Сирене (цртана серија)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Сирене
Mermaidcast2.jpg
Седам принцеза сирена. Стоје, Л-Д: Коко, Сара, Карен, Ноел. Доле, Л-Д: Главне улоге: Хeнон, Луција, и Рина. Такође члан дружине је и Сарина реинкарнација Сеира, које нема на овој слици.
マーメイドメロディーぴちぴちピッチ
(Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch)
Žanr Рокенрол, шонџо, романса
Manga
Autor Мићико Јокоте
Ilustrator Пинк Ханамори
Izdavač Kodansha
Engleski izdavač Сједињене Америчке Државе Del Rey Manga
Ciljna grupa Шоџо
Časopis 'Nakayoshi'
Prvo izlaženje Септембар 2003Април 2005
Tomovi 7
Anime
Režiser Јошитака Фуџимото
Studio We've, Synergy SP
Nosilac licence Сједињене Америчке Државе ADV Films (одустао)
Anime
Сирене
Režiser Јошитака Фуџимото
Studio Synergy SP, We'Ve
Nosilac licence Сједињене Америчке Државе ADV Films (одустао)

Сирене, познате и као Принцезе сирене (енгл. Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch, jap. マーメイドメロディーぴちぴちピッチ [Māmeido Merodī Pichi Pichi Pitchi]) јапанска је цртана серија сценарија Мићико Јокоте. Манга стрип је првобитно објављиван у месечној манга антологији. Постоје 32 поглавља (укључујући и две посебне приче) и деле се у седам сезона.

Анимирана серија је у продукцији TV Aichi. Прва сезона, која се састоји од 52 епизоде, је приказана на ТВ Токију од 5. априла 2003. године до 27. марта 2004 године. Друга сезона трајала је 39 епизода и емитована је од 3. априла до 25. децембра 2004. године.

ADV films стекли су лиценцу за анимиране јуна 2004 године. по Северној Америци, али је на крају пала због потешкоћа у проналажењу који подржавају и обезбеђење ТВ-емитовања договора. Од 2009. године анимирани цртани је потпуно синхронизован, али је и даље задржан на TV Aichi. Непознато је да ли ће доћи до издања. Иако цртани није од тада поново лиценциран за енглески језик дистрибуције, Del Rey Manga је стекао права за објављивање стрипа у Северној Америци за публику. Почело је априла 2006 год. под именом Pichi Pichi Pich Mermaid Melody.

Прва сезона са српском синхроннизацијом је почела са емитовањем 2010 године на Ултра ТВ под називом "Сирене" (такође позната и као "Принцезе сирене"), а друга нешто касније под истим називом. Власник лиценце за превод на српски је студио Лаудворкс. Гласови: Александра Ристовић, Јелена Ђорђевић, Андријана Оливерић, Милан Антонић, Ивана Александровић, Јелена Стојиљковић, Мариана Аранђеловић, Михаило Лаптошевић, Влада Милић, Александра Младеновић.

Увод[уреди]

Луција, принцеза сирена Северног Пацифика, бежи на површину због напада на њено краљевство, надајући се да ће да пронађе своју љубав, дечка ког је спасила од бродолома. На крају га проналази, Каита Домота. Али пошто њен људски облик, Луција Нанами, има мало сличности са њеним обликом сирене, Каито је не може препознати. Она не сме да му каже да је сирена, јер ће се у супротном претворити у морску пену. За време њеног боравка на површини, покушава да пронађе начин да Каито схвати њен прави идентитет.

У међувремену Луција добија задужење да сакупи осталих шест принцеза сирена и њихове бисере да би призвале легендарну богињу, Аква Реџину, да би могла да заустави нападе злих морских вила. Да би испунила мисију, удружује се са Хенон и Рином, принцезама сиренама које су такође изашле на површину. Оне користе своје бисере, претварају се у певачице и користе своје гласове као јаку моћ, а то им помаже да победе сваког непријатеља.

Песме[уреди]

Иако се Сирене не могу упоредити са било којом аниме серијом, анимиране песме се не користе само као уводна и завршна шпица, већ се користе и као песме које сирене певају у току битке са злим морским вилама. У свакој епизоди се појави макар једна од следећих песама: Предивна жеља, Сећања, Дубоко море, Експлозија мелодије, Киша смарагда, Моћ сирена, Мој сан, Мрачно искушење, Нова љубав, Песма о љубави, Плаво небо, Сунчана јутра, Заједнички сан, Звездана светлост итд.

Види још[уреди]