Утисак недеље

С Википедије, слободне енциклопедије

Утисак недеље
Жанрток-шоу
ИздавачUnited Media
ВодитељОља Бећковић
Уводна темаУтисци
КомпозиторКозметика
Држава порекла Србија
Језиксрпски
Број сезона24
Продукција
Дужина трајања90 минута (без реклама)
Емитовање
Премијерно на
Прво приказивањеоктобар 1991. — још траје
Спољашње везе
Званични сајт

Утисак недеље је српска политичка ток-шоу телевизијска емисија чија је водитељка Оља Бећковић која се емитује на каналу Нова С. Утисак недеље сматра се једном од најгледанијом политичком ток-шоу емисијом у Србији, која се емитује на телевизији Нова на кабловској мрежи СББ. [1]

Емитовање уживо недељом у 21 час увече и замишљено као резиме догађаја претходне седмице, емисија углавном покрива политичке теме са панелом обично од три госта. Зависно од теме која је обрађена у одређеној седмици, број гостију расте до пет или мање до једног госта.

Почевши од Студија Б, регионалног емитера за град Београд и његово окружење, 1991. године, у почетним фазама распада СФР Југославије, Утисак недеље је сведочио многим геополитичким догађајима који су утицали на то подручје у наредној деценији, добивши високу гледаност и верне пратиоце. Од 1997. године производњом емисије управља Продукцијска група Мрежа, на челу са Зораном Остојићем и Лилом Радоњић. Емисија је 2003. године прешла на ТВ Б92, националном каналу, где је емитовала до 2014. године када је због политичких разлога уклоњена. Емисија се 7. априла 2019. године вратила на ТВ канале, емитовањем на каналу Нова, а гости те емисије су били политиколог Цвијетин Миливојевић, лидер Двери Бошко Обрадовић, и политички аналитичар Бошко Јакшић.[2]

Формат[уреди | уреди извор]

Оља Бећковић сваке недеље у госте доводи једну или више личности из јавног живота са којима разговара о темама које су биле актуелне претходне недеље. Гости у студију, као и 10 гледалаца који успеју да се укључе, имају прилику да гласају за свој утисак из протекле недеље, и то са листе предлога које водитељка сачини (обично их буде од 7 до 11). Поред тога, гости у студију гласају за најјачи утисак из протекле недеље који није на листи предлога. Понекад се деси да неки предлози са листе имају исти број гласова, па се у том случају укључује још један гледалац да својим гласом пресуди.

Емисија бар једном није била емитована у недељу. Прво гостовање Александра Вучића као јединог госта је одржано у уторак 12. новембра 2013. У недељу 10. новембра од 21 сат је био емитован меч полуфинала Мастерса у Лондону између Новака Ђоковића и Станисласа Вавринке,[3] на ком је Ђоковић победио са 2:0 (6:3, 6:3).

Пре емитовања на Новој се дешавало да број гостију није скоро увек три, већ је било варијанти и са једним, два, или четири гостију.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Emisija Olje Bećković Utisak Nedelje politička tok-šou emisija obara gledanost u Srbiji na kablovskoj mreži SBB”. Nova.rs. Приступљено 2021-01-08. 
  2. ^ PG Mreža (7. април 2019). „Utisak nedelje: Boško Obradović, Cvijetin Milivojević i Boško Jakšić”. youtube.com. Nova S. Приступљено 26. октобар 2022. 
  3. ^ „Vučić u Utisku u utorak od 21h”. b92.net. Б92. 10. новембар 2013. Приступљено 26. октобар 2022. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]