Убице мог оца (6. сезона)

С Википедије, слободне енциклопедије

Убице мог оца (6. сезона)
Серија Убице мог оца
Држава  Србија
Мрежа Суперстар ТВ
Прва ТВ
Премијерно приказивање 18. фебруар — 26. март 2023.
Број епизода 12
Претходна сезона 5. сезона
Следећа сезона 7. сезона

Шеста сезона криминалистичке телевизијске серије Убице мог оца биће емитована од 18. фебруара 2023. године. Шеста сезона садржи 12 епизода.

Радња[уреди | уреди извор]

Applications-multimedia.svgУПОЗОРЕЊЕ: Следе детаљи заплета или комплетан опис серије!

Главна линија приче је директно суочавање Александра са Цурнајем, убицом његовог оца Милета. Централна тема серијала је тешка болест зависности - коцка која уништава не само зависника већ његову породицу и људе који га воле...

Нашим новим главним ликовима, младићима Ненаду и Лаву коцка је одавно престала да буде забава тј. постала је центар света. Кроз различите догађаје а на крају и злочин, пратимо како је лако прећи пут од почетничке среће, оправдања да се можда ради о лошим данима до тога кад се губи све - не само материјално, већ и пријатељи и породица а на крају и глава.

Инспектори роне кроз лажи манипулатора откривајући и сурови свет зеленаша који је неминовно повезан са животом патолошких коцкара. Кроз болну али и поучну причу пратимо како се руше животи и како је тешко изаћи из тог зачараног круга из кога се тешко вади иако коцкар до краја верује у ту могућност.

Паралелно, Предраг Марјановић постаје министар полиције и многи дугови из претходног живота стижу му на наплату... [1]

Улоге[уреди | уреди извор]

Главне[уреди | уреди извор]

Епизодне[уреди | уреди извор]

Епизоде[уреди | уреди извор]

Бр. у
серији
Бр. у
сезони
Назив Редитељ Сценариста Премијерно емитовање
561„Епизода 6.1”Милош КодемоНаташа Дракулић18. фебруар 2023. (2023-02-18)
Александар Јаковљевић је након сусрета са Рамаданом и Цурнајем завршио у болници. Марјановић је сада постао министар полиције и спрема се за премештај. Опрашта се од Зорана и Мирка. Зоран се навикава на нову функцију директора полиције, а Мирко на место начелника. После обрачуна са Цурнајем, Мирко је по налогу Марјановића одвео Александра у болницу. Упознајемо Ненада и Лава којима је коцка одавно престала да буде забава и постала центар света. Да би добио новац од мајке, Лав се претвара да му је мобилни телефон украден и тражи новац за нови. Александар је у болници под јаким лековима. Ненад је у коцкарници где покушава да освоји новац који дугује зеленашима, знајући да има рок до краја месеца да га врати. Десило се прво убиство - убијена је Ненадова мајка Жељка. Сава покушава да реши како је дошло до убиства. Мирко покушава да од Марјановића сазна како је Александру. Ненад сазнаје да му је мајка убијена, а током сведочења лаже да је у време убиства био са девојком Еленом. Она такође потврђује његову причу. Марјановић је током састанка замолио Цурнаја да не убије Александра, а да ће му заузврат дати оно што је тражио и да ће све средити. Жеравица даје до знања Марјановићу да је он сада главни и да треба да га саслуша.
572„Епизода 6.2”Милош КодемоНаташа Дракулић19. фебруар 2023. (2023-02-19)
Александрово стање у психијатријској болници је непромењено и не жели да разговара са лекаром. Пошто је доживео нервни слом, проводи дане на тешким лековима. Мирко среће Дуњу и каже јој да је у болници. Гризе га савест јер је помогао Марјановићу да га смести у приватну психијатријску клинику. Витко покушава да пронађе оружје у близини места убиства. Ненад наставља да лаже полицију о томе где се налазио у време убиства његове мајке. Објашњава да је био зависник од коцкања, али се опоравио након што је упознао своју девојку Елену и лечио се. После тога, Елена потврђује његову причу и даје му покриће за све. Дуња се састаје са лекаром са психијатријске клинике где се Александар налази како би сазнала све податке о њему. Витко проналази оружје којим је извршено убиство. Ненад лаже девојку да иде у шетњу, али одлази у казино где га чекају Димитрије и Цветин, пиљари којима дугује новац. Марјановић се састаје са Ханом Хоти, генералном директорком израелског друштва које треба да преузме "Ситиленд". Елена схвата да јој је Ненад украо новац и покушава да га избаци из стана. Међутим, пошто је запретио да ће се убити, она га зауставља. После састанка са Ханом, Марјановић наређује свом човеку да прати сваки њен корак.
583„Епизода 6.2”Милош КодемоНаташа Дракулић25. фебруар 2023. (2023-02-25)
Током обрачуна са Рамаданом, Александар гађа Ћурнаја, али му Жеравица говори да га остави живог. Заузврат, Марјановић је обећао да ће урадити шта год од њега траже. Лав наставља да тражи новац од своје мајке. Забринута је за његову сестру Јовану јер мисли да јој је узела несталу огрлицу. Сава је закључио да је умешан један извршилац и да није професионалац. Мирко тражи да доведу Ненада како би му узели отиске прстију и стопала и детаљније га испитали. Јелена се после одмора вратила на посао и ту затиче Раду, која се вратила на посао да помогне Сави. Дуња прича Мирку шта је чула од Александровог лекара. Александрар још увек није расположен за разговор са лекаром. Лекар му показује свеску на којој пише "Дуња и Мирко мисле на тебе!" Све о Ненаду полиција покушава да сазна од његовог бившег шефа. Лавова мајка упознаје његовог пријатеља Колета и сазнаје да је све време лагао да је време проводио учећи код њега. Марјановић посећује Обрадовићку да тражи помоћ. Цурнај и Рамадан се састају са Ханом. После поруке коју је прочитао у ординацији, Александар одлучује да више не узима лекове и уместо тога проспе лек по поду.


Филмска екипа[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

  • [1] - Новости о 6 сезони
  • [2] - Reportaža sa snimanja
  • [3] - Na snimanju 6 sezone serije