СС Грејт Бритен

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search
СС Грејт Бритен на копну

Пароброд Грејт Бритен (енглески Steam Ship Great Britain или S.S. Great Britain) био је први брод са гвозденим трупом и пропелером који је био у стању да преплови океан. Поринут је године 1843. када је био највеће пловило на свету. Испочетка је могао да преведе 120 путника прве класе (26 њих у једнокреветним кабинама), 132 путника друге класе и 130 чланова посаде. Када му је надограђена још једна палуба, број путника се попео на 730.

Историја[уреди]

Један од његових пројектаната био је и славни британски инжењер Ајзенбард Кингдом Брунел.

Испочетка замишљен за превоз преко Атлантског океана, СС Грејт Бритен је највећу славу стекао одржавајући редован превоз између Велике Британије и Аустралије. За време кримског рата служио је за превоз британских трупа, исто као и за време сепојског устанка у Индији.

Године 1882. је пренамењен у теретни брод за превоз угља. Године 1886. је на путовању за Фокланде избио велики пожар, и при доласку у луку се испоставило да се штета не може поправити. Све до 1930-их је брод служио као складиште угља, када је коначно напуштен.

1970-их је, захваљујући донацији Сер Џека Хауарда, изведена скупа и компликованаа операција превоза од Фокланда у Бристол, где је брод рестауриран и претворен у музејски брод.

Димензије[уреди]

  • Дужина: 322 98.15 m)
  • Ширина: 15,39 m
  • Висина: 9,91 m
  • Тежина (празан): 1961 тона)
  • Депласман: 3066 тона


Спољашње везе[уреди]