Фарма (Србија)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search
Фарма
Farm1Ser-Logo.jpg
Фарма
Жанр ријалити шоу
Водитељ Огњен Амиџић и Александра Јефтановић
Земља  Србија
Језик српски
Број сезона 7
Емитовање
Емитер Пинк
Премијерно
приказивање

2009 — 2016.
Наследник Задруга

Фарма је ријалити шоу у Србији који се приказивао на РТВ Пинк.

У селу Лисовић, општина Барајево, на преко два хектара земље је изграђена фарма заједно са помоћним објектима као што су: свињац, штала, сеник, радионица, башта, кокошињац и тор, смешта се двадесетак познатих личности које се за нешто дуже од три месеца боре за награду од 100.000 или 50.000 евра, и на којем ће живети без струје, текуће воде, хранећи себе биљкама које ће сами и узгајати, и млеком и месом домаћих животиња о којима сами брину. Концепт је у свакој земљи веома сличан. Сваког понедељка бира се се „недељни газда“ који води фарму и заводи ред и дисциплину.

Историјат[уреди]

Прва сезона Фарме — победник Милан Топаловић Топалко[1] Друга сезона Фарме — победник Милош Бојанић[2] Трећа сезона Фарме — победница Катарина Живковић[3] Четврта сезона Фарме — победник Сулејман Хаљевац Мемо[4] Пета сезона Фарме — победница Јелена Голубовић Шеста сезона Фарме — победница Станија Добројевић Седма сезона Фарме — победница Јелена Голубовић

Фарма је ријалити шоу који се емитује широм света. Овај веома популарни шоу настао је као производ шведске продукцијске куће „Стрикс“. После великог успеха у матичној држави, „Фарма“ се преселила У Норвешку, потом и у Уједињено Краљевство, Француску, Шпанију, Италију, Мађарску, и још тридесетак земаља широм света.

„Фарма“ је ријалити-шоу који је надмашио све рекорде гледаности у читавој Европи, не само због знатижеље како ће се познати снаћи у сеоским условима — већ и због свађа, туча, псовки и бизарних ситуација са којима се се фармери свакодневно суочавају.

Академик Иван Јевтић је на редовној годишњој скупштини САНУ 30. маја 2013. предложио да се укину ријалити програми „Велики брат“ и „Фарма“.[5]

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]