Сирене (цртана серија)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Сирене
Mermaidcast2.jpg
Седам принцеза сирена. Стоје, Л-Д: Коко, Сара, Карен, Ноел. Доле, Л-Д: Главне улоге: Хeнон, Луција, и Рина. Такође члан дружине је и Сарина реинкарнација Сеира, које нема на овој слици.
マーメイドメロディーぴちぴちピッチ
(Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch)
Žanr Рокенрол, шонџо, романса
Manga
Autor Мићико Јокоте
Ilustrator Пинк Ханамори
Izdavač Kodansha
Engleski izdavač Сједињене Америчке Државе Del Rey Manga
Ciljna grupa Шоџо
Časopis 'Nakayoshi'
Prvo izlaženje Септембар 2003Април 2005
Tomovi 7
Anime
Režiser Јошитака Фуџимото
Studio We've, Synergy SP
Nosilac licence Сједињене Америчке Државе ADV Films (одустао)
Сирене
Режија Јошитака Фуџимото
Број епизода 39 (списак епизода)
Емитовање
Емитер Јапан TV Aichi
Србија Ултра
Тајван ETTV Yoyo, CTS
Хонгконг TVB Jade
Јужна Кореја ANIONE, CHAMP TV
Малезија TV3
Филипини QTV 11
Италија Italia 1
Шпанија Clan TVE
Португалија Canal Panda, Panda Biggs
Премијерно
приказивање

3. април 2004. — 25. децембар 2004.

Сирене, познате и као Принцезе сирене (енгл. Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch, jap. マーメイドメロディーぴちぴちピッチ [Māmeido Merodī Pichi Pichi Pitchi]) јапанска је цртана серија сценарија Мићико Јокоте. Манга стрип је првобитно објављиван у месечној манга антологији. Постоје 32 поглавља (укључујући и две посебне приче) и деле се у седам сезона.

Анимирана серија је у продукцији TV Aichi. Прва сезона, која се састоји од 52 епизоде, је приказана на ТВ Токију од 5. априла 2003. године до 27. марта 2004 године. Друга сезона трајала је 39 епизода и емитована је од 3. априла до 25. децембра 2004. године.

ADV films стекли су лиценцу за анимиране јуна 2004 године. по Северној Америци, али је на крају пала због потешкоћа у проналажењу који подржавају и обезбеђење ТВ-емитовања договора. Од 2009. године анимирани цртани је потпуно синхронизован, али је и даље задржан на TV Aichi. Непознато је да ли ће доћи до издања. Иако цртани није од тада поново лиценциран за енглески језик дистрибуције, Del Rey Manga је стекао права за објављивање стрипа у Северној Америци за публику. Почело је априла 2006 год. под именом Pichi Pichi Pich Mermaid Melody.

Прва сезона у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини са емитовањем кренула је 2010., а друга 2011. године. Серија је премијерно емитована на ТВ Ултра, а нешто касније и на Хепи ТВ. Синхронизацију обе сезоне урадио је студио Лаудворкс. У Босни и Херцеговини српска синхронизација такође је емитована и на РТРС. Током емитовања цртана серија била је огроман хит у Србији.

Увод[уреди]

Луција, принцеза сирена Северног Пацифика, бежи на површину због напада на њено краљевство, надајући се да ће да пронађе своју љубав, дечка ког је спасила од бродолома. На крају га проналази, Каита Домота. Али пошто њен људски облик, Луција Нанами, има мало сличности са њеним обликом сирене, Каито је не може препознати. Она не сме да му каже да је сирена, јер ће се у супротном претворити у морску пену. За време њеног боравка на површини, покушава да пронађе начин да Каито схвати њен прави идентитет.

У међувремену Луција добија задужење да сакупи осталих шест принцеза сирена и њихове бисере да би призвале легендарну богињу, Аква Реџину, да би могла да заустави нападе злих морских вила. Да би испунила мисију, удружује се са Хенон и Рином, принцезама сиренама које су такође изашле на површину. Оне користе своје бисере, претварају се у певачице и користе своје гласове као јаку моћ, а то им помаже да победе сваког непријатеља.

Улоге [1][уреди]

Улога Дијалози Песме
Луција Нанами Александра Ристовић Александра Бијелић Алексијевић
Хенон Хошо Јелена Ђорђевић Поповић Александра Бијелић Алексијевић
Рина Тоин Андријана Оливерић Марија Михајловић (само Киша смарагда)
Александра Бијелић Алексијевић
Карен Аиро Александра Младеновић Александра Бијелић Алексијевић
Ноел Аиро Јелена Стојиљковић Александра Бијелић Алексијевић
Коко Синари Наташа Балог Александра Бијелић Алексијевић
Сара Хикари Мариана Аранђеловић Александра Бијелић Алексијевић
Сеира Хикари Јелена Ђорђевић Поповић Александра Бијелић Алексијевић
Гаиде Михаило Лаптошевић
/
Каито Домото Милан Антонић
/
Хипо Ивана Александровић Ивана Александровић
Изуре Мариана Аранђеловић
/
Ерил Ивана Александровић
/
Марија Јелена Стојиљковић
/
Јури Јелена Стојиљковић Јелена Стојиљковић
Шеше Александра Младеновић Александра Бијелић Алексијевић
Мими Мариана Аранђеловић Александра Бијелић Алексијевић
Микел Марко Марковић Марко Марковић
Лејди Бет Андријана Оливерић Александра Бијелић Алексијевић
Лануа Јелена Ђорђевић Поповић Александра Бијелић Алексијевић
Арара Мариана Аранђеловић Александра Бијелић Алексијевић
Аква Реџина Мариана Аранђеловић
/
Микару Амаги Ивана Александровић Ивана Александровић

Песме[уреди]

Иако се Сирене не могу упоредити са било којом аниме серијом, анимиране песме се не користе само као уводна и завршна шпица, већ се користе и као песме које сирене певају у току битке са злим морским вилама. У свакој епизоди се појави макар једна од следећих песама: Предивна жеља, Сећања, Дубоко море, Експлозија мелодије, Киша смарагда, Моћ сирена, Мој сан, Мрачно искушење, Нова љубав, Песма о љубави, Плаво небо, Сунчана јутра, Заједнички сан, Звездана светлост итд. У Србији је и издат ДВД са песмама из прве сезоне.

Референце[уреди]

  1. Карличић, Матија (16. 2. 2017). „Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch”. Cartoons Serbia Wiki (на језику: енглески). Приступљено 7. 3. 2018. 

Види још[уреди]