Само за смех

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Само за смех
Festival Juste pour rire de Montréal, Québec.jpg
Виктор, маскота Само за смеха
Ориг. називJust for laughs gags
Жанркомедија
ФорматТВ серија
Земља Канада
Језикенглески
Време трајања60 минута
Званични веб-сајт

Само за смех (франц. Juste pour rire) је ТВ комедија настала по узору на канадски Just for laughs фестивал који се одржава сваке године у Монтреалу и Квебеку. Идеја за ову скривену камеру настала је у Великој Британији почетком деведесетих година. Сам назив је постао бренд, те се данас снима више емисија на различитим локацијама у свету под истим окриљем. Поред Британске верзије која је поново оживљена 2003. године и до данас остала међу топ 5 комедијских програма у Великој Британији, постоје и сестринске верзије које се снимају у Канади (Just for laughs gags) и Северној Ирској (Just for laughs).

Емисија[уреди]

Емисија се састоји од низа скечева који затичу обичне људе у необичним ситуацијама које су одигране од стране комедиографа који редовно глуме. Реакције људи се снимају скривеним камерама, али се дијалози не чују, већ само музика монтирана у продукцији. Управо је због овога емисија доживела огроман успех широм света јер није потребан превод нити познавање језика да бисте се насмејали. Скечеви у емисијама се обично мешају, те често није могуће разликовати на којој су локацији снимани јер је стил емисија исти. Честа локација за снимање је и Мексико.

Телевизије задужене за продукцију емисије су Би-Би-Си (Велика Британија), CBC (Канада), Comedy network (Канада), Irish Comedy Channel (Северна Ирска).

Спољашње везе[уреди]