Пређи на садржај

Списак ликова у серији Бен 10

С Википедије, слободне енциклопедије

У серији Бен 10 појављују се људски и ванземаљски ликови. Бен се може претворити у неког од ванземаљаца из Омнитрикса.

Људски ликови

[уреди | уреди извор]

Бен Тенисон

[уреди | уреди извор]

Бен је сасвим обичан дечак, али када добије способност да се преобрази у различите ванземаљце, он схвата да је бити супер-херој много теже него што је он икада замишљао. Упркос свим бизарним обчицима у које се Бен преображава, он дубоко у себи остаје онај исти доброћудни, иако несташан десетогодишњак.

Гвен Тенисон

[уреди | уреди извор]

Кад год Бен западне у невољу, његова десетогодишња рођака Гвен увек је глас разума, настојећи да размишља унапред и предвиди последице. Иако се њих двоје често кошкају, она увек покушава да помогне Бену да користи Омнитрикс и Бен 10 ванземаљце у своју корист.

Деда Макс

[уреди | уреди извор]

Бен се увек радује традисионалном летњем камповању са деда Максом. Макс је био члан тајне организације „Водоинсталатери“, чија је мисија да заштити Земљу од ванземаљаца.

Кевин Итан Левин је једанаестогодишњи полуосмозац/получовек који има способност да апсорбује било коју врсту енергије и да је употреби по жељи. Када апсорбује енергију Омнитрикс ванземаљаца, он постаје непотпуна али ефективна верзија тог ванземаљца.

Ванземаљски ликови

[уреди | уреди извор]

Ванземаљци из Омнитрикса

[уреди | уреди извор]

Ватрени је први од Бен 10 ванземаљаца који се појавио. Он потиче из расе ванземаљаца који живе на сунцу, а не на планети и он може да лансира ватрене муње из руку и уста и прави ватрене лопте за бацање. Такође, може да апсорбује ватру једнако брзо као што је и распламса.

Утвара је једнооки ванземаљац у облику сенке са оностраним моћима и у стању је да пролази кроз зидове и да постане невидљив.

Сива материја

[уреди | уреди извор]

Висок тринаест центиметара, Сива материја припада жаболикој раси ванземаљаца која је узгајана да би улазила у разноврсне машине и поправљала их изнутра. Он даје Бену приликом трансформације привремени пораст интелектуалне моћи, а због његове љигаве коже најтеже га је ухватити од свих десет ванземаљаца.

Смрдибуба

[уреди | уреди извор]

Смрдибуба је крилати инсект који има четири ока. У борби користи своја клешта, реп и љигаву масу коју испаљује из сва четири ока.

Једини водени ванземаљац. Може да дише под водом и да своје ноге преобрази у велики реп са перајима, што му омогућава велику брзину у води. Такође има моћну вилицу и у стању је да угризом зада одлучујући у дарац, али на копну не може да дише.

Четвороруки

[уреди | уреди извор]

Висок четири метра, овај ванземаљац има кожу која га штити од повреда и четири јако снажне руке.

Због своје крупне грађе и здепастих ногу и руку Ђуле делује неспретно, али када се скупи у куглу са дебелим оклопом на леђима он постаје незаустављиво топовско ђуле.

Вукодлак

[уреди | уреди извор]

Има задње ноге налик псу, стоји на задњим ногама и има лице и њушку који подсећају на мексичког вука. Може да произведе ултразвучни урлик и врши нападе у скоку тако што канџама пара ваздух.

Може по жељи да мења облик свог тела, да се подели на више делова како би избегла нападе и да се након тога поново споји за противнапад. Може да се тренутно опорави од готово било какве повреде.

Има способност да се креће брзином од скоро 500 km на сат. Може да трчи уз зидове и преко блата, леда и воде, да ствара торнадо трчећи у малим круговима и брозо да избегне напад.

Дивљи пас

[уреди | уреди извор]

Највише подсећа на животињу, са надљудским атлетским способностима и појачаним чулима мириса, слуха и укуса. Он је мешанац пса, лава, вука и гориле и може да испаљује бодље са својих леђа као пројектиле.

Техно је жива машина са кожом од течног метала. Он може да мења облик свога тела по жељи и да се стапа са било којим механичким уређајем, унапређујућ га. Ово је једини ванземаљац који говори Беновим гласом.

Голијат је висок готово 30 m и има величину и снагу да уништи читаву армију.

Диволоза

[уреди | уреди извор]

Диволоза је много више биљка него животиња. Он може да се укорени у земљу, рашири своје гране да би ухватио непријатеље у замку и да испаљује експлозивне махуне. Не подноси отрове и потребно му је сунце да би растао.

Са четири еластична желуца и огромним устима, уз помоћ четири дуга и лепљива језика може да зграби и прогута било шта, а затим да испали из уста било шта што је прогутао.

Вито је мали човеколики ванземаљац који има способност да се неограничено клонира. Сваки клон делује независно, али осећа бол свих других клонова, а смрт једног клона доводи до смрти свих других клонова.

Остали ванземаљски ликови

[уреди | уреди извор]

Вилгакс је зли интергалактички освајач, који ни пред чим неће устукнути да би добио Омнитрикс који му је потребан да би оформио војску способну да освоји било коју планету у галаксији. Освојио је десет светова, уништио пет и створио црну рупу. Себе сматра господарем Омнитрикса.

Литература

[уреди | уреди извор]

Албум Бен 10, Фриком, 2010.