Разговор са корисником:Vux33

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Поздрав, Vux33. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Vux33. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --Ф± 08:17, 19. март 2016. (CET)

Садржај

Категорије[уреди]

Ставио си категорије које не постоје и које нису баш логичне. Рецимо, у КК Горштак, ставио си категорију Кошаркашки клуб, која не постоји, јер је конвенција да се за категорије такве врсте користи множина. Такође је битно да категорија буде што прецизнија. Зато сам ставио тај чланак у категорију Кошаркашки клубови из Црне Горе, која постоји и довољно је специфична. Што се тиче слика, не могу да се постављају слике преко УРЛ-а, већ се могу убацивати само слике са Оставе или са Википедије. --Ф± 09:52, 26. март 2016. (CET)

У менију на врху сваке стране, поред поља за претрагу, имаш и опцију "Више", где се налази опција "Премести". --Ф± 12:42, 27. март 2016. (CEST)

Слање слика[уреди]

То што је слика "на Гуглу" и доступна свима да је виде, не значи да је она довољно слободна да би могла да се нађе на Остави. Просто, та слика је нечје ауторско дело и ако је заштићена ауторским правима (а највероватније јесте), онда слање те слике на Оставу крши та права. --Ф± 18:06, 30. март 2016. (CEST)

Бициклистички тимови[уреди]

А што просто не кренеш да преводиш са енглеске Википедије и самим тим преузмеш њихову структуру чланака? Не видим зашто би се знатно разликовала. И можда је боље да се око спортских тема консултујеш са Дражетом, јер се он тиме превасходно бави. :) --Ф± 00:54, 1. мај 2016. (CEST)

Шаблон:Бициклистичке трке треба да буде направљен по угледу на енвики. Обично немам баш времена да се бавим прављењем шаблона, али има корисника овде који то умеју и воле да раде. Најбоље можда за сада да видиш са Srdjan m или BokicaK или Obsuser или Ранко Николић. --Ф± 11:33, 2. мај 2016. (CEST)

Па могу, али не знам како хоћеш да изгледа и шта све треба да буде у њему. -- Bojan  Razgovor  15:00, 2. мај 2016. (CEST)

Pa ti ljudi nisu matori da budu penzioneri. -- Bojan  Razgovor  03:45, 26. мај 2016. (CEST)

Поздрав. Уместо пензионисао се треба писати завршио такмичарску каријеру.--Drazetad (разговор) 08:47, 28. мај 2016. (CEST)

Не мислим да се свађам и нећу се више јављати. Није мерило правде и истине то што пишу на енг. википедији. Мене интересује од кога они добијају пензију. Нема пензије нема ни пензионисања ни пензионера. Израз завршио такмичарску каријеру је исправан, без обзира на то на енг вики не пише тако. Пензионисање се код нас може наћи у Спортском журналу, Куриру и Информеру. Дај ми неког нашег професионалног спортисту из било ког спорта који има пензију, осим ако није био и у радном односу. Код нас новчане накнаде имаји само спортисти (аматери и професионалци) који су у току своје спортске каријере освојили неку медаљу на ОИ, СП и ЕП или постигли значајан резултат (светски рекорд и сл.) на осниву Уредбе о националним спортским признањима и новчаним наградама из 2006. Од врсте медаље зависи доживотна новчана накнада после 40 година живота. Њих нико није пензионисао. Многи професионални репрезентатицци трофејних спортова немају та примања, јер нису били у саставу репрезентације, када су освајане медаље и по завршетку каријере немају никакву накнаду. Кажеш да је завршио такмичарску каријеру дуго и непотребно, а боље је повукао се што није тачно. Пример Надал се поукао са Роланд Гароса, што не значи да се више неће такмичити. Ја исправљати нећу, али ћу подржати свакога ко то покрене. Многи бициклисти о којима пишеш као аматери учествовали су на ЛОИ, па би те замолио да то то унесеш у текстове (без обзира да ли су освајали медаље или не) и ставиш их у одређене категорије. Поздрав--Drazetad (разговор) 16:26, 28. мај 2016. (CEST)

Ја не знам ништа о шаблонима, па сан замолио Бокицу да то уради. Поздрав--Drazetad (разговор) 07:31, 30. мај 2016. (CEST)
Немам појма о шаблонима, сигуран сам да је то нека ситница. Лого сам поставио. Поздрав--Drazetad (разговор) 16:16, 31. мај 2016. (CEST)

Погледаћу. -- Bojan  Razgovor  18:45, 31. мај 2016. (CEST)

Направио сам шаблон {{Инфокутија Бициклистичка трка}} и ставио га у Флеш Валон, а ти можеш сада да ажурираш инфокутију како треба у чланку Тур де Франс. Онако како си оставио је катастрофа; цео чланак у инфокутији...

Трка око Француске треба да се наведе као други назив јер нема потребе за превођењем имена трка, поготово ове коју свако зна као Тур де Франс.  Обсусер 19:09, 31. мај 2016. (CEST)

Мијењај ти сада шаблон како желиш и дорађуј терминологију (и ово за жене не знам да ли се користи односно је ли боље стављати победнице или је довољно што је у поднаслову назначено да су жене; ја сам одабрао ово прво).
Овај други шаблон ћу сада погледати, а ја не знам какви су остали спортски шаблони (вероватно застарели) па ти поправљај терминологију да буде доследно.  Обсусер 20:40, 31. мај 2016. (CEST)
Само немој брисати старе параметре после функције #if: и где је испис јер ако им промениш назив онда се неће приказивати текст који је неко унио под тим именом параметра. Нове можеш увек додавати као {{{име_параметра|}}} поред старих или још боље унутра (нпр. {{{параметар_1|{{{параметар_2_за_исто_поље|}}}}}}).
Ови шаблони треба да изгледају овако, са {{Инфокутија}} (Infobox) шаблоном а не vcard ручно дефинисаним стилом и ручно направљеном табелом.
Када реч има у себи размак или више размака а део је просторне одреднице и раздваја се примакнутом цртом, онда се све црте у тој одредници морају размакнути: Београд—Беч али Београд — Нови Сад, или Србија—Хрватска али Србија — Хрватска — Босна и Херцеговина. Године се раздвајају такође примакнутом цртом (не одмакнутом или цртицом): 1992—1996.
И речи вишечланог назива утрке се пишу малим почетним словом осим ако нису властите именице: Амстелова златна трка рецимо, мада мислим да је боље оставити оригинално као Амстел голд рејс а овај назив дати као други у инфокутији. Имена такмичења се пишу великим почетним словом (Олимпијске игре 1996. односно Летње олимпијске игре 1996. [године]), али ако је На олимпијским играма 1996. осваја... онда може и малим с тим да не сме олимпијским играма да је повезано баш на чланак Летње олимпијске игре 1996. јер се онда баш зна о ком је такмичењу реч (логичније би било повезати годину као На олимпијским играма 1996. осваја..., на крају крајева).
Има још грешака овог типа у чланку о Армстронгу, али фино си проширио...  Обсусер 21:21, 31. мај 2016. (CEST)

Помоћ[уреди]

Видим да је асистирао неко други, тако да је решено.  Обсусер 21:22, 5. јун 2016. (CEST)

Категорије[уреди]

Поздрав. У тексту Лусјен ван Импе имаш категорију Белгијски победници Тур де Франса. У коју категорију треба да је сместиш. Да ли у „Белгијски бициклисти” која постоји или у Тур де Франс које нема, па и њу треба отворити и сврстати у неку постојећу. Реци ми име категорије, па ћу ја завршити категоризацију, а на основу тога ти ради даље, да не препиричавам поступак. --Drazetad (разговор) 09:55, 10. јул 2016. (CEST)

Једна категорија може ићи у неколико других категорија Белгијски победници Тур де Франса, могу ићи у категорију Белгијски бициклисти јер је везана за белгијске бициклисте и у њу би ишли белгијски победници на свим набројаним тркама, а ставити и у нову категорију Тур де Франс. Текст Тур де Франас је у категорији бициликлизам, али мислим да је то првише широка категорија за ово што ти желиш направити, па ту нову можемо повезати са бициклизмом. Само одлучи где би ставили нове категорије Тур, Ђиро итд. Не треба много размишљати јер ако ти се касније не свиди, направићемо нову, а све текстове пребацити у њу. Кад год изабереш име, одмах ћу повезати. Поздрав --Drazetad (разговор) 23:05, 10. јул 2016. (CEST)
Поздрав. Има неких проблема. Пример Ђиро д'Италија се зове наш текст, био је написан као Ђиро ди Италија, али је касније преименован, па треба или текст вратити на стари назив (ако није у супротности са правописим) или све текстове које си написо преправити на д'Италија (што је велики посао). Како одлучите тако треба отворити и категорију. Друго. Правио си исту категорију на два начина, у делу текстова као „Победници Брдске класификације на Тур де Франсу“ и „Победници брдске класификације на Тур де Франсу“. Не размишљајући отворио сам обе. Мислим да је исправно ово друга са мали словом „б”. Ако се слажеш преправи у текстовима што ће аутоматски отићи у праву категорију, а другу погрешну даћемо на брисање. Много текстова о бициклистима који су више пута освајали неку од ових трка немају одговарајућу категорију, односно немају ниједну категорију вазану за ове трке. Отворио сам категорију „Светски шампиони у бициклизму” Сви наши савези шаљу спортисте, на Првенства, а не на шапионате. Првенства зову шампионатом (за сада) само новокопоновани новинари да покажу како знају и неку енглеску реч, а све више то преузимају и читаоци. Ево ти један пример на јуче завршеном ЕП у атлетци учествовала је и Ивана Шпановић и постала првакиња Европе, али ниједан новинар то није написао него је Европска шампуионка. Ово је само коментар, категорија је отворена како си рекао, а ако желиш можемо је променити у Светски прваци. Одлучи за Ђиро, па да сутра наставим. --Drazetad (разговор) 21:34, 11. јул 2016. (CEST)
Предложио си "Италијански победници Ђира" или "Италијански победници трке Ђиро ди Италија" а имамо „Италијански победници Тур де Франса” да ли да направимо „Италијански победници Ђиро ди Италија”. Пошто се овде много гледа на правопис, покушаћу неког ко има бота да у свим текстивима исправи на Ђиро д'Италија, што му је 15 минута посла, тако да Ђиро остане још неко време, али неће дуго. Опомињу ме да отворене категорије треба да повежем са другим википедијама, међутим оне немају, називе категораја као ми. Пример: Постоји категорију Победници Тур де Франса en:Category:Tour de France winners, али нема разбијено по државама него само имена бициклиста, а има en:Category:Tour de France stage winners за етапне победнике. Да ли мислиш да би и и ми требали урадити исто. Ја мислим да не би јер се сви наши текстови налазе у категорији Тур се Франс са поткатегоријама по државама. Поздрав--Drazetad (разговор) 12:54, 12. јул 2016. (CEST)
Слажем се да категорије не требају бити идентичне, али буди спреман да ти можда неко приговори јер имамо кориснике по којима све мора бити идентично са енглеском вики (не постоји такво правило), па макар то очигледно било глупо. Ово за Ђиро биће ууреду.--Drazetad (разговор) 16:47, 12. јул 2016. (CEST)
Отворио сам картегорије како смо се договорили, међутим преименовали су их због апострофа који није јер добар (по важећем правопису) и уместо Ђиро д'Италија сада је Ђиро д’Италија. исто је и код другик категорије које су стављене у падеж Категорија:... победници Ђиро д’Италије“. Сад сигурно неће бити измена, па можеш потребне категорије отварати на исти начин како су отваране и ове. Моја обавеза је да преправку у постојећим текстовима у Ђиру исправим. Поздрав.--Drazetad (разговор) 22:08, 12. јул 2016. (CEST)
Поздрав. Није ако ти одговара са постојећим рубрикама. Имаш и сличан Шаблон:Спортиста па узми који ти одговара.--Drazetad (разговор) 14:20, 26. јул 2016. (CEST)
Власник бота је администратор Корисник:BokicaK, па му се обрати. Не разумен зашто се јавља такав проблем. Поздрав--Drazetad (разговор) 12:02, 27. јул 2016. (CEST)

Проблем је до шаблона. Поледње а у Фландрија је било латинично -- Bojan  Razgovor  03:36, 28. јул 2016. (CEST)

Бициклисти и године[уреди]

Пошто на бициклисте има мало линкова и пошто су нам чланци о годинама прилично празни, да ли можеш да додајеш везе ка чланцима које си ти написао као ја сада? -- Bojan  Razgovor  06:47, 30. јул 2016. (CEST)

Шаблон бициклиста[уреди]

 Урађено. Ако није ОК или треба још нешто реци.  Обсусер 15:24, 5. август 2016. (CEST)

Што се тиче Амстела, поблем је био ред * {{flagathlete|[[Јан Рас]]|Холандија}<br />(5 победа) са једном заградом }. Исправио сам то и још понешто, надам се да је ОК.  Обсусер 18:53, 10. август 2016. (CEST)

Канчелара[уреди]

По енгл. Вики, пореклом је Италијан, па остаје Канчелара.

Први ми је глас да Енглези умеју да изговоре "ћ".

А мој ти је савет да од Гугл преводиоца бежиш главом без обзира!

Поздрав,

--Sly-ah (разговор) 00:02, 10. август 2016. (CEST)

Николай Носков[уреди]

Здраво драга Vux33! Кажете на руском? Био сам мало српски, али морам да поруцим: ти смодете чланак на српском језику о Руски музичар Николаj Носков? Ако направите овај чланак, ја ћу бити врло захвалан! Хвала! --Anna Jarvinen (разговор) 21:28, 10. август 2016. (CEST)

Odradio sam, ali bila je samo jedna stranica. -- Bojan  Razgovor  06:41, 14. август 2016. (CEST)

Бициклисти[уреди]

Enrico Gasparotto (ITA) — Енрико Гаспарото

Michał Kwiatkowski (POL) — Михал Квјатковски

Philippe Gilbert (BEL) — Филип Жилбер

Roman Kreuziger (CZE) — Роман Кројцигер

Serguei Ivanov (RUS) — Сергеј Иванов

Damiano Cunego (ITA) — Дамијано Кунего

Stefan Schumacher (GER) — Стефан Шумахер

Fränk Schleck (LUX) — Френк Шлек

Danilo Di Luca (ITA) — Данило ди Лука

Davide Rebellin (ITA) — Давиде Ребелин

Alexandre Vinokourov (KAZ) — Александар Винокуров

Michele Bartoli (ITA) — Микеле Бартоли

Erik Dekker (NED) — Ерик Декер

Erik Zabel (GER) — Ерик Цабел

Michael Boogerd (NED) — Михел Богерд

Rolf Järmann (SUI) — Ролф Јерман

Bjarne Riis (DEN) — Бјарне Рис

Stefano Zanini (ITA) — Стефано Занини

Mauro Gianetti (SUI) — Мауро Ђанети

Johan Museeuw (BEL) — Јохан Мусеув

Olaf Ludwig (GER) — Олаф Лудвиг

Frans Maassen (NED) — Франс Масен

Adri van der Poel (NED) — Адри ван дер Пул Eric van Lancker (BEL) — Ерик ван Ланкер

Jelle Nijdam (NED) — Јеле Најдам

Joop Zoetemelk (NED) — Јоп Зутемелк

Steven Rooks (NED) — Стивен Рокс

Gerrie Knetemann (NED) — Гери Кнетеман

Jacques Hanegraaf (NED) — Жак Ханеграф

Phil Anderson (AUS) — Фил Андерсон

Bernard Hinault (FRA) — Бернар Ено

Jan Raas (NED) — Јан Рас

Freddy Maertens (BEL) — Фреди Мартенс

Gerrie Knetemann (NED) — Гери Кнетеман

Eddy Merckx (BEL) — Еди Меркс

Walter Planckaert (BEL) — Валтер Планкарт

Frans Verbeeck (BEL) — Франс Вербек

Georges Pintens (BEL) — Жорж Пентан

Guido Reybrouck (BEL) — Гидо Рејбрук

Harry Steevens (NED) — Хари Стевенс

Arie den Hartog (NED) — Ари ден Хартог

Jean Stablinski (FRA) — Жан Стабленски

--Sly-ah (разговор) 13:33, 16. август 2016. (CEST)

ЛОИ[уреди]

Добар ти је предлог. Мислим да би требало, а то је огроман посао, јер треба унети код сваког појединца у десетину хиљада текстова, у којима постоји категорија „Освајачи медаља у спортовима”. Појединци имају медаље са више ОИ па треба унети категорије за сваку годину. (Требало би отворити и категорије и по дисциплинама у свим спортовима и тада би вероватно било све обухваћено, јер појединици на истим играма освајају више медаља у више дисциплина, а у категорији се појављује само једном (осим код атлетике). Текстови атктивних спортиста се ретко ажуријају, па га прво треба ажуритати да би се унеле категорије. У 50% текстова који имају пар реченица, карегорије ће бити веће од текста.) Поред овог, проблем је и ко ће то да уради. За текстове о спорту на нашој википедији нема великог интресовања и пише их пар корисника. Можда би требало покушати са твојим предлогом. Значи отворити категорију „Освајачи медаља на Летњим олимпијским играма 2016.” као поткатегорију „Летње олимпијске игре 2016.”, па да пробамо. Поздрав --Drazetad (разговор) 08:09, 18. август 2016. (CEST)

Сваки учесник у екипној конкуренцији који је освојио медаљу треба га уписати посебно. Пошто ћеш имати и старије ОИ слободно отварај категорије и сврстај их у категорију „Летње олимпијске игре ..... ”(са тачком на крају године).--Drazetad (разговор) 13:26, 18. август 2016. (CEST)
Погледај овде и реци да ли си тако мислио, па да наставимо.--Drazetad (разговор) 13:32, 18. август 2016. (CEST)
Слажем се да избацимо олимпијских. Мислио сам да можда уместо олимпијских, ставимо златних, сребрних и бронзаних. Како ћемо разликовати Фелпса и Штефанека јер ће категорија бити иста Освајачи медаља, а један има 8 а други једну. Све су то финесе, а можда је најбоље да урадимо само једну категорију, па ако будемо претпани учесницима да их касније разбијамо. Обећавам да више нећу да размишљам и измишљам, док не завршимо ово прво.--Drazetad (разговор) 14:25, 18. август 2016. (CEST)
Отворио сам категорије како смо се прво договорили, једну општу за све врете медаља као ову и још пар и за ЛОИ и ЗОИ, а отвараћу их и даље, како налетим на неки текст, јер сад немам времена да се посветим само томе, а већ сам ти рекао да категорије отвараш и ти, како се укаже потреба. Тачно је да не требају дупле категорије, па ћу пребацити све са шапионата на првенства како их зову и наши савези, што сам ти у једном ранијем разговору и рекао. Сад имамо поједине текстове где су категорије дуже од самог текста. Поздрав.--Drazetad (разговор) 06:57, 20. август 2016. (CEST)
Извини што се мешам, али видим да имаш „поблема са транскрипцијом” јер кажеш „... онда нису добро написана правила на страницама за транскрипцију”. Правила су добра и баш на случају Анкетила се то види јер кажу QU = к a не QUE = к и наводи примере Quessoy, Marquet — Кесоа, Марке. Колега којег си замолио за помоћ за израду шаблона јер веома стручан за те ствари, али не питај га ништа за траскрипцију, текст, референце, јер онда следе предавања, поређење са енглеским језиком и сл, а кад му и докажеш да је погрешио он то не прихвата и тера по своме, враћа на погрешно. Имам искуства по том питању. Најважније је да о спорту ништа незнаа, што је и сам потврдио. Да не дужим. Поздрав--Drazetad (разговор) 23:08, 26. новембар 2016. (CET)
Поздрав. Јуче је у шаблону хонологија Тура 2 пута вратио Анкетил на Анктил и 2 пута сам вратио. Ако и данас то уради тражићу његуво блокаду због троструког враћања исправног у неисправно. Његова логика је да се que транскрибује qu=к, а да „е” „може а и не мора да се преноси” наводећи као пример текст Токвил а не Токевил. Видим да си и ти данас радио неке исправке унетог.--Drazetad (разговор) 09:09, 4. децембар 2016. (CET)

Помоћ[уреди]

Недостаје тачка на крају URL-а.  Обсусер 16:18, 2. октобар 2016. (CEST)

То је до твог или нечијег веб-претраживача.
Исправан URL је:
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0_%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0_%D0%A6%D1%80%D0%BD%D0%B5_%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B5_%D1%83_%D1%84%D1%83%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%83_2015/16.
и не може да не ради.
Код мене ради чак и као https://sr.wikipedia.org/wiki/Друга лига Црне Горе у фудбалу 2015/16. без претварања ћириличких и других карактера у UTF или шта већ и са размацима уместо доње црте... Обсусер 10:59, 3. октобар 2016. (CEST)

Претпостављам да се ради о Валонцу, па би транскрипција била са француског: Марсел Ују.

Поздрав,

--Sly-ah (разговор) 17:13, 3. октобар 2016. (CEST)

Ради се о Летонцу, не о Пољаку, па би транскрипција са летонског била Романс Вајнштејнс.

--Sly-ah (разговор) 13:01, 21. октобар 2016. (CEST)

Збигњев Спрух.

--Sly-ah (разговор) 14:07, 21. октобар 2016. (CEST)

Језички стручњаци саветују да страна имена са ван, де и сл. треба транскрибовати са малим почетним словом тог члана уколико наводимо и име и презиме: Роберт де Ниро, Робин ван Перси, али великим почетним словом члана, ако наводимо само презиме, без имена: Де Ниро, Ван Перси ... Требало би Јос Хувенерс.

--Sly-ah (разговор) 11:52, 26. октобар 2016. (CEST)

Увацио сам код за цитирање у чланак о Његошу, део о тестаменту. Извини на закашњелој акцији, обавезе --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 12:22, 26. октобар 2016. (CEST)

Шаблон[уреди]

Да ли мислиш на инфокутију када кажеш „шаблон”?  Обсусер 09:38, 2. новембар 2016. (CET)

Пише „Шаблон” али је то назив именског простора (има их више).
Ево инфокутија; параметре а и сам назив можеш користити енглески, а можеш и преведене (погледај у код шаблона да видиш називе, не бих да правим документацију).  Обсусер 09:51, 2. новембар 2016. (CET)
Налазе се обоји параметри тј. оставио сам и енглеске називе параметара и направио преусмерење са енглеског назива шаблона на преведени — тако да се комотно може прекопирати са енгл. Вики цела инфокутија а превести само садржај параметара.  Обсусер 10:08, 2. новембар 2016. (CET)

Аба лига[уреди]

Поздрав. Нормално да можеш. Ако се поново слично деси у историји странице поред имена онога који уноси измене постоји и „поништи” кликни ту и поништи његово брисање или унос неких нетачних података. Пошто је у међувремену било доста измена то је у овом сличају неизводљиво, па поново унеси обрисане податке.--Drazetad (разговор) 08:27, 15. новембар 2016. (CET)

UCI[уреди]

Поправио сам оно што је било у чланку, нисам ништа додавао ново. Али када правиш ове чланке, најбоље ти је да преузимаш изглед табела и осталог са енглеске Википедије — ту је увек најбоље и најлепше форматирано (нпр. ова табела победника). Она сива позадина у табелама не изгледа лепо, па треба користити class="wikitable sortable" кад год се може; за ћелије заглавља табела користити узвичник па текст (или узвичник па стилове и класе па усправну црту па текст).

Такође, из неког разлога у чланцима и шаблонима ти има размака на крају реда (не знам откуд доспеју ту али треба их уклањати или не остављати); исто је и са таб (широким) размацима које сам виђао (у Тур де Франсу).

И када наводиш заставе, користи шаблон {{зас}} или {{застава}} у који можеш као други (неименовани) параметар унети годину заставе ако се мењала а потребно користити неку историјску.

У шаблон {{flagathlete}} не треба уносити пуни назив него нпр.  Јан Рас (ХОЛ) пошто нема смисла да се приказује тачкаста линија за скраћеницу а исписује цело име уместо скраћеног ( Јан Рас (Холандија)).

UCI Road World Championships сам превео као Светско друмско првенство UCI, а ако има други бољи и стручнији превод у свету бициклизма поправи овај мој. Али како год, мора се превести и UCI Road World Championships и World Cycling Championships, а не преводити само оно што је најлакше и најсигурније јер не знамо како превести ово друго...  Обсусер 21:09, 21. новембар 2016. (CET)

То сам ставио због тога што не ваља писати „светско првенство” малим почетним словом (нити великим без додатне одреднице односно пуног назива) а мисли се само на ово такмичење које се зове баш „Светско првенство у бициклизму” (треба напоменути да је ово наше „Светско првенство у бициклизму” само превод за World Cycling Championships; може некад у будућности постојати још неко светско првенство у бициклизму а са нешто другачијим називом и другим организатором, нпр. Cycling World Cup [измишљам пример], а да му превод морадне бити исти).
У свим случајевима када је поменуто „светско првенство” сам: 1. или обрисао ово светско с намером да само реч првенство [малим почетним словом] у чланку означава — такмичење (врло вероватно је да је чак било боље уместо „светско првенство” ставити такмичење а не првенство), и то баш ово такмичење о ком је чланак и о ком се говори при употреби речи, 2. или написао пуни назив да бисмо избегли врло могућу грешку ако бисмо ставили „Светско првенство” без додатка односно пуног имена, „Светско првенство” изгледа веома сумњиво (велико слово у непуном називу се може користити само када се пише неки службени, нпр. владин документ и сл., на пример када се помиње „Статут Града Бање Луке” па потом Статут Града [мислећи на Бању Луку] или Градски статут [мислећи на баш овај а не неки други статут]; у осталим случајевима када се не помиње „званична” Бања Лука не треба никада писати „Град Бања Лука” него „град Бања Лука”, осим ако по другом правилу овде иде велико слово [почетак реченице итд.]; ово је аналогно са примером „светско првенство” / „Светско првенство” у тексту о такмичењу које се пуним именом зове „Светско првенство у бициклизму”).
Исто тако сам говорио и Drazetad-у да у чланцима о Светском првенству у атлетици не користи непуни назив „Светско првенство” у средини реченице а великим почетним словом јер википедијски чланак није никакав службени документ те треба да буде у обичном енциклопедијском стилу (о томе да неко напише „Првенство” [или чак „ово Првенство” са заменицом којом одређује] великим почетним словом мислећи на оно првенство/такмичење о којем пише чланак, да и не говорим).  Обсусер 22:37, 21. новембар 2016. (CET)
Дорађуј свакако терминологију како мислиш да треба, па и то за мајице.
Чланак можеш да предложиш на СЗР да чујеш мишљења других уредника, па ако прође ту расправу онда иде на гласање (за сјајан/изабрани или добар). Ја бих можда пре предложио овај за који си питао за добар а не за сјајан, јер недостаје му референци и пократак је (на француској Вики има 155 референци, овде само 20; на францусукој 150.000 бајтова, овде 70.000 ћириличких), а ни на једној Википедији није нити изабран нити добар...   Обсусер 14:20, 22. новембар 2016. (CET)

Када уносиш референце, имена аутора чланака и друга имена не треба транскрибовати, стране наслове не треба преводити (или превести али у параметру |trans-title=, с тим да то нико не ради), издавач (|publisher=) такође се не преводи, а датуми се пишу у формату „[д]д. [м]м. гггг.” или „(д)д. месец гггг.” (не „д(д). месеца гггг.”).

Референце иду после интерпункције.

Ако се тек додају, требало би им приступити и у |accessdate= ставити тај датум када су додате и када им је приступљено (ако је URL мртав, наћи га некој архиви и додати |archiveurl=, а датум архивирања у |archivedate=).  Обсусер 01:54, 26. новембар 2016. (CET)

Малопре сам очистио референце у чланку Тур де Франс, па погледај како би то требало изгледати.
И приметио сам да лоше транскрибујеш (Gunter није Гунтер него Гантер, Barry није Бери него Бари, Dauncey [Донси] и Hare [Хер] су две особе а не Хари Донкеј, Cazeneuve [Казенев] и Chany [Шани] су такође две особе а не Тјери Чени, Marguerite Latzell није Маргарита Лазел него Маргарит Лацел, McGann није МекГан него Макган, Seray није Сери него Сере, Augendre није Огенд него ваљда Ожандр, Émilion Amaury није Емилијен Амаури него Емилион Амори, Fotheringham није Фортеригам него Фотерингам, Sarah није Сарах него Сара, MacMichael није МекМичел него Макмајкл, Liggett није Лиџет него Лигет, Raia није Реја него ваљда Раја, Sammarye није Самареј него ваљда Самари итд.).
Пре транскрибовања погледај странице које се налазе у шаблону {{транскрипција са}} или погледај у Прћићев приручник или П2010, или питај на Тргу па неко ће сигурно одговорити.
Иначе, Mc и Mac се не транскрибује као Мек него Мак.
Израз for dummies не значи „за лутке” него „за почетнике”, „за неискусне”, па и „за незналице” (реч је углавном о приручницима, нпр. богата серија en:For Dummies).
Још неколико савета:
 • реченицу не ваља започињати годином или датумом,
 • имена часописа се транскрибују и пишу великим почетним словом и у курзиву а српски апостроф је ’ (нпр. Лото или Л’Ото [не Ауто], Лекип или Л’Екип [не л'екип]),
 • у параметар |publisher= иде издавач/корпорација/група/компанија (често и веб-сајт са истакнутим почетним великим словима) а часописи и остало иду у |work=,
 • параметар |language= ако користиш користи име језика почетним малим словом и у генитиву а не номинативу,
 • за износе односно валуте боље је користити пуно име валуте а не симболе (поготово у самом тексту),
 • <ref name="..."> се у референцама користи за именовање референце тако да не понављаш исту референцу два пута (уместо тога је поново употребиш са <ref name="..."/>)...
Након употребе шаблона {{sfn}} или {{harvnb}} (у ком се година уноси без тачке а аутори раздвајају усправном цртом) мора се дати и списак цитиране библиографије навођењем књига шаблонима за навођење извора и параметром |ref=harv како би веза односно сама референца [која је заправо викивеза, осим броја странице] водила до цитиране књиге (погледај садржај одељка Тур де Франс#Цитирана библиографија).  Обсусер 04:48, 26. новембар 2016. (CET)
Омакло ми се... Face-smile.svg Мислио сам да има рођака ког је победио; транскрипција је тачна (овде је ближе у [изговор је lyʃɔ̃ са /y/ као у франц. tu, sûr, rue односно енгл. екв. cute — нигде и на видику], па је зато вероватно боље Лушон и Лусјен итд.; ако не буде неко мора образложити зашто треба и па онда променити).
А што се твојих чланака тиче:
 • пре него што транскрибујеш, обавезно питај на правописном Тргу јер овако ти је око трећина чланака с погрешним именом (изговор има предност над референтним [не општим] правилом за транскрипцију; ако је холандско ie иначе и, не мора тј. не може бити Lucien Лусин када је у ствари [lɵsˈjɛn] односно Лусјен),
 • црта се између бројева пише као примакнута а не одмакнута (не „2002 — 2005” [у значењу „од 2002. до 2005.”] него „2002—2005”),
 • имена ратова се пишу великим почетним словом (увек је Први светски рат или Рат у Босни и Херцеговини) [имена битака се пишу малим почетним словом],
 • придеви се пишу малим почетним словом (виђао сам више пута „... је Француски ...” усред реченице и сл.),
 • задње мора имати предње (простор), прво последње (време)
 • у дифолтсорт не иде нпр. Рис; Бјарне него Рис, Бјарне,
 • при категорисању иде прво Рођени гггг. и Умрли гггг. па онда место рођења, порекло, занимање и остало,
 • стављај {{нормативна контрола}} пре дифолтсорта и категорија а после навигационих шаблона удну сваког чланака.  Обсусер 13:19, 26. новембар 2016. (CET)

Сјајни чланци[уреди]

Идеш на страницу за избор сјајних чланака (ВП:СТ/Г), поставиш га на списак, а потом на страници за разговор тог чланка отвориш седмодневну расправу о чланку. Ако чланак прође расправу иде на гласање --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:36, 1. децембар 2016. (CET)

Добро је --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:14, 1. децембар 2016. (CET)

Stavi članak na glasanje.--Soundwaweserb (разговор) 22:25, 6. јануар 2017. (CET)

Слика[уреди]

Поздрав, срећни празници и теби. Слика је постављена на Оставу, сада је све Википедије могу користити. —Ранко Николић (разговор) 11:08, 8. јануар 2017. (CET)

Konstruktivan savet[уреди]

Ostalo je još 2-3 dana do kraja glasanja, glasalo je samo četvoro a potrebno je minimum osmoro da glasa ZA [1]. Inače će propasti glasanje, a čekao bi tri meseca da ga ponovo nominuješ. Pošalji ljudima obaveštenje da glasaju, imaš tamo na stranici kako se šalju obaveštenja za glasanje. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 18:35, 10. јануар 2017. (CET)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Српски динар да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 21. јануар — 28. јануар --Потпис корисника Soundwaweserb (разговор) 19:43, 21. јануар 2017. (CET)

Постави чланак Ђиро д’Италија поново на гласање за сјајан. Нема потребе да чекаш три месеца јер чланак није изабран због малог броја гласача, а не због неких недостатака --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:01, 22. јануар 2017. (CET)

Штета је да онако добар чланак не добије статус, а претходно гласање је пропало само због мањка гласача (треба да гласа најмање 8 уредника). Искрено не знам да ли иде поново на расправу или директно на гласање. Стави ти њега ипак на расправу --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:53, 23. јануар 2017. (CET)

Па немамо ми нека стриктна правила везана за портале. Најважније је да има довољно чланака из те области и да постоји неко ко ће да уређује тај портал. Ја лично мислим да је довољно да се месечно на порталу презентује по један чланак и по једна биографија. Погледај мало друге портале па направи неки свој дизајн који теби делује најбоље. Можеш и да преведеш енглески портал о бциклизму [2]. А за техничка питања обрати се Срђану јер он то много боље зна од мене --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:28, 1. фебруар 2017. (CET)

 • José Luis Laguía – Хосе Луис Лагвија
 • Jonathan Castroviejo – Хонатан Кастровијехо
 • Amets Txurruka – Аметс Чурука
 • Vicente Trueba – Висенте Труеба
 • Adam Yates – Адам Јејтс

Гласање за сјајан[уреди]

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Петар Лековић да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 24. фебруар — 3. март ----Pinki (разговор) 13:36, 25. фебруар 2017. (CET)

Điro[уреди]

Prebacio sam za kraj maja Điro [3].--Soundwaweserb (разговор) 22:00, 25. фебруар 2017. (CET)

То је обична претрага, не знам како мислиш да је уређујеш. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:54, 2. март 2017. (CET)

Сзр[уреди]

Није потребно правити стране за разговор само са шаблоном сзр. Када се појави права дискусија онда се додаје тај шаблон. --Ђорђе Стакић (р) 11:19, 5. март 2017. (CET)

У Категорија:Југословенски бициклисти то је аутоматски генерисано постављеним шаблоном. --Ђорђе Стакић (р) 22:13, 6. март 2017. (CET)

Даворјанка Пауновић Зденка[уреди]

Поздрав позивам те да погледаш и учествујеш у расправи о чланку који сам кандидовао за сјајан. Поздрав--Pinki (разговор) 22:51, 17. април 2017. (CEST)

Бициклистичке мајице[уреди]

Ставно не бих знао, најбоље би било да пишта на Тргу. — Ранко   Нико лић   14:25, 8. мај 2017. (CEST)

Чини ми се да је по правилима за транскрипције Думаулин. Алу ако је изговор другачији можда није етнички Холанђанин. ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:39, 28. мај 2017. (CEST)

Када ниси сигуран који облик је једини тачан напишеш у чланку у облику на пример [[Tom Dumoulin|Том Думулин]], и онда када год направиш чланак о том бициклисти направиш и преусмерење са оригиналног назива на назив чланка на нашем језику. Тако нећеш морати после тражити где си све и у ком облику помињао одређену особу и ручно мењати име. Ја тако радим --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:29, 29. мај 2017. (CEST)

Такмичење ЦЕЕ Пролеће 2017[уреди]

Ћао, можеш ли да ми се јавиш на мејл ivana.madzarevic@vikimedija.org поводом такмичења ЦЕЕ Пролеће 2017? :) --IvanaMadzarevic (разговор) 10:41, 16. јун 2017. (CEST)

Хоћу. Само да завршим са Стефаном Војиславом. Zoranzoki21 (разговор) 20:45, 18. јун 2017. (CEST)

:: Crystal Clear app clock-orange.svg Радим на задатку што си рекао да урадим. Zoranzoki21 (разговор) 20:58, 18. јун 2017. (CEST)

Покренуо сам скрипту. Преправљаће чим нађе јер сам покренуо да у свим чланцима преправља (значи ако има и неки чланак који ниси уређивао а спомињу се ти појмови што си ми рекао да преправим да исто преправи. Оквирно, биће готово ускоро, тј. брзо. Ја ћу ти јавити кад заврши. Zoranzoki21 (разговор) 21:13, 18. јун 2017. (CEST)
Океј.. Zoranzoki21 (разговор) 21:29, 18. јун 2017. (CEST)
 Урађено. Zoranzoki21 (разговор) 01:38, 19. јун 2017. (CEST)

....[уреди]

zamoliću te da prestaneš sa ovom idiotskom transkripcijom imena stranih serija i da me poštediš nepotrebnog posla vraćanja tvojih izmena. hvala.--Kachamack (разговор) 22:48, 24. јун 2017. (CEST)

Тур де Франс[уреди]

Ја када одем на мобилну верзију на рачунару приказује се како треба. Шта тачно мислиш под не изгледа добро кад се гледа преко телефона? Поравнање или нешто друго?   Обсусер 16:50, 11. јул 2017. (CEST)

То се не може поправити, зато што је направљено тако да се на мобилном приказу колоне (осим ако су експлицитно раздвојене са „|-” односно коришћењем шаблона {{col-begin}} и {{col-break}}/{{col-2}}/{{col-3}}... уместо {{colbegin}}, што се НЕ препоручује) одређене бројем или ширином приказују као једна — ради осигуравања нормалног приказа на уским екранима. Из истог разлога је и наслов инфокутија које користе {{infobox}} без модификација поравнат лево, јер ако се активира скрол а наслов релативно кратак и центриран — онда се не би видео по учитавању (а неко можда не може скроловати уопште на неком уређају, а и да може не ваља ако се одмах не прикаже итд.).
Исто можеш видети и код референци у свим чланцима у којима су раздвојене у колоне (одређен број колона или је одређена ширина колоне у емовима); ни оне нису у колонама него у једној колони. Дакле, једино како се могу осигурати две или више колона је коришћењем табеле — директно или преко {{col-begin}} и {{col-break}}/{{col-2}}/{{col-3}}... — али ово не треба радити јер ако се дефинишу четири колоне а екран на мобилном узак, приказ неће бити нимало леп (може се десити да стану само имена а да је свако презиме у новом реду итд.; новраповањем би блок активирао скрол или би пробио десну ивицу странице, што такође није добро).
У чланку Тур де Франс већ имамо шаблон на десној страни који заузима готово четвртину странице, а списак са годином, заставом и именом и презименом једва би се приказао у две колоне на мобилној верзији на рачунару док би на мобителу имена готово сигурно почела да прелазе у нови ред (са четири колоне да не причам). Ово се може пробати прегледавањем неких страница које користе нпр. {{col-4}} на мобилном.   Обсусер 10:10, 12. јул 2017. (CEST)
Ако можеш, кад стигнеш направи Портал:Бициклизам да се не црвене везе, јер видим да већ постоје многе подстранице овог портала које си радио а не постоји главна; треба да изгледа нпр. као Портал:Кошарка.  Обсусер 10:27, 12. јул 2017. (CEST)
Можда ће стати на рачунарском приказу мобилне верзије, можда чак и на твом или мом мобителу, али можда неће на сваком.   Обсусер 11:13, 12. јул 2017. (CEST)

 Урађено.   Обсусер 16:11, 25. јул 2017. (CEST)

Мислим да је  урађено. Провери је ли у реду. Ако хоћеш, можда да буде засебан поднаслов (нпр. „Остали успеси” или „Остало”, јер и даље у нпр. Марк Кевендиш није раздвојено од уноса за Национални шампион; не знам...).  Обсусер 16:49, 30. јул 2017. (CEST)

Тур де Франс[уреди]

Прво то је било под Рекордом, а не Занимљивост:

 • двапут је Тур освајао возач који није носио жуту мајицу ниједном до задње етапе: Жан Робик 1947. и Јан Јансен 1968;[1]

Референце

 1. ^ Colin Henrys (21. јул 2016). „The Tour de France: A Ride of Passage”. Приступљено 18. децембар 2016. 

Такође је написано глупо. Шта има везе на којој етапи је неко добио мајицу да би победио. То није занимивост по мени, ја чак мислим да је лоше речено. И доста боље звучи да је добио Тур бес етапне победе, и било их је 6, а не два. --Mile (разговор) 10:09, 16. јул 2017. (CEST)

Ево. Zoranzoki21 (разговор) 19:05, 25. јул 2017. (CEST)
 Урађено. Провери да ли је добро. Нисам ботом, јер би брљао. Урадио сам ручно. Додуше, пре сам урадио, ал остадох без нета, па касним с одговором. Zoranzoki21 (разговор) 20:13, 25. јул 2017. (CEST)
Нема на чему. Ако још треба, пиши ми на фб (линк имаш на корисничкој страници) да бих пре видео захтев. Zoranzoki21 (разговор) 20:40, 25. јул 2017. (CEST)

Дозвола[уреди]

Овде све пише, генерално. --Ф± 13:48, 11. август 2017. (CEST)

Немој уклањати шаблоне за светско првенство у воденим спортовима 2017. по појединачним дисциплинама у пливању јер шаблон конкретно за пливање већ постоји, а направићу јединствен шаблон за све спортове са тог првенства (као и на СП 2015) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:00, 14. август 2017. (CEST)

Ух, немачки је за мене стварно шпанско село. Немам појма искрено. Али колико знам сви ти чланци о транскрипцијама су пренети из важећег правописа и вероватно се ти изузеци које си поменуо толико ретки да се и не помињу. А и правила за транскрипције се прилагођавају и поједностављују --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 11:59, 21. септембар 2017. (CEST)

 • Пољска Mateusz Taciak − Матеуш Таћјак
 • Казахстан Zhandos Bizhigitov − Жандос Бижигитов
 • Гвајана Jermaine Burrowes − Џермејн Баровс (њима је званичан енглески па би требало овако)
 • Сингапур Teoh Yi Peng − Тео Ји Пенг
 • Хонгконг Cheung King Lok − Џонг Ђинг Лок
 • Руанда Valens Ndayisenga − Валенс Ндајисенга
 • Руанда Merom Teshome − Мером Тешоме
 • Канада Hugo Houle − Иго Ул (рођен у Квебеку па са француског)
 • Нови Зеланд Hamish Bond − Хемиш Бонд

Немамо правила за свахили али колико сам схватио довољно је да пратиш писмо. За ове такмичаре кинеског порекла који наступају за азијске државе ван Кине уколико није могуће транскрибовати пинјин користи Вејд-Џајлсово систем. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:14, 24. септембар 2017. (CEST)

Промене назила појединих текстова[уреди]

Поздрав. Видим да мењаш називе текстова о појединим првенствима. Реци ми разлог биће ми лакше ако схватим. --Drazetad (разговор) 09:26, 18. октобар 2017. (CEST)

Све ја то знам и у првој реченици текстова то и пише. Ако си Куп краља Фахда 1992. хтео ставити у наслов, могао си и одмах га преименовати у Куп конфедерације, јер ми је то сада назив. Ако би га неко тражио као Куп краља могао би га наћи, а ако би отворио Куп конфередације 1992. у првој реченици би то видео. Сва континентална првенства у свим спортоивима су се писала: име континента па називи спорта. Никад није написано World Cup него увек Светско првенства у фудбалу. Азијско првенство у кошарвци а не Asia Cup. Тако је и са јужноамеричким, а у тексту пише Копа Америка. Зашто се ја мешам у све ово, јер су то текстови које сам писао, а пратим измене. Овде се спортом бави само пар људи и то претежно првенствима Србије, а ово не ради нико. Раније нас је било десетак, од којих сам остао само ја. Зато ја и зановетам код писања. Нисанм ти се хтео мешати на такмичењу, јер видим да ти је стало да победиш, па ниса стављао примедбе. Текстове ти није нико читао, јер о томе појма нема, а добио си на квантитет иако су један део били моји текстови у које си додавао један зелени плакат од 80.000 бајта, који је био непотребан, јер су сви резултати били у тексту, а један текст си и присвојио, јер си написао други, а мој обрисао. О првацима и шампионима нећу да причам. Немој се љутити, да сам хтео да се буним урадио би то тада, а ово само да знаш. Поздрав.--Drazetad (разговор) 11:15, 18. октобар 2017. (CEST)

Само у 38 страница у категорији, или си мислио и на чланке у подкатегоријама те категорије? Zoranzoki21 (разговор) 14:31, 18. октобар 2017. (CEST)

Shocked-tpvgames.gif Океј. Касније ћу покренути, само да завршим шта имам. Zoranzoki21 (разговор) 17:12, 18. октобар 2017. (CEST)

Један приједлог...[уреди]

Пошто видим да се бавиш спортским темама и да често предлажеш своје чланке за сјајне, да ли би имао воље и времена да Олимпијске игре средиш (као нпр. на ен. вики) како не би изгубиле статус сјајног чланка, јер садашње стање не задовољава ни минималне критеријуме за одржавање таквог статуса. — Ранко   Нико лић   17:05, 30. октобар 2017. (CET)

Најважније је да имаш вољу то да урадиш и да почнеш у скорије вријеме. Инфокутија и није толико битна. Прије пар сам поставио неколико чланака на расправу за скидање зато што се више не појављују на Главној страни, јер по многим параметрима заостају за чланцима који су у скорашње вријеме добили статус изабраних чланака. Нажалост, Олимпијске игре се налазе међу њима, па ако не будеш могао да отпочнеш са сређивањем , вјероватно ће се наћи на расправи кроз 15 дана. — Ранко   Нико лић   20:07, 30. октобар 2017. (CET)
Одлично и хвала, ја полако сређује Канаду да и она не би изгубила статус. — Ранко   Нико лић   21:12, 8. новембар 2017. (CET)

Фудбалска репрезентација Колумбије[уреди]

Вукс додао сам слику тима из 1990. на СП у Италији. Надам се да се не љутиш, ту су чувени Рене Игита и Карлос Валдерама Face-grin.svg.--Soundwaweserb (разговор) 21:23, 3. новембар 2017. (CET)

Остави коментар ако желиш [4].--Soundwaweserb (разговор) 17:05, 5. новембар 2017. (CET)

Nuvola filesystems services-gray.svg На страни Википедија:Гласање/Википедијанац 2017. године је покренуто гласање за Википедијанца 2017. године.

--Pinki (разговор) 23:46, 24. децембар 2017. (CET)

Glas[уреди]

Glas možete da poništite tako što ćete staviti na početku reda ::<s> i kraju reda </s>. Hvala na razumevanju. --Dcirovicbot (разговор) 08:39, 7. јануар 2018. (CET)

Ђоковић није рођен у Црној Гори и не видим како би спадао у ту или неку другу категорију [5]? Мислим да се беспотребно дижу тензије око таквих ствари, овде се избегава колико год може бројање крвних зрнаца, нема потребе да се проблематизују ствари које су очигледне. Дакле суштина је спустити тензије максимално. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 10:30, 19. јануар 2018. (CET)

Добро. Само наводим да не треба у таквом тону разговарати, свако има право да изнесе своје мишљење, па и тај корисник. Немој се љутити, немам ништа против тебе, чак мислим да си један од најбољих. То је то.--Soundwaweserb (разговор) 11:09, 19. јануар 2018. (CET)

Црногорци[уреди]

Поздрав подржавам твоју иницијативу да се чланак Црногорци (народ) преименује у само Црногорци. Не постоје никакви други Црногорци сем Црногораца припадника тог народа. Срби из Црне Горе могу се сматрати само Црногорцима у географском смислу као Шумадинци, Топличани, Сремци и др, а пошто немамо чланке о тим појмовима зашто би имали о Црногорцима. --Pinki (разговор) 13:39, 19. јануар 2018. (CET)

Ово су свакако питања око којих треба постићи шири консензус заједнице, а не да појединици ствари ломе преко колена. Ја сам нпр ставр око црногорских комуниста решио на начин што сам направио категорију Комунисти Црне Горе. Мислим да тај принцип може да буде један од добрих примера за овакве проблематичне ствари. Сорабино сматра да појам Црногорци означава све становнике Црне Горе, а то није тачно јер неки Албанац или Бошњак који живи у Црној Гори се сигурно не осећа Црногорцем. По таквој логици би онда чланак Срби требао да буде о свим становницима Србије, а чланак о народу Србима преименовати у Срби (народ) што је апсурдно. --Pinki (разговор) 14:45, 19. јануар 2018. (CET)
Cscr-featured2-candidate.png На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Урош I Вукановић да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду 23. јануар 2018 у 1:47 — 30. јануар 2018. у 1:47 -- --MilosHaran Ум? 17:19, 23. јануар 2018. (CET)

Фудбалске репрезентације[уреди]

Поздрав Вукс. Позивам те да заједно сређујемо странице фудбалских репрезентација у оквиру следећег Светског првенства у Русији. Мало помало, један по један. Знам да си доста урадио, Колумбија је пример, ја сам Грчку и данас Исланд. То је велика ствар, али на Википедији на српском језику има много чланака који су у најмању руку запуштени. Обећао је Никола да ће средити Русију домаћина СП, ту су Енглеска, Пољска и многе друге. Брзо ће доћи јун, боље да буде колико толико сређено нешто, ако имаш воље уреди неки који желиш.--Soundwaweserb (разговор) 19:20, 7. фебруар 2018. (CET)

У реду, мада ми Немци нису баш интересантни, средићу још неки чланак о фудбалским репрезентацијама. За коју год репрезентацију да одлучиш, небитно да ли је учесник СП или није, ништа хитно. Надам се да ћеш узети најбољи телефон најновије генерације Face-wink.svg. Поздрав од мене.--Soundwaweserb (разговор) 14:51, 8. фебруар 2018. (CET)

Е само ти ради, нема никаквих проблема --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:03, 21. март 2018. (CET)

Што се ти не кандидујеш за админа? Имаш квалитете. Нема потребе да браниш Бојана, треба да дођу нови људи на те позиције. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 21:17, 2. април 2018. (CEST)

Ima i drugih admina ovde koji su aktivni i dobro rade. Neće propasti Vikipedija zbog Bokice. Ne slažem se sa tobom, Bokica nije bio dobar admin, kao urednik OK. Priznajem mu da je vrlo dobar, ipak je godinama tu. A ti razmisli, trebaju ovde admini iz Crne Gore, trebaju ovde neke promene, pokušaj pa ćeš videti da li ćeš raditi dobro ili loše. Čestitam za članke o fudbalskim ligama koje si uradio na takmičenju.--Soundwaweserb (разговор) 21:30, 2. април 2018. (CEST)

 УрађеноЗабивака --Miljan Simonović (разговор) 22:37, 27. април 2018. (CEST)

Надимак стадиона[уреди]

Свака част за Пољску. Сјајан чланак. Поставио сам шаблон за ијекавицу, да се зна. Поздрав Вукс.--Soundwaweserb (разговор) 00:55, 1. мај 2018. (CEST)

Ако си мислио на овај одељак и реч Kotłem Czarownic. У буквалном преводу на српски језик са пољског то би значило „вештичји котао” или „котао вештице”. Ја нисам сигуран да је то тачно, али укуцавањем претраге гугла има смисла то „вештичји котао”. Овде на Википедији љубитељ и на неки начин поштовалац Пољске је бирократа Јованвб. Означио сам @Јованвб:, па нек погледа ако зна. До тада убацићу у чланак оригинал Kotłem Czarownic, како би реченица имала смисла. Да ли си размишљао да чланак предложиш за сјајан, јер би ја то урадио?--Soundwaweserb (разговор) 10:50, 1. мај 2018. (CEST)

ОК. У међувремену сам направио пар измена. Сада нећу правити никакве измене, да не би дошло до сукоба измена. Предложи за сјајан кад завршиш, има моју подршку.--Soundwaweserb (разговор) 12:25, 1. мај 2018. (CEST)

Браво. Фантастично. Остао сам без текста колико си добро урадио. Препусти све мени то ситно, цео текст ћу да пређем.--Soundwaweserb (разговор) 16:58, 1. мај 2018. (CEST)

Нема на чему Вукс. Поздрав од мене.--Soundwaweserb (разговор) 23:00, 1. мај 2018. (CEST)

Да, према пољским изворима стој да је стадион назван Вештичји котао (Котао вештица). Оригинал (када није у падежу) треба да буде : Kocioł Czarownic. Иначе придружујем се, свака част за чланак. Јованвб (р) 18:54, 2. мај 2018. (CEST)

Постављен је чланак Пољске на главну страну, циљано сам ставио 18 и 19. јуна пошто играју у групи са Сенегалом 19. јуна. Ако ти евентуално не одговара, видећу нешто за раније, али генерално боље да иде на то упражњено место. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 17:31, 15. мај 2018. (CEST)

Локални избори у Беранама[уреди]

Поздрав. Било би згодно да преместиш и страну за разговор, ако си већ преместио чланак. Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 23:25, 15. мај 2018. (CEST)

Дупле категорије[уреди]

Вероватно си задовољан „решењенм” овог проблема. Тако је увек кад се постави неко питање, које „стучњаци” са све одмах „реше”, а кад им даш контрааргумрнте више се не јављају иако су лично прозвани, Поздрав --Drazetad (разговор) 09:32, 27. мај 2018. (CEST)

Жао ми је што ми Миљан није одговорио и доказао да му је предлог исправан и после оног што сам му написао. То ће се тешко догодитии, јер у срском Уставу не стоји као код Енглеза где је националност=држављанство, него националност=етничка припадност, што би у спортисте по националности Амела Терзић била бошњачка атлетичарка, Раим Љјић бошњачки политичар, Адем Љајич бошњачки фудбалер, Иштван Пастор мађарски политичар итд. што је глупо кад се налазе у репрезентацији Србије или влади Србије и због тога земља је најбоље решење. На великим међународним спортским такмичењима никад се није говорило учествовало је ххх националности или држава него земаља. Све се ово односи и на остале категорије друштва. Ако се ово одбија, онда је логичније сврстати све у категорију по државама (јер престављају ту државу), а не по националности (јер не представљају своју нацију). Извини што сам те „удавио” овом причом, али већ други пут по покретању ове теме нема одговора. Тако да нећу више инсистирати на одговору, него радити као и до данас, сврставали по државама, а не по националности. Поздрав. --Drazetad (разговор) 16:17, 27. мај 2018. (CEST)

ЦЕЕ Пролеће[уреди]

Честитке, колега. И ти ко и ја — две године заредом први. Face-grin.svg Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 19:30, 14. јун 2018. (CEST)

Хеј Вуче, једно питање ако може. Пошто раније нисам писао о фудбалу и фудбалерима, приметио сам да се код фудбалских биографија у кутијице код броја одиграних утакмица за неки тим пишу само лигашки првенствени наступи, а то раде и на енглеској и на руској википедији. Мени то делује мало нелогично, јер не видим зашто се не би рачунали и наступи у купу и европским такмичењима. Пошто ти пишеш о фудбалу, шта мислиш о овоме, да ли наставити и даље писати како и до сада или стављати укупан број утакмица и голова? И честитке на освојеној награди, знам какав је осећај. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:24, 15. јун 2018. (CEST)

Хвала на одговору. Те категорије је лако додати ботом, није то баук. Прегледаћу Саудијце и Египћане, пошто сам већ рекао да ћу настојати да игачки комплетирам групу А за почетак, а Русија је скоро готова (остала су ми још три играча) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:47, 15. јун 2018. (CEST)
Искрено немам појма шта да радим по том питању. Мислим да ћу ипак убудуће стављати све утакмице --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:56, 15. јун 2018. (CEST)

Фудбалери[уреди]

Тако је у специјалу за СП и енциклопедији фудбала за обојицу. Где видиш у транскрипцији да је лоше? --MareBG (разговор) 12:29, 19. јун 2018. (CEST)

Нашао сам малочас, у праву си. Враћам преусмерења. --MareBG (разговор) 12:38, 19. јун 2018. (CEST)

Па пази, ако користимо презиме у реченици онда и члан иде великим словом, али овако у шаблону мислим да иде малим словом (тако мислим, не значи и да сам у праву). А што се застава тиче, визуелно је прихватљивији облик Србија Застава Србије 1 : 0 Застава Костарике Костарика него Застава Русије Русија 5 : 0 Саудијска Арабија Застава Саудијске Арабије. Лепше је кад су заставе у тим кутијицама једна испод друге --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:42, 19. јун 2018. (CEST)

Види када већ направиш шаблон за репрезентацију да га убациш у чланке, јер без тога нема поенту. --MareBG (разговор) 21:47, 19. јун 2018. (CEST)

Неће нико осим нас залудних у категорије ;) Ставио сам ја ове што си досад направио, него реко да те подсетим за даље. --MareBG (разговор) 22:33, 19. јун 2018. (CEST)

Sad ću da uradim za Švedsku ovakav šablon [6]. Ovo ti kažem da ne započnemo u isto vreme. Pozdrav.--Soundwaweserb (разговор) 00:27, 26. јун 2018. (CEST)

Фудбалске лиге[уреди]

Наравно, боље је и прегледније. Чим средим остале године крећем и са сређивањем односно убацивањем тога. Поздрав --MareBG (разговор) 12:53, 1. јул 2018. (CEST)

Када неки чланак није повезан на дејти са другим чланцима, бот га аутоматски региструје тамо под тим именом као засебан чланак. Па је тако и категорија Категорија:Шаблони за састав фудбалске репрезентације Енглеске на дејти регистрована као засебан и јединствен чланак. Одеш онда тамо, обришеш ту постојећу ознаку и повежеш га са одговоарајућим страницама на другим језицима. Разумеш? ја сам ти сада повезао ту категорију са осталим чланцима, али сам претходно морао уклонити претходну ознаку --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:10, 1. јул 2018. (CEST)

Па одеш тамо где пише додај везе, видећеш на листи је написан само линк ка постојећем чланку, кликнеш на уреди, уклониш везу ка чланку на српском језику и то је то. После додаш где треба --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:04, 1. јул 2018. (CEST)
ОК. Урадићемо све Никола, Маре и ја. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 14:30, 4. јул 2018. (CEST)

Корејски играчи (код њих увек иде прво презиме):

 • 1 Kim Seung-gyu → Ким Сунгкју
 • 2 Lee Yong → Ли Јонг
 • 3 Jung Seung-hyun → Чунг Сунгхјун
 • 4 Oh Ban-suk → Ох Бансук
 • 5 Yun Young-sun → Јун Јунгсун
 • 6 Park Joo-ho → Парк Чохо
 • 7 Son Heung-min → Сон Хјунгмин
 • 8 Ju Se-jong → Чу Сечонг
 • 9 Kim Shin-wook → Ким Шинвук
 • 10 Lee Seung-woo → Ли Сунгву
 • 11 Hwang Hee-chan → Хванг Хичан
 • 12 Kim Min-woo → Ким Минву
 • 13 Koo Ja-cheol → Ку Џачол
 • 14 Hong Chul → Хонг Чул
 • 15 Jung Woo-young → Чунг Вујанг
 • 16 Ki Sung-yueng → Ки Сонјонг
 • 17 Lee Jae-sung → Ли Џесонг
 • 18 Moon Seon-min → Мун Сонмин
 • 19 Kim Young-gwon → Ким Јангвон
 • 20 Jang Hyun-soo → Чанг Хјунсу
 • 21 Kim Jin-hyeon → Ким Џинхјон
 • 22 Go Yo-han → Го Јохан
 • 23 Jo Hyeon-woo → Чо Хјонву
 • тренер Shin Tae-yong → Шин Тејонг --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:33, 8. јул 2018. (CEST)

Без цртица свакако. Пре пар дана гледао сам неку емисију где је један лингвиста баш причао о томе. Милинковић Савић није једно презиме, а цртица као знак користи се за спајање у једну целину --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 18:22, 9. јул 2018. (CEST)

А Лофтус Чик?--Soundwaweserb (разговор) 18:31, 9. јул 2018. (CEST)

Корејски клуб је Тегу (Daegu), а кинески Гуангџоу евергранде (Guangzhou Evergrande). @Soundwaweserb: И он је без цртице наравно. Иначе код транскрипција најлакше вам је да их гледате преко украјинске википедије (ако вас већ мрсзи да транскрибујете) јер у 90% случајева су идентичне. Украјински језик је много сличнији нашем него руски --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:22, 9. јул 2018. (CEST)

Може ли да се поправи слика у кутијици?--Soundwaweserb (разговор) 16:20, 11. јул 2018. (CEST)

Шпанац[уреди]

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Жикица Јовановић Шпанац да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 21. јил 2018 — 28. јул 2018. --Pinki (разговор) 22:34, 21. јул 2018. (CEST)

Да, видео сам и сам, него је синоћ било све измешано, а ја нисам имао енергије да било шта озбиљније петљам, па сам вратио. Требало би да је сад у реду. Lotom (разговор) 09:00, 27. јул 2018. (CEST)

Поздрав, додаћу. Zoranzoki21 (разговор) 12:35, 29. јул 2018. (CEST)

Јерковић[уреди]

Cscr-featuredtopic.svg Поштовани, чланак Душан Јерковић је предложен за расправу пред гласање о стављању на списак сјајних чланака. Ова расправа траје седам дана и одвија се на страници за разговор чланка. Укључите се у расправу и у њој изнесите своје мишљење о предложеном чланку или сугестије и предлоге за побољшање чланка. Унапред хвала.
Расправа траје у периоду 02.08.2018 — 09.08.2018 ----Pinki (разговор) 11:40, 2. август 2018. (CEST)

Случај Богдан Илић[уреди]

Грешка је што је у почетку дотична особа представљена као јутјубер па онда као певач са албумом који је издат само на његовом јутјуб каналу и платформама дизер и спотифај, али факат је да задња два сингла издаје продукцијска кућа Ајдиџејтјунс. Требали су корисници да имају од почетка увид да је дотични репрезентативац Србије у гејмигу. Као предводник тима Србије освојио је титулу шампиона на Интернационалном шампионату. Да су сви чланови имали увид у ову последњу чињеницу од почетка свакако сматрам би мање било гласова за брисање јер је ово чињеница која је кључна за прелазак прага релевантности. Можда нисмо имали овакву врсту репрезентативца до сада али репрезентативац Србије је репрезентативац Србије без обзира у којој области се такмичио да л' у спорту, шаху, ММА, песми евровизије, гејмингу сви они бране боје Србије и заслужују да имају чланак на Википедији. Што се тиче мог залагања на Википедији сматрам да моје време тек долази и да ћу доказати колико вредим у будућности а и до сада сматрам да сам доста показао обзиром дс сам кренуо са уређивањем крајем 2015. године. Поздрав. --Милан Животић () 15:52, 14. август 2018. (CEST)~

Ћао. Извини на мало каснијем одговору, немам појма како иду транскрипције са велшког, али пошто је ипак британски бициклиста мислим да није погрешно транскрибовати са енглеског. Дакле океј је транскрипција. Исто и за групу, дакле остави у оригиналу --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:49, 20. август 2018. (CEST)

Thank you for deal with vandalism[уреди]

Choco chip cookie.png Thanks for deal with this internet troll, who created my userpage without any permission. Thanks you! Ayuta Tonomura (разговор) 16:13, 23. август 2018. (CEST)

Бошко Буха[уреди]

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Бошко Буха да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 25. август 2018 — 1. септембар 2018. ----Pinki (разговор) 20:42, 25. август 2018. (CEST)

Шаблон[уреди]

Поздрав, проблем сам решио. Надам се да шаблон сада изгледа како треба. --Zoranzoki21 (разговор) 18:33, 28. септембар 2018. (CEST)

То сам и хтео да урадим док сам покушавао да решим проблем. Али шаблон не ради са параметрима на српском него на енглеском. То се вероватно подешава у модулу, али нисам хтео да чачкам да не покварим још више. --Zoranzoki21 (разговор) 20:21, 28. септембар 2018. (CEST)
Wikipedia bureaucrat.svg На страници Википедија:Захтеви за администрирање покренуто је гласање о додели бирократских права кориснику Миљану Симоновићу.
Гласање траје у периоду 30. 9  — 7. 10. 2018. --Miljan Simonović (разговор) 18:23, 4. октобар 2018. (CEST)

Расправа[уреди]

Поздрав, само да ти захвалим на учешћу у расправи, јер си својим коментаром дао један веома важан сегмент ове приче. Неупућени читалац ове расправе може заиста поверовати у оптужбе које се на мој рачун износе, а у ствари је ситуација сасвим другачија. Једна група корисника је овде увела одређене националне стандарде и не дозвољава било коме да ту нешто дира. Онда и када се изврше само техничке измене у чланку, као нпр код Лубарде, где је једна реченица из увода пребачена у сам текст, неко дође и оптужи ме да сам србомрзац који људима не да да буду Срби. --Pinki (разговор) 21:12, 9. октобар 2018. (CEST)

Е ћао. У принципу ти је Миљан све објаснио шта и како треба тако да немам шта да додајем. Срећан рад ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:21, 1. новембар 2018. (CET)

Промена имена[уреди]

Поздрав! Видим да си Обамејангу променио име без цртице, мада ја видим да је на енглеском са цртицом па сам ставио и ја кад сам правио страницу. Хвала на промени, надам се да је исправна. Face-smile.svg Ваљда неће бити проблема што се тиче повезивања са Википодацима.

Ево наишао сам на Цонгу који има цртицу, а нашао сам и извор Транскрипциони речник енглеских личних имена, 45 стр. аутора Твртка Прћића (закоментарисано), па ако можеш врати цртицу код Обамејанга. — SimplyFreddie (разговор) 17:56, 6. новембар 2018. (CET)

Видео сам за Боба да си писао, за Ашера не. Одговарам ти само зато јер апсолутно нема повезаности са тим што кажеш. Да сам хтео да идем том путањом, одрадио бих га још првог дана од помињања (сад видим на сзр музика). Нисам у тим љигавим фазонима, чиста случајност. --MareBG (разговор) 13:28, 8. новембар 2018. (CET)

Филип Филиповић[уреди]

Поздрав, позивам те да погледаш чланак Филип Филиповић, који сам номиновао за сјајан и да евентуано на страници за разговор даш одређени коментар о чланку. Хвала унапред. --Pinki (разговор) 21:21, 10. новембар 2018. (CET)

Cscr-candidate.svg На страници Википедија:Сјајни чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Филип Филиповић да исти постане један од сјајних чланака.
Гласање траје у периоду 17.11.2018. — 24.11.2018. ----Pinki (разговор) 21:24, 17. новембар 2018. (CET)

Ашер[уреди]

Може и једно и друго. С обзиром да сви остали албуми имају називе које није могуће транскрибовати, можда је боље (заправо лепше, због униформности) да и овај буде у оригиналу. --Miljan Simonović (разговор) 22:25, 12. новембар 2018. (CET)

Инфокутија синглови[уреди]

Којих параметара нема? — Ранко   Нико лић   17:18, 14. новембар 2018. (CET)


Преименовано. Мој предлог је да овакве фотографије шаљеш на Оставу, како би могле да се користе и на другим Википедијама. Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 17:05, 1. децембар 2018. (CET)

Покушао сам, али тренутно не ради алатка за аутоматско премештање, тако да ћу пробати касније опет. Да би убацио на Оставу, само иди на овај линк. Поздрав, Miljan Simonović (разговор) 21:11, 1. децембар 2018. (CET)

Честитке[уреди]

Честитам на другом месту на такмичењу! Face-smile.svg ВЛАДА да? 19:15, 13. децембар 2018. (CET)

Тренери[уреди]

Не разумем шта си управо урадио, пола кат. тренера остало је овде, а други део њих су у новој кат. коју си направио. Или све пребаци или врати како је било, не иде посао на пола. --MareBG (разговор) 19:32, 24. децембар 2018. (CET)

Ма ја сам их пребацио, нема проблема. Може и та опција што кажеш, без префикса за фудбал, а за остале да стоји. Слажем се, велики број их треба средити. Могли би евентуално још неког да питамо за мишљење па да се ради по том принципу, ја се у суштини слажем са тим твојим. --MareBG (разговор) 11:45, 25. децембар 2018. (CET)

Право да ти кажем не знам шта бих ти рекао. Мени некако логичније изгледа да име клуба стоји у номинативу - Тренери ФК Ливерпул, док је генитив за облик без овог ФК - Тренери Ливерпула. Бар ја тако мислим. ΝικόλαςΜπ. (разговор) 10:45, 26. децембар 2018. (CET)

@НиколаБ: случајно видех па да се укључим. Требало би или ово што Никола каже — тренери Ливерпула — или тренери ФК Ливерпул. Ливерпул остаје непромењен јер се мења само фудбалски клуб у фудбалског клуба, али се то не види јер је скраћено. --Miljan Simonović (разговор) 11:04, 26. децембар 2018. (CET)

Ашер[уреди]

Гласање је завршено и чланак није прошао, потребно је минимум 8 гласова за, гласало је 5 плус твој глас то је 6 (који се ваљда подразумева). Међутим, због празника, мој предлог је да се продужи гласање макар до српске нове године 13. јануара. Знам да си заузет сада категоријама, али правила Википедије се морају поштовати и слободно зови људе да гласају, па ко хоће нека гласа. Консултуј се са неким од админа и продужи гласање. Желим ти све најбоље у 2019. години и срећни празници. Поздрав Вукс.--Soundwaweserb (разговор) 16:58, 5. јануар 2019. (CET)

Како ово Категорија:Фудбалери Капе тауна? Кејптауна? --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:34, 8. јануар 2019. (CET)

А искрено мало ми боду очи и оне категорије Људи у фудбалу у ... . Стварно рогобатно изгледа. Зар не би било логичније да си ставио Фудбалски радници --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:54, 8. јануар 2019. (CET)

Шаблон[уреди]

Е поздрав. Пошто си ти радио Шаблон:Инфокутија Синглови, знаш ли који су параметри који треба да се убаце у шаблону за албум да би се приказало? Убацивао сам у | фусноте али ови твоји параметри ми не раде. Хвала унапред. — SimplyFreddie (разговор) 18:25, 24. фебруар 2019. (CET)

Пребацио --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 13:02, 17. март 2019. (CET)

Инфокутија[уреди]

Немам сад баш времена ни воље за то. Ако могнем, некада ћу превести...   Обсусер 14:24, 17. март 2019. (CET)

Који је шаблон у питању?   Обсусер 18:19, 18. март 2019. (CET)
Мислим да је сад ОК.   Обсусер 18:41, 18. март 2019. (CET)


прво направи категорију баскијски спортисти, па онда уклањај. Lackope (разговор) 12:51, 22. март 2019. (CET)

Ово за Париз Сен Жермен сам одрадио. Јеси ли сигуран да тако иде за Динамо и Хајдук? -- Bojan  Razgovor  23:44, 25. март 2019. (CET)

Албум[уреди]

Здраво, Вукс. Видим отварао си чланке за разне музичке албуме па да те питам знаш ли како наместити назив албума као искошен текст? Мени се неки пут само искоси неки пут не, не знам до чега је, а видим да теби ради. Face-grin.svgSimplyFreddie (разговор) 13:10, 6. април 2019. (CEST)

Хвала на измени, али види нпр. овај чланак који сам такође написао ја, и он га је аутоматски наместио иако је на ћирилици, а у овом новом чланку где си изменио остало исто. Нема везе, видећу да ставим на админ таблу, можда је неки баг, хвала свакако. — SimplyFreddie (разговор) 14:13, 6. април 2019. (CEST)

Википедија:Трг/Новости#Дискорд сервер[уреди]

Погледај ово Face-smile.svg. Срдачан поздрав и лепи снови. — Александар () 02:38, 7. април 2019. (CEST)