика:JosipTorbar.jpg[уреди]

Хвала ти што си послао (послала) Слика:JosipTorbar.jpg. Међутим, видим да на страни са описом слике тренутно није наведено ко је аутор садржаја, па је статус ауторског права нејасан. Ако ти ниси творац датотеке, треба да наведеш образложење зашто имамо право да је користимо на Википедији (погледај означавање ауторског права ниже). Ако ниси ти сам(а) творац датотеке, мораш да наведеш где си је добавио(добавила) тј. у већини случајева везу ка сајту са којег је преузета, као и услове за коришћење садржаја са те стране.

Ако твоја датотека такође нема ни ознаку за ауторско право, и то треба додати. Ако си ти направио(ла) или снимио(ла) слику, аудио или видео, онда можеш да употребиш ознаку {{ГЛСД-ја}} да би предао(ла) рад под ГЛСД (GNU FDL) лиценцом. Ако верујеш да испуњава услове за поштену употребу, употреби на пример ознаку {{поштена употреба у|име чланка}} или неку од других ознака наведених на Ауторско право#Поштена употреба. За комплетан списак ознака за ауторска права које можеш да употребиш види Википедија:Шаблони/Ауторско право.

Ако си послао(послала) и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и на њима навео(ла) изворе и ознаке. Списак датотека које си послао(ла) можеш да погледаш овде. Слике без извора и ознаке могу бити обрисане недељу дана након слања, као што је наведено на Википедија:Правила о коришћењу слика#Слање слика. Ако имаш било каквих питања молим те постави их на страни намењеној за то. Хвала. Кале info/talk 01:02, 26. септембар 2007. (CEST)

German ocupation of Luxemburg in WWI[уреди]

Hello. I don't speak Serbian, so I am going to write in English. I'm translating this article from English to Spanish. I've seen that you have translate this to Serbian. Millars --89.128.68.200 19:48, 27. септембар 2007. (CEST)

Изабрана слика[уреди]

Не знам, не одлучујем о томе ја. Свако може да покрене гласање у складу са политиком. --филип 18:16, 28. септембар 2007. (CEST)

Па добро, нека неко покрене. Можеш и ти, уосталом. --филип 18:26, 28. септембар 2007. (CEST)

Војводо то сам ја Верлор-Срејовић. Поправи свуда на Водемон, а не Водемонт. Оно задње т не иде у француском.--Disavica 18:24, 28. септембар 2007. (CEST)

Битка на Иванковцу[уреди]

Поздрав. Данас сам постао деда. Добио сам унука Николу. Извини што те давиим овим. Јавио сам се јер видим да си био на тексту из наслова. Кад могнеш погледај разговор на ту тему. Ако треба битка онда треба реч бој заменити у кутијици и тексту. Мислим да Бокица греши, али нема везе.--Drazetad 00:14, 6. октобар 2007. (CEST)

Хвала на честиткама. Ово са филмом нисам мислио озбиљно, то је било питање поводом оговора да је промењено због стандардизације. А још је чуднији одговор „учио сам у основној школи“. Слажем се да битка и бој нису исто и зато сам реаговао јер је и текст у енциклопедији био под одредницом Бој на... Мислим да греше, али то није вредно нервирања, јер би одмах бар још пет шест „адвоката“ рекло како је администратор у праву. Извини на сметњи, по овом питању се нећу више јављати. Хвала још једном. Поздрав--Drazetad 18:01, 6. октобар 2007. (CEST)


Ауторска права за слике[уреди]

Мени из ове реченице

Дела свих аутора који су умрли закључно са 1954. годином не подлежу заштити ауторских права (Закон о ауторским и сродним правима, Службени лист Србије и Црне Горе бр. 61/04, члан 195).

следи да ми немамо адекватну налепницу, а ево и зашто. Иако код нас важи да је важење ауторских права 50 година после смрти аутора, ми из разлога што смо убеђени да за нас важе закони државе у којој су сервери користимо налепницу са 70 година. Дакле, у Србији важи {{ЈВ-стара-50}} и текст те налепнице би требало изменити да се у њој помиње Србија а не Сједињене Државе (у складу са објашњењем које је Ацо дао). Ми из разлога претходне убеђености чешће стављамо {{ЈВ-стара-70}}, што и ти у овом случају можеш да урадиш. Мислим да би требало покренути расправу на тргу око тога да ми примењујемо одредбе нашег законодавства и да нас то ослободи и поводом објављивања фотографија из другог светског рата. Потом изменимо онај текст у претходно поменутој налепници и почнемо то да користимо (наравно кад и ако одлучимо да то тако користимо). -- JustUser  JustTalk 13:54, 6. октобар 2007. (CEST)

Збунио си ме са питањем па сам ишао на ен вики да гледам шта имају о копирајту и нисам нашао ништа што би могао бити одговор на питање. О томе би ипак требао неко стручнији да коментарише јер по мом схватању копирајт није ауторско право већ право власника да експлоатише право умножавања и дистрибуције неког ауторског дела одређени број година. У том смислу оно постоји вековима. А на шта се тачно односи година 1924. не знам. -- JustUser  JustTalk 18:20, 6. октобар 2007. (CEST)

Албуми по годинама[уреди]

Па, могу да направим. Хајде, гледаћу да склепам неког бота да то одради за све категорије које не постоје (1920 - 2007). --филип 16:25, 6. октобар 2007. (CEST)

Направљено (од 1940. на овамо) --филип 16:46, 6. октобар 2007. (CEST)
Ћао, Војводо, можда би могао да погледаш мој разговор са корисником Мицки. Мораћеш да потражиш информацију од неког другог пошто сам се зарекао да не полемишем о теми везаној за ауторска права на википедији, ако било шта друго треба бићу ти на изволте.--Grofazzo 22:13, 6. октобар 2007. (CEST)

Сређивао сам мало портал Историја тј убацивао "изабране" чланке, слике и биографије, баци поглед на досада урађено и дај неку сугестију... --ClaudiusGothicus 02:16, 7. октобар 2007. (CEST)

Slike[уреди]

Iskrlo je nesto u veyi sa tim slikama pre 1919. Brane kaže da nemamo zvanično tumačenje zakona (vrlo je verovatno da jeste tako, ali nismo sigurni). Mogao bi da se koristi šablon {{ЈВ-стара-70}}, ali moramo znati ko je autor posto zastita traje za zivota autora + 70 godina. Ako se ne zna autor, onda se 70 godina racuna od dana objavljivanja (Imovinska prava na delu ciji se autor ne zna (anonimno delo ili delo pod pseudonimom) prestaju po isteku 70 godina od dana objavljivanja dela. Ako autor otkrije svoj identitet pre navedenog roka, imovinsko pravo traje kao da je identitet autora poznat od dana objavljivanja dela) -- Bojan  Razgovor  19:19, 7. октобар 2007. (CEST)

Dolazim u utorak popodne u Beograd na tri meseca pa se vidimo i popricacemo o svemu sto se moze raditi na Wiki ili ako ti ikako mogu pomoci oko ispita itd. A kada se vec vratim, imacu i mog Amijana pri ruci tako da za to ne brini... --ClaudiusGothicus 19:55, 7. октобар 2007. (CEST)

Повратак[уреди]

Захваљујем, надам се да ћемо опет успешно сарађивати.Поздрав:), Велимир85 22:42, 7. октобар 2007. (CEST)

Portal film[уреди]

Uh, čekaj, polako... Šalim se. Naravno:) Samo, nije još uvek u potpunosti gotov da bih mogao da ga stavim na listu. Treba još malo da se doradi. --loshmi 10:12, 8. октобар 2007. (CEST)

Стари филмови[уреди]

Слабо таквих сајтова има [1], ако нађем јавићу ти.--Раде Награисаловић 18:16, 8. октобар 2007. (CEST) http://www.imdb.com/company/co0076116/

Istorijske[уреди]

{{Историјска фотографија}}. Потпун списак је Википедија:Шаблони/Слике -- Bojan  Razgovor  19:58, 8. октобар 2007. (CEST)

Pravopis[уреди]

Nisam ja tu stručan, pa ne mogu da odgovorno tvrdim bilo šta. Ali kada se radi o spisku stranih grupa ili pesama prirodnije je da ostanu u izvornom obliku. Primetio sam da i na kvizovima koji nešto vrede (Slagalica, Milioner i sl.) takođe koriste uglavnom nazive u izvornom obliku kada se radi o stranim grupama i nazivima pesama. A koliko je meni poznato, njih nadgledaju stručnjaci zaduženi za pravopis. Isti je slučaj sa štampom. M!cki talk 23:03, 8. октобар 2007. (CEST)

Takođe me kopka još jedna stvar. Skoro sam slušao na TV-u kako Coca-Cola ne bi trebalo da se transkribuje u Koka-Kola ili IBM u Aj Bi Em i sl. Neki ljudi tvrde da su to zaštićena imena i da se transkripcijom krše autorska prava. Ako je tako onda i mi kršimo autorsko pravo (ili kako se to već zove) kada EXIT nazivamo Egzit. Primetio sam da se to radi samo na Wikipediji. Ovo je samo primer, verujem da ima još takvih slučajeva na ovoj našoj enciklopediji. M!cki talk 23:16, 8. октобар 2007. (CEST)

Участие на България в Първата световна война[уреди]

Здраво, Vojvoda, Here is the article you were asking for at У:Р: bg:Участие на България в Първата световна война, whose title literally translates to "Participation of Bulgaria in the First World War". --Webkid 01:44, 9. октобар 2007. (CEST)

Ре: Кутијица за след[уреди]

Ево средио је Филип. --Ђорђе Стакић (р) 09:59, 9. октобар 2007. (CEST)

Портал:Film[уреди]

Evo završio sam portal. Ima dosta odrednica koje treba napisati, proširiti i sl., pa ukoliko si još uvek zainteresovan za rad na portalu... --loshmi 18:52, 9. октобар 2007. (CEST)

Глумци у новом реду[уреди]

Да, само користиш (
) између глумаца, мени изгледса боље, него са зареѕом.--Раде Награисаловић 14:26, 10. октобар 2007. (CEST)

Операција Београд[уреди]

Мало сам средио, мислим да више није за брисање.--Раде Награисаловић 16:47, 11. октобар 2007. (CEST)

Једна молба, ако поново нађеш неки сличан чланак о филму, немај га предлагати за брисање, већ јави мени да га мало допуним бар за клицу. Поздрав--Раде Награисаловић 17:42, 11. октобар 2007. (CEST)

Шаблон[уреди]

Имамо то већ, {{Цитат2}} --Саша Стефановић ® 19:32, 11. октобар 2007. (CEST)

Ћирилични портал[уреди]

Не видим зашто би морао. Као и остатак Википедије, Портали су просте странице и оне могу да буду на ком год писму. --филип 21:31, 11. октобар 2007. (CEST)

Октобарска награда[уреди]

као и 7.јулска ...дуго већ тражим материјал али не налазим..:-( --Goldfinger 21:08, 12. октобар 2007. (CEST)

Питање[уреди]

Пази, питање сам поставио сасвим уопштено, не наводећи конкретна имена и ситуације. Значи молим те, стави се у дату ситуацију и одговори спонтано и уопштено, као да се не ради ни о чему конкретном, и без икакве нервозе. Нико овде нема лошу намеру нити је ишта од овога лично (тако би макар требало да буде). Слично бих препоручио и код осталих питања (оних која су ти довољно јасна). Хвала.--Михајло Анђелковић { talk } 21:53, 12. октобар 2007. (CEST)

Не дај ни да те поколеба оволика количина питања. Колико видим, на већину њих се могу дати кратки одговори.--Михајло Анђелковић { talk } 23:39, 12. октобар 2007. (CEST)

помоћ[уреди]

Својевремено си ме упозорио да си заинтересован и за уметност осим за историју и сада бих Те молио за помоћ. Писао сам чланак Српска уметност и томе чланку је потребно сређиванје, ја сам "средио" колико сам могао. Молим Те заинтересује се за чланак и ако можеш исправи га по могућности. У ствари молио сам за помоћ и Јакшу и БокицуК, па молим и Тебе да учиниш ако имаш за то времена.Поздрави од --Vcesnak 00:25, 13. октобар 2007. (CEST)

Хвала Ти што си се заинтересовао за чланак и на труду који ћеш уложити у то- на исправлјанју и срдачно Те поздравлјам --Vcesnak 20:49, 13. октобар 2007. (CEST)Будући да је твој избор за администратора већ готова ствар (мислим да изненађења не може више бити - знаш оно, неколико аутоголова у судијској надокнади времена), бићу слободан да ти, као новом админу, задам и први задатак:

Погледај, молим те, разговор о чланку Хенри Тоуби и покушај, као неутрални администратор, да разрешиш тај рат измена који је започео Јакша. Ја сам навео изворе за своју верзију транскрипције тог презимена, а он је навео своје "изворе" (у ствари, он и нема никакве изворе). Дефинитивно, Јакша има нешто против мене (али, на његову жалост, ништа ефикасно) и већина његових измена и реверта је мотивисана инатом и личним анимозитетом, али, то је његов проблем. Мислим да ти, као админ, имаш овлашћења да решиш овај проблем, поготово што си у одговорима на она контролна питања напоменуо да се сви ми на Википедији морамо придржавати Правописа (и пратеће литературе). Други администратори су само немо и из прикрајка посматрали тај рат измена и нико се није усудио да интервенише, па макар и закључавањем чланка, иако мислим да би та драстична мера у овом случају била апсолутно непотребна.

Поздрав.

--делија 10:33, 14. октобар 2007. (CEST)

Портал[уреди]

Да га преименујем... Само не знам да ли да урадим преусмерење или... Шта мислиш... Давај неки предлог па да одрадимо на брзака...--Nikostrat 16:57, 14. октобар 2007. (CEST


Да чекамо... Ок... --Nikostrat 17:02, 14. октобар 2007. (CEST)

Гласање за награду Вики Оскар[уреди]

Гласање--Раде Награисаловић 19:09, 14. октобар 2007. (CEST)

Lovrenc Košir[уреди]

Ima [2], ima i na engleskom[3] i nemačkom.--Mile 14:24, 15. октобар 2007. (CEST)


Oćeš da napraviš taj članak ? --Mile 16:15, 15. октобар 2007. (CEST)

Портал[уреди]

Укидање портала? Е, то је занимљива идеја. Ђорђе га је оставио у неком стању за које можемо рећи да је зачето, начето и остављено. Баш бих волео да видим како би протекло гласање. Даклем, ако си убеђен да то нема неку сврху или да скроз штрчи, слободно предложи за брисање. -- JustUser  JustTalk 21:34, 17. октобар 2007. (CEST)

Филм[уреди]

нема нам филма Краљевски воз. Било би добро да имао и тај, знаћи све оне легендарне партизанске. Чисто сам запазио јер Љубиша звани Смоки тамо игра. --Mile 00:45, 18. октобар 2007. (CEST)

Честитка[уреди]

Честитам на именовању за администратора. Надам се да нове обавезе администратора неће утицати на број и квалитет будућих текстова. Желим успешан рад. Поздрав--Drazetad 16:44, 18. октобар 2007. (CEST)


I ja se pridružujem čestitkama, druže. Wikipedija je upravo postala bogatija za jednog dobrog administratora :) Želim ti da budeš dobar admin, kao što si bio dobar i kao običan korisnik. Veliki pozdrav M!cki talk 22:57, 18. октобар 2007. (CEST)

Честитке и са моје стране.--Раде Награисаловић 16:25, 20. октобар 2007. (CEST)

Сјајни чланци[уреди]

Поздрав! Не капирам зашто наједном желиш да се скину са списка изабраних поједини чланци, чак и они за које си ти некада свесрдно лобирао, те започињеш гласања? --Wlodzimierz 20:19, 20. октобар 2007. (CEST)

Мој општи коментар је да строжије критеријуме треба уводити постепено. У некој будућности сви сјајни чланци ће морати да буду потпуно референцирани, стилски сређени, са сликама и сл. Тај критеријум ћемо полако уводити тако што ћемо то захтевати од нових чланака које проглашавамо за сјајне. Међутим, треба бити веома одмерен у скидању налепнице "сјајни", из више разлога. Прво, неће ваљати ако останемо са мало сјајних чланака - сјајни чланци су наша реклама пред новим корисницима, наша легитимација у јавности и мотивација корисницима да пишу боље чланке. Друго, скидањем налепнице се нужно повређује особа која је на њему радила. Наравно, налепницу треба скинути када је чланак далеко испод нивоа који се очекује и онај који га је писао ће разумети. Али ако причамо о томе да је чланак у реду осим што нема референце, онда то није тако квантна разлика. Треба сачекати да општи ниво сјајних чланака буде далеко изнад нивоа неког чланка пре него што се он скине са списка. Мој лични осећај је да ниједно од ових гласања које си покренуо неће проћи. --Dzordzm 20:40, 20. октобар 2007. (CEST)

Borba za neovisnost Latinske Amerike[уреди]

Može se predložiti, a vjerojatno bi prošao.
 • --78.3.18.36 21:48, 20. октобар 2007. (CEST) (Jolo Buki Original)

ФА[уреди]

Па овако је било раније, после квадратића иде звездица, не знам како си мислио да изгледа. Једино да направимо да звездица замени тај квадратић, као на ен: вики, али је онда мање уочљиво. --Саша Стефановић ® 20:28, 22. октобар 2007. (CEST)

Еј, некмј брисати стране за разговор када обришеш страницу (осим ако нису глупости), да се види у чему је био проблем. -- Bojan  Razgovor  18:26, 23. октобар 2007. (CEST)

осим када неко напише глупост типа ово је смешно, немате ви појма, јебем вам све... -- Bojan  Razgovor  18:35, 23. октобар 2007. (CEST)


Ne planiram,što?Vidim da si ti pisao dekolonizaciju.--Dusan B. (разговор) 22:43, 24. октобар 2007. (CEST)

Филателија[уреди]

Поздрав. Приметио сам да радиш на филателији, али Ти се нисам јављао пошто сам радио кошарку, а често ми пуца веза, па сам журио да завршим. Иако је текст Филателија био преписан из уводног дела годишњих Каталога поштанских марака југословенских земаља, мислим да га ниси требао обрисати из два разлога. Прво могао се разбити на више делова и са нешто додатака остало би десетак текстова, друго за преузимање текстова из ПТТ весника имамо дозволу, а пошто је то иста кућа увек се могло оправдати да имамо дозволу, па ако запну обрисати. Књигу је штампао Биро за поштанске марке за Заједницу југословенских ПТТ, које нема већ 17 година тако да мислим да би се то дало правдати. Хвала на информацији за Списак који радиш. Као што сам раније рекао ја се полако повлачим из филателије, али ћу кад год налетим на нешти интересантно објавити. Поздрав--Drazetad 23:13, 24. октобар 2007. (CEST)

Брисање...[уреди]

Имаћу то у виду,пошто се до сад нисам бавио маркирањем које чега за брисање,али што је много,вала много је.Мада мислим да је најбоље да заједница о томе одлучује,так да се види чега све ту има.

Поздрав,па да наредни пут размењујемо слова поводом неке нормалне теме.

(Ах да,честитам на избору.)

Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 07:28, 27. октобар 2007. (CEST)

Атена[уреди]

Мислиш да треба Атина.. Или се питаш да ли је Атина центра... ја бих преправио на Атина... Ако је то то...--Nikostrat 20:09, 27. октобар 2007. (CEST)

Сјајни чланци - гласање[уреди]

Поздрав. Прочитај ово:

На гласању покренутом 4. априла изгласане су мале промјене у правилима о гласању за сјајне чланке.

Укинуто је следеће правило: Ако је постигнута већина од 80% али је у тренутку завршетка гласања барем два администратора гласало против, гласање се аутоматски понавља. У поновљеном гласању, ово посебно правило се не примењује и избор се врши према правилима 1-3. Администратори требају да разумеју да гласом против успоравају избор чланка и користе то право са уздржавањем.

Од сада важи правило да 7 дана након отварања, гласање се затвара и сматра успелим једино ако је гласало најмање ПЕТ корисника умјесто досадашњих ТРИ. – Милан Тешовић (р) 15:55, 16. април 2007. (CEST) Ово је са ове странице.

Ово треба да важи и за постављање и за скидање са листе, тако да чланку Џејмс Кук треба да остане непромењен статус.----László (talk) 20:50, 27. октобар 2007. (CEST)

Извини на чекању, у великим сам радовима од како сам дошао, данас већ три седмице, плус морам да радим са овим дрндавим нетом који ми товари и импулсе итд. Видећу за онај превод чим пре. Послао сам ти смс али сам остао без одговора. Погледај чланке Урош I Вукановић и Урош II Примислав. Пошто су скроз нови (имали смо досада само клицу о Урошу I) пошто си ти сада администратор размисли вреде ли неке споменице пошто не постоје на енг Вики. --ClaudiusGothicus 12:48, 30. октобар 2007. (CET)

OK[уреди]

...ako se necega konstruktivnog sjetim, oglasicu se... :) Poz. ---Славен Косановић- {разговор} 21:43, 30. октобар 2007. (CET)

Изабрана слика[уреди]

Важи. --филип 21:53, 30. октобар 2007. (CET)

Svet u nesporazumu...[уреди]

Pozdrav. Nisam imao većih problema do sada,ali svakako da bi pomoć bila dobrodošla a prazninu sam ostavio iz razloga što nisam uspeo da uredim infoboks kao što je učinjeno na engleskoj wikipediji, sa zastavama država u kojima je izašao, i ostalim sitnicama(baš detaljno). Naravno kad budeš imao vremena i ako budeš želeo ti to slobodno odradi, pa ovo je valjda "wikipedija" i to svako može. I za kraj jedno pitanje koje baš i nema veze sa Wiki.., dali si igrao Svet u nesporazumu. --Жућа 23:59, 31. октобар 2007. (CET)

Мала помоћ[уреди]

Молим те да ли знаш која застава се користи на олимпијским играма (репрезентација земље) ако држава има државну и цивилну заставу. Зависно од википедија ознаке су разне. На прим: Перу има државну са грбом и цивилну без њега. енг, ита. пор. вики. употребљавају државну, а нем. фран. шпа. јап. хол. цивилнну. Ако ниси сигуран упути ме на некога ко би требао да зна.Поздрав и хвала--Drazetad 15:35, 1. новембар 2007. (CET)

Ако си на ово мислио онда овде Википедија:Шаблони/Државе и Википедија:Шаблони/Бивше државе--Drazetad 15:49, 1. новембар 2007. (CET).
Заборавио сам ти речи ово су шаблони за заставе када из ње иде и име државе  Србија, а ако хоћех само заставу без имена од треба овако Србија. Поздрав--Drazetad 16:00, 1. новембар 2007. (CET)

деблок[уреди]

Због подржавања евидентног троловања и враћања блока другог администратора без разговора са њим, обавештавам те да од сада на даље можеш да рачунаш на мој глас у корист твог опозива са позиције администратора у евентуалном гласању. Честитам. --Dzordzm 17:30, 1. новембар 2007. (CET)

Vojvoda, na moj glas MOZES da racunas! Kakav je to nacin? Ucenjivanje!--Филип Кнежић (разговор) 18:04, 1. новембар 2007. (CET)

Није то никаква уцена. Такође сматрам да се блок и де-блок не могу радити овако на своју руку, а при давању свога гласа Војводи сам такође претпоставио да се овакви нагли потези неће дешавати (ало бре! малтене ни на једно „пипаво“ питање не беше одговора, а сад се овако решава „пипава“ ситуација). Мислим да се требало сачекати (ма какав био исход расправе) а пожуривање ситуације никако не одобравам.--Михајло Анђелковић { talk } 22:13, 1. новембар 2007. (CET)
Руку на срце овај пут није било вређања (било је охо-хо у прошлости и то се све дуго толерисало), али такође исто то не можеш видети ни у опису блока који гласи „троловање“, тако да не знам зашто инсиситираш на тој најгрубљој врсти опхођења која није ни спомињана. Ал', извин'те, оно што она ради у задње време јесте троловање, које још сматрам и систематским. Но одговор: па, да сачекаш Филипа, Сашу, Бојана, Кастера, и друге хеботе, а не сам овако на своју руку да „решаваш“ ствар. Зар њихова реч ништа не вреди? Сматраш свој поступак потпуно доличним твоје позиције?--Михајло Анђелковић { talk } 22:26, 1. новембар 2007. (CET)
Везујеш се за конкретну бојанову ситуацију уместо за комплетну слику. Јагода јесте дала доста „коментара“ који нису ништа друго до неконструктивне провокације и (опет потпуно неконструктивно) грубо обраћање. Уколико се око тога не слажемо, немам даљи коментар. Што се кулирања тиче, највероватније ће се то десити. Но, драго ми је што сам изгледа напокон добио одговоре које за време твоје кандидатуре нисам могао ни на кафену кашичицу да исцедим.--Михајло Анђелковић { talk } 22:39, 1. новембар 2007. (CET)

Проблем са деблоком и предлог за његово рјешавање[уреди]

Е, сад стигох па се извињавам због можда касне реакције на новија дешавања.

Колико видим сви имамо један проблем. Проблем је у твојој претпоставци да се Бојанов блок за Јагоду десио у афекту. Видиш, ја мислим да то није био случај. Чак шта више, ја могу да претпоставим рецимо, да си ти деблок извршио у афекту. Да ли због такве евентуалне претпоставке треба да ја Јагоду поново блокирам? Која би твоја реакција била на тако нешто? Гдје би нам био крај кад би се такав ланац наставио? Које последице би трпио пројекат због тамо некаквих дјетињастих размирица? Такви евентуални неспоразуми и заоштравање ситуације се дешавају када се недовољно комуницира са актерима. Видиш, ту сматрам да си направио грешку, због тога што није постојала та комуникација са Бокицом прије било какве акције у том случају.

Како ријешити проблем? Имамо три могућности:

 1. сам ти блокираш Јагоду на остатак предвиђеног времена и у међувремену успоставиш контакт са Бокицом и рашчистиш ситуацију (евентуалне деблокирање Јагоде у том случају није искључено)
 2. ти не урадиш ништа тим поводом (рецимо до сутра у подне) и ја поднесем захтјев за укидање твојих администраторских права (као у случају Срејовића) и ситуација ескалира умјерено (наведено гласање није прошло, како се да примијетити)
 3. неко други поново блокира Јагоду због истих разлога и ситуација ескалира драстично

Питао бих те јеш нешто. Да ли си спреман да преузмеш одговорност за евентуалне последице по пројекат и ескалацију ситуације?

Поздрав, --Kaster 23:36, 1. новембар 2007. (CET)

Vovjvodo,kako stavljaš te slike na profil.Ono da si ne pušač pravoslavac itd ?--Vule91 23:39, 1. новембар 2007. (CET)

Црква босанска[уреди]

Ма проблем ми је што кући уопште немам интернет, иначе бих одмах средио све те грешке које сам превидео. Ево, сад сам мало порадио на уводном делу, ваљда је бољи него што је био.--Mladifilozof 21:15, 2. новембар 2007. (CET)

Грб Трибалије[уреди]

Грб Трибалије се, као такав, појављују у књизи Стематографија [4]. Наводно се појављивао и пре, још у време деспота Стефана, али нисам никако то могао да потврдим, мада ни да оповргнем. Мислимк да сам га још негде виђао али тренутно незнам где. --Александар (поразговарајмо!) 13:08, 3. новембар 2007. (CET)

Не мислим да нема никакве везе са историјском Трибалијом, али је тешко потврдити и да има. То да ли је грб измишљен... Хм, па наведи ми један који није измишљен!? :-) Сигурно је само да се грб у сваком случају употребљавао под тим именом - као грб Трибалије. --Александар (поразговарајмо!) 13:16, 3. новембар 2007. (CET)

У томе и јесте сад цака! Како проверити аутентичност!? :-( Они се појављују у Жерафовићевој Стематографији, а право питање је одакле њему информације о тим грбовима, и да ли су неки од тих грбова аутентични или их је он све измислио? У стваари, прави проблем је што се пре њега нигде и не могу наћи грбови наших племића и покрајина, па да би се могло са тиме упоредити и говорити о аутентичности. :-( --Александар (поразговарајмо!) 13:25, 3. новембар 2007. (CET)

Шаблон књига[уреди]

Пала ми је напамет иста идеја и спровешћу је у дело, само што сада немам времена јер идем од куће за неких десетак минута. Али чим се вратим или нађе времена видећу да то урадим. Поздрав,Велимир85 18:53, 3. новембар 2007. (CET)

Шаховски турнири[уреди]

Слажем се са тобом. И сам сам размишљао како да назовем европске шампионате у шаху и чини ми се да је твој наслов најбољи. Исправићу ово.

Поѕдрав Lesa 20:52, 3. новембар 2007. (CET)

:)[уреди]

Hvala na spomenici, druže M!cki talk 22:04, 3. новембар 2007. (CET)

Па... Није баш исти, има неких - извесних разлика... Издвојене су све битке у овом новом шаблону, а у старом се налазе и неке важније битке... Учинило ми се, а можда ми се и лоше учинило - то је ствар мишљења, да би могао један шаблон само са биткама јер их има много (прилично), па када неко чита једну да може лако да види и све остале на једном месту... Ето разлога, нормално за мене, а можда и није неки разлог... --Nikostrat 22:25, 3. новембар 2007. (CET)

Шаблон[уреди]

Да.. То није лоша идеја спаковати све у један са два падајућа... Ух.. сада си ми задао посао, но ок.. пробаћу то, па да се види...--Nikostrat 22:31, 3. новембар 2007. (CET)

Ено у Песку спојени шаблони... Нема понављања битака ни догађаја... Погледај и реци шта мислиш...--Nikostrat 23:28, 3. новембар 2007. (CET)


За брисање[уреди]

Поздрав Војвода може ли се ово ставити за брисање, јер сматрам да ово није енц. чланак.--Раде Награисаловић 16:20, 4. новембар 2007. (CET)

Opsada Beograda 1521[уреди]

Погледао сам и нема нигде, чак ни клица. Једино што има је напомена за 10 јул 1521 да је султан Пири Мехмед започео бомбардовање зидина београдске тврђаве----László (talk) 00:21, 5. новембар 2007. (CET)

Jesu naravno. Mislim i da imamo neke clanke o tome. Ja sam u prevodima biografija poslednjih makedonskih vladara koristio taj termin, cini mi se...--ClaudiusGothicus 17:20, 5. новембар 2007. (CET)

На које тачно техничке карактеристике мислиш.--Раде Награисаловић 17:29, 5. новембар 2007. (CET)

Мислим да није потребно, једнио треба напраити категорију неми филмови, можда и постоји нисам сигуран.--Раде Награисаловић 17:33, 5. новембар 2007. (CET)

Антанта[уреди]

Сигуран јесам, неко нам је некад причао о томе. Али гледао сам у школским уџбеницима, и нисам нашао тај израз. Врло је могуће да је то био превод неког професора историје у основној или средњој. Уколико се не појављује нигде у литератури, вероватно да је то случај. -- Обрадовић Горан (разговор) 17:27, 6. новембар 2007. (CET)

Добри чланци[уреди]

Тренутно сам заузет али ћу погледати касније шта сте (ако) сте написали на тргу. Океј, не кажем да је метода без гласања савршена и то треба још испретурати док се дође до коначне идеје. Моји предлози правила за сада обухватају:

 • На почетку чланка треба стоји концизно објашњење појма, потпуно прилагођено читаоцу са општим образовањем.
 • У остатку чланка треба да влада отприлике такав тон.
 • Минимална дужина текста: Рецимо 8kB.
 • Чланак не сме имати спорних делова. А ако има, треба их референцирати.
 • Чланак мора бити излекторисан и лепо формулисан.
 • Пожељно је да чланак буде илустрован, а у обзир долазе само слободне слике. (сем ако је могуће извести објављивање заштићеног материјала на ДВД)

Толико за сад.--Михајло Анђелковић { talk } 17:40, 6. новембар 2007. (CET)

А да. Ако је „немогуће дефинисати скуп правила који би покрио све случајеве“ (не улазим у тачност) онда можемо дефинисати скуп правила који би покрио већниу, а успут омогућити и постојање изузетака.--Михајло Анђелковић { talk } 17:44, 6. новембар 2007. (CET)

Погледаћу хвала за линк. Само да још дам један разлог из кога сам против гласања. Слажемо се ваљда око тога да добри чланци требају да буду објективно добри. Ја сам мишљења да се све што је објективно да оформити у скупу тачно одређених правила. На другој страни је гласање, које може и не мора да буде објективно / субјективно, и које би се ипак морало базирати на неким правилима за израду ових чланака. Можда да се нађемо на пола пута. Сваке недеље сакупити на куп чланке који требају да буду проглашени добрим, па онда ако неко има нешто против, може два дана да износи аргументе „зашто не“, и у складу са тиме се одвија даља радња (ако потраје дуже од два дана, чланак чека следећу туру). Чланак не може бити проглашен добрим све док постоји и најмања сумња. Типично гласање као код „чланака за брисање“ може да изгледа динамичније али ту долазимо у опасност „разводњавања“ пажње јер још увек немамо тако пуно корисника који би се макар заинтересовали за тему и зато и јесам за претходну варијанту: Мислим да је ефективније увек знати време када се чланци сакупљају и проглашавају добрим, тако да неко може да наштимује своје време и ефективно учествује у одлучивању. А већина нас највише времена има преко викенда.

Али у целој тој причи има још један проблем који до сада нико није поменуо. Чак и сјајни чланци се мењају а мењаће се и добри. На жалист, изгледа ми нереално да стално изнова проверавамо да ли је неко вршио неке и какве измене по тим чланцима, али ово ће бити неопходно да би се „квалитет“ одржао „веродостојним“.--Михајло Анђелковић { talk } 20:44, 6. новембар 2007. (CET)

Милка Планинц[уреди]

Поздрав. Отварањем случајне странице отворио ми се текст Милка Планинц. Знам да је сваки режим има своје противнике али због озбиљности овог пројекта недопустиво је да администратор направи везу, односно повезује читаоце на форум са вицевима у којем се именована назива, кравом и крмачом. Поштеније је обрисати текст него направити овакве везе.Погледај кад будеш имао времена.--Drazetad 18:05, 6. новембар 2007. (CET)

Знам да сам могао, али сам хтео да неко види. Ко зна где то може ваљати--Drazetad 20:39, 6. новембар 2007. (CET)

Шаблон за књиге 2[уреди]

Шаблон је преведен са енглеске вики и пример његове употребе види на Зовем се Црвено (чланак је у изради али не обраћај пажњу на то), дакле само дословце прекопирај употребу шаблона, мењај податке у зависности од књиге и не би требало да буде проблема. Поздрав,Велимир85 23:26, 6. новембар 2007. (CET)

Oružje[уреди]

Vojvoda, kolko se sečam ti se baviš više sa tim člancima. Evo ovaj sam napisao M53/59 Praga. Dali imamo neke pametne šablone za ova vozila. Ili da napravimo kategriju PVO ? --Mile 16:13, 7. новембар 2007. (CET)

Hočeš da napraviš neki odgovarajuči šablon za takva vozila, recimo vidi onaj na nemačkoj strani, za Pragu, vrlo je dobar. A ja ču sad kategoriju za PVO.--Mile 20:09, 7. новембар 2007. (CET)

Ovo ispod za infobox te pitao neko drugi, ne ja. Inače nema problem, ja ču da uradim taj šablon za vozila,vojna. --Mile 20:33, 7. новембар 2007. (CET)

ИНФОБОКС[уреди]

занима ме како се праве инфобоксови,јер ми треба инфобокс за војску??

Албрехт Алтдорфер[уреди]

Углавном сам средио овај чланак али сам и додао врло мало информација што се тиче његовог животописа који је углавном непознат- чалнак је био углавном тачан а нисам желео много да га допуњавам. Додао сам и слике- галерију слика и спољашње везе и навео литературу из које се могу наћи подаци о њему. Мислим да је чланак у реду али би могао да буде и бољи- није много бољи ни на немачкој вики и ако су ту наведна његова дела мало детањније.Поздрави и увек ме обрадује када неко исправи моје чланке или се за њих инрересује--Vcesnak 20:33, 7. новембар 2007. (CET)

ПДФ[уреди]

Можда да одрадимо 10-15 добитника нобелове награде из неке области? Или све нобитнике одређених година? Дијапазон је широк. Мука је на избору. Можда имамо већ пар квалитетнијих чланака, па би то био први критеријум за избор. --Kaster 21:11, 7. новембар 2007. (CET)

Pad Beograda[уреди]

Naravno, pošalji mi na mail pa ću videti šta mogu da uradim. Pozdrav M!cki talk 21:26, 7. новембар 2007. (CET)

V kao Vendeta[уреди]

V kao Vendeta http://www.tuck.co.yu/shope/film.php?film_id=2016--Раде Награисаловић 21:35, 7. новембар 2007. (CET)

Хвала[уреди]

Хбала на признању- баш ми је драго и радујем се што сам од Вас добио ову споменицу јер се Ви разумете у уметност, иначе пријавио сам се и на словачкој Википедији и тамо су ме лепо дочекали и једини сам из Србије на словачкој вики- па ја у ствари пишем словачки са граматичким грешкама, иако сам завршио словачку гимназију, био сам слаб из словачког а имам од те једва пролазне оцене и комплекс, тако да ћу морати да тражим правописне исправке овог правописа који је тежак због употребе знакова у нагласцима и тврдог и меког "и" чија је употреба јако компликована и јако је лако погрешити ко то не познаје добро. Ето мало о мени из последнјег времена а на српској вики сам допринео из биографија сликара из словачке и чешке у последње време. Ево још један пут се захваљујем и пуно срдачних поздрава од --Vcesnak 22:44, 7. новембар 2007. (CET)

Пад Београда (1521)[уреди]

Јанош Запоља је уписан , пошаљи ми списак осталих имена који те интересују----László (talk) 03:32, 8. новембар 2007. (CET)

Турци[уреди]

Војвода, видео сам један твој коментар па помислио да тебе упитам, да ли знаш како је правилно: Отоманско царство, Османско царство или Османлијско царство, и зашто? --Александар (поразговарајмо!) 12:42, 8. новембар 2007. (CET)

Заправо, мој проблем је око израза Отоманско царство, које неки користе (међу њима и ја), и Османско/Османлијско царство. Шта је од тога двоје правилно?--Александар (поразговарајмо!) 20:24, 8. новембар 2007. (CET)

Останак[уреди]

Дакле овом приликом желим да честитам на указаном поверењу и останку у редовима администратора ове Википедије. Face-smile.svg Надам се да ћемо у будућности лепо сарађивати.--Михајло Анђелковић { talk } 00:28, 9. новембар 2007. (CET)

Није наведен извор за Слика:Padbeograda1521.jpg[уреди]

Хвала ти што си послао (послала) Слика:Padbeograda1521.jpg. Међутим, видим да на страни са описом слике тренутно није наведено ко је аутор садржаја, па је статус ауторског права нејасан. Ако ти ниси творац датотеке, треба да наведеш образложење зашто имамо право да је користимо на Википедији (погледај означавање ауторског права ниже). Ако ниси ти сам(а) творац датотеке, мораш да наведеш где си је добавио(добавила) тј. у већини случајева везу ка сајту са којег је преузета, као и услове за коришћење садржаја са те стране.

Ако твоја датотека такође нема ни ознаку за ауторско право, и то треба додати. Ако си ти направио(ла) или снимио(ла) слику, аудио или видео, онда можеш да употребиш ознаку {{ГЛСД-ја}} да би предао(ла) рад под ГЛСД (GNU FDL) лиценцом. Ако верујеш да испуњава услове за поштену употребу, употреби на пример ознаку {{поштена употреба у|име чланка}} или неку од других ознака наведених на Ауторско право#Поштена употреба. За комплетан списак ознака за ауторска права које можеш да употребиш види Википедија:Шаблони/Ауторско право.

Ако си послао(послала) и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и на њима навео(ла) изворе и ознаке. Списак датотека које си послао(ла) можеш да погледаш овде. Слике без извора и ознаке могу бити обрисане недељу дана након слања, као што је наведено на Википедија:Правила о коришћењу слика#Слање слика. Ако имаш било каквих питања молим те постави их на страни намењеној за то. Хвала. Dzordzm 04:03, 10. новембар 2007. (CET)

Пад 1521.[уреди]

Само сам прегледао чланак на брзину (нисам га читао) и мислим да би могло да се нпр. ставе заставе Угарске и Турске (из 1521, наравно), како сам виђао да се ради на ен.вики. И треба још вики линкова по тексту, поготово у доњим поглављима. Кад будем имао више времена, прочитаћу чланак, па добијеш још коментара на тему :) --Matija 17:02, 10. новембар 2007. (CET)

Чланак је ок, са становишта мене који нисам историчар. Волео бих да има нека мапа или графика из тог времена, али сад ... Него онај Хадервари, зар се не чита то презиме исто као и код Куена Хедерварија? -- JustUser  JustTalk 21:08, 10. новембар 2007. (CET)

Mrkonjić[уреди]

E baš super :) Još je neko hteo da ga predloži, pa sam mu ja tada savetovao da sačeka da ga još malo sredim. Sad ću i ja da glasam. Inače, ja sam rođen i odrastao u ovom mestu i to je upravo bio članak zbog koga sam se prijavio na Vikipediju. Kasnije sam počeo da radim i na nekim drugim člancima, tako da sam i ostao na wiki. Nego, šta bi sa onom slikom u vezi pada Beograda? Meni još ništa nije stiglo na mail. M!cki talk 22:36, 10. новембар 2007. (CET)

Шаблон "Албум"[уреди]

Не видим гдје се уноси врста албума као параметар? Наведи примјере за разл. врсте албума. --Kaster 23:20, 10. новембар 2007. (CET)


ОК. Шаблон Албум је сада адаптиран тако да у зависности од параметра "тип" мијења боју позадине. За могуће потребне вриједности види објашњење на самом шаблону. Ако неки типови недостају или сл. можеш слободно уз поштовање досадашњег принципа рада, нове додати или постојеће избацити. Можеш и описати остале параметре како је започето за "тип".

Чланци у којима недостаје тај параметар ( тренутно сви :) ) се аутоматски додају у категорију Музички албуми непознатог типа. Сада је "до тебе" и других који се тиме баве. :) Поз, --Kaster 02:10, 11. новембар 2007. (CET)

На албуму Мрамор, камен и жељезо (Бијело дугме) сам за примјер додао "тип = дупли". Тако треба на свим осталима. Поменута категорија "Музички албуми непознатог типа" ће бити "напуњена" тек након следећег актуелизовања базе (надам се до ујутро). Тиме је мој мали ангажман на овој теми завршен. Поз, --Kaster 02:26, 11. новембар 2007. (CET)

Категорија "Музички албуми непознатог типа" ће бити празна кад се сви албуми среде. Али чим неко дода шаблон у неки чланак и не стави уопште или не стави један од предвиђених типова, биће аутоматски излистан у тој категорији. --Kaster 14:20, 11. новембар 2007. (CET)

Mail[уреди]

Jesam, videću na napravim neku sličicu. Kad bude gotova, javiću ti se. Koliko ti je hitno? Da li ti treba danas, sutra? M!cki talk 15:33, 11. новембар 2007. (CET)

Пад Београда[уреди]

Можемо:) да погледамо. Већ колико сутра. Поз.----ЈлнаFace-wink.svgразговор 21:33, 11. новембар 2007. (CET)

Reko bih da je clanak Valentin Aršakuni jedinstven. Posto imas bolju net liniju od mene molim te proveri...--ClaudiusGothicus 21:55, 11. новембар 2007. (CET)

Тематско издање[уреди]

Свиђа ми се идеја и расположен сам да радим на њој, наравно у оквирима слободног времена које ми је на располагању. Уколико кренете у некакав конкретан договор који се односи на тему Други светски рат, пошаљи ми линк. Хвала унапред. Поздрав, --Краљевић Марко 22:58, 11. новембар 2007. (CET)

Завршено "Пад Београда"[уреди]

Прво да ти кажем да коментар на Тргу који је написао, не знам му надимак, Дзордз.. ваљда, има смисла у следећем: кад се преламају књиге, онда је преламачима тешко да пазе кад је италик кад нешто друго и онда је њима лакше да остану наводници као категорија. Такође, пошто ја пишем сад у ворду, а после то не може да се пренесе на Википедију као италик, онда је наравно логично да стављам наводнике да се не бих поново масирала и пребацивала у италик. На такве потешкоће је горенаведени мислио.

„Сулејман Величанствени“ – ово велико „в“ иде само ако је то саставни део његовог имена, ако је углавном само под тим надимком познат.

„Војна посада, посада града“ итд. мени звучи лоше, али ако се то заиста у историјским текстовима зове „посада“, онда ОК.

Такође реч „људство“, мени звучи непотребно, мада знам да се редовно користи. Ја бих радије лепо рекла „људи“, али то је опет на теби (вама:).

„ако Угрима не треба Београд, требује цару“ – Мислим да у овом цитату мора бити „не требује“, јер је у другом делу „требује“, не верујем да је једном „треба“, а други пут „требује“, а пре ће бити ово друго с обзиром на време из ког цитираш.

„Фрања“ – да ли је могуће да се ово име завршава на -а, да није Фрањо? Ово је само језичка логика, јер историјски немам појма, ово сам ти уписала, ако је случајно лапсус.

„Краљевина Угарска“ – ово заиста нисам сигурна да ли треба да пишеш К великим (осим наравно на почетку реченице). Правило је да се бивше и привремене државе не пишу по правилу свака реч великим, као што то иначе важи за званичне државе. Краљевина Угарска ти дође као Османско/Отоманско/Османлијско царство, па тако гледано требало би „краљевина Угарска“, јер је краљевина заједничка именица, али пошто се она појављује на првом месту у називу, мене то сад мало збуњује, ја нисам исправљала, али то остаје код мене као дилема, можда да питаш ББашића?

„Опсађени“ – ово ми је такође чудна реч, а „опседнути“? Можда ти делује као опседнути ђаволом? Нисам сигурна, али мислим да реч „опсађени“ не постоји.

„Одреди Ахмед-паше покушали су 16. августа да смелим јуришима на тврђаву пробију одбрану. Ахмед-паша је своје ратнике бодрио рекавши им да је Видовдан дан када су Срби поражени на Косову.“ – Ово је сад мало нејасно. Пишеш изнад о 16. августу, а онда помињеш Видовдан који је 28. јуна? Некако ове две реченице изгледају као да повезујеш 16. август са Видовданом, све у свему нејасно.

Видим да често користиш реч „вршење“. Њу треба избегавати јер на крају ћемо говорити „вршим јело“, уместо “једем“ итд. Заправо, кад год употребиш реч „вршење“ ти онемогућиш употребу глагола који је много природнији, нпр. „врше напад = нападају“ итд.

„Ђорђе или Ђурђе или Ђурађ Сремац“ – једном се појављује као Ђорђе, а два пута као Ђурђе, те сам ја исправила у Ђурђе, ако сам погрешила, ти врати на Ђорђе, али сва три пута.

„Браћа Шуљоци“ – сад баш нисам сигурна да ли се каже Браћа Шуљок или браћа Шуљоци? Браћа Петровићи или браћа Петровић, пре бих се определила за ово браћа Петровић тј. Браћа Шуљок, а кад је без „браћа“ онда Шуљоци односноПетровићи да укаже на множину. То нисам исправила, препуштам теби. Исто и деловање браће Шуљок...

„Угри“ - Ја сам свуда сретала Угари?

„Беилбаша“ – Је л’ то исто што и буљбаша? Поздрав, --ЈлнаFace-wink.svgразговор 13:44, 12. новембар 2007. (CET)

Споменице...[уреди]

...стигле, још пуно таквих заслужио :) Поз --Кале info/talk 14:55, 12. новембар 2007. (CET)

Око пада Београда...[уреди]

Ево напокон стигох да прелетим преко Пада Београда,па сам додао по неки зарез ту и тамо,неке преправке.Додао сам неке детаље око Срба у Цариграду и онога што се тамо прича о њима,што сам знао чудним сплетом околности.

Једна реченица ми није била најјаснија(први пасус,видећеш у коду) у којој се јавља Лајош II(додао сам га мало испод),па баци поглед која јој је била поента.Спазио сам још неку нејасноћу,ал` сад заборавих која је.

Пробао сам максимално да се суздржим од додавања превише веза,тако да ако претерах негде макните(не `тедох да правим гужву).

Поздрав и ако се у неком чланку случајно помиње нека тврђава у Србији,слободно прави линк ка њој,пошто ће тај чланак настати пре или касније. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 16:49, 12. новембар 2007. (CET)

Шаблон Албум[уреди]

... коначно сређен. --Kaster 17:38, 12. новембар 2007. (CET)

Opet pad Beograda[уреди]

Nema na cemu, nego ja sam ono u sta sam sigurna ispravljala, a sad vidim da je clanak pretrpeo jos neke izmene, da li da ga opet pregledam? Poz.----ЈлнаFace-wink.svgразговор 19:26, 12. новембар 2007. (CET)

?[уреди]

Који?--Бановић (разговор) 21:11, 12. новембар 2007. (CET)

Мислим да је то Гугл-видеов проблем, а не Википедијин.--Бановић (разговор) 21:14, 12. новембар 2007. (CET)
Мој отац је статиста у филму. Не могу нам ништа :P. Поздрав. --Бановић (разговор) 21:21, 12. новембар 2007. (CET)

Slike[уреди]

Kolega, sutra ću onu sliku prebaciti na ćirilicu. Usput sredi sledeće slike, vezano za status AP da ih neko ne bi obrisao: Guttuso.jpg, Padbeograda1521.jpg. M!cki talk 22:17, 12. новембар 2007. (CET)

Ђурђе[уреди]

Па знаш како постоји име Ђурађ, Ђурађ Бранковић или у народној књижевности Ђурђе итд. Но, то је више историјско него језичко питање и зато је само важно да ти то усагласиш па како год одлучиш. А што се тиче Видовдана, мислим да то баш није најјасније, да је он хтео да их замаја, сад ћу да појасним, па ти после погледај текст.----ЈлнаFace-wink.svgразговор 23:13, 12. новембар 2007. (CET)

Хо[уреди]

Што се мене тиче, може. То премештање сам одрадио пре две године... --филип 23:16, 12. новембар 2007. (CET)

Исправила сам[уреди]

тако што сам написала ...слагавши их да је тог дана Видовдан... ако се слажеш? Друго, видим да је неко стављао италик на Доњи град, Горњи град, на имена паша у загради. То није добро, јер замењује наводнике, а нема никаквог разлога да се називи таквог типа пишу под наводницима па ни италиком. То је као кад би улице писао под наводницима, такође имена Ахмед-паша, или како ли већ. Па види шта ћеш с тим. Поз. ----ЈлнаFace-wink.svgразговор 23:19, 12. новембар 2007. (CET)

П.С.[уреди]

Ево видим да је ББашић лепо одговорио да су Угри, ево гледала сам сад у Правописном речнику, у праву је човек, него води рачуна у падежима се убацује "а", иде Угри, али Угара. ----ЈлнаFace-wink.svgразговор 23:24, 12. новембар 2007. (CET)

Угри[уреди]

Угри, Угара, а како иде тај падеж који си ти употребио. Човече, питај ББашића, ја стварно нисам сигурна. Најбоље нек ти напише све падеже, мислим да је Угри, Угара, Угрима, Угре, хеј Угри, с Угрима, о Угрима, тј. да треба исправићу Угре. Молим те питај њега, изгледа да се то а јавља само у генитиву, Угара, од Угара. Поз----ЈлнаFace-wink.svgразговор 18:33, 13. новембар 2007. (CET).

подаци о слици[уреди]

Имаш опис на Помоћ:Страна слике. Обавезан је опис шта је на слици, ознака за ауторско право, извор одакле је, аутор, година издања, и све слично. --Dzordzm 22:15, 13. новембар 2007. (CET)

Портал:Београд[уреди]

Пошто ја у последње време немам времена да сређујем портал, а видим да ти исказујеш жељу за тим, онда ћу ја да се привремено скинем с пописа уређивача портала, а ставићу тебе. Може? --Matija 15:12, 14. новембар 2007. (CET)

Ма боље овако, па да се лепо зна :) Предлажем ти да, кад сређујеш портал, уједначиш леву и десну страну (лепше је) и можда избациш неки од силних историјских чланака. БГ јесте имао бурну историју, али п. онако делује претрпано. И свакако, мењај слику сваког месеца и користи подфолдере Архив и Занимљивости.
Ја ћу се можда вратити порталу једног дана, можда ускоро, можда не, а до тад - срећно! И јави ако ти затреба нешто у вези с тим. --Matija 19:40, 14. новембар 2007. (CET)