Саша Модерц

С Википедије, слободне енциклопедије
Саша Модерц
Лични подаци
Датум рођења1962
Место рођењаБеоград, СФРЈ
Научни рад
ПољеФилологија

Саша Модерц (Београд, 1962) српски је италијанист и редовни професор Катедре за италијанистику на Филолошком Факултету у Београду.

Биографија[уреди | уреди извор]

Основну и средњу школу је завршио у Италији, а студије италијанистике на Филолошком факултету у Београду 1987. године. Већ следеће године примљен је као лектор за италијански језик на Филолошком факултету. Године 1996. одбранио је магистарски рад Превођење српских прошлих времена на италијански језик, и почео да ради као професор италијанског језика на Филозофском факултету у Никшићу. Од 1997. до 2002. предавао је италијански као изборни језик у Филолошкој гимназији у Београду, а 1999. године унапређен је у звање вишег лектора на Филолошком.

Године 2002. одбранио је и докторску тезу Релативна времена у италијанском језику. Две године касније унапређен је у звање доцента. На Филолошлком факултету у Београду предаје Контрастивну анализу италијанског и српског језика, Фразеологију италијанског језика, Превођење на италијански језик, Семантику италијанског језика.[1] Године 2007. почео је да ради хонорарно на Факултету за стране језике Универзитета Медитеран у Подгорици.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „www.fil.bg.ac.rs”. Архивирано из оригинала 7. 01. 2012. г. Приступљено 7. 12. 2012.