Спортски журнал

Из Википедије, слободне енциклопедије
Спортски журнал
Sportski žurnal.gif
Тип дневне новине
Формат broadsheet
Власник ПОЛИТИКА НОВИНЕ И МАГАЗИНИ д. о. о.
Главни уредник Предраг Сарић
Оснивање 1990.
Језик српски
Седиште Трг Политика 1,
Србија 11000 Београд, Србија
Веб-сајт www.zurnal.rs

Спортски журнал је спортски дневни лист који се штампа у Београду. Излази сваког дана и доноси информације из фудбала, кошарке, атлетике, одбојке, ватерпола, рукомета, тениса, бокса, бициклизма и осталих спортова. Штампа се на обично 28, некада 32 стране, од којих су 16 у боји, ћирилицом. Почео је да излази 1990. године, уочи Светског првенства у фудбалу. Почетком 2007. изашао је јубиларни 6000. број.

насловна страна

Припада медијској кући Политика новине и магазини. Главни и одговорни уредник је Предраг Сарић (2011.), његови заменици су Дејан Стевовић и Зоран Стојадиновић, технички уредник Спортског журнала је Бранислав Степанов, уредник фотографије Милан Рашић. Уредници сектора су Бранко Спасојевић (фудбал), Предраг Миљуш (кошарка), Драгослав Вишњић(атлетика),Љубиша Гановић (међународни фудбал), Игор Јагличић (одбојка), Светлана Вујчић (рукомет), Горан Богојевић (међународни спорт) и Душан Васиљевић (борилачки спортови).

Према свим релевантним истраживањима јавног мњења у Србији, Спортски журнал је најтиражнији и најцењенији спортски дневник у земљи.[тражи се извор од 09. 2009.] Одликује га велики број информација и извештаја са свих спортских борилишта у Србији, захваљујући широкој и густој дописничкој мрежи.

Види још[уреди]

Спољашње везе[уреди]