Фондација Милан Злоковић

С Википедије, слободне енциклопедије
Фондација Милан Злоковић
ОснивачНаследници архитекте
Датум оснивања2016.
Типфондација
ЛокацијаСрбија
СедиштеБеоград, Србија
ПредседникЂорђе Мојовић[1]
РуководиоциЂорђе Злоковић, Милица Мојовић, Ђорђе Мојовић, Небојша Антешевић
Веб-сајтФондација Милан Злоковић

Фондација Милан Злоковић, је невладина, непрофитна фондација.

Основана је са циљем да очува сећање на лик и дело српског и југословенског архитекте и универзитетског професора Милана Злоковића.

Фондација Милан Злоковић се залаже за обраду и чување докумената из заоставштине архитекте Злоковића, рад на критичкој анализи до сада неистражених радова, очување и заштиту изграђених објеката архитекте (посебно споменика културе) као и промоцију лика и дела Милана Злоковића.[1]

Фондација даје могућност приступа истраживачима и научницима документацији, скицама и цртежима Милана Злоковића као и публикацијама у поседу удружења.[1]

До сада је посредством фондације организовано неколико трибина и изложби у Београду.[2][3][4]

Са Удружењем за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат” остварују сарадњу и у Адлигату се налази део библиотеке Милана Злоковића.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ а б в „O nama”. Fondacija Milan Zloković (на језику: српски). Приступљено 2020-12-18. 
  2. ^ „Tрибинa посвећенa архитекти Милану Злоковићу”. Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet (на језику: српски). 2019-11-05. Приступљено 2020-12-18. 
  3. ^ „Društvo arhitekata Beograda - Завод за заштиту споменика културе града Београда и Фондација Милан Злоковић позивају вас на трибину посвећену архитекти Милану Злоковићу”. dab.rs (на језику: српски). Приступљено 2020-12-18. 
  4. ^ „Izložba akvarela Milana Zlokovića u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda”. Fondacija Milan Zloković (на језику: српски). 2019-10-02. Приступљено 2020-12-18. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]