УжицеМедиа

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
НВО "УжицеМедиа"
УжицеМедиа лого основни-1.png
СкраћеницаУжицеМедиа
МотоОбјективно. Истинито. Правовремено. Професионално.
ОснивачНадежда Тошић
Датум оснивања18. мај 2016.
ТипДобровољно, невладино, нестраначко, неполитичко и непрофитно удружење грађана
ЛокацијаМалише Атанацковића бр. 6

31000 Ужице

Србија
Службени језицисрпски
Главни уредникНадежда Тошић
Број запослених5-10
Број волонтера0-10
Веб-сајтhttps://uzicemedia.rs

УжицеМедиа је добровољно, невладино, нестраначко, неполитичко и непрофитно удружење грађана, основано 18. маја 2016. год. ради оснаживања локалних медија и промоције права грађана на објективно и правовремено информисање.

У текстовима и другим екстерним садржајима назив Удружења се може срести и наведен у формату са две одвојене речи као Ужице Медиа или Ужице Медија.

Чланство[уреди]

Чланство у Удружењу је добровољно. Удружење има својство правног лица и у правном промету иступа у своје име и за свој рачун.

НВО УжицеМедиа је члан Локал преса. Редакцију УжицеМедиа чине професионални новинари, који су годинама радили у локалним медијима, дописници из Ужица.

Редакција[уреди]

Редакција пратити друштвена, политичка, културна и спортска догађања у граду Ужицу и општинама Златиборског округа, темама из екологије и заштите животне средине.

Једна од области са посебном пажњом су медији.

Финансирање[уреди]

УжицеМедиа нема стране финансијере, приходе остварује кроз пројектне активности, а првенствено захваљујући ентузијазаму новинара и сарадника.

Намера је да као информативни портал, чији је оснивач НВО, врши информисање о актуелним темама из Ужица и општина Златиборског округа, а приоритет број један су људи и аналитичко новинарство.

Намере[уреди]

Намера је да се кроз пројектне активности одређене области прати детаљније, било да су у питању млади, туризам, екологија или нека друга тема.

Креативне идеје читалаца, сугерисање на добрим и мање добрим елементима, али и учешће у прављењу што разноврснијег садржаја је како у интересу Удружења тако и у интересу целокупног друштва.

УжицеМедиа онлајн[уреди]

Интернет сајт Удружења "УжицеМедиа" [1] један је од медијских портала који прате дешавања у западној Србији и везаних за западну Србију. Поред вести, развијају се и додатни сервиси доступни за бесплатно или плаћено коришћење.

Референце[уреди]

  1. ^ „Сајт УжицеМедиа (2018)”. НВО УжицеМедиа. 24. 3. 2018. Приступљено 24. 3. 2018.  (на језику: српски)

Спољашње везе[уреди]

УжицеМедиа лого са текстом
УжицеМедиа лого