Татица (Keeping Up Appearances)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search
Татица
Лик из серије Keeping Up Appearances
Прво прик. 29. октобар 1990.
Последње прик. 25. децембар 1995.
Измислио Рој Кларк
Тумач Џорџ Веб (као и још неки глумци)
Информације
Надимци Тата, татица
Пол мушки
Занимање пензионер
Супружник (непознато)
Деца Хајасинт Бакет (ћерка)
Дејзи (ћерка)
Роуз (ћерка)
Вајолет (ћерка)
Рођаци Шеридан (унук)
Стефани (унука)
Кајли (праунука)
Ричард Бакет (зет)
Онзлоу (зет)
Брус (зет)

"Татица" је измишљени лик из британске серије комедије ситуације Keeping Up Appearances (значење: Одржавање угледа), кога, поред осталих глумаца, глуми Џорџ Веб.

Као лик врло мало прича, а говори тек у по којој епизоди, у осталим или спава или само мумла. Није приказан у много епизода, иако се радње често тичу и њега.

Личност[уреди]

"Татица“ (енг. Daddy) има четири ћерке: Хајасинт Бакет, Дејзи, Роуз и Вајолет. Чувају га Дејзи, њен муж, ленчуга Онзлоу и опасница Роуз у једној државној кући.

Татица је сенилни деда који често помисли да Други светски рат и даље траје, воли да се прерушава и обожава да штипка задњице женама. Онзлоу га назива „поквареним старцем“, мада Хајасинт мисли да је „само мало сенилан на најлепши начин“. Због тога је често непредвидив и понаша се бизарно. Понекад доживи друго детињство, па се облачи у свемирског човека а игра се са возићима. У последњој епизоди друге сезоне, успева да украде Ричардова кола, што се завршава тако што Онзлоу својим колима вија Татицу. Његова деменција неретко изазива урушавање Хајасинтиних планова за друштвено уздизање.

Татица повремено, мада без размишљања, нуди брак старијим женама па тако завршава у разноликим везама. У другој сезони, Татица иде до матичара да би се оженио. Међутим, када стигне тамо, заспи. Неретко се изгбуи што ствара панику код Хајасинт.

Дејзи и компанија често зову Хајасинт када њихов отац постане проблематичан; али понекад више воле да је о томе не обавесте, знајући да ће „полудети“.