Списак ликова серије Морнарички истражитељи: Њу Орлеанс

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Ово је списак главних и епизодних ликова серије МЗИС: Њу Орлеанс.

Преглед[уреди]

Лик Глумац Сезоне
1 2 3 4 5
Двејн Касијус Прајд Скот Бакула Главни
Кристофер Ласал Лукас Блек Главни
Мередит Броди Зои Меклилан Главни
Себастијан Ланд Роб Керкович Главни
др Лорета Вејд К. К. Х. Паундер Главни
Патон Плејм Дерил "Чил" Мичел Епизодни Главни
Сонија Перси Шалита Грант Епизодни Главни
Тами Грегорио Ванеса Ферлито Главни
Хана Кури Никар Зедиган Главни

Главни[уреди]

Двејн Касијус Прајд[уреди]

Двејн Касијус Прајд
Прво прик."Град полумесеца (1. део)"
(епизода серије "МЗИС")
11x18, 25. март 2014.
ИзмислиоГери Гласберг
ТумачСкот Бакула
Информације
ЗанимањеСпецијални агент МЗИС-а
ТитулаГлавни специјални агент
ПородицаКасијус Прајд (отац)
Неименована мајка
Џејмс Бојд (брат по оцу)
Линда Прајд (бивша супруга)
Лорел Прајд (ћерка)
Рита Деверо (девојка)

Двејн Касијус "Краљ" Прајд (тумачи га Скот Бакула) надзорни је спацијални агент. Он је такође и рођен у Новом Орлеансу и бивши је заменик шерифа у Џеферсон Перишу. Такође је дугогодишњи друг Лероја Џетра Гибса, главног лика из серије "МЗИС", а обојица су били део скупа агената МЗИС-а под називом "Савез пет", који је стекао славу када је ухапсио Спенсера Хенлона, "Првенственог убицу". Неколико година се за "Првенственог убицу" веровало да је Виктор Лорд, коме је сместио члан "Савезне петице", Ден Меклејн. Када је Меклејн убијен, екипа открива намештаљку и разлог за то. Њих истрага одводи до оца и сина Хенлона.

Двејн је изворно био додељен Морнаричким снагама у Луизијани. Он и његова бивша супруга су живели у Лвер Гардену. Прајдова ћерка Лорел предаје музчико на државном универзитету "Луизијана". У епизодама "Потера за духовима" и "Карневал смрти", откривено је да је Прајдов отац Касијус у казнено-поправном заводу "Гетна".

Од почетка друге сезоне Двејн и Лилда су се званично развели. Новцем који је Двејн добио продајом њихове куће је платио факултет помоћнику др Вејд, Денију, Лорелин факултет и кућу за свог оца (ако изађе на условну), а такође је купио и један кафић.

Прајд има други највећи број хапшења у историји шерифове канцеларије Џеферсон Париша.

У трећој сезони је агент Прајд лично регрутовао агента Грегориову за своју екипу.

Кристофер Ласал[уреди]

Кристофер Ласал
Прво прик."Град полумесеца (1. део)"
(епизода серије "МЗИС")
11x18, 25. март 2014.
ИзмислиоГари Гласберг
ТумачЛукас Блек
Информације
ЗанимањеСпецијални агент МЗИС-а
ТитулаСтарији специјални агент
ПородицаКејд Ласал (брат)
Неименована сестра

Кристофер Ласал (тумачи га Лукас Блек) старији је специјални агент МЗИС-а. Пореклом је из Алабаме. Ласејл је прво био детектив у Орлеанској полицији у време урагана "Катрина", а потом је провео седам година у Одељењу за пороке. Похађао је Универзитет "Алабама". Док је био на факултету, био је школска маскота Велики Ал.

Ласал живи у Француској четврти. Има брата Кејда, који има биполарни поремећај и неименовану сестру. Примио је неколико признања за свој рад у дечјој болници у Новом Орлеансу. Током прве сезоне започиње везу са својом девојком из срдење школе, Саваном, иако је она касније убијена. Након овога је Ласал почео да спава са бројним женама, а тим постаје забринут за његово понашање.

У трећој сезони верује да има дете, иако се касније доказало да дете није његово.

Мередит Броди[уреди]

Мередит Броди
Прво прик."Град полумесеца (1. део)"
(епизода серије "МЗИС")
11x18, 25. март 2014.
Последње прик."Спавање са непријатељем"
2x24, 17. мај 2016.
ИзмислиоГери Гласберг
ТумачЗои Меклилан
Информације
ЗанимањеСпецијални агент МЗИС-а
ТитулаСтарији специјални агент
ПородицаЕмили Ен Броди (близнакиња, покојна)

Мередит "Мери" Броди (тумачила ју је Зои Меклилан) старији је специјални агент МЗИС-а. Током једанаесте сезоне серије "МЗИС" је пребачена у Прајдов тим из одељења у Чикагу. Има позадину у испитивању и каже да има цни појас у аикиду. Дипломирала је на државном универзитету "Мичиген" и имала је близнакињу Емили Ен Броди која је убијена.

Бродијева је најмлажи агент у историји МЗИС-а. Током друге сезоне Бродијева је обавештена о правим околностиима смрти њене близнакиње и, радећи са Себастијаном, хапси убицу. На крају друге сезоне Бродијева започиње везу са агентом Државне безбедности, Русоом, за кога се испоставља да је подмићен. Иако је Бродијева убила Русоа, она даје отказ у МЗИС-у јер сумња у своје вештине. Њена оставка покреће истрагу ФБИ-ја о тиму, који је ослобођен свих оптужби по налогу њене замене Грегориове.

Глумица Зои Меклилан, која је тумачила Мередит Броди, је такође тумачила лик Џенифер Коутс у серији "САГ".

Себастијан Ланд[уреди]

Себастијан Ланд
Прво прик."Музичар лечи"
1x01, 23. септембар 2014.
ИзмислиоГери Гласберг
ТумачРоб Керкович
Информације
ЗанимањеФорензички агент МЗИС-а
ТитулаФорензички специјлиста

Себастијан Ланд (тумачи га Роб Керкович) прво је био форензички специјлиста у Џеферсону и лабораторијски помоћник др Вејд, иако је касније похађао СЗЦОС и придружио се Прајдовом тиму као форензички агент. Себастијан је тешки теоретичар завера и мало је друштвено чудан.

У првој сезони је откривено да је у вези са женом по имену Мелиса. У другој сезони Себастијан је помогао Мередит Броди да открије заверу око смрти њене сестре. Иако је тим у почетку био увређен што он то дозвољава Бродијевој, касније се испоставило да је у праву. Године 2015. је откривено да ради са Лоретом пет година. У трећој сезони постаје пети члан Прајдовог тима након што је дипломирао на СЗЦОС-у.

Прајд је звао директора Венса да га обавести како је забринут за Себастијанове вештине на терену, али је додао да заслужује прилику да се докаже.

Др Лорета Вејд[уреди]

Лорета Вејд
Прво прик."Град полумесеца (1. део)"
(епизода серије "МЗИС")
11x18, 25. март 2014.
ИзмислиоГари Гласберг
ТумачСи-Си-Ејч Паундер
Информације
ЗанимањеГлавни медицински вештак
ПородицаДени Малој (старији усвојени син)
Ч. Џ. Малој (млађи усвојени син)

Др Лорета Вејд (тумачи је Си-Си-Ејч Паундер) главни је медицински вештак у Џеферсону. Вејдино одељење сарађује са МЗИС-ом око обдукција и форензике. Дипломирала је на универзитету "Харвард" и преселила се у Њу Орлеанс након што је завршила школовање.

У првој сезони Лорета је усвојила двоје деце која су била умешана у један МЗИС-ов случај. Прајд је касније основао фонд за факултет те деце. Лорета је такође била Бродијевој станодавац док је ова била у МЗИС-у. У трећој сезони Лорету је повредила Себастијанова одлука да напусти обдукција, али је касније прихватила његову одлуку.

Патон Плејм[уреди]

Патон Плејм
Прво прик."Мобилисани"
1x04, 14. октобар 2014.
ИзмислиоГери Гласберг
ТумачДерил Мичел
Информације
ЗанимањеСпецијални агент МЗИС-а
ТитулаИстражни рачунарски специјалиста

Патон Плејм (тумачи га Дерил Мичел) специјални је агент МЗИС-а који ради као истражни рачунарски специјалиста. Према речима Бродијеве, некада је радио у Сајбер команди. Ласејл зове Плејма "хакер".

Соња Перси[уреди]

Сонија Перси
Прво прик."Још сад"
1x17, 10. март 2015.
ИзмислиоГари Гласберг
ТумачШалита Грант
Информације
ЗанимањеСпецијални агент МЗИС-а
Бивши специјални агент АДВ-а

Сонија Перси (тумачи је Шалита Грант) специјални је агент МЗИС-а и бивши специјални агент Бироа за алкохол, дуван, ватрена оружја и експлозиве (АДВ). Док је била агент АДВ-а, Персијева је помогла Прајду и његовом тиму у потери за Мамцем.

На крају прве сезоне, у епизоди "Мој град", изразила је жељу да се придружи Прајдовом тиму, а пребачена је између прве две сезоне. Иако ради као агент МЗИС-а, Соња учествује у спољним операцијама других агенција, углавном за УСД.

У другој сезони јој Прајд говори да је неће подржати, ако њен рад доводи Криса и Мередит у ризик, указујући да је заменљива и да неће оклевати да је замени у свом тиму ако операције у којима учествује угрожавају екипу на било који начин. Током исте сезоне, Персијева и Ласал почињу да флертују, а Грегориова је у почетку веровала да су њих двоје у вези.

У трећој сезони је откривено да Ласал првобитно није био сигуран око додавања Персијеве екипи. Слично је било и кад је Бродијева била неодлучна о доласку Грегориове, иако су њих две почеле да се поштују.

Тами Грегорио[уреди]

Тами Грегорио
Прво прик."Посттраума"
3x01, 20. септембар 2016.
ИзмислиоГери Гласберг
ТумачВанеса Ферлито
Информације
ЗанимањеСпецијални агент МЗИС-а
Бивши специјални агент ФБИ-ја
ПородицаИтан Мекинли (бивши супруг)

Тами Грегорио (тумачи је Ванеса Ферлито) бивши је агент ФБИ-ја додељен јединици која је истраживала Прајда и његов тим. Бродин изненадни одлазак је повећао занимање за Прајдов тим, а ускоро је Грегориова почела да дубље истражује тим. Након завршетка тога, Прајд тражи да она остане као замена за Бродијеву на полу-трајној основи.

Након што је званично отишла из ФБИ-ја, Грегориова се званично придружила МЗИС-у и од тад је у Прајдовом тиму, а њен бивши шеф, помоћник директора Ајлер, је лобирао за њен пристанак.

Бивши муж Грегориове Итан Мекинли је нестао након што је проневерио 80 милиона долара из фонда за помоћ после урагана Катрина. Ипак, у трећој сезони, у епизоди "Претерати", откривено је да је била у вези са државним тужиоцем Ханом Ли, што је чини првим хомосексуалним главним ликом у франшизи.

У епизоди Пандорина кутија (2. део), Грегориова је открила да је адвокат по занимању и да се запослила у ФБИ-ју након што је дипломирала.

Хана Кури[уреди]

Хана Кури
Прво прик."Видимо се ускоро"
5x01, 25. септембар 2018.
ИзмислиоГери Гласберг
ТумачНикар Зедиган
Информације
ЗанимањеСпецијални агент МЗИС-а

Спољашње везе[уреди]