Ред и закон: Злочиначке намере (7. сезона)

С Википедије, слободне енциклопедије

Ред и закон: Злочиначке намере (сезона 7)
Серија Ред и закон: Злочиначке намере
Држава  САД
Мрежа НБЦ
Премијерно приказивање 4. октобар 2007 — 24. август 2008
Број епизода 22
Претходна сезона 6
Следећа сезона 8

Седма сезона серије Ред и закон: Злочиначке намере је премијерно емитована на каналу НБЦ од 4. октобра 2007. године до 24. августа 2008. године и броји 22 епизоде.

Опис[уреди | уреди извор]

Алиша Вит је мењала Џулијан Николсон у првих пет парних епизода ове сезоне, након чега се Џулијан Николсон вратила у главну поставу. Крис Нод је напустил серију након епизоде "Последњи обреди".

Улоге[уреди | уреди извор]

Епизоде[уреди | уреди извор]

Бр. у
серији
Бр. у
сезони
Наслов Редитељ Сценариста Премијерно емитовање Продукцијски код
1341"Помирење"Хесус С. ТревињоСинопсис: Сајбан Бајерн О'Конор
Сценарио: Ворен Лајт и Сајбан Бајерн О'Конор
4. октобар 2007. (2007-10-04)07003
Смрт једног официра по имену Кевин Куинн повлачи Горена из свог саосећајног одсуства, јер је случај дат највећем приоритету, али његова неумољива истрага доноси информације везане за смрт мужа Еамеса, а падови прете да постану катастрофални као случај поново је отворена, потенцијално ослобађајући човека кога криви због њеног губитка.
1352"Семе"Џин де СегонзекСинопсис: Питер Блонер
Сценарио: Ворен Лајт и Питер блонер
11. октобар 2007. (2007-10-11)07004
Док се опоравио од губитка свог суседа и одласка свог претходног партнера, детектив Логан и његов нови партнер, детектив Нола Фалацци, налазе се у случају убиства једног обућара који је убијен на ритуалистичким начинима, а тиме разређује комплексну породичну динамику, доктор са комплексом бога и толико се ширио око ДНК да ће проналазак правог убицу бити чудо генетике.
1363"Осмех"Мајкл СмитСинопсис: Чарли Рубин
Сценарио: Ворен Лајт и Чарли Рубин
18. октобар 2007. (2007-10-18)07005
Детективи Горен и Иамес истражују убиство зубара који се испоставља да је повезан са смрћу једног од својих младих пацијената. Док Горен и Еамес гледају у оба убиства, прате трагове фалсификованог уста од улица Харлем до ФДА.
1374"Вољена"Константин МакрисСинопсис: Жаклин Рејнголд
Сценарио: Ворен Лајт, Џули Мартин и Жаклин Рејнголд
25. октобар 2007. (2007-10-25)07006
Када се пронађе мртва жена везана у мотелској соби, Логан и Фалацци прате трагове за усамљеног писца који профилира самску сцену, а касније и корумпираног лезбејског адвоката у њеној глави.
1385"Дубина"Ноберто БарбаСинопсис: Дајана Сан
Сценарио: Ворен Лајт, Џули Мартин и Дајан Сан
1. новембар 2007. (2007-11-01)07001
Тероризам се иницијално сумња након што тело младог арапског ронилаца испере на обали. Прве сумње су да је мртав човек можда планирао терористички напад, према агенцијама ФБИ-а, док Горен не сазна да је он део тима за лов на ризнице. Затим, детективи усмеравају своју пажњу на љубавника жртве, Дана чинећи је главним осумњиченим. Други могући осумњичени су локални трговац кованица, Данин бивши супруг Томми, приватни брод власник, жртва ронилачки партнер Цхилли и оснивач филантропске фондације која је организовала експедицију, Симон Харпер.
1396"Судија"Џин де СегонзекВорен Лајт и Џули Мартин8. новембар 2007. (2007-11-08)07002
Детективи Логан и Фалацци истражују убиство жене убице судије судије Нев Иорка.
1407"Самоуправљање"Кен ГиротиСинопсис: Џером Херстон
Сценарио: Ворен Лајт и Џером Херстон
15. новембар 2007. (2007-11-15)07007
Детективи Горен и Иамес истражују мучење и убиство младог писца, што их доводи до откривања шокантне завере иза њене пуцњаве. Када детективи почну, сумњају да је дечак жртве, познатог дилер дроге, можда био укључен у убиство његове покојне девојке. Они га сматрају тешко претученим када му донесу пажњу, али закључују да он и остали трговци дрогом нису имали никакве везе са убиством када га алиби провјери. Горен и Еамес почињу да се упуштају у свет књижевности за више одговора. Они постављају питање писцу лошег дечака и његовом ментору г. Схиллу, који су били део истог писца као жртва. Испитујући њеног слепог агента поново, они добијају олово од њега који их води низ стазу плагијације, преваре и манипулације на путу ка решавању злочина.
1418"Напад"Том ДиСилоСинопсис: Кејт Рорик
Сценарио: Џули Мартин и Кејт Рорик
29. новембар 2007. (2007-11-29)07008
Суђење за силовање греши када се убије сведок, али највероватније осумњичени - чланови фудбалског тима оптужени за силовање - није толико вероватан, а пажња се окреће адвокату. Логан и Фалацци откривају сложену мрежу превара који укључују амбициозни случај силовања Бронк АДА-а против групе фудбалера из колеџа.
1429"Несметано"Кен ГиротиВорен Лајт, Чарли Рубин и Дајана Сан6. децембар 2007. (2007-12-06)07009
Горен истражује када је његов нећак Донни, затвореник који је биполарни , тврди да су затвореници злостављани до тачке убиства. Горен се прими у психијатријско одељење затвора без знања својих претпостављених, како би истражио оптужбе његовог нећака да службеници за поправке наносе штету затвореницима. Након што је Горен ишао на тајни рачун без чишћења са својим надређенима, он је суспендован од стране шефа детектива Морана, Еамеса и капетана Росса који су добили своје белешке у својим досијеима због тога што су били укључени у тајну операцију Горена. Затим иде за брата Френка да тражи да му каже где је Донни, након што је побегао из затвора.
14310"Бесмислено"Џин де СегонзекСинопсис: Џули Мартин и Сајбан Бајерн О'Конор
Сценарио: Ворен Лајт и Сајбан Бајерн О'Конор
13. децембар 2007. (2007-12-13)07010
Логан и Фалацци истражују убиство трију младих колеџа. Логан и Фалацци су фрустрирани у својим покушајима да пронађу осумњичене у очигледној снимању троје студената који немају никакву везу са бандама.
14411"Чистилиште"Хесус С. ТревињоСинопсис: Сајбан Бајерн О'Конор
Сценарио: Ворен Лајт и Сајбан Бајерн О'Конор
8. јун 2008. (2008-06-08)07011
Још увек је на одсуству из силе, Горен одлучује да смањити равнотежу у његову корист помоћу тајне операције надајући се да ће му помоћи да се врати на посао. У међувремену, Еамес истражује троструко убиство које се показало као везано за случај Горена. Када Еамес сазна да јој Горен никада није обавијестио о свом задатку, постаје веома узнемирена, што доводи до великог пораза између партнера.
14512"Наручено убиство"[1]Џонатан ХеронСинопсис: Питер Блонер
Сценарио: Ворен Лајт и Питер Блонер
15. јун 2008. (2008-06-15)07012
Док је у свом аутомобилу починио уцену, колумниста ТК Рицхмонд, која је користила своје инсајдерско знање за храњење своје навике, убијена је док је полиција снимала. Ово оставља детективе Логан и Вхеелер (који се враћа из Европе) да раде кроз листу осумњичених који расте дуже што више траже живот жртве. Морају да олују кроз слојеве лажи, мотива и погрешне да дођу до истине.
14613"Издаја"Мајкл СмитСинопсис: Дајана Сан и Меригрејс О'Шеј
Сценарио: Ворен Лајт и Чарли Рубин
22. јун 2008. (2008-06-22)07013
Млади љубавници Вооди Саге и Авери Хуберт, обоје ожењени супружници двапут доби, бјеже заједно и нестану мистериозно пре него што стигну до одредишта. Капетан Росс губи објективност и угрожава случај када се стари пламен по имену Катхи Јарров постаје осумњичен у нестанку њеног мужа и његовог љубавника. Детективи Горен и Еамес имају први утисак да је случај ауто-дизање лоше, али убрзо схватите да Вуди није само сам, већ да би аутомобил могао бити само поклопац за куповину времена. Када су Ејери родитељи, који су је очекивали од ње и Вооди-а, пријавили нестале, Горен и Иамес истражују могућност да су, иако су остала заједно под властитом паром, могли да се упознају са неправом игром. Авериви насилни муж Рој Хуберт добро изгледа за злочин, али изгледа да може варати.
14714"Атентатор"Ноберто БарбаСинопсис: Џули Мартин и Ерик Овермајер
Сценарио: Ворен Лајт и Џули Мартин
29. јун 2008. (2008-06-29)07014
Детективи Логан и Вхеелер истражују покушај убиства жене, убрзо након повратка у Сједињене Државе из Јужне Азије. Политички мученик и утицајни лидер, Бела Кхан, води етничку групу и јасно се чини да је мета политичког атентата. Заједно са прикупљањем доказа, Логан и Вхеелер истражују тело стрељачице, које је извела њеног телохранитеља, али не пре него што би убица могао да се склони са два метка, од којих је једна пала помоћница младе жене која је жртвовала свој живот, ронила испред себе њеног шефа да преузме фатални метак. У почетку детективи претварају сумњу на телохранитеља, али активистичка породица у потпуности верује у своју сигурност и одбацује могућност да се човек може сватити у покушају убиства. Затим, детективи одлучују да се озлоглашена жена под строгим надзором заштити. У међувремену, агент ФБИ сазнаје за убицу који је ушао у земљу и кога сумња да је направио још један покушај убиства против ње. Заштићена од стране чувара, она се чини следећим јавним наступом током меморијалног говора за свог асистента. Без обзира на то, детективи су изненађени када сазнају да је њен лојални телохранитељ стрељао снајпером док је превезен у полицијски притвор, далеко од говора гробља. Случај узима нови преокрет када су Логан и Вилер дубље у богатој породици жене.
14815"Молим вас, поручите
да више не примам
препоручена писма од
Хенрија Кисинџера"
Кевин БрејСинопсис: Меригрејс О'Шеј
Сценарио: Ворен Лајт и Меригрејс О'Шеј
6. јул 2008. (2008-07-06)07015
Узимајући свог трогодишњег сина на вечерњу шетњу у парку, стоцк аналитичар Скип Лове је пуцао од некога ко му је познат. Док детективи истражују пуцњаву, Палома Рензи, мајка другог малишана, је убијена под сличним околностима. Детективи Горен и Еамес проналазе везу између две жртве, али када трећи родитељ са три године старим површинама као жртвом (и испада да је прва жртва), чини се да нема везе са Скипом и Палом, тако да Горен и Еамес померају свој фокус у Дневни центар да сва три дјеца имају заједничког, гдје постоји ексклузивна и дугачка листа чекања.
14916"На окупу"Џин де СегонзекСинопсис: Жаклин Рејнголд
Сценарио: Ворен Лајт и Жаклин Рејнголд
13. јул 2008. (2008-07-13)07016
Домаћица телевизијске емисије Силвиа Родос је преплављена боцама шампањца до смрти. Њено убиство може да се повеже са њеном бившом авокацијом као група познатог музичара Џорди Блека, детективе Вилерове омиљене рок звезде из дана средњошколског узраста, чија тајна прошлост гура Вељерово одушевљење на ивицу. Смрт Родоса доводи Џордија Блека и његове супруге Таре Блека на врху листе осумњичених, заједно с родосовим сином Мило, Родосовом помоћником Ави и породичним адвокатом. Али мотив за убиством Силвије Родеса ​​није онакав какав изгледа када детективи сазнају ко је прави осумњичени.
15017"Чин нестајања"Питер ВернерСинопсис: Џером Херстон
Сценарио: Ворен Лајт и Џером Херстон
20. јул 2008. (2008-07-20)07017
Детективи Горен и Иамес истражују случај човека пронађен мртав у чудним околностима након чаробног чина. Отварање показује два веома различита дјела илузионизма: Милес Стоне, млади есцаполог и ТВ познати личности, а други од стране Велике кармине, алкохоличар. Док Камен прави тријумф у коме је сахрањен више од 30 дана, Цармине изводи трик у коме се лепа жена крије у кутији и појављивања се испрепадају мачевима. Али дела почињу да се обнављају када се оба кретања пробијају након што се Стоне појави болесним у подземном ковчегу, а када се ковчег отвори, он није ту. Истовремено, Цармине отвара своју магичну кутију да би пронашао Камена, са седам мачева заглављених у његовом телу. Током истраге, Горен и Еамес питају Цармина и виде да је његов изворни помоћник нестао са посла на одмору, а изгледа да је замена нестала након проналаска Теловог тела. Иако старац није у потпуности елиминисан као осумњичени, понудио је алиби који их води да схвате да би други људи могли бити укључени. Списак осумњичених укључује Деан Холидаи, познатог илузионисте који је заједно са Стонеом обучавао стари магичар, као и Јацоб Греен, високо квалификовани техничар који је био задужен за Стонеов чин. Јасно је да је мали круг осумњичених имао своје мотиве јер је желео да овај муџичар умре. После даљег тестирања показано је да је жртви добиле калијум-хлорид кроз свој кап по кап, имитирајући срчани удар, детективи усмеравају своју пажњу на нестанку мистериозну жену која би могла да буде последњи комад слагалице у решавању случаја.
15118"До десет"Алекс ЧеплСинопсис: Џули Мартин
Сценарио: Ворен Лајт и Џули Мартин
27. јул 2008. (2008-07-27)07018
Детективи Логан и Вхеелер истражују свет аматерског бокса након што је брат младог човека који је Логан једном поменуо избоден до смрти испред ноћног клуба док је покушавао да игра миру у бару, неколико сати након што је освојио награду. Логан се обавезује да ће Вилер решити злочин, детективи заједно састављају сетове и исплате чине живот изван прстена толико опасним као и живот унутар ње, али морају утврдити да је конфронтација могла бити изведена. Логан се обавезује да ће Вилер решити злочин. Нажалост, док он и Вхеелер истражују свет аматерског бокса, тајне и издаје компликују случај.
15219"Наследство"Бети КаплакСинопсис: Алан Кингсберг и Кејт Рорик
Сценарио: Ворен Лајт и Алан Кингсберг
3. август 2008. (2008-08-03)07019
Детективи Горен и Еамес истражују случај једног ученика у једној приватној школи која је пронађена мртва. Прелиминарни налази показују да је смрт изгледало као самоубиство. Горен и Еамес разговарају са Јацк Валкер, који показује детективима гротескни цртани филм који је жртва направила. Касније, полиција је пронашла видео снимке групе дјевојчица која је напала Паула, брбљала и ударала га. Упркос томе, истражитељи не могу доказати своје теорије, док тачна истраживања не дају изгубљени појам, који би могао бити недостајући линк за решавање случаја.
15320"Комшијска смена"Кевин БрејСинопсис: Ерик Овермајер
Сценарио: Ворен Лајт и Ерик Овермајер
10. август 2003. (2003-08-10)07020
Суседство прима обавештења од групе за гледање у којој се крши сексуални преступник. Цела заједница ускоро чини живот злочинца несрећним. Следећег дана, његово тело без главе налази се у пливању Маспетх Цреек. Логан и Вхеелер сазнају да је преступник, Киле Јонес, изјаснио кривим за законско силовање. Имао је 19 година, имала је 15 година. Послужио је пет година и боравио у кући своје мајке. Обојица Јонесова мајка и девојка у питању кажу да је секс био консензус, а жалбу су поднијели родитељи дјевојчице и гонили га Терри Дривер, АДА која је од тада направила име за себе. Истраживање детектива открива званично лоше понашање у канцеларији Тужилаштва и чини Логану новим непријатељима.
15421"Последњи обреди"Том ДиСилоСинопсис: Сајбон Бајерн О'Конор и Меригрејс О'Шеј
Сценарио: Ворен Лајт и Питер Блонер
17. август 2008. (2008-08-17)07021
Логан угрожава и његову и Вилерову каријеру када га свештеник убеди да поново отвори 16-годишњи случај убиства који укључује политички тежак возач АДА Терри, који неће ништа зауставити да би се истина закопала. Логан иде у рат са амбициозним АДА-ом, који планира да се кандидује за главног тужиоца, када открије да је можда кривично гонила кривицу за сопствену личну корист. У међувремену, Вилер мора да се бави са својим вереником Цолином Ледгером који је одгођен на савезним оптужбама.
15522"Обреди"Ноберто БарбаСинопсис: Џули Мартин и Кејт Рорик
Сценарио: Ворен Лајт
24. август 2008. (2008-08-24)07022
Детектив Роберт Горен посећује прошлост када пронађе слику у гробу своје мајке која показује да се вратио стари немесис. Случај постаје сложенији када се његов брат и ментор поново појављују. Горенов брат Франк је убијен, а Ницоле Валлаце чини се да је убица. После тога, људи који он највише држи, заврше у тешкој опасности, а Горен ће бити гурнут до прелома како би ријешио свој најтежи случај.


Напомена[уреди | уреди извор]

  1. ^ Епизода "Наручено убиство" је унакрсна епизода са серијом "На јавном месту".