Стадион Асим Ферхатовић Хасе

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Стадион Асим Ферхатовић Хасе
Стадион Асим Ферхатовић Хасе
Стадион Асим Ферхатовић Хасе
Локација Сарајево, Босна и Херцеговина
Отворен 1947-1950.
Реновиран 1984.
Власник град Сарајево
Подлога трава
Капацитет 37.500
Корисници
Fksaraj.png ФК Сарајево

Стадион Асим Ферхатовић Хасе је стадион у власништву града Сарајева. Некада је био познат као Стадион Кошево. Стадион се налази у сарајевској четврти Кошево, а његови главни корисници су ФК Сарајево и фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине. До стадиона се налази и Помоћни стадион Кошево, који има капацитет од 1000 места, а користи га локални ФК Кошевско Брдо

Историја[уреди]

Стадион је отворен 1952, а реновиран је за потребе Зимских олимпијских игара 1984. и отуда се често назива Олимпијски стадион. Званично, данас стадион носи име по Асиму Ферхатовићу Хаси, легендарном фудбалеру ФК Сарајева који се повукао из фудбала 1967. Стадион данас има капацитет од 37.500 места.


14. августа 1992. године око 21 час долазе 3 наоружана униформисана лица по др Милутина Најдановића, сарајевског лекара и професора на Медицинском Факултету у Сарајеву, одводе га на саслушање, а потом до стадиона „Кошево“ где је убијен са више хитаца из ватреног оружја.

Помоћни стадион Кошево[уреди]

Помоћни стадион Кошево је фудбалски терен у насељу Кошеву, Сарајево, Федерација Босне и Херцеговине, БиХ. Помоћни је терен стадиона Асим Ферхатовић Хасе. Изграђен је 1947. На њему домаће утакмице игра ФК Кошевско Брдо. И помоћни стадион има травнату подлогу, и 1000 места за седење.

Извори[уреди]

Спољашње везе[уреди]