Сузуки свифт

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Сузуки Свифт (јап. スズキスウィフト) представља аутомобил из Б категорије према европским стандардима, док према важећој прекоокеанској класификацији припада групи субкомпактних аутомобила и као супермини возило на Британским острвима.

Почетак[уреди]

Сузуки Свифт, као модел, освануо је 1983. године. Маркетиншки и фабрички представљен као верзија Сузуки Култус, супермини аутомобила, произведен је и дистрибуиран широм света у три генерације и четири каросеријске конфигурације - троје врата са гепеком, лимузина са четворо врата и кабриолет са двоје врата, које користе Сузуки Г фамилију мотора.

Свифт је био продаван на домаћем, јапанском тржишту, као Култус, а на осталим тржиштима као Сузуки Свифт, Сузуки Форса, Шевролет Свит, Шевролет Спринт и Спринт Метро, Гео и Шевролет Метро, Понтијак Фајрлез, Марути 1000, Холден Барина и Субару Јусти.

Верзије друге генерације Култус излазиле су из фабрике у Индији до 2007. године, док данас производни погони постоје у Пакистану и Кини.

Прва генерација (2000—2004)[уреди]

ХТ51С, ХТ81С[уреди]

Прва генерација Свифт представљена је јавности 2000. године као замена за Сузуки Култус. Ван територије Јапана, модел је био познат као Сузуки Игнис. Произведен је у 2 каросеријска модела (троје и петоро врата), мада модел са троје врата није био део стандардне понуде у Јапану.

Свифт је био унапређен новом генерацијом Сузуки Инлајн-фор бензинским мотором из М фамилије. Понуђени су мотори запремина од 1.3 и 1.5 литара, оба са ручним менјачем са пет брзина или опционо четворостепеним аутоматским менјачем. Возило је било доступно са предњим погоном или погоном на сва четири точка. Возила опремљена 1.3 литарским мотором су добила ознаку ХТ51С, а 1.5 литарској верзији додељена је ознака ХТ81С.

Краћа варијанта каросерије са троје врата била је основа за Свифт Спорт у Јапану, или Игнис Спорт на извозним тржиштима. Увден је 2003. године, имао је редизајниране бранике и опремлјен је верзијом 1.5 литарског мотора са већом излазном снагом. Спорт је престао са производњом 2005. године, док су регуларни Свифт модели остали до 2006. године, само за јапанско тржиште.