Суперсел

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Суперсел (енгл. Supercell) је креатор видео-игара из Хелсинкија, Финске са канцеларијама у Сан Франциску, Токију, Сеулу и Пекингу. Њихове видео-игре су доступне за таблете и смартфоне који користе и iOS и Андроид оперативне системе. Откада је основан у 2010, Суперсел је направио пет видео-игара:

Лета 2010, Суперсел је основан. Тада оснивачи нису имали појма каква ће ова компанија постати. Тада су само знали да желе да направе велике игре које ће људи играти годинама. Да би урадили то, направили су нови врсту компаније за видео-игре.

Њихова прича[уреди]

2010.[уреди]

Најбољи људи праве најбоље игре[уреди]

Користили су ову једноставну реченицу да опишу нову врсту компаније за видео-игре која би ставила људе испред. Мислили су: ,,Шта ако би смо направили компанију за видео-игре на исти начин као што би смо направили професионални спортски тим?. По таквом мишљењу, примарна мисија би била да узму најталентованије људе за сваку позицију, направе најбоље окружење. То би била средина без бирократије. Место где су најбољи људи могли да највећи могући утицај и ништа не стоји на путу. Све остало, укључујући и финансијске циљеве, било би секундарна мисија.

Мале и независне ћелије (cells)[уреди]

Схватили су да најбољи квалитет рада долази из малих тимова у којима је сваки члан страствен о томе шта ради. Често када екипе постану веће, процеси, бирократија и чак политика се појављују, а посао једноставно више није забаван. Зато су желели да створе организациони модел састављен од веома малим тимовима, или „ћелија”, како их зову. Суперсел је колекција оваквих ћелија. Свака игра долази из ћелије, а све оне раде веома независно и имају потпуну контролу над сопственим мапама пута. Њихов организациони модел је оптимизован за брзину и страст, не за контролу.

Игре које ће људи играти годинама[уреди]

Многи од њих су били велики љубитељи игара као што је World Of Warcraft, који већина људи играју годинама, а не само неколико недеља или месеци. Сан им је био да се створи услуга игара са таквом дуговечношћу. И хтели су да их створе за најширу могућу групу људи. То ће бити игрице које готово свако може играти. Два кључна стуба око којих су желели да изградимо дуговечност би били играње и социјализовање. Веровали су у моћ једноставне, забавне игре. Многи од њих су чак и чезнули за златним данима компјутерских игара када игре су биле само о правој игри. А када је у питању социјална, само су мислили да ће игре бити забавније када се игра са пријатељима и другим људима.